Patarkite kaip prižiūrėti rožes kad jos kuo ilgiau išsilaikytų?

Noreciau paklaust, ar isviso auga Rozes vazoneliuose? Jos daugiametes?
Merginos, pilna apie rozes diskusiju, pasiziurekit
, na o rozes daugiametes ir vazonuose kuo puikiausiai priziurimos auga, tik paskaitinekit ten kur jau seniausiai uzvesta diskusija, tiesiog kam kartotis

O pas mane va kaip pražydo kinrože, negaliu atsižiūrėti, nors kiti ir sako, kad nelaimę neša. Bet kaip toks gražus augalas gali ją nešti?

Aš savo mini rožytę pasodinau lauke, tai kaip subujojo! Ir žydi visa!

Mano kinroze pradejo gelst nuo apacios, meta lapus, ji pas mane dar maza, nemaciau dar jos ziedu, nors jau krauna pumpurus.Gal zinot nuo ko pradejo gelst lapai? Gal nedalaisciau?, ar saules per daug? Ji stovi pas mane ant pietines palanges.
O pas mane irgi tokia graži buvo
o dabar gelsta ... visi lapų kraštai kaip pieštuku apvedžioti geltonai
Kogero nuo sauso oro....

Pabandykit apipurkšti dažniau kinrožes. O kai krauna pumpurus, nejudinkit ir nenešiokit, nes numeta juos!
QUOTE(Susiena @ 2005 06 16, 13:17)
Pabandykit apipurkšti dažniau kinrožes. O kai krauna pumpurus, nejudinkit ir nenešiokit, nes numeta juos!
Tai kad purskiu, bet gal jai per karsta, nes saule kaitina per langa.

Jeigu saulė kaitri, tai gali ir apdeginti tiesiog tuos lapus.
Siūlyčiau pastatyti atokiau, bet šviesioj vietoj.

ir nereikia laistyt ir purkšt, kai saulė tiesiogiai apšviečia gėlę - čia visom gėlėm galioja, nes lapai ir šaknys taip tiesiog "išvirt" gali.
QUOTE(liepsnelė @ 2005 06 16, 14:26)
ir nereikia laistyt ir purkšt, kai saulė tiesiogiai apšviečia gėlę - čia visom gėlėm galioja, nes lapai ir šaknys taip tiesiog "išvirt" gali.
Kad geltonuoja tik apatiniai lapai, o virsutiniai sekmingai zaliuoja, tai kaip ir neturetu nuo saules but, juk daugiausia nukencia jauni lapeliai.