Įkraunama...
Įkraunama...

Aš nenoriu žaisti su vaiku....

Aktuali tema.
Pas mane reikalas tame, kad yra veikla, kuria aš noriai galiu užsiimt su vaikais, bet jie ne visada to nori, o visa kita irgi tingiu ir negaliu prisiverst.
Aš tai išvis jauciuosi nubukus nuo tu vaikiškų žaidimų, nes kaip pradėjom nuo pirmo vaiko, tai iki dabar... Ypač mane nervuoja tie "leliukiški" užsiemimai doh.gif
O įdomiausia su vyresniais smile.gif Skaitom, žaidžiam stalo žaidimus ir pan, bet kartais ir iš jų pareina tokie induvidualūs norai, kaipo žaisti "gyvūnais", parduotuvėm ir pan, nu ta tai jau tingiu...
O su mažium išvis neturiu kantrybės ir fantazijos... Liepiu arba užsiimt vyresniems su juo, arba pravaikšto zyzdamas ištisas dienas. verysad.gif
Atsakyti
Na ir mane į būrį priimkit blush2.gif Pas mane situacija panaši į kažkurios jau pasisakiusios: iš mūsų su dukra žaidimo gaunasi taip kad aš "žaidžiu", o ji tik žiūri ir džiaugias rezultatais doh.gif Pvz. kviečia "mamyte, einam kaladėlių statyt..". Jei sutinku, tai tik kalades į rankas ir "statyk!". Baigus paploja ir neša tėčiui parodyt "ką mama pastatė" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 29 spalio 2006 - 18:56
Va va, ir man tas pat. Nors mano vaikui dar tik metukai su trupuciu, jau tenka su juo pazaist. Bet su zaislais as absoliuciai negaliu. As dazniau ji kalbinu, juokinu, myluoju, ciuciuoju. O su kokiom kaladelem ar masinom nieks maens neprivers. Ir apskritai - mama verda, skalbia, migdo, maitina, vysto, tvarko namus, eina pasivaiksciot, o zaisti turi tetis. Vot.
Atsakyti
turiu ir as problema. neina mums zaist kartu. kol vienam sunui padedu paruost pamokas,kitas,jam 2 metai, ka nors sudauzo ar sudrasko. jei buna kartu,pamoku gali ne nepradet daryt. ir kuo toliau,tuo labiau nenoriu su jais uzsiimti. blush2.gif issunkia labai. verysad.gif vis pradedi susigalvot kokiu darbu,neva pasiteisinima,kad neturi laiko. verysad.gif o jeigu palieki vienus,be prieziuros,tai nors verk. nors skirtumas beveik 6 metai,bet proto vienodo. doh.gif . musu tetis isvaziaves,tai su viskuo turiu susidorot viena. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Borderline @ 2006 10 29, 19:35)
Va va, ir man tas pat. Nors mano vaikui dar tik metukai su trupuciu, jau tenka su juo pazaist. Bet su zaislais as absoliuciai negaliu. As dazniau ji kalbinu, juokinu, myluoju, ciuciuoju. O su kokiom kaladelem ar masinom nieks maens neprivers. Ir apskritai - mama verda, skalbia, migdo, maitina, vysto, tvarko namus, eina pasivaiksciot, o zaisti turi tetis. Vot.

thumbup.gif
Manyčiau, kad po savo didžiųjų darbų tetis bent dvi valandas per parą galėtų ir turėtų pažaisti su vaikais. Ir kariauju dėl to bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2006 10 29, 00:04)
Aš ne muryinytė,  schmoll.gif  ale įkišiu vėl savo trigrašį, kadangi kaip tik šią savaitę buvom profilaktiniam patikrinime pas vaikų gydytoją, ir ji klausinėjo kokius stalo žaidimus jau žaidžiame ir susakė kokius keturių neturintis cypliukas jau turėtų žaisti:

Tikrai nesiruošiu piršti vaikui žaidimų, kuriuos susakys gydytojas.... rolleyes.gif Beje bendravimas nėra tik žaidimas...

PS. Tikrai palengvėjo , kad aš ne viena tokia " bloga mama" nemėgstanti žaisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzinyte: 30 spalio 2006 - 13:54
QUOTE(kavyte @ 2006 10 27, 18:12)
Siandien manoji sumaste zaisti, neva mes dvi drauges ir ruosiames eiti i bara. Ji man sako as issidazysiu, apsirengsiu ir kol tu susitvarkysi galesim eiti. Nu sakau gerai, galvoju liuks vaikas zaidzia, o as galiu kambarius tvarkyti  bigsmile.gif Bet ta laime neilgai truko, atejo panele apsirengusi naujais drabuziais, vienoj rankoj raktai, kitoj mobilus, sako einam i bara, as sakau tai uzeik  g.gif O kad pradejo verkti, sako tu pazadejai, kad eisim......sakau as juk zaidziau....o ji i asaras, kad as zodzio netesiu  doh.gif
Finale gavau renktis ir ejau i bara pavalgyti  biggrin.gif Bet dabar su zaidimais busiu atsargesne, nes ir as dazniausiai tingiu zaisti, o reikia daug daug zaisti  blush2.gif

skaiciau ir juokiausi..dabar mama gausi pasleptu minciu ieskos mirksiukas.gif
man tai noras zaist bangom kazkaip..tai noriu tai ne..kai nenoriu tai ir nezaidziu..dazniausias zaidimas tai as is lego jam turiu statyt garazus..o jis tada jau pats uzsema su masinytem po juos..seip vaiku negaliu skustis tikrai vienas pazaidzia gan nemazai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandralita: 30 spalio 2006 - 23:01
perskaičiau tik paskutinį psl, bet noriu pasaky tik tiek, nenorit žaist su vaiku, tai kam vaiko iš vis norėjot? blink.gif blink.gif juk nemanėt, kad užteks valgyt paduot, užpakalį nuvalyt, o jis pats užsiims g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Luxxx @ 2006 10 29, 21:50)
turiu ir as problema. neina mums zaist kartu. kol vienam sunui padedu paruost pamokas,kitas,jam 2 metai, ka nors sudauzo ar sudrasko. jei buna kartu,pamoku gali ne nepradet daryt. ir kuo toliau,tuo labiau nenoriu su jais uzsiimti.  blush2.gif  issunkia labai.  verysad.gif  vis pradedi susigalvot kokiu darbu,neva pasiteisinima,kad neturi laiko.  verysad.gif  o jeigu palieki vienus,be prieziuros,tai nors verk.  nors skirtumas beveik 6 metai,bet proto vienodo.  doh.gif  . musu tetis isvaziaves,tai su viskuo turiu susidorot viena.  blush2.gif

Pas mane irgi skirtumas 6 metai, tėtis irgi išvykęs, sukuosi taip:
1. Įsakau ( hihihi.gif ) vyresnėliui paruošti pamokas, kai būna vienas - kai aš grįžtu su mažium, jau turi būt padaryti namų darbai, nebent ko nors nesuprato. Nesakau, kad tas yr lengva, bet pats įsikirto, kad lengviau ruošt, kai brolis aplink nesimakaluoja...
2. Jei visgi nespėjo, nesuprato ar pan. - mažius su manim ruošia valgyt. Išterlioja visą parapiją, bet ai, nieks nemato tongue.gif Arba jis daro valgyt atskirai - išsidėlioja visus namų puodus ir man pagal pareikalavimą duoda tuos ir anuos. Vasarą leidžiu plauti indus, paskui perrengiu, o už šiltą vandenį tfū - susimokam rolleyes.gif
3. Dar labai gerai užima: filmukai, flomasteriai su popierium, spalvinimo knygelės, kaštonai, lego, o superinis užsiėmimas - vandens į purkštuvą ir gėlyčių purškimas. Ir nauda - mano gėlytės klesti bigsmile.gif
4. Kai pamokos paruoštos, mamytė neįdomi, ji reikalinga tik kaip arbitras, nes pagrindinis vaikų užsiėmimas - peštis bigsmile.gif
5. Kad vaikai nezystų, labai gerai naudinga veikla. Pvz. išdėliot išdžiūvusius skalbinius - aš rūšiuoju, vyresnėlis gali nešioti juos į lentynas, o dalyvaujantis mažius, tarkim, sėkmingai gali poruot kojines. Arba: tvarkymasis. Mažius sudėlioja koridoriuje batus, surenka žaisliukus (po ilgų įtikinėjimų rolleyes.gif ), plauna grindis su ta kempinine šluota... Nu ne dėl rezultato, žinoma bigsmile.gif Blizgina veidrodį, stalo kojas, jos pas mus metalinės... Šluosto dulkes su skuduriuku. Vyresnėlis mažas būdamas kartą buvo skuduriuką sukišęs į videogrotuvą, ten, kur kasetė dedasi... Bet dabar, DVD technologijų laikais, tas nebeaktualu hihihi.gif
Ypatingos ramybės pusvalandį gaunu abu sumetus į vonią ir pakišus jiems tuos pačius gėlyčių purkštuvus, kiekvienam po vieną smile.gif

Taip kad nelabai manęs ir reikia... Nebent dirbu remontininku - taisau sugedusias mašiniukes, montuoju balansuoju ratus, klijuoju knygutes, t. y. smulkus remontas, jeigu tas viršija brolio kompetenciją. Ai, nu dar pasivaikščiot kartais einam smile.gif

O vakarais, be abejo, skaitau knygtes. Mano giliu įsitikinimu, nei vienas vaikas be knygučių skaitymo prieš miegą neužaugo, be to niekaip ne unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 31 spalio 2006 - 10:53
QUOTE(ramuniuks @ 2006 10 31, 10:13)
perskaičiau tik paskutinį psl, bet noriu pasaky tik tiek, nenorit žaist su vaiku, tai kam vaiko iš vis norėjot? blink.gif  blink.gif juk nemanėt, kad užteks valgyt paduot, užpakalį nuvalyt, o jis pats užsiims g.gif  doh.gif

Tema yra apie tai kaip sunku suaugusiam žmogui prisiversti žaisti; o ne apie mūsų motyvus turėti vaikų.

O atsakant į Jūsų klausimą: vaiko norėjau ne tam, kad turėčiau su kuo žaisti.
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2006 10 31, 11:50)
Vyresnėlis mažas būdamas kartą buvo skuduriuką sukišęs į videogrotuvą, ten, kur kasetė dedasi... Bet dabar, DVD technologijų laikais, tas nebeaktualu hihihi.gif

Maniškis buvo pas tėvus ten pat sumuštinį sukimšęs doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murzinyte @ 2006 10 31, 11:38)
Tema yra apie tai kaip sunku suaugusiam žmogui prisiversti žaisti; o ne apie mūsų motyvus turėti vaikų.

O atsakant į Jūsų klausimą: vaiko norėjau ne tam, kad turėčiau su kuo žaisti.
Papildyta:
Maniškis buvo pas tėvus ten pat sumuštinį sukimšęs  doh.gif  lotuliukas.gif

O maniskis ten pat masineliu prikiso. Ir dar i skrudintuva blush2.gif
Atsakyti
Oi, dar atsiminiau, kaip mano mažiukas prieš porą mėnesių norėjo su manim žaist - nešdavo man visus savo meškius ir sakydavo, kad jie verkia. O aš turėdavau arba užmigdyt, panešiot, arba pagydyt, jei skauda. Nu užmigdydavau, baisiai čia, nekiek tų meškių, trys ar keturi cool.gif Ir abu išmintingai postringaudavom - va, reikia paglostyti meškiukui pilvelį, kad neskaudėtų, patepti kojytę... smile.gif
Paskui apsikakodavo meškiai - nuvalydavau, atiduodavau, liepdavau ant puodo sodint. Kai jie, tie patys, antrą kartą būdavo man pristatyti, kaip apsišikę, bardavom kartu tuos meškius, kad padarė ne ten, kur reikėjo, o paskui vėl nuvalydavom ir ant puodo sodindavom. O kai atnešdavo apsišikėlius penktą kartą, liepdavau smekta girdyt biggrin.gif

O dabar viskas, baigėsi meškiai, dabar jau žaidžia avarijas. Iš manęs reikia tik komentarų, t. y atsakymų į jo pastabas tai avarijai. Pvz. "mama, boba vėl mašiną sudaužė!" bigsmile.gif
Atsakyti