o man kaip tik sestadieni einant i Mambo kluba apsauginis paprase parodyti kuprine.
Bet jei ir nesciausi ten ka nors, tai jisai to tikrai butu nepastebejas, nes tik paprasciausiai zvilgsni i vidu uzmete.
Mama dirba parduotuveje, tai iseinant reikia parodyti rankine ir maisiuka apsauginiu, jei ka perki darbo metu, tai apsauginis arba vedeja turi ant cekio pasirasyti. Kartais organizuojami ekstra patikrinimai - atvaziuoja apsauga, laukia kol baigsis darbas ir zmones eis namo, o tada jie islenfa ir visus patikrina.
Matai apsauginiai pasirodo dengia visus trukumus, uztat ir puola ant kiekvieno...
Man teko savo rankinės turinį kraustyt du kartus gyvenime. Kaip nekeista, tie "apsauginiai" pasirodė labai mandagūs žmonės, visiškai nesijaučiau nieko pavogusi, nes su manimi elgėsi labai gražiai ir "padoriai". Pradžioje tik pačiai buvo nejauku, kai pradeda pypsėt tie aparatai, nes tiesiog netikėta. Vienąkart taip nutiko Akropolyje, kai ėjau iš "Maximos", bet prieš tai kažkokioje to "pasažo" parduotuvėlėje užsipirkus CD. Žinojau, kad jie pypsi, bet vis vien pradėjo "apieškoti" viską. Bet apsauginis sakė "labai atsiprašau ponia, mūsų pareiga pažiūrėti ar viskas gerai, vardan jūsų pačios saugumo (ar kažkas pan.)"nebepamenu. Tiesiog pasitraukėm į šalį, o jis bandė pažiūrėt mano prekes klausdamas ar gali tai daryti. paima vieną ir klausia, paima kitą ir klausia..Po to paklausė gal turiu įtarimų kas gali pypsėt. pasakiau, jis pamėmė, perėjo per tą pypsių sistemą ir įsitikino. Viskas.
O antrąkart kažkokioje organizacijoje ar pan. reikėjo praeiti patikrinimą. Bet ten irgi buvo labai mandagūs žmonės, negaliu pykti. Prieš kraustant rankinę man pasiūlė išsiimti labai asmeniškus daiktus, jei tokių yra (taigi teko išsikraustyt tolėliau paėjėjus "Tampax'us" ir prezervatyvus, ir vaistus į kišenuką). Taip ir pasakė "nenorime, kad patirtumėte nepatogumų". Štai tokia patirtis.
Jei tai būtų darbovietės taisyklės, tai aš nesiožiuočiau. Tiesiog toks tų žmonių darbas, o aš nesu linkusi labai aikštintis. Nemanau, kad tiems žmonėms malonu mus kraustyti, tai kam tuščiai pyktis
O antrąkart kažkokioje organizacijoje ar pan. reikėjo praeiti patikrinimą. Bet ten irgi buvo labai mandagūs žmonės, negaliu pykti. Prieš kraustant rankinę man pasiūlė išsiimti labai asmeniškus daiktus, jei tokių yra (taigi teko išsikraustyt tolėliau paėjėjus "Tampax'us" ir prezervatyvus, ir vaistus į kišenuką). Taip ir pasakė "nenorime, kad patirtumėte nepatogumų". Štai tokia patirtis.
Jei tai būtų darbovietės taisyklės, tai aš nesiožiuočiau. Tiesiog toks tų žmonių darbas, o aš nesu linkusi labai aikštintis. Nemanau, kad tiems žmonėms malonu mus kraustyti, tai kam tuščiai pyktis

O mane tikrino EKO parduotuveje. Kaip tik ta diena islaikem valstybini egzamina, tad su grupiokais linksmai atsventem, sampano isgerem. Grizdama nutariau dar ir namiskius pradziuginti-nupirkti torta. O kadangi dar burbuliukai neissilakste buvo, nuvariau be jokio krepsio i tortu skyriu, pries tai dar pasisukiojusi apie saldumynu lentynas trumpai. Susimokejus kasoje uz torciuka, priejes apsauginis paprase parodyti rankines turini. Tiesa sakant, pasijauciau nekaip-juk stebejimo kamerose aiskiai turejo matytis, kad nieko lentynose nelieciau, tik zvalgiausi. Be to, i rankinuka is namu buvau isimetusi plauku laka, kad galeciau pasitvarkyti pries egza. Prie jo ir prisikabino-aha, is kur paemet? Visa laime, kad buvo panaudotas, like tik puse turinio: sakau, pats paziurekit, juk apytustis. Kadangi nieko daugiau itartino nerado, burbtelejo 'Atsiprasau" ir paleido, bet sventine nuotaika jau buvo sugadinta..
QUOTE (Ingaja @ 2004 07 28, 12:21) |
Nu bet kaip parduotuvej pradeda tikrinti, nu tikrai jauciuosi apvaginta... Zinau, tiksliai, kad parduotuvej neturi teises tikrinti rankiniu tie "apsauginiai", brolis turi saugos tarnyba tai va pakonsultavo ![]() |
mane karta irgi norejo patikrinti maximoj,tai viskas baigesi auksciosio ten buvusio darbuotojo atsiprasinejimais

o gal kas žinot, ar nėščiajai priklauso kokios lengvatos darbe?
QUOTE (avei @ 2004 03 11, 10:57) |
VP markete mes dirbom vakar viena valanda trumpiau ![]() |
Dar to nėra buvę

Priklauso tik tai,kad iš sunkesnių-kensmingų darbo sąlygų gali perkelti kitur.Pvz.pas mus( pristačius pažymą )iš gamybos gali perkelti į archyvą,buhalterija, neleisti dirbti naktinėje pamainoje.
Mano kiek kita situacija. Mano nėštumas labai mažas, tačiau labai labai lauktas. Kasdien 5 ryto keliuos ir važinėju iš Kauno į Vilnių, į darbą. Dėl to jaučiuos kiek silpniau, jaudinuos ir bijau, kad gali pakenkti nėštumui.
Darbe mano šefe pyksta dėl kiekvieno atsiprašo. Man prasidėjo tyrimų stadija, tad tenka atsiprašinėt iš darbo, tačiau mano šefe rašo "tarnybinius".
Ką daryti?
Darbe mano šefe pyksta dėl kiekvieno atsiprašo. Man prasidėjo tyrimų stadija, tad tenka atsiprašinėt iš darbo, tačiau mano šefe rašo "tarnybinius".
Ką daryti?
QUOTE (Janike @ 2004 08 18, 11:31) |
Mano kiek kita situacija. Mano nėštumas labai mažas, tačiau labai labai lauktas. Kasdien 5 ryto keliuos ir važinėju iš Kauno į Vilnių, į darbą. Dėl to jaučiuos kiek silpniau, jaudinuos ir bijau, kad gali pakenkti nėštumui. Darbe mano šefe pyksta dėl kiekvieno atsiprašo. Man prasidėjo tyrimų stadija, tad tenka atsiprašinėt iš darbo, tačiau mano šefe rašo "tarnybinius". Ką daryti? |
Butinai pristatyk i darba pazyma is moteru konsultacijos apie nestuma. Konsultacijoje paklausk ar jie negaletu per kiekviena tavo apsilankyma isduoti pazyma kad tu tikrai buvai poliklinikoj. O siaip pora tarnybiniu - ir tu atleista is darbo.
na parduotuvėj, jai kas ten supypsi yra visai kas kita, na o va man, kai ateinu į darbą, dar nespėju į gamuklos teritoriją nė kojos įkelti, o apsauginiai jau prievartauja mane, kad parodyčiau savo rankinės turinį. Va vakar vėl turėjau konfliktą, nerodžiau savo rankinės, parodžiau tik leidimą, tai, pradėjo gąsdinti, kad man ten tą visą padalinį iškvies, o kadangi pas mus visur kameros, tai nusileidau, nenorėjau dėl niekų sukelt skandalo, bet liepiau kraustyti viską, vdrug kokią bombą atsinešiau. Bet tai kaip užknisa mane tokie dalykai. Šiaip, norėčiau, kad pati teisininkė man patartų, ir ačiū mamytėms, kurios neliko abejingos šiam reikalui

Girdejau ganda, kad rugsejo 1 darbdavys privalo suteikti darbuotojui laisvadieni. Ar yra tame tiesos?