Įkraunama...
Įkraunama...

Mobilus telefonas

turbūt pasirinkau patį lengviausią kelią - gavo SIM kortelę 09.01 ir padėjau į stalčių, kuo toliau nuo akių - išsiverčiam be vaiko turėjimo mobilų teleponą. Paprasčiausiai dar nėra reikalo turėti, bet, kad tai bus problema ir reiks aiškinti, kodėl ir kam yra skirtas telefonas - tikrai bus. Jūsų visų nuomonė yra labai įdomi ir tikrai palengvins patį "auklėjimo" procesą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimante_A @ 2005 10 24, 14:37)
turbūt pasirinkau patį lengviausią kelią - gavo SIM kortelę 09.01 ir padėjau į stalčių, kuo toliau nuo akių - išsiverčiam be vaiko turėjimo mobilų teleponą. Paprasčiausiai dar nėra reikalo turėti, bet, kad tai bus problema ir reiks aiškinti, kodėl ir kam yra skirtas telefonas - tikrai bus. Jūsų visų nuomonė yra labai įdomi ir tikrai palengvins patį "auklėjimo" procesą  mirksiukas.gif

pas mus namie nėra stacuionaraus- visi suaugę su mobiliais, tai telekominis neapsimokėjo, todėl ir namuose vaikui būdavo paliktas mobilus. Jis toks "naminis" skaitėsi, atsieit, vaiko ax.gif
O nešiotis su savimi (paveldėjo tėčio senąjį) vaikas pradėjo tik šiemet pavasarį (buvo kervirtokas).
Kadangi pusbrolis turi labai karčią patirtį (iš jo buvo atėmę telef., grasindami peiliu), tai maniškis irgi prisibijo- nešiojasi išjungtą arba su vibro režimu, kad nečirkštų autobuse ar pan.
Tai va- nežinau, gerai tai ar blogai...
Bet kartais man ramiau- gali paskambinti, kai vėluoja ar pan.
Atsakyti
Laba vakara smile.gif

Skaitinejau sita tema ir nors as dar per jaunas rashyt cia (neseniai 20 metu suejo), bet gal kam vis delto pasirodys idomios mano mintys ir patarimai...

Pirma...

Del tu korteliu dalinimo mokyklose... Pasaulio verslas anksciau ar veliau turejo prieiti tokia riba kada jau nebera kur plestis, todel siandien kiekvienas potencialus klientas yra aukso vertes... O savo ruoztu, vaikai - lengviausias grobis, nuo ko zinoma nukencia teveliu kisenes. Kaip nuo to reiketu apsisaugoti...? Manau pradinukui (daugumai) dar yra sunku suprast (o juolabiau isaiskint), kad mobilus telefonas, tai ne madingas zaisliukas (pats taip kazkada maniau:) ) ... Bet dabar mobilus tarp jaunesnio amziaus vaiku yra mados reikalas.. "mane supantys bendraamziai turi, kodel negaliu tureti as? o dar ir kortele naxaliavu gavau!".. ir visai nesusimasto, kad uz mobilias paslaugas irgi reikia moketi pinigus... Prisimenu kai man bunant jaunam paaugliui, tevai mokejo saskaitas po ~250 Lt ir stebejosi kaip as galejau tiek prisidirbt vien SMS`ais (mat saskaitoj aiskiai buvo parasyta uz ka tiek moket) smile.gif Dabar stebiuosi ir as biggrin.gif gerai velniu buvau gaves .. Na bet arciau reikalo.. Zinau, kad savo vaikus mokysiu to, kad jie visada turi pasirinkima.. jei gavo kazkokia LABASH kortele mokykloj, pasiulysiu jam susirast informacija apie kitus operatorius lietuvoje, kurie teikia panasias paslaugas ir kad palygintu tarifus ir tada mastysim apie pati mobiluji telefona, saskaitos limitus ir kt. (galbut jum gali pasirodyti, jog vaikas dar negali to padaryt, nes per daug jaunas dar, bet mano nuomone, jei labai nori - padarysi viska) tad arba vaikui atshoks fantazija turet ta mobilu, arba jis pasieks savo. Taip tikiuosi ishauklet ji, kad jis neuzhkibtu ant "nemokamo surio" ir apsvaiges nuo to, nepadarytu klaidos, ir kad jis visada turi pasirinkimo laisve. Ir cia as kalbu placiaja prasme, o ne tik apie mobiliakus.

Antra ...

Kas liecia tuos paveiksliukus, zaidimukus, logotipus ir kita shlamshta, pardavinejama uz kosmines kainas (tik neseniai pamaciau uz kiek one.lt parduoda zaidimus - prasidejo isteriskas juokas), tai kazkas jau cia minejo apie IR ar bluetooth laida prie kompo, kas butu geriausia iseitis, nes dabar internete galima rast visko visko visko smile.gif tik reik zinot kur ieskot smile.gif tad cia irgi butu toks pamastymas, kad nereik iskart moket pinigus uz tai, kad tau atsiustu i mobilu to, ko tu nori, o paieskot pigesniu budu kaip tai gauti wink.gif nes dabar as specialiai paskaiciavau zaidimukus savo mobiliam, tai toki pat skaiciu zaidimu siusdamas is one.lt sumokeciau virs 300 Lt wink.gif ka gavau visiskai uz dyka smile.gif

http://www.spaineta....riedai/IRDA.jpg

Tai butu tiek :} atsiprasau uz klaidas ir neryslia kalba.. nelabai miegojos.. tad paryciais rasiau :} Jei kokiu klausimuku kyla, nuodeme mamytem nepadet smile.gif

Su didziausia pagarba...
Atsakyti
Nematau prasmės mažiems vaikams (nuo septynierių iki dešimties metų) pirkti gerus telefonus. Nupirkite paprasčiausią Nokia 3310. Tuo labiau, kad iš mažų vaikų dažnai yra atimami mobilieji telefonai. O jei reikės susisiekti su tėvais - galės. Ir siūlyčiau vis dėlto rinktis abonimentą.

Kai truputį paaugs galima nupirkti ir geresnį mobilųjį telefoną, leisti pačiam rinktis kortelę. Juk pritapt prie kompanijos vis dėl to reikia smile.gif .

Man trylika, ir tikrai neperku visų tų logotipų ir pan. dalykėlių. SMS irgi beveik nerašau, skambinu TIK tėvams. Jei rinksitės abonimentą galėsit ir sąskaitas stebėti, o jei ne - lai pildo kortelę iš savų pinigų.

Nu žodžiu, kažką čia nerišliai sužvablavau, bet tikiuosi esmę perpratote blush2.gif
Atsakyti
Pradėjau ir aš galvoti apie mobilų telefoną vaikui pirmokui, dėl savo ramybės, bet nežinau ar nepadarysiu žalos... dar kas per galvą duos tfu tfu tfu, atims telefoną. Net nežinau ką daryt ax.gif
Atsakyti
Maniškis bus antrokas. Taigi jau turim praktikos su telefonais. Pirmoj klasei gavo telefoną ir labas kortelę. Visur nešiojasi, todėl man ramiau. Žinau, kad iš darbo visada galiu jam pasiskambinti ir paklausti kaip sekasi. Kažkaip niekada neminėjo kad kas bandytų pasikėsinti ir duoti per galvą dėl telefono unsure.gif Gal kad jis į pradinę eina unsure.gif Bet pamokytas yra, kad gatvėj eidamas neišsitraukinėtų be reikalo.
Atsakyti
Medinukas nusipirko telefoną kai jam sukakojo 7-eri. Per gimtadienį pridovanojo pinigų, plius visokios taupyklėss pas senelius ir pan. Visą laiką svajojo pirkti tikrą kardą, todėl kai paprašė manęs už tuos pinigus nupirkti telefoną - neabejojau. Į mokyklą ir iš jos aš nuvežu. Prakalbėti neprakalba, turi kortelę su išankstiniu pinigų kiekiu. Man ir žmonai paskambina mūsų sąskaita, todėl nebaisu jei kortelėje pinigų pritrūks. Ar reikalingas telefonas? Manyčiau, kad ne. Ir jam jau atsibodo, dažniausiai ir nesinešioja. Tiesiog žaislas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Neringucia @ 2006 07 19, 15:14)
Kažkaip niekada neminėjo kad kas bandytų pasikėsinti ir duoti per galvą dėl telefono  unsure.gif  Gal kad jis į pradinę eina  unsure.gif  Bet pamokytas yra, kad gatvėj eidamas neišsitraukinėtų be reikalo.

Mano dukra praėjusią žiemą gavo: praskėlė galvą, atėmė telefoną. Na ji ne pradinukė - paauglė, bet nemanau, kad pasimokė iš to ir telefonu lauke nekalba wink.gif
Mažasis šiemet eis į 3 klasę, bet telefono dar neturi. Nes neprašė kažkodėl unsure.gif Paprašys, nupirksiu. Daugelis jo klasėje vaikų turi. O jam kažkodėl nereikia blink.gif Ai, jis išvis toks įdomus pas mane bigsmile.gif
Atsakyti
Siaubas blink.gif

Maniškiui irgi tas telefonas nelabai reikalingas, jeigu nepriminčiau, kad riekia pasiimti turbūt pamirštų biggrin.gif Teisybę pasakius, čia man labiau reikia, kad jis turėtų tą telefoną blush2.gif
Atsakyti
Mano dukryte telefona gavo 8 gimtadienio proga. Jau labai norejo, nes daugiau nei puse klases vaiksciojo su mobiliaisiais. Pradzioje, aisku, buvo vos neprisirisius, bet po kurio laiko euforija praejo ir vaikas net nevisada paimdavo telefona su savimi.
Siuo metu dukra yra stovykloje, tai irgi dziugiuosi, kad visada galiu jai paskambinti.
Neramina tik jos noras zaisti telefonu zaidimus, nerimauju kad akytes nepavargtu, bet kur ten paaiskinsi?...
Atsakyti
Manoji telefoną turi nuo 5m, bet naudojasi tomis dienomis, kai į muzikinę važiuoja, man ramu žinoti, kad viskas gerai, kad suspėjo į autobusą, kada grįžta ir reikia eit jos pasitikti. Šiaip jai paėmiau abonentą, kad nereikėtų pastoviai lakstyt ir pildyt, o dar gavo 2metus su vienu abonentu šnekėtis nemokamai, tai išvis gerai.
Atsakyti
blyn, dabar pagalvojau - neisivaizduoju kaip be mobilaus apseitum. unsure.gif , nei vaiku sugaudyti, nei zmonos ... nei....
Atsakyti