Įkraunama...
Įkraunama...

Naujagimių gelta, padidėjęs bilirubinas

ohoho kaip būna g.gif, dičkei mano tai 3 dieną prasidėjo ir per sav praėjo, o mažei tai ta gelta vos patebima ir kokia savaitę laikėsi
Atsakyti
mums gelta laikesi iki 3 men., iki tol daktarai nepastebejo kad jam gelta doh.gif gun_bandana.gif buvo labai aukstas bilirubinas, pagulejom sav ligoninei nieko nedare tik tirymus visokius, atskiro gydymo nebuvo. schmoll.gif ir po lempa negulejo
Atsakyti
na mums ir buvo, tai po lempa palaike dvi dienas ir viskas. Gerai kad pastebi gimdymo namuose, o tai namie manau uzsitesia
Atsakyti
mums ir gana stipri gelta buvo- ligoninej po lempom teko gulet verysad.gif , bet vis tiek užsitesė iki 2,5 mėn. Darėm keletą kartų ir kraujo tyrimą-labai jau iš lėto to bilirubino mažėjo. Galutinė diagnozė-motinos pieno gelta.
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
Mums gelta prasidejo 3-4diena po gymimo,midwife's apziurejus sake nieko,praeis.Palaikiau ant saules,praejo kazkiek,liko akutes ir dabar vel lyg odyte ant skruostu pagelto,bijau,kad grizta,o mums ryt jau 5sav.Ir saules nebera,ruduo gylus.Nors mazylis valgo,miega,tustinasi gerai ir svoris auga graziai.
As ne daktaras,ber ar gali but nuo mano isgerto pieno?Skaiciau,kad karves piene yra tokia medzega,kurios mazuju kepenys neperdirba.Jei tos medzegos patenka per daug gal but tai slopina geltos sveikima juk susije su kepenimis?Ir taip atrodo,kad ji sugrizo,kai as vel piena vartot pradejau(pries nestuma,per ji ir net po jo isgerdavau po litra per diena,tad gal perteklius???)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgluteN: 04 lapkričio 2008 - 13:57
QUOTE(EgluteN @ 2008 11 04, 14:39)
Sveikos mamos 4u.gif
Mums gelta prasidejo 3-4diena po gymimo,midwife's apziurejus  sake nieko,praeis.Palaikiau ant saules,praejo kazkiek,liko akutes ir dabar vel lyg odyte ant skruostu pagelto,bijau,kad grizta,o mums ryt jau 5sav.Ir saules nebera,ruduo gylus.Nors mazylis valgo,miega,tustinasi gerai ir svoris auga graziai.
As ne daktaras,ber ar gali but nuo mano isgerto pieno?Skaiciau,kad karves piene yra tokia medzega,kurios mazuju kepenys neperdirba.Jei tos medzegos patenka per daug gal but tai slopina geltos sveikima juk susije su kepenimis?Ir taip atrodo,kad ji sugrizo,kai as vel piena vartot pradejau(pries nestuma,per ji ir net po jo isgerdavau po litra per diena,tad gal perteklius???)

Nuo tavo išgerto pieno gelta tikrai negali atsirasti. Bet gal ji dar nebuvo visiškai praėjusi? Naujagimių gelta atsiranda todėl, kad kūdikio kraujyje yra daug eritrocitų . Gimus kūdikiui toks didelis eritricitų kiekis nebereikalingas, jie skyla, ir vienas iš skylimo produktų yra bilirubinas, kuris ir sukelia naujagimių gelta. Tavo mityba neturi tam jokios įtakos.
Atsakyti
QUOTE(daivalija @ 2008 11 04, 17:45)
Nuo tavo išgerto pieno gelta tikrai negali atsirasti. Bet gal ji dar nebuvo visiškai praėjusi?  Naujagimių gelta atsiranda todėl, kad  kūdikio kraujyje yra daug eritrocitų . Gimus kūdikiui toks didelis eritricitų kiekis nebereikalingas, jie skyla, ir vienas iš skylimo produktų yra bilirubinas, kuris ir sukelia naujagimių gelta. Tavo mityba neturi tam jokios įtakos.

Sveika,
Ta tai as suprantu ir zinau ir omenyje turejau,kad nykstant geltai,kai mazojo tik akytes gelsvos liko,isgeriau vel pieno ir man rodos skruostukai vel pagelto ir akutese tas geltonumas nesumazejo verysad.gif
Atsakyti

QUOTE(daivalija @ 2008 11 04, 16:45)
Nuo tavo išgerto pieno gelta tikrai negali atsirasti. Bet gal ji dar nebuvo visiškai praėjusi?  Naujagimių gelta atsiranda todėl, kad  kūdikio kraujyje yra daug eritrocitų . Gimus kūdikiui toks didelis eritricitų kiekis nebereikalingas, jie skyla, ir vienas iš skylimo produktų yra bilirubinas, kuris ir sukelia naujagimių gelta. Tavo mityba neturi tam jokios įtakos.

schmoll.gif klysti mieloji, netgi tyrimais irodyta kad vaikams maitinamiems MP ilgiau uzsilaiko geltute mirksiukas.gif mano maziui kai buvo as tiesiog paprasiau siuntimo patikrinti bilirubina kadangi jis buvo norma, maitinau toliau. Galejau nutraukti MP bent porai dienu ir butu praeje, bet nenorejau prarasti pienelio.

EgluteN, paprasyk kad gydytoja parasytu siuntima patikrinti bilirubina, jeigu viskas tvarkoj vadinasi tai del to kad maitini MP. tada maitink toliau ir nesinervuok.

O vat jei bilirubinas virs normos tada gali buti ligeliu priezastis, bet nesigasdink anksciau laiko
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 11 04, 21:23)
schmoll.gif  klysti mieloji, netgi tyrimais irodyta kad vaikams maitinamiems MP ilgiau uzsilaiko geltute  mirksiukas.gif mano maziui kai buvo as tiesiog paprasiau siuntimo patikrinti bilirubina kadangi jis buvo norma, maitinau toliau. Galejau nutraukti MP bent porai dienu ir butu praeje, bet nenorejau prarasti pienelio.

EgluteN, paprasyk kad gydytoja parasytu siuntima patikrinti bilirubina, jeigu viskas tvarkoj vadinasi tai del to kad maitini MP. tada maitink toliau ir nesinervuok.

O vat jei bilirubinas virs normos tada gali buti ligeliu priezastis, bet nesigasdink anksciau laiko

Tai taip gaunasi kad as negaliu gert karves pieno,o maziukas mano doh.gif bet butinai ketvirtadieni prasysiu kad tyrima padarytu.siaip tai mums turetu jau kraujo tyrimus imtus is kulniuko atsiust,o jis jau tada geltute sirgo,tai gal ten ka pasakys jau galu gale.Oi,vargelis tas mano dziaugsmelis toje vietoje,juk bijau visko ,ar niurzget labiau pradeda ar nurimsta ar suprakaituoja...greiciau jau tie trys menesiai,tada daug maz zmogiukas susireguliaves unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(EgluteN @ 2008 11 04, 20:30)
Tai taip gaunasi kad as negaliu gert karves pieno,o maziukas mano doh.gif bet butinai ketvirtadieni prasysiu kad tyrima padarytu.siaip tai mums turetu jau kraujo tyrimus imtus is kulniuko atsiust,o jis jau tada geltute sirgo,tai gal ten ka pasakys jau galu gale.Oi,vargelis tas mano dziaugsmelis toje vietoje,juk bijau visko ,ar niurzget labiau pradeda ar nurimsta ar suprakaituoja...greiciau jau tie trys menesiai,tada daug maz zmogiukas susireguliaves unsure.gif

tik nusiramink, vat sioje nuotraukoje mano maziui buvo 6 sav bet nuotraukoje maziau matosi tas geltonumas, o tikroveje dar baisiau buvo http://public.fotki....s/dsc00821.html irgi nervinausi nes tiesiog jau bijojau visko, bet kai tyrimukai padaryti buvo ramiau
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 11 04, 21:35)
tik nusiramink, vat sioje nuotraukoje mano maziui buvo 6 sav bet nuotraukoje maziau matosi tas geltonumas, o tikroveje dar baisiau buvo http://public.fotki....s/dsc00821.html irgi nervinausi nes tiesiog jau bijojau visko, bet kai tyrimukai padaryti buvo ramiau

sveikute dar karteli 4u.gif
matyt mano mazylis irgi bus is tos serijos tokmiu atveju,taip pat atrodom,nes siaip vaikaskaip vaikas,jokiu ypatingu pakitimu nera,pazirzia kartais kaip ir kiti maziukai juk ne lele kad visad kaip dovanele butu,valgo,tustinasi gerai,na kartais mieguistesnes nuotaikos buna,bet prabudes zvalus buna.dekui 4u.gif nuraminai,as is pradziu manaiu suneli erikuciu pavadinti biggrin.gif
bet butinai prasysiu padaryt tyrima,bus garantija,nes as juk ne daktare,tad ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgluteN: 04 lapkričio 2008 - 20:46
QUOTE(EgluteN @ 2008 11 04, 20:42)
sveikute dar karteli 4u.gif
matyt mano mazylis irgi bus is tos serijos tokmiu atveju,taip pat atrodom,nes siaip vaikaskaip vaikas,jokiu ypatingu pakitimu nera,pazirzia kartais kaip ir kiti maziukai juk ne lele kad visad kaip dovanele butu,valgo,tustinasi gerai,na kartais mieguistesnes nuotaikos buna,bet prabudes zvalus buna.dekui 4u.gif nuraminai,as is pradziu manaiu suneli erikuciu pavadinti biggrin.gif
bet butinai prasysiu padaryt tyrima,bus garantija,nes as juk ne daktare,tad ax.gif

teisingai mastai, nes galiausiai kad nervuojiesi nera gerai, per pienuka maziukas viska gauna. Aiku gydytoja gali bandyti sakyti kad nereikia bet jei pasakysi tvirtai kad darai si tyrima padarys, jis nemokamas
Parasyk paskui atsakymus 4u.gif
Atsakyti