Įkraunama...
Įkraunama...

kiti darbo teisės klausimai

Bet kai pasitinka viesai prie kasos ir papraso kartu i kambariuka (RIMI mano kuprine pypsejo, nes sarma blogai etikete ismagnetinusi buvo), paskui, py-y-yp, galetu viesai ir atsiprasyti, kaip kad viesai papraso parodyti tases turini... Nes zmoniu zvilgsniai tai tokie, sakyciau, zudantys - juk Lietuvoje gyvename... Mano kuprine kai patikrino, paskui, aisku, issiaiskine priezasti manes tame ju 'tamsiame kambariuke' atsiprase, bet as jiems pasakiau, kad ju laime, jog kokie kaimynai salia nestovejo - buciau apkalbeta nuo galvos iki koju..

Manau, tokie dalykai zemina, zeidzia oruma.
Atsakyti
Cha, man irgi taip buvo. Parduotuvej prie namu, kur visi pazistami - ir apsauga, ir kasininkes. Karta cype dvieju menesiu kudikis, ta prasme, cyptukai nuo jo cype smile.gif Aprengtas buvo tik bodziuku ir puskojinem - puskojines is Thomas Philips, viduj toks popieriukas buvo neismagnetintas smile.gif pasiuliau apsauginiui nestis cypiantiji ir apieskot - nesinese. Juokesi smile.gif

O paskui musu parduotuvej pasikeite apsauginiai smile.gif Ir ejau as su blogai ismagnetintu tavoru is Kristijanos... taip viskas graziai, tavoras Kristianos maisely, ten pat idetas kvitas, tvarka kaip armijoj... Na eme cypt, as net nusijuokiau - va, sakau, kas cypia, as gi zinau kas. O tas stovi su grieztu snukiu, mol, einam. Nu einam smile.gif Nueinam, issitraukia jis kazkoki automata ir per terba su juo pavazalioja - terba cypia. Tada as vel istraukiu maisiuka, jis likusia terba pavazalioja - terba necypia (niekas nieko nekrauste!). Sakau, sakiau?! Tie pavazalioja maisiuka - maisiukas cypia. Maisiuky dvi prekes ir cekis, cypia lupdazis smile.gif Na nepatogu aniem paliko... Ka tik dirba, nezino ka sakyt prideretu smile.gif Tai dejo jie ten abu lupt cyptuka nuo to lupdazio dezutes - o cyptukas nesilupa biggrin.gif Bliamba, sakau, atiduokit man ta lupdazi, manes vaikai laukia smile.gif O jie visai susikompleksavo, sako, ponia, mes jums nulupsim, kad kitur necyptu! As sakau, tfu man, as namo einu, mano namas sekantis, o dezute tuoj ismesiu, norit - pasiimkit ta dezute, blyn, atiduokit mano tavora, as eit noriu! Tuo metu uzejo dar kazkoks trecias apsauginis, vadas, tai dar aniems malku israse, ir grazino jie man nulupta dezute, aciu pasakiau, sakiau, nelabai reikejo biggrin.gif Tai jie sumizge galvom palingavo ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
ir man buvo pareikalaves apsauginis tase iskratyti. nezinau, kas ten jo galvoj susisuko, vaiksciojau po parda kaip visada, sumokejom su vyru pinigus jau ruosemes eiti apsauginis tik prisoko, sako rodykit rankine. man buvo toks sokas, susinervavau, vos neapsiverkiau. beje daiktus teko kratyti cia pat prie kasos ohmy.gif , pamate tik kruva sunaudotu vienkartiniu nosiniu biggrin.gif , o as ta vakar dar ilgai uzmigti negalejau ...
Atsakyti
wink.gif Na o aš kitąsyk eidama į darbą prisidėsiu visokių moteriškų daikčiukų:pakečiukų."kandoniukų".gal dar kokius triusikiukus("stringiukus") įsimesiu.Na, kad turėtų ką kraustyti tongue.gif tongue.gif tongue.gif kažin ką čia dar įsidėjus g.gif
Atsakyti
Štai ir man įdomu:ar gali be mano žinios apžiūrėti kas nors spintelę,kur pasikabinu striukę?Man atrodo,čia virš visko.Juk gali ką nors pakišti,o paskui sakys,kad pavogiau.Nesakau,kad taip buvo,bet tai įmanoma,tuo labiau,kad ir patys apsauginiai apsivagia(buvo toks atvejis).
Atsakyti
Del etatu mazinimo busiu atleista is darbo,kai mano vaikui sueis 3 metai.Noriu paklausti,kokio dydzio pinigine ismoka man priklauso?Kiek zinau,ta kompensacija turiu gauti 4 menesius nuo atleidimo dienos.Dirbau mokykloje,mokytoja.
Atsakyti
iseitines kompensacijos dydis priklauso nuo isdirbto toje darbovieteje laiko, t.y. darbo stazo.
Atsakyti
Kaip skaiciuojasi stazas,jei padirbusi metus,isejau vaiko auginimo atostogu ir grizau tik po 2,5 metu.Dar padirbusi 1,5 metu vel isejau auginti kito vaikelio.Iseina,kad tikro darbo stazo yra tik 2,5 metu.Siuo metu kaip tik ir esu vaiko auginimo atostogose.O atleis is darbo mane ta pacia diena,kaip ir priims,t.y.kai vaikui sueis 3 metai.
Atsakyti
I darbo staza ieina vaiko auginimo atostogos. Kada tu isidarbinai?
Atsakyti
Libra o jei savu noru iseiciau, stazas 2 metai ar ka gauciau g.gif
Atsakyti
Jei iseisi savo noru tai is darbuovietes kompensacijos jokios negausi, ir atrodo darbo birza nemokes nieko.
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 08 03, 09:39)
Jei iseisi savo noru tai is darbuovietes kompensacijos jokios negausi, ir atrodo darbo birza nemokes nieko.

na as irgi taip galvojau g.gif Aciu
Atsakyti