Įkraunama...
Įkraunama...

Visų rūšių rožės

QUOTE(Sinuhe @ 2004 10 06, 15:58)
Buvau nustebusi, tačiau kambarinės rožės puikiai auga ir lauko sąlygomis rolleyes.gif Uošvienė gavo dovanų maža kambarinę rožytę, suvargusi tokia buvo, tai pasodino sode - visi jau ją nurašę buvo, o ji pavasarį kad pradėjo vešėt ir netgi daug žiedų sukrovė thumbup.gif

Skaitau, ką parašei ir atrodo lyg apie mano uošvienę pasakotum biggrin.gif , mano uošvenė taip pat gavo mažą nuskurusią kambarinę rožytę ir pavasarį ją pasodino sode, tai kad sužaliavo žiedų prikrovė žydi ir dabar ir vis dar žiedus krauna thumbup.gif. Sako tik žiemai jas labiau nei sodo rožes reikėtų pridengti ir neiššąla mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aivute: 19 rugpjūčio 2005 - 15:00
QUOTE(GRAIKIJA @ 2005 08 19, 10:29)
oi ačiū. o aš į vandenį merkdavau. smile.gif gal čia ir problema. o jos laistyt nereik? ar kaip nors nenuėmus stiklainį laistyt?

Nu va man tas pats, visada merkdavau į vandenį ir laukdavau, kada šaknis išleis doh.gif , tai nieko absoliučiai nieko nesigaudavo, merkdavau ir tik ką nuskintas ir pirktines, o šaknų taip ir nesulaukdavau dabar tikrai reikės pabandyti tiesiai į žemę ir po stiklainiųu pakišti 4u.gif
O dėl laistymo, manau tikrai reikia laistyti, o stiklainį tai nebent pravėdinimui kartais nuimti, nes žemė juk ir nenuėmus stiklainio ir palaisčius turėtų sudrėgti kai palaistai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aivute: 19 rugpjūčio 2005 - 14:59
Aš irgi auginu rožes. Iš maximos parsitempiau pora mažyčių nupiepusių krūmelių, iškarpiau, atsigavo, išleido naujus lapelius, net žiedelį sukrovė, bet dabar ant lapelių tokios lyg baltos dulkės atsiranda. Lapelis lyg ir nepažeistas, bet kažkoks nevisai gražus. Gal čia koks grybelis??? g.gif Kaip jom padėti???
Atsakyti
O aš išsiauginau rožytę iš flenciuko... Dovanojom bendradarbei daug didelių baltų rožių, iš kurių viena, pamačiau, su atžalėle, tai aš ją ir nusiskyniau... ax.gif Dabar ji sėkmingai pas mane pusmetį auga... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarasca @ 2005 09 09, 11:34)
Aš irgi auginu rožes. Iš maximos parsitempiau pora mažyčių nupiepusių krūmelių, iškarpiau, atsigavo, išleido naujus lapelius, net žiedelį sukrovė, bet dabar ant lapelių tokios lyg baltos dulkės atsiranda. Lapelis lyg ir nepažeistas, bet kažkoks nevisai gražus. Gal čia koks grybelis???  g.gif  Kaip jom padėti???

Kad tik nebūtų miltligė. Pabandyk nupurkšti Topazu, blogiau nebus.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 09 13, 17:22)
Kad tik nebūtų miltligė. Pabandyk nupurkšti Topazu, blogiau nebus.

kas per daiktas tas Topazas??? ir kur jo gauti? ir apskritai kur yra Vilniuje gera trąšų parduotuvė, nes tose maximose ir kt tai nieko rast neįmanoma, tik nupiepusių augalėlių tragiškom sąlygom laikomų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarasca @ 2005 09 13, 17:26)
kas per daiktas tas Topazas??? ir kur jo gauti? ir apskritai kur yra Vilniuje gera trąšų parduotuvė, nes tose maximose ir kt tai nieko rast neįmanoma, tik nupiepusių augalėlių tragiškom sąlygom laikomų sad.gif

Topazas (Topas) yra fungicidas, preparatas kovoti su grybinėmis ligomis.
Kur jo gauti Vilniuje, tai nelabai žinau, bet manyčiau, kad Senukuose arba Ermitaže turėtų būti.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 09 13, 17:56)
Topazas (Topas) yra fungicidas, preparatas kovoti su grybinėmis ligomis.
Kur jo gauti Vilniuje, tai nelabai žinau, bet manyčiau, kad Senukuose arba Ermitaže turėtų būti.

na reikės paieškoti :/ arba paprašyti, kad pažystama gėlių pardavėja atvežtų...keista, bet tie gėlininkai kažkodėl visai pamiršta, kad reikia ir tokių dalykų smile.gif
Ačiū tau labai, zigzag smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ievune @ 2005 09 13, 16:57)
O aš išsiauginau rožytę iš flenciuko... Dovanojom bendradarbei daug didelių baltų rožių, iš kurių viena, pamačiau, su atžalėle, tai aš ją ir nusiskyniau...  ax.gif  Dabar ji sėkmingai pas mane pusmetį auga...  thumbup.gif

o tai tą atžalėlę iškart į žemes sodinai? ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Reila @ 2005 09 14, 14:17)

aš ne žinovė, bet rožės kartais išleidžia šakneles, kai laikai vandeny. gaila, bet tikrai ne visos. Dar galima kišt į drėgną žemę ir uždengti stiklainiuku, kad būtų šilta. Tik būtinai reikia vėdinti karts nuo karto, nes kitaip gali supūti. Man neseniai 1 iš trijų rožių išleido šaknytes, tai įkišau į žemę, gal prigis normaliai, nors ir ne visai laiku :/
Atsakyti
QUOTE(Reila @ 2005 09 14, 14:17)

Kadangi nezinojau, kaip daryti, tai keleta dienu laikiau pamerkusi, po to isodinau i zeme, uzdengiau stiklainiuku, laisciau ir vis stebejau ja. Kai pamaciau, kad prigijo - nuemiau stiklainiuka smile.gif Tik nereikia laikyti saulekaitoj... Lygiai taip pat buvau uzsiauginusi ir prasizydinusi gvazdikus...
Atsakyti
Aš taip pat kartas nuo karto ekspermentuoju daigindama rožės. Neišpasakytas džiaugsmas, kai pavyksta. Pasigirsiu savo išauginta "gražuole".
Atsakyti