QUOTE(Luxxx @ 2006 10 29, 21:50)
turiu ir as problema. neina mums zaist kartu. kol vienam sunui padedu paruost pamokas,kitas,jam 2 metai, ka nors sudauzo ar sudrasko. jei buna kartu,pamoku gali ne nepradet daryt. ir kuo toliau,tuo labiau nenoriu su jais uzsiimti.

issunkia labai.

vis pradedi susigalvot kokiu darbu,neva pasiteisinima,kad neturi laiko.

o jeigu palieki vienus,be prieziuros,tai nors verk. nors skirtumas beveik 6 metai,bet proto vienodo.

. musu tetis isvaziaves,tai su viskuo turiu susidorot viena.
Pas mane irgi skirtumas 6 metai, tėtis irgi išvykęs, sukuosi taip:
1. Įsakau (

) vyresnėliui paruošti pamokas, kai būna vienas - kai aš grįžtu su mažium, jau turi būt padaryti namų darbai, nebent ko nors nesuprato. Nesakau, kad tas yr lengva, bet pats įsikirto, kad lengviau ruošt, kai brolis aplink nesimakaluoja...
2. Jei visgi nespėjo, nesuprato ar pan. - mažius su manim ruošia valgyt. Išterlioja visą parapiją, bet ai, nieks nemato

Arba jis daro valgyt atskirai - išsidėlioja visus namų puodus ir man pagal pareikalavimą duoda tuos ir anuos. Vasarą leidžiu plauti indus, paskui perrengiu, o už šiltą vandenį tfū - susimokam
3. Dar labai gerai užima: filmukai, flomasteriai su popierium, spalvinimo knygelės, kaštonai, lego, o superinis užsiėmimas - vandens į purkštuvą ir gėlyčių purškimas. Ir nauda - mano gėlytės klesti
4. Kai pamokos paruoštos, mamytė neįdomi, ji reikalinga tik kaip arbitras, nes pagrindinis vaikų užsiėmimas - peštis
5. Kad vaikai nezystų, labai gerai naudinga veikla. Pvz. išdėliot išdžiūvusius skalbinius - aš rūšiuoju, vyresnėlis gali nešioti juos į lentynas, o dalyvaujantis mažius, tarkim, sėkmingai gali poruot kojines. Arba: tvarkymasis. Mažius sudėlioja koridoriuje batus, surenka žaisliukus (po ilgų įtikinėjimų

), plauna grindis su ta kempinine šluota... Nu ne dėl rezultato, žinoma

Blizgina veidrodį, stalo kojas, jos pas mus metalinės... Šluosto dulkes su skuduriuku. Vyresnėlis mažas būdamas kartą buvo skuduriuką sukišęs į videogrotuvą, ten, kur kasetė dedasi... Bet dabar, DVD technologijų laikais, tas nebeaktualu

Ypatingos ramybės pusvalandį gaunu abu sumetus į vonią ir pakišus jiems tuos pačius gėlyčių purkštuvus, kiekvienam po vieną
Taip kad nelabai manęs ir reikia... Nebent dirbu remontininku - taisau sugedusias mašiniukes, montuoju balansuoju ratus, klijuoju knygutes, t. y. smulkus remontas, jeigu tas viršija brolio kompetenciją. Ai, nu dar pasivaikščiot kartais einam
O vakarais, be abejo, skaitau knygtes. Mano giliu įsitikinimu, nei vienas vaikas be knygučių skaitymo prieš miegą neužaugo, be to niekaip ne