ohoho kaip būna
, dičkei mano tai 3 dieną prasidėjo ir per sav praėjo, o mažei tai ta gelta vos patebima ir kokia savaitę laikėsi

mums gelta laikesi iki 3 men., iki tol daktarai nepastebejo kad jam gelta
buvo labai aukstas bilirubinas, pagulejom sav ligoninei nieko nedare tik tirymus visokius, atskiro gydymo nebuvo.
ir po lempa negulejo

na mums ir buvo, tai po lempa palaike dvi dienas ir viskas. Gerai kad pastebi gimdymo namuose, o tai namie manau uzsitesia
mums ir gana stipri gelta buvo- ligoninej po lempom teko gulet
, bet vis tiek užsitesė iki 2,5 mėn. Darėm keletą kartų ir kraujo tyrimą-labai jau iš lėto to bilirubino mažėjo. Galutinė diagnozė-motinos pieno gelta.

Sveikos mamos
Mums gelta prasidejo 3-4diena po gymimo,midwife's apziurejus sake nieko,praeis.Palaikiau ant saules,praejo kazkiek,liko akutes ir dabar vel lyg odyte ant skruostu pagelto,bijau,kad grizta,o mums ryt jau 5sav.Ir saules nebera,ruduo gylus.Nors mazylis valgo,miega,tustinasi gerai ir svoris auga graziai.
As ne daktaras,ber ar gali but nuo mano isgerto pieno?Skaiciau,kad karves piene yra tokia medzega,kurios mazuju kepenys neperdirba.Jei tos medzegos patenka per daug gal but tai slopina geltos sveikima juk susije su kepenimis?Ir taip atrodo,kad ji sugrizo,kai as vel piena vartot pradejau(pries nestuma,per ji ir net po jo isgerdavau po litra per diena,tad gal perteklius???)

Mums gelta prasidejo 3-4diena po gymimo,midwife's apziurejus sake nieko,praeis.Palaikiau ant saules,praejo kazkiek,liko akutes ir dabar vel lyg odyte ant skruostu pagelto,bijau,kad grizta,o mums ryt jau 5sav.Ir saules nebera,ruduo gylus.Nors mazylis valgo,miega,tustinasi gerai ir svoris auga graziai.
As ne daktaras,ber ar gali but nuo mano isgerto pieno?Skaiciau,kad karves piene yra tokia medzega,kurios mazuju kepenys neperdirba.Jei tos medzegos patenka per daug gal but tai slopina geltos sveikima juk susije su kepenimis?Ir taip atrodo,kad ji sugrizo,kai as vel piena vartot pradejau(pries nestuma,per ji ir net po jo isgerdavau po litra per diena,tad gal perteklius???)
QUOTE(EgluteN @ 2008 11 04, 14:39)
Sveikos mamos

Nuo tavo išgerto pieno gelta tikrai negali atsirasti. Bet gal ji dar nebuvo visiškai praėjusi? Naujagimių gelta atsiranda todėl, kad kūdikio kraujyje yra daug eritrocitų . Gimus kūdikiui toks didelis eritricitų kiekis nebereikalingas, jie skyla, ir vienas iš skylimo produktų yra bilirubinas, kuris ir sukelia naujagimių gelta. Tavo mityba neturi tam jokios įtakos.
QUOTE(daivalija @ 2008 11 04, 17:45)
Nuo tavo išgerto pieno gelta tikrai negali atsirasti. Bet gal ji dar nebuvo visiškai praėjusi? Naujagimių gelta atsiranda todėl, kad kūdikio kraujyje yra daug eritrocitų . Gimus kūdikiui toks didelis eritricitų kiekis nebereikalingas, jie skyla, ir vienas iš skylimo produktų yra bilirubinas, kuris ir sukelia naujagimių gelta. Tavo mityba neturi tam jokios įtakos.
Sveika,
Ta tai as suprantu ir zinau ir omenyje turejau,kad nykstant geltai,kai mazojo tik akytes gelsvos liko,isgeriau vel pieno ir man rodos skruostukai vel pagelto ir akutese tas geltonumas nesumazejo

QUOTE(daivalija @ 2008 11 04, 16:45)

EgluteN, paprasyk kad gydytoja parasytu siuntima patikrinti bilirubina, jeigu viskas tvarkoj vadinasi tai del to kad maitini MP. tada maitink toliau ir nesinervuok.
O vat jei bilirubinas virs normos tada gali buti ligeliu priezastis, bet nesigasdink anksciau laiko
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 11 04, 21:23)

EgluteN, paprasyk kad gydytoja parasytu siuntima patikrinti bilirubina, jeigu viskas tvarkoj vadinasi tai del to kad maitini MP. tada maitink toliau ir nesinervuok.
O vat jei bilirubinas virs normos tada gali buti ligeliu priezastis, bet nesigasdink anksciau laiko
Tai taip gaunasi kad as negaliu gert karves pieno,o maziukas mano

QUOTE(EgluteN @ 2008 11 04, 20:30)
Tai taip gaunasi kad as negaliu gert karves pieno,o maziukas mano
bet butinai ketvirtadieni prasysiu kad tyrima padarytu.siaip tai mums turetu jau kraujo tyrimus imtus is kulniuko atsiust,o jis jau tada geltute sirgo,tai gal ten ka pasakys jau galu gale.Oi,vargelis tas mano dziaugsmelis toje vietoje,juk bijau visko ,ar niurzget labiau pradeda ar nurimsta ar suprakaituoja...greiciau jau tie trys menesiai,tada daug maz zmogiukas susireguliaves 

tik nusiramink, vat sioje nuotraukoje mano maziui buvo 6 sav bet nuotraukoje maziau matosi tas geltonumas, o tikroveje dar baisiau buvo http://public.fotki....s/dsc00821.html irgi nervinausi nes tiesiog jau bijojau visko, bet kai tyrimukai padaryti buvo ramiau
QUOTE(*Širdelė* @ 2008 11 04, 21:35)
tik nusiramink, vat sioje nuotraukoje mano maziui buvo 6 sav bet nuotraukoje maziau matosi tas geltonumas, o tikroveje dar baisiau buvo http://public.fotki....s/dsc00821.html irgi nervinausi nes tiesiog jau bijojau visko, bet kai tyrimukai padaryti buvo ramiau
sveikute dar karteli

matyt mano mazylis irgi bus is tos serijos tokmiu atveju,taip pat atrodom,nes siaip vaikaskaip vaikas,jokiu ypatingu pakitimu nera,pazirzia kartais kaip ir kiti maziukai juk ne lele kad visad kaip dovanele butu,valgo,tustinasi gerai,na kartais mieguistesnes nuotaikos buna,bet prabudes zvalus buna.dekui

bet butinai prasysiu padaryt tyrima,bus garantija,nes as juk ne daktare,tad

QUOTE(EgluteN @ 2008 11 04, 20:42)
sveikute dar karteli
matyt mano mazylis irgi bus is tos serijos tokmiu atveju,taip pat atrodom,nes siaip vaikaskaip vaikas,jokiu ypatingu pakitimu nera,pazirzia kartais kaip ir kiti maziukai juk ne lele kad visad kaip dovanele butu,valgo,tustinasi gerai,na kartais mieguistesnes nuotaikos buna,bet prabudes zvalus buna.dekui
nuraminai,as is pradziu manaiu suneli erikuciu pavadinti 

teisingai mastai, nes galiausiai kad nervuojiesi nera gerai, per pienuka maziukas viska gauna. Aiku gydytoja gali bandyti sakyti kad nereikia bet jei pasakysi tvirtai kad darai si tyrima padarys, jis nemokamas
Parasyk paskui atsakymus