Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

Vakar buvau tokią "iš dūšios" žinutę parašius, bet kad tas forumas kaip išprotėjęs buvo ir viskas dingo sad.gif Tai vėl bandau...
Aš irgi kiekvieną pavasarį snargliuojuos ir čiaudėju, bet man visada labai padėdavo "Nasonex" (purškiamas į nosį), jis brangokas, bet kai gerai pasijausdavau, tai ir kaina nebe taip svarbu būdavo. Tai klaritinus ir klarinazes tik pačioj pradžioj pagerdavau (kokią savaitę), o po to jau ant Nasonex'o sėdėdavau.
Bet dabar turiu tokią problemėlę - laukiuosi (3,5 mėn.) ir nenoriu jokių vaistų naudot, o nosis jau nukrist baigia sad.gif Eisiu pas alergologę, bet vis tiek norėčiau išgirst, ar kas nors iš jūsų nėštumo metu ką nors priešalerginio naudojot, o tai bijau pakenkt lėliukams (jų pas mane - du!).

Ačiū.
Atsakyti
Perliuk, jei is oro susiurbiamos visos dulkes, tai maziau ir nuseda. Nors as tokio efekto nelabai pastebejau, nes ne visa laika siurbliukas buna ijungtas. Bet pastebejimas tai thumbup.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Fishaqua, is vaistu nestumo metu saugus yra tik palyginti silpni sad.gif Drasiai galima naudoti Chromoglicina ar Chromochexali bei homeopatinius nuo slogos Euphorbium Compositum. Pati ieskojau informacijos apie vaistus, kai reikejo, bet pasirinkimas gan skurdus. Antihistamininiu, deja, negalima. Jei tik yra galimybiu, patariu pasidometi mano anksciau aprasytais siurbliais, tada bent nakti neprisikvepuojama alergenu. Man tai buvo issigelbejimas. O jei butinai reikia stipresniu vaistu, geriau tegu gydytojas paskiria.
Dar viena galimybe - akupunktura (adatom arba lazeriu), bet jos efektas trumpalaikis. Nors skaiciau, kad lazerine akupunktura vienam zmogui sloga panaikino 5 metams.

Dar pora isradimu, kuriu nesu isbandziusi:
Gydymas sviesos terapija - aparatas Bionosis. Nosies vidus spinduliuojamas infraraudonaisiais spinduliais po 4 minutes bent 3 kartus per diena. Pagerejimas 70% zmoniu po 2 savaiciu. Aparato kaina - apie 100 euru.
PollEx jonizatorius - po kaklu nesiojamas aparaciukas - 80% zmoniu pagerejimas. *Surisa* ziedadulkes. Kainuoja apie 100 euru.

Truputi informacijos apie filtru kainas:
Philips firmos siurbliui Clean Air Allergis reikia 3 filtru (1 kainuoja 15 euru), keiciamas karta per metus.
Atsakyti
Lietus prasidejo, temele apmiro laugh.gif Bet vistiek parasysiu, gal kam nors bus naudinga smile.gif

Geguzes menesio Mamos zurnale radau ora valanciu siurbliu reklama. Vadinasi, Lietuvoje galima ju isigyti thumbup.gif Tie siurbliai truputi kitokie, nes ne tik alergenus susiurbia, bet ir naikina bakterijas, virusus, mikroorganizmus, neutralizuoja nemalonius kvapus. Truputi info rasite puslapyje Therapy Air Platina UAB Zepter International, nemokama infolinija 8 800 00001.
Atsakyti
As radau viena zurnaliuka, kuriame prekyba pastu parduodami tokie siurbliai, ju kaina apie 2300 lt. Tai mastau, kad gal reikia isigyti? g.gif
Atsakyti
Kam įdomu:

Kovoti su alergija padeda ir moderni technika, ir paprastos priemonės
www.DELFI.lt
2004 gegužės mėn. 7 d. 11:59

Įsibėgėjant žiedadulkių sezonui medikai pastebi didėjantį besikreipiančių nuo alerginių susirgimų kenčiančių žmonių skaičių. Didelę dalį gyventojų kamuoja žiedadulkių sukeliama šienligė, o sergantiems astma ligos simptomai šiuo metu paūmėja,- sakoma pranešime spaudai.
perskaityti šį straipsnį
http://www.delfi.lt/....php?id=4283709
Atsakyti
mano tetis alergine sloga turi unsure.gif tavegilio jau nebevartoja,nes jis nera labai geras rolleyes.gif geria homopatinius "rhinital".pabandykit g.gif
Atsakyti
Aš tai 6 savaitę kamuojuosi..Gėriau savo išganingąjį "claritine" ir žinot, jokių rezultatų blink.gif Pagalvojau, gal ne alergija ir pradėjau gerti homeopatinius "Gelomyrtol Forte..Kvėpavimas palengvėjo, bet kol geriu tuos vaistus, tačiau nosis užgulus vis vien, visiškai nebejaučiu skonio, šiek tiek užuodžiu kvapus..Nuėjau šiandien pas gyd., padarė kraujo tyrimus, sako jokio sinusito, jokio uždegimo nėra, nors ir alergijos baisios nerodo. Išrašė antihistamininius kvėpavimą veikiančius vaistus "Aerius" 5 mg. gerti reik po vieną tabl. dienoje. išgėriau perpiet ir vakare man žymiai žymiai palengvėjo..taip džiaugiuosi clap.gif thumbup.gif vadinasi, visgi buvo alerginis rinitas, bet šįsyk išbandytas Klaritinas pavedė sad.gif Dabar gersiu naujus vaistus ir tikiuosi greit pamiršiu visas bėdas.
Atsakyti
QUOTE (Mera @ 2004 05 10, 06:37)
As radau viena zurnaliuka, kuriame  prekyba pastu parduodami tokie siurbliai, ju kaina apie 2300 lt. Tai mastau, kad gal reikia isigyti? g.gif

Brangoka g.gif Bet atrodo, kad Lietuvoje jau neviena firma parduoda tuos siurblius (ar skaitei straipsni delfyje?). Gal kitur pigiau? Siaip ar taip, manau, isigyti verta smile.gif

Tiesa, ar matet tuos tinkliukus langams? Tokie tankus, kad pro juos beveik nieko nesimato.

Rasma, o man ir Claritine, ir Aerius taip pat veikia rolleyes.gif Claritino veiklioji medziaga - loratadinas, o Aerius - desloratadinas, zodziu, labai panasu. Bet svarbiausia, kad padejo clap.gif thumbup.gif
Atsakyti
Man alergine sloga per kelias savaites visiskai isgyde kazkieno cia rekomenduotas RINITAL - paciulpiau as jas saziningai, kaip liepta, ir praejo clap.gif o as jau kelinti metai vargau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Momo @ 2004 05 12, 16:42)

Tiesa, ar matet tuos tinkliukus langams? Tokie tankus, kad pro juos beveik nieko nesimato.

Aga, gal kas zino kur galima gauti ir kiek kainuoja tie tinkliukai?
Atsakyti
Nors esu labai didele šilumos mėgėja, džiaugiuosi, kad šis pavasaris toks lietingas ir šaltokas - nežinau, kaip jums, bet man pavyko tik su Kromolinu prasisukt - jis labai nestiprus, tinka nėštukėms, bet man tiek šį pavasarį ir užteko - iki tablečių ar hormoninių preparatų ir nepriėjau.
Kaip jums šis pavasaris - ar labai snargliuojatės ir čiaudot?
Atsakyti
Man sis pavasaris irgi nieko, kazkaip geriau jauciuosi. Praeitiais metais, kai pavasaris buvo siltas ir dulketas as pro asaras kelio nemaciau, ne tik akys bet ir veidas buvo patines blink.gif
Atsakyti