QUOTE (migluze @ 2004 09 06, 17:15) |
Kiek žinau, šienligę gydo alergologiniam, antigenų injekcijomis po oda. |
Nezinau

QUOTE (Arvira @ 2004 09 06, 19:40) |
Nezinau ![]() ![]() |
Jie ir nepasiulys, reikia paciai reikalauti

QUOTE (Libra @ 2004 09 07, 07:33) |
Jie ir nepasiulys, reikia paciai reikalauti ![]() |
Ka cia gincytis paskambinsiu daktarei ir suzinosiu apie tokias proceduras
QUOTE (Arvira @ 2004 09 06, 18:40) |
Nezinau ![]() ![]() |
Vyras tikslingai kreipėsi dėl tokio gydymo, aišku, reikėjo susimokėti už tuos antigenų preparatus ir švirkštus nusipirkti. Tik reikia jau dabar kreiptis, žiemą. Kad gydytų kol dar niekas nežydi. Tai ilgas gydymas, gali prireikti kelių ciklų.
Bet nepainiok su nustatymu, kam esi alergiškas - mėginiais ant rankų odos.
QUOTE (migluze @ 2004 09 08, 14:03) |
Vyras tikslingai kreipėsi dėl tokio gydymo, aišku, reikėjo susimokėti už tuos antigenų preparatus ir švirkštus nusipirkti. Tik reikia jau dabar kreiptis, žiemą. Kad gydytų kol dar niekas nežydi. Tai ilgas gydymas, gali prireikti kelių ciklų. Bet nepainiok su nustatymu, kam esi alergiškas - mėginiais ant rankų odos. |
O i koki daktara vyras kreipesi i terapeuta ar alergologa? Siuntimo reikejo? Ar brangiai tos proceduros kainuoja?
QUOTE (Libra @ 2004 09 08, 13:28) | ||
O i koki daktara vyras kreipesi i terapeuta ar alergologa? Siuntimo reikejo? Ar brangiai tos proceduros kainuoja? |
Pirmiausiai gavo siuntimą iš terapeuto, paskui kreipėsi į alergologinį centra pas profesorę Dubakienę (čia Vilniuje). Už alergenus mokėjome virš 120 lt, dalį kompensavo.
QUOTE (migluze @ 2004 09 08, 15:08) | ||||
Pirmiausiai gavo siuntimą iš terapeuto, paskui kreipėsi į alergologinį centra pas profesorę Dubakienę (čia Vilniuje). Už alergenus mokėjome virš 120 lt, dalį kompensavo. |
Aciu

O tavo vyrui padejo? Dabar nebevartoja vaistu nuo alergijos?
Na, mano vyro kita situacija, jam teko nutraukti gydymą anksčiau laiko. Pradžioj pagerėjimas buvo, bet po to vėl viskas atsinaujino. Tačiau pažįstu žmonių, kuriems labai padėjo. Gydytoja užtikrino, kad bronchine astma jau nebeturėtų susirgti
. Šiaip vyras alergiškas labai daug kam, žiedadulkėm, erkutėm, gyvūnam, maistui. Dabar svarstom apie galimybę vėl gydytis.

Sveikos, na,as alegiska daug kam
Vaikysteje buvau alegiska tik avietems (uztai dabar jau galiu valgyti ir iki siol tai didziausias delikatesas
), paskui mokyklos pabaigoje isialergizavo organizmas visai, o kalta buvo maza papugele
kuria laikiau, tai per pora metu slapta slapta iki alergines bronchines astmos nukeliavo... Tpfu tpfu tpfu, bet dabar dazniausiai apsieninu be didesniu dusinimu, bet buna
Bandziau ir as ta gydyma alergenais (siaip ne antigenais kaip cia rasete
), vadinasi jis imunoterapija, t.y. organizmas pradedant nuo maziausiu alergeno doziu pratinamas prie konkretaus alergeno, kol pagaliau per laika suleidziama gryno alergeno ir organizmas nebereaguoja i ji. Tai va, teveliai sumokejo didelius pinigus (tada atrodo 500 kazkur) ir gyde mane nuo keliu alergenu, reikedavo kas savaite vaziuoti susileisti, ir dar reikia ten kazkur valanda kabinete sedeti ir laukti, ens galimas anafilaksinis sokas...mes tada juokdavomes, bet sesute sake nesijuokit, bo tenka kartais ir adrenalino i vena susvirksti, kai "nukrenta" po injekcijos
Tai va, o gydymo sekme, tai vos ne kaip Dievas duos. Man, pvz, mano nuomone, buvo net priesingai, po keleto metu alergija daugeliui dalyku net sustiprejo
Dabar visada nesiojuosi vaistu (claritine, dar bandziau ir naujesniu aerius), esu alergiska katems, ziedadulkems, vabzdziu ikandimams nezinau, bet kai pamatau begu
Tikiuosi kad kai kazkada jau turesiu
jis nebus alergiskas
Bet uztat dabar atpazystu jau pirmus reakcijos pozymius ir dazniausiai laiku vaistu isgeriu
Siaip bandykit ta gydyma, juk daug kam ir padeda, atrodo 50/50, tai juk dideliai daliai ir pasiseka

Bandziau ir as ta gydyma alergenais (siaip ne antigenais kaip cia rasete

Dabar visada nesiojuosi vaistu (claritine, dar bandziau ir naujesniu aerius), esu alergiska katems, ziedadulkems, vabzdziu ikandimams nezinau, bet kai pamatau begu

QUOTE (turtle @ 2004 09 14, 16:16) |
Tikiuosi kad kai kazkada jau turesiu ![]() ![]() |
Na mano vienas vaikas paveldejo is manes alergija ir bronchine astma

as tai savo "polinki" is senelio "gavau", vaikysteje alergija ir astma turejo ir mano brolis, bet jis isaugo

QUOTE (turtle @ 2004 09 14, 16:30) |
sekmes augant dideliems ir sveikiems ![]() |
Aciu aciu, o as ta "dovanele" is mamos gavau, bet vai jai po klimakso visos alergijos pasibaige