QUOTE(edelw @ 2007 10 14, 08:44)
Sveikutės

Ar priimsit mane į savo ratelį

Aš laukiusiu dar tik 10 savaičių, bet mūsų tėvelis gyvena Airijoje, todėl ie aš ten tuoj išvykstu

Bet labai bijau

nžn kokia ten sistema, koki daktarai, be to ir kalbos nomoku(bet dbr lankau kursus, gal truputėlį pramoksiu)
Gal galit parašyt apie pašalpas, ar jos mums priklausys ar ne, mes dar ne šeima
Taip pat aš nedirbanti, kiek ten man kainuos pvz vizitas pas gydytoją, ar gimdymas
Ar teisybė, kad gimdymo atžvilgiu daktarai yra geresni, nei pas mus, o vat visą nėštumą nelabai jie ten prižiuri?
Lauksiu atsakymo.AČIŪ
Sveikute
Apie pasalpas nieko nezinau,tik parasysiu kad butinai pasidaryk draudimo kortele,ja galima ir internetu uzsakyti www.vlk.lt uz 2 sav ja pagamins,ji nemokama,5 metams.Su ja vizitas pas daktarus nemokamas
Ir va ka radau dar apie daktarus:
Tu gali uzsirashyti pas sheimos gydytoja, pirmas vizitas tau kainuos apie 40eur(priklausomai nuo ikainiu). Gydytoja tave apziures ir tada priskirs vaistu, ar duos nukreipima i kokia rimta gydymo istaiga. Su nukreipimu tau jau nereikes moketi. O rimtesniu vaistu aishku nenusipirksi be israsymo.
Yra dar toks dalykas kaip gauti medicinine kortele ( tada apsilankymas pas gydytoja nekainuoja ). ja gali gauti tie kas uzdyrba labai mazas pajamas ( kazkur apie 100eur per sav), jei gauni daugiau jau negausi.
Dar yra toks dalykas kaip korteles vaistams kompensuoti, jas irgi galima gauti. Ja apsimoka tureti jei daznai sergi ir ishleidi nemazai pinigu vaistams, valstybe kompensuoja tada. ( bet ten reikai ishleisti tam tikra suma pinigu irttll. yra niuansu. Bet jei i ligonine, ar kokia operacija tai reikes moket nemazai
del gydytojo, tai as lietuvoj pasidariau tarptautine ES sveikatos draudimo kortele, su kuria pas gydytoja eini nemokamai. 40 euru moki tada kai jos neturi o su ja kaip lietuvoj jus gydo ir konsultuoja nemokamai atminkit kad ir cia tas pats - jjuus niekuo nesiskiriat nuo airiu nes mes esam ES, tik jei jau rimciau sergat, jei i ligonine gulates tai jau moketi reikes.
O apie nesciosio prieziura gal kitos daugiau parasys