man atrodo, kad dar daug kas priklauso nuo to, kiek mama priaugo svorio per nestuma. pvz as priaugau 11 kg, tai po dvieju savaiciu svoris buvo koks pries gimdyma. su tomis dietomis, kad to nevalgyti ir to nevalgyti.. svoris pradejo dar kristi, pradejo svaigti galva, nebeturejau jegu, to pasekoje ir nuotaikos nebebuvo. tai dabar atleidau vadeles, valgau viska, bet saikingai, tai bent i zmogu esu panasi ir vaikas ramesnis 
o jei busima mama per nestuma priauga 30 kg, tai gal ir gerai jai riboti maisto produktus..

o jei busima mama per nestuma priauga 30 kg, tai gal ir gerai jai riboti maisto produktus..
QUOTE(Meškašunis @ 2009 08 14, 16:51)
Man ir gimdykloj sake, ir po gimdymo seimos gydytoja, ir literaturoj siuolaikinej skaiciau, kad galima maitinanciai mamai viska, kad viduriu putimas nuo to, ka valgo mama tai tera mitas. Aisku, alkoholio as tonom negeriau, nerukiau, bet maitindama tikrai mitybos neziurejau. Pirma menesi nieko nevalgiau is vis, tik vandens labai labai daug ir obuolius . Pieno buvo daug, ir nakti mazoji ismiegodavo po 4 valandas ir ilgiau, reiskia riebumo pakako,o pilvo nei sykio nepute, pirma menesi netoli 2 kg priaugo mazoji. Po to, kai svorio atsikraciau, valgiau viska, ir saltibarsciu, ir raugintu agurku, labai megstu Nesquick ta sokoladini gerima vaikams, tai litrais ji geriau, maisiau piene ir geriau, taip ziauriai norejosi. Ir sokolada valgiau. Tai mazajai jokiu bedu su viduriais, nei su alergijom, nei su kokiais berimais ar pilvo putimais nebuvo. Na, bet gal cia tik sutapimas. Gal man tik pasiseke...
Na, tokių drastiškų dietų nelinkėkit kitoms mamoms, nes aš pvz, realiai nesuvokiu, kaip galima vaiką pakelti mėnesį badavus? Aš jau po penkių parų ligoninėj po gimdymo jaučiausi silpna ir iškart po gimdymo norėjau valgyti, nes reikėjo jėgas atstatyti.
Maniškę bėrė, jei valgydavau šokolado ir varškės produktų, o kai vieną kartą įsidrasinau tušintų kopūstų su dešrelėm suvalgyt, tai maniškė suviduriavo ant rytojaus, teko gerų bakterijų gert.
P.S. mums pilvuką skaudėjo gal penkias dienas per pusę metų.
o as jau nebezinau ka valgyti,pucia pilvuka ir vaistus geriam,bet kol kas poveikis labai silpnas. Ir atrodo ieko tokio nevalgau ,tikrai prisiziuriu,stengiuos lengva maista valgyti,jau nebezinau,paranoja man,ka bevalgyciau vis galvoju ar nepakenks

tiek nescia tiek pagimdziusi valgiua viska is eiles

QUOTE(Tomulyte @ 2009 08 08, 12:07)

Papildyta:
QUOTE(kice @ 2009 08 08, 11:41)
po gimdymo valgyti reikia viska, ka valgei ir anksciau.. Aisku, reikia kreipti demesi, kad organizmas gautu pakankamai vitaminu, mineralu ir t.t.
Kad nuo jusu valgomo maisto kudikis nemiega, ji beria ir t.t. - blefas.. Juk suvalgius pvz varskes, ne viena varskes sudedamoji dalis nepakliuna i piena, pacios pamastykit.. Piena sudaro tos pacios dalys, ir baltymai ar riebalai motinos piene visada buna zmogiskos kilmes, o ne pvz karves pieno
O tokiu nesamoniu tenka skaityti..
Dazniausiai vaiku pilvuko putimas, skausmas priklauso nuo paties vaikelio, o ne nuo jusu valgomo maisto.. Uzauginau du berniukus - pirmasis nezinojo kas tas yra verkimas del pilvo putimo, antrasis - po siai dienai kankinasi.. Su pirmuoju valgiau viska, ka valgo normalus sveikas zmogus, su antruoju - bandziau nevalgti ivairiu produktu ir t.t. Ir koks rezultatas? Nulinis.. Tiesiog skirtingi vaiku organizmai..
Kad nuo jusu valgomo maisto kudikis nemiega, ji beria ir t.t. - blefas.. Juk suvalgius pvz varskes, ne viena varskes sudedamoji dalis nepakliuna i piena, pacios pamastykit.. Piena sudaro tos pacios dalys, ir baltymai ar riebalai motinos piene visada buna zmogiskos kilmes, o ne pvz karves pieno

Dazniausiai vaiku pilvuko putimas, skausmas priklauso nuo paties vaikelio, o ne nuo jusu valgomo maisto.. Uzauginau du berniukus - pirmasis nezinojo kas tas yra verkimas del pilvo putimo, antrasis - po siai dienai kankinasi.. Su pirmuoju valgiau viska, ka valgo normalus sveikas zmogus, su antruoju - bandziau nevalgti ivairiu produktu ir t.t. Ir koks rezultatas? Nulinis.. Tiesiog skirtingi vaiku organizmai..

labai norejau cepelinu, tai mano mama irgi pasirupino
o gryzus namo valgiau tik bulkutes (kepykla pries pat nosi) ir piena geriau, arba kmynu arbata, daugiau nieko. nes nuo visko mazyle bere.

As kol maitinau (deja tik menesi) valgiau tik desreles + batonas + zalias agurkas. Desertui chalvos. Daug. Buvau tiek prigasdinta, be patirties pati, tai man buvo ziauru menesi ta pati per ta pati. Net dabar praejus 3m negaliu i desreles paziuret
Sikart valgysiu tikrai visko po truputi, saikingai ir nebesikankinsiu. Nors sunui nei karto ir nepute pilvuko, bet ir nebuvau girdejus apie espumisan, ir kt pagalbines priemones nuo putimo.

Sikart valgysiu tikrai visko po truputi, saikingai ir nebesikankinsiu. Nors sunui nei karto ir nepute pilvuko, bet ir nebuvau girdejus apie espumisan, ir kt pagalbines priemones nuo putimo.
kai po pirmo gimdymo MB paprašiau vištos šaltienos, jis dar atsiklausė gydytojos, ar galima. Tai ji pasakė, kad neštų, jei aš tik noriu, kuo daugiau, kad kuo greičiau atgaučiau jėgas... Kartu paprašiau jogurto, tai atnešė su kažkokiais priedais, nes mažių išbėrė.
Antrą kartą norai buvo tie patys, tai MB buvo protingesnis - jogurtą nešė natūralų
Bet užtat vištiena buvo ne tokia skani, nes iš Norfos
Antrą kartą norai buvo tie patys, tai MB buvo protingesnis - jogurtą nešė natūralų

As valgau visko po truputi...aisku nevartoju alkoholio, labai astriu patiekalu, gazuotu gerimu, cipsu ir kitu 'blogiuku'...