Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos

O man prie porą metų atsirado dilgelinė. Daktarai kažką paisto, tipo-nervai, maistas arba belekas. geriu tablietačkas jau beveik visą tą laiką , jos padeda. Bet kiek gi galima gerti? Gal kas susidūrėt su panašia problema?
Atsakyti
Man vaikystej buvo alergija nuo kazkokiu zydinciu augalu birzelio menesi...bet augant praejo...tik va, pries keleta meteliu atsirado alergija baltymams ir riebiems pieno produktams, ypac grietinei...tai tos alergines reakcijos buvo nezmoniskos-dusindavo, kunas niezedavo ir tindavo...gerai, kad mamyte medike... clap.gif
todel teko pradet vengt kiausiniu, riebesnio pieno, grietines ir patiekalu is ju...visai neatsisakiau siu dalyku, tik retkarciais suvalgiau koki kiausiuka, kai jau organizmas reikalauja...smile.gif piena anksciau labai megau, o dabar net paziuret negaliu i ji...
va taip...
gal ir sita alergija praeis... blink.gif
Atsakyti
O kaip alergija diagnozuojama? Mano terapeutė be tyrimų nusprendė, kad man tikrai alergija, po 2 metų LOR-istė - gal alergija, bet mistinių eozinofilų nebuvo (kraujo tyrimas), pasiuntė pas alergologę - gal ne (odos dūrio mėginiai visi neigiami). Gal man visą žydintį pavasarį ir vos ne visą vasarą beveik 11 metų pseudoalergija ir ji visada kartojasi, nes susinervinu, pati to nežinodama, kad jau atėjo pavasaris wink.gif ? Ir kaip gydytis - išgerti nuo čiaudėjimo, nosies šluostymo ir kasymosi laisvu metu kokį nors Claritine, Lomilan, Loratadin ir to gana, ar nelabai?
Atsakyti
Butent taip ir diagnozuojama - daromas kraujo tyrimas (paprastas, is pirsto kraujas). Jei tikrai matosi, kad yra padidejes kazkokiu ten su alergenais susijusiu medziagu kiekis, tada gali konkreciai issitirti, kokiai medziagai esi alergiska. Tam daromi meginukai ant odos - suleidzia vienokio alergeno ir ziuri, kokia bus organizmo reakcija, po kiek laiko suleidzia kitokio ir t.t. Pas mus tai daro poliklinikoj.

Siaip Claritino ir pan. turetu pakakti, jei nuima sloga ir ciauduli. Jei nenuima, reiktu kreiptis i gydytojus...
Atsakyti
QUOTE (dani @ 2003 08 08, 04:52)
Gal kas susidure su sienlige ir zinote kokius lasus i nosi lasinti? Kiek laiko lasinti?
Nes zinau toki dalyka, jei per ilgai vartoji vaistus nuo slogos, tai sloga atsiranda nuo vaistu :-/

Jau 16m turiu sia liga,bet astriausiai pasireiskia birzelio men.as senai nesipurskiu,o naudoju Zyrtec viena tablete i para ir nesukelia mieguistumo bei galima vairuot masina,bet ipranta organizmas prie vaistu ir kas keleta metu naudoju kitus,gerai kad atsiranda nauju.O pries metus atrado dar ir bronchine astma,tai pastoviai vartoju vaistus,kurie palengvina ir sienlige,o siaip esu daug kam alergiska ,praktiskai nesioju su savimi priesalergine tablete
Atsakyti
Geriau butu kreiptis pas alergologus,kurie padare tyrima pasakys kokios zoles issaukia alergija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvira: 28 rugpjūčio 2004 - 19:20
Kazkada senai purskiamus i nosi naudojau,bet erzino nosies gleivine,o pavadinimo neprisimenu zinau kad buvo ne pigus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvira: 28 rugpjūčio 2004 - 19:24
As sergu sienlige. Susirgau nei is sio nei is to pries 6 metus. Kancia tai nemaza. Man ypac pasireiskia ankstyva pavasari, atrodo dar nieks nezydi, o as jau ciaudziu, akis niezti ir pan. Tai tuo laiku be vaistu issiversti negaliu sad.gif
Atsakyti
O man alergija prasideda nuo geguzes vidurio ir tesiasi iki rugsejo vidurio. Tabletes kazkaip nepadeda, tai i akis lasinu LEKROLYN, o i nosi BECONASE.
Atsakyti
O as alergiska oranzines spalvos citrusams (t.y. apelsinams, mandarinams, sitos spalvos greipfruktams), riebiam maistui, chloruotam vandeniui....
Atsakyti

O man alergija nuo sokolado, kiausiniu, salcio ir pencilino:)
va situ daiktu labiausiai turiu vengti... ir dulkiu nelabai megstu:)
Kazkada daktarai ko tik nepripasakojo nuo ko man ta alergija-isvada buvo tokia kad valgyti man kenksminga...
bet paskui pati nusistaciau kas del ko ir kai
Atsakyti
Kiek žinau, šienligę gydo alergologiniam, antigenų injekcijomis po oda.
Atsakyti