Įkraunama...
Įkraunama...

Visų rūšių rožės

Patarkit, kaip kovojat su amarais. Mano rožytę jau antrą kartą šią vasarą nuryja amarai cry.gif Nusipirkau spec. puršalo, bet nepadeda cry.gif
Atsakyti
Na, tas rožytes ir aplamai rožes amarai mėgsta, mėgsta...
Aš turiu nusipirkusi tokį mažą buteliuką chemikalų, pavadinimo nepasakysiu, pirkau gėlių parduotuvėje. Tai ten gal vieną lašiuką įlašinį į pulverizatorių ir kelis kartus nupurški amarus - tikrai padeda. Pati išbandžiau prieš kokias dvi savaites. mirksiukas.gif Namuose galėsiu pavadinimą ant buteliuko pažiūrėti.
Atsakyti
Pažiūrėk, ką, nes kur aš pirkau, tai nė velnio nepadeda cry.gif
Atsakyti
Gerai, tik svarbiausia - nepamiršti... doh.gif
Atsakyti
Vilkute, pasižiūrėjau:
Pavadinimas "NeemAzal-T/S". Tai koncentruotos emulsijos 30 ml buteliukas. Kainavo 16 Lt. Nepigus, bet užteks jo tikrai ilgam, nes labai nedaug reikia įlašinti į vandenį. Reikia nedaug, nes tai koncentruota priemonė. Tikrai padeda nuo amarų ir voratinklinių erkučių. Pati išbandžiau ant miniatiūrinės rožytės ir ant rožių. mirksiukas.gif
Aš pati pirkau "Žaliajame centre" Kaune, bet, manau, kad tokios priemonės rastum bet kurioje rimtesnėje gėlių parduotuvėje.
Atsakyti
Susiena, labai ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2005 07 29, 08:36)
Vilkute, pasižiūrėjau:
Pavadinimas "NeemAzal-T/S". Tai koncentruotos emulsijos 30 ml buteliukas. Kainavo 16 Lt. Nepigus, bet užteks jo tikrai ilgam, nes labai nedaug reikia įlašinti į vandenį. Reikia nedaug, nes tai koncentruota priemonė. Tikrai padeda nuo amarų ir voratinklinių erkučių. Pati išbandžiau ant miniatiūrinės rožytės ir ant rožių.  mirksiukas.gif
Aš pati pirkau "Žaliajame centre" Kaune, bet, manau, kad tokios priemonės rastum bet kurioje rimtesnėje gėlių parduotuvėje.

parduoda ir mažesnėm pakuotėm tą nemezalį, tada ~ 6 lt gaunasi.
Atsakyti
Mielos, rozininkes,
Nusipirkau rozytei kambarinei trasu UNIFLOR roza. Gal kuri naudojote, ka galit apie sias trasas pasakyt? gal net nepradet trest? g.gif
Atsakyti
gal žinot kaip išaugint rožę iš nuskintos rožytės? vyras tokių gražių dovanoja, o kiek bandau tiek neišeina šaknų jų išleist. gal ne taip darau ką nors?
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2005 08 19, 10:29)
gal žinot kaip išaugint rožę iš nuskintos rožytės? vyras tokių gražių dovanoja, o kiek bandau tiek neišeina šaknų jų išleist. gal ne taip darau ką nors?

mano močiutė dažnai sudaigindavo. Geriausia šiltuoju metu laiku, t.y. rožių sezono metu. Reikia, kad būtų nelabai seniai skinta rožė (žodžiu, jau nebelaikyt jos, bet daigint iš karto). Nukerpi kokį 10-15 cm rožės stiebo gabaliuką maždaug iš vidurio koto, bet arčiau į žiedo pusę, ir kirpt ne per spyglio ir ne per lapo vietą. Tada tą sodinuką įkišt į žemę ir uždengt stiklainiu. Po juo laikyt apie porą savaičių, net ir tada, kai pradės dygt nauji lapeliai. Ir svarbu nuėmus, kad nenudegintų teisioginė saulė, nors vėliau labai mėgsta saulę rožės.
Atsakyti
oi ačiū. o aš į vandenį merkdavau. smile.gif gal čia ir problema. o jos laistyt nereik? ar kaip nors nenuėmus stiklainį laistyt?
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2005 08 19, 11:29)
oi ačiū. o aš į vandenį merkdavau. smile.gif gal čia ir problema. o jos laistyt nereik? ar kaip nors nenuėmus stiklainį laistyt?

doh.gif jo rašiau rašiau ir neparašiau, kas man savaime aišku biggrin.gif , aišku, laistyt reikia, be vandens tik numirs. Ir iškart pasodinus palaistyt būtinai. Laistyt nenuimant stiklainio, išvis jo nejudinti visą tą prisišaknijimo laiką. Laistyti tiek kiek reikia, kai žemė sausa pasidaro, tai ir palieti. Laistyt per viršų vazono.

O vandeny rožės tikrai nesudaiginsi smile.gif
Atsakyti