ka, KAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA????? rimtai cia? negali but
aš kažką girdėjau, bet ar tikrai yra toks nutarimas?
Pernai vyro darbe davė visiems laisvas dienas,kurių vaikai ėjo į mokyklą. Kaip šiemet, tai nežinau. Gal ir vėl duos?
Kiek zinau valstybes nutarimo nera, cia priklauso nuo darbdavio.
Dabar esu vaiko prieziuros atostogose, bet ruosiuosi nebegrizti i savo darboviete, noriu keisti darba. Neisivaizduoju ka po ko daryti, patarkit. Susiradus nauja darba reikia is karto sudaryti nauja darbo sutarti dar nenutraukus senosios ar is pradziu nutraukti senaja, o po to pasirasineti nauja? Kazkaip norisi uztikrintumo, tai kol nauja sutartis nepasirasyta baisu nutraukti senaja (maza ka, gal naujasis darbdavys staiga persigalvos...) O jeigu nauja sutarti pasirasyciau nenutraukus senosios ar nebutu painiavos - atsidurciau antraeilese pareigose bent laikinai...
Dar vienas niuansas - senajame darbe liko neisnaudotu atostogu, kaip reiketu atsiimti atostoginius? Ar del to nera butina formaliai iseiti i darba? Ar gali juos tiesiog ismoketi man parasius pareiskima del isejimo?
Beje, kiek visos tos proceduros juridiskai turi trukti, t.y. ieskodama naujo darbo potencialiam darbdaviui kada galiu pazadeti pradet dirbti?
Dar vienas niuansas - senajame darbe liko neisnaudotu atostogu, kaip reiketu atsiimti atostoginius? Ar del to nera butina formaliai iseiti i darba? Ar gali juos tiesiog ismoketi man parasius pareiskima del isejimo?
Beje, kiek visos tos proceduros juridiskai turi trukti, t.y. ieskodama naujo darbo potencialiam darbdaviui kada galiu pazadeti pradet dirbti?
mane atleido per viena diena. Kadangi ir taip buvo susitarimas, kad is vaiko auginimo atostogu as negriztu i darba, o ieskosi kito, tai nebuvo jokiu problemu - ryte atnesiau sodros knygute, o vakare pasiemiau su visais irasais. Kita diena ejau darbinti i nauja vieta.
P.S jeigu yra neisnaudot atostogu, iseinant is darbo uz jas yra sumokama kompensacija.
P.S jeigu yra neisnaudot atostogu, iseinant is darbo uz jas yra sumokama kompensacija.
Pažymą, kad esi nėščia duoda tik nuo 12 savaitės. Bet man taip pasakė poliklinikoj, O ką daryt dabar, kai tik 7 savaitės?
Tokia pazyma gavau budama 5 savaites nescia! Juk iki 12 savaites ir yra pavojingiausias nestumo issaugojimui laikotarpis ir tokia pazyma privalo duoti, jei ji tik yra reikalinga! Nors man, pradziai, pakako sefui palei nosi pamojuoti nesciosios kortele, kad apsiramintu su nerealiais darbo kruviais.

Norejau suzinoti, kokios lengvatos darbe priklauso moteriai, turinciai vaiku iki 3m. Gal ka nors maisau, bet teko girdeti, kad jai priklauso dar viena laisva diena savaiteje. Ar tai tiesa? Ir jeigu galima butu, suzinoti istatymo nr., kuriame tai nurodyta.
Is anksto dekoju
Is anksto dekoju
sia tema daug kalbama www.tavovaikas.lt forume,prie teisiniu konsultaciju kazkur;)