Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

Gana įdomus straipsnis apie dvasines alergijų priežastis:
http://www.delfi.lt/...php?id=14947198
Atsakyti
Patiko straipsnis.
Aš ir turiu alergiją ananasui, žaliam tik, išberia labai, o vieną kart, nuo tada kai viskas prasidėjo, buvo labai baisia, ir rankos, ir veidas...
ir dar šienligę turėjau, bet paskiau jau nieko, pagėriau vasitų, praėjo..
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2007 11 10, 13:21)
Gana įdomus straipsnis apie dvasines alergijų priežastis:
http://www.delfi.lt/...php?id=14947198

Straipsnis privertė susimastyti g.gif kai pagalvoju, tai tikrai alergijos paūmėjimas labai susijęs su psichologine būsena, reiks bandyti kratyti mintis ir požiūrį, nes jau pati suprantu, kad ne kokia būsena užsitęsė ir dėl to labai paūmėjo atropinis dermatitas. Kartais aprimsta, bet tik nors šiek tiek susinervinu ir viskas doh.gif Reik paieškoti informacijos apie autogenines treniruotes, gal jos palengvintų alergijos eigą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2007 11 10, 15:03)
Straipsnis privertė susimastyti  g.gif  kai pagalvoju, tai tikrai alergijos paūmėjimas labai susijęs su psichologine būsena, reiks bandyti kratyti mintis ir požiūrį, nes jau pati suprantu, kad ne kokia būsena užsitęsė ir dėl to labai paūmėjo atropinis dermatitas. Kartais aprimsta, bet tik nors šiek tiek susinervinu ir viskas  doh.gif  Reik paieškoti informacijos apie autogenines treniruotes, gal jos palengvintų alergijos eigą.  g.gif

Man labai padėjo (nors problema buvo ne alergija) Lazarevo ir Svijašo mokymas, tiesiog pakeičiau požiūrį į gyvenimą. Dabar net neįsivaizduoju, kaip galėjau gyvent mąstydama taip, kaip anksčiau smile.gif Jei norėsi, galiu atsiųst citatas WORD faile, kurias išsirašiau skaitydama tų autorių knygas, ir dabar vis pasiskaitinėju jas, kad gyvenimas neapsiniauktų biggrin.gif
Atsakyti
O as kokius gerus 5 metus ciaudeju ir sloguoju,bet nuolatos..ir nesvarbu rytas ar vakaras,ziema ar vasara..kiaura para ciaudeju..jauciuos kaip snargliu pompa 4u.gif nebenoriu jau net eit kurnors...nes nesugebu paskaitoj issedet kokia 20 kartu nenusiciaudejus..kartais nuo to ciaudejimo..pareina toks skausmas,kad atrodo nosy kaulai ir kremzles luzta..neisivaizduoju nuo ko tai..nes nejauciu jokiu pasikeitimu,nei keiciant patalus,nei vieta,nei maista,nei ora,nei metu laikus..pries kokius 8 metus sirgau astma(daug metu nejauciu jokiu jos simptomu)tada tai ten viokiu alergiju gyd rasdavo..dabar kiek tyriaus niekam neranda..tik i nosy ilinde mato..kad situacija nekokia..o nuo ko niekas nezino..geriu kestine..bet ne kazkaip jsi padeda man..ir dar bijau kad taip kaiurus metus ji gerdama,kuonors kitu nesusirgciau..ka gert ?ka daryt?pas kokius gyd eit?Gal patarsit kanors bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gize @ 2007 11 20, 23:24)
O as kokius gerus 5 metus ciaudeju ir sloguoju,bet nuolatos..ir nesvarbu rytas ar vakaras,ziema ar vasara..kiaura para ciaudeju..jauciuos kaip snargliu pompa  4u.gif nebenoriu jau net eit kurnors...nes nesugebu paskaitoj issedet kokia 20 kartu nenusiciaudejus..kartais nuo to ciaudejimo..pareina toks skausmas,kad atrodo nosy kaulai ir kremzles luzta..neisivaizduoju nuo ko tai..nes nejauciu jokiu pasikeitimu,nei keiciant patalus,nei vieta,nei maista,nei ora,nei metu laikus..pries kokius 8 metus sirgau astma(daug metu nejauciu jokiu jos simptomu)tada tai ten viokiu alergiju gyd rasdavo..dabar kiek tyriaus niekam neranda..tik i nosy ilinde mato..kad situacija nekokia..o nuo ko niekas nezino..geriu kestine..bet ne kazkaip jsi padeda man..ir dar bijau kad taip kaiurus metus ji gerdama,kuonors kitu nesusirgciau..ka gert ?ka daryt?pas kokius gyd eit?Gal patarsit kanors  bigsmile.gif

Ar Tau darė tyrimą dėl alergijos ir nerado? Ar Kauno Klinikose darė? Mano vyrui vis nustatyt neghalėdavo, o kai Klinikose padarė, rado 100%-inę alergiją dulkėms.
Atsakyti
Tai va,kad man ir dare Kauno klinikose,na ten tuos kur ant ranku lasiukus su alergenais lasina ir nieko nerado..gal per mazai ten tu dirgikliu tikrini..nes maistui,gyvunams nieko nedare..tik visokiom dulkem,pukam ir panasien dalykam..gal yra kitokiu tyrimu? ax.gif
Atsakyti
o aš turiu "alergiją" kvapams. įdomu ar tokia egzistuoja? blink.gif man nuo aštresnių kvapų paskausta galvą - nuo rūkalų, nuo BET KOKIŲ kvepalų(negaliu ilgai išbūti sarmose ir pan.) ir t.t gal aš čia ne viena tokia? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tigree81 @ 2007 11 23, 17:46)
o aš turiu "alergiją" kvapams. įdomu ar tokia egzistuoja? blink.gif man nuo aštresnių kvapų paskausta galvą - nuo rūkalų, nuo BET KOKIŲ kvepalų(negaliu ilgai išbūti sarmose ir pan.) ir t.t gal aš čia ne viena tokia? 4u.gif

Nezinau, ar tai galima vadint alergija, bet ir pas mane tas pats. Kazkada sedejau koncerte salia moters, nuo kurios kvepalau net supykino... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tigree81 @ 2007 11 23, 16:46)

Ir man tas pats. Mašinoj niekad nekabinu jokių kvapų, nes graužia nosiaryklę ir pykina, man sunku ilgiau išbūt kambaty, kur džiūna skalbiniai (skalbimo milteliai garuoja), tabako išvis nepernešu, jei netoliese kas nors rūko, kažkokie spazmai kvėpavimo man prasideda. Šudukas tikras. Bjauriausia, kad stiprūs kvapai sukelia panašią reakciją į peršalimą: skauda gerklę lyg persišaldžius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2004 04 13, 13:36)
Nu va... smile.gif Vadinasi man is viso placebo reikia biggrin.gif
O visi akiu vokai pas mane irgi susialergizuoja, apie kosmetika jau seniai pamirsau...Vaikstau kaip pamekle...Akims iki siol tik Hidrokortizonas padedavo, bet jo dabar nebeparduoda (pakliuvo tarp tu "blogieciu" kaip Askofenas, Karvalolas ir pan.), o jokio pakaitalo jam nera...
As jau irgi artejanti pavasari jauciu, nors rodos dar niekas ir nezydi...

As buvau neseniai pas gydytoja,tai man sake,kad tokio vaisto,kaip Hidrokortizonas nebera,dabar jis yra kitu pavadinimu,bet,tipo,tas pats.As jo dar nenusipirkau,todel nuo recepto tiksliai nenurasysiu,nes nelabai perskaitau-Maxodex.
Atsakyti
Tai -mano pati pagrindine ir bjauriausia liga. Turiu ja nuo gimimo.Tik vaikystej niekas jos negyde,nes galvojo visi,kad tai yra tikas,todel ir mirksiu.Gyde nervus raminanciais vaistais.Pirma karta del tos ligos nuejau pati 20-ies metu.Israse kazkokiu lasiuku,bet niekas nieko neaiskino ir ta liga kartojosi ir toliau,kol kazkada supratau,kad negaliu vartoti kosmetikos,plauku lako,purskiamu dezodorantu.Teko viso to atsisakyt. Bet ta alergija vistiek niekur nedingo.Jai metu laikas nesvarbu,uzeina,kada tik nori.Pries 15 metu gydytoja pasake: vaikeli,israsiau visus pasaulio vaistus,jei praeis,tai tik savaime.Gydytis nustojau.Dabar situacija tokia,kad svarios akys nebuna niekada-jos pastoviai niezti,pastoviai siurkscios.Tai labai suprastina gyvenimo kokybe.Akys reaguoja i ivairius kvapus,kuriu as galiu net neuzuosti.Dazniausiai griztu is mokyklos tevu susirinkimu su uzburbuliavusiom akim-galbut kazkas naudojo laka plaukam,kvepalus,ar dar kazka.Akys reaguoja i automobiliu ismetamas dujas(kaip kazkas rase tabako dumu negalejau pakesti niekada).Dariausi tyrimus,tai man pasake irgi-dulkiu erkutes. Tikrai-jokios paguodos.Dar budavo toks itarimas,kad galbut tai yra nerviskai,tai gydytoja atsake: as nervu negydau ir atnese talona pas nervu gydytoja,ant kurio kabineto duru rytojaus diena perskaiciau "seimos santykiu kabinetas". Buvau jauna,kvaila ir uzejau. Kazkoks pasityciojimas.Konsultavo tada psichologe,kamantinejo apie lytinius santykius ir t.t. Bet niekas iki siol nepripazino,kad tai susije su nervais.Vaistai jokie nepadeda,issigelbejimo nera.Buvau neseniai vel pas gydytoja,sakau,gal atsirado per 15 metu kazkokiu nauju vaistu.Tai israse kazkokius,dar nenusipirkau.Jokiu dziuginanciu vilciu nesuteike.Ir kas svarbiausia,informacijos apie tokia liga niekur nerasi,visur raso apie sienlige.Jauciausi,lyg visam pasauly buciau visiskai viena su ta liga.Dabar pamaciau siame forume,kad yra zmoniu,turinciu panasias problemas.
Atsakyti