Toks maitinimo būdas visai nepriklauso nuo laikų. Daugiau nuo mamos požiūrio. Neįsivaizduoju kad pati taip daryčiau. Ir savo mamos klausiau (buvau nustebinta kai pamačiau taip maitinant) patikino, kad tikrai niekada brolio ir manęs taip nemaitino. Beje aš iš eilinės kaimiečių šeimos kur nebuvo jokios prabangos ar pretenzijų į išskirtinį švarumą vos ne sterilumą.
Kaip šlykštu, nesuprantu kam kramtyt ir duot vaikui.Feeee...
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 31, 13:10)
Ne su vienu vaiku jokiu zarnyno problemu neturejom, valgem is suaugusiems skirtu indu, suaugusiu irankiais, kurie buna isplaunami ir kartu padedami i irankiu skyriu.
Tai dar atsakykit i pagrindini klausima: o maista vaikams kramtete?

QUOTE(Jura_j @ 2008 10 31, 15:17)
Anksciau esu atsakiusi-ne, taciau maisto karstuma nuo vaiko saukstelio tikrai tikrinau.

QUOTE(Lera @ 2008 10 03, 13:55)
man šlykščiau nesugalvosi kai duodama vaikus sukramtyto maisto
dar pradekim maistą atrugti kaip paukščiai ar gyvūnai brrr , kramto maistą vaikams tik mamos tingines kurios tingi ji sutrint 

..visai netycia uzkliuvau i jusu puslapiuka, pamacius temos pavadinima..
..net bloga pasidare..veeu..tikrai, kad slykstokas reikaliukas..

niekada
net nesugalvočiau šitaip
viena pažįstamą pažįstu kuri taip daro tai vaje susipykstam iškart,negaliu žiūrėt pakramto savo burna ir tik op vaikui
fui negaliu

Niekada taip nedarau
Nei pirmam nei antram vaikui...Siaubas kažkoks
Aš niekada čiulptuko neduodu jeigu kur nukrito ,iškarto su vandenuku perplaunu,o žinau kad yra mamu kurios apčiulpia soske ir į burnyte mažiukui. Vienu žodžiu antisanitariją
O kiek burnoje mikrobų gyvena,koks skirtumas kad tai tavo vaikas vistiek taip daryti NEGALIMA

Yra tekę matyti vaizdelį, kaip mama duoda pakramčiusi... mane, atvirai sakant, jis labai nemaloniai nuteikė... Ir tie čiulptukų aplaižymai man tiesiog košmaras... Eidama į lauką visada įsipildavau į buteliuką vandenėlio. Einant į polikliniką ar parduotuvę, įsidėdavau ir atsarginių čiulptukų. Kažkaip visur nesunkiai rasdavau išeitį...
Kažkoks košmaras. Vaikui duoti sukramtytą maistą
Juk jau XXIa.
Įdomu ,kaip jaustumėtės(tos kurios kramto),jei atvarot pas mamą į svečius,ji norėdama pavaišinti jum užtepa sumuštinį , sukramto ir įkiša į burną...fu net šlykštu pagalvot.

Įdomu ,kaip jaustumėtės(tos kurios kramto),jei atvarot pas mamą į svečius,ji norėdama pavaišinti jum užtepa sumuštinį , sukramto ir įkiša į burną...fu net šlykštu pagalvot.
Aš tai vieną kartą parke mačiau, kai senyva moteris (gal vaiko močiute), kažką ima iš maišelio, pakramto ir duoda vaikui suvalgyti.
Nu vos neapsivėmiau. Nu tokių cūdų man matyti neteko.

QUOTE(airinuke_1 @ 2006 11 16, 20:03)
as kalbejau apia vaikui dar mazam duodama maista, o ne tada kai jau pats moka kramtyti, na gerai, gal truputi perdejau, taip sakydama, bet nesakykit kad ne karto ne viena nera kontaktavusios panasiu budu su vaikuciu.... apie vyra gi ne neklabejau,
is vis, tema apie iki 1m vaikus, o ne apie tokius, kuriuos jau mokinama neimti apciulptu saldainiu, cia ir kalbos nebuvo...
neperdekit, moteriskaites
kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau
ir nesu garantuota, kad kada neaplaizysiu saukstelio, kurio maitinsiu vaika savo
ir jam nebus taip blogai kaip gali kai kurios pamanyti, manau mano burna daug svaresne, nei rankos, kurios paduotu vaikui zaisliuka, o jis ji kis i burna
tai tada irgi nehigieniska 

kazkas kalbejo apie smulkintuves maisto, butu labai saunu, kad visos jas isgaletu tureti, bet deja, taip nera ir nebus, todel pilnai tikiu, kad tai dar yra daroma, ir as nematau kazko blogo cionais, as taip uzaugau, ir nenumiriau

Labai klaidingas požiūris.Tikrai "nesileisiu" į skaičius(kam reikės,patikrins informaciją),bet burnos ertmė nėra švaresnė už rankas(pagal "gyventojų" skaičių net "anas galas" yra švaresnis už burną)...Na,neduokite pačios sukramčiusios,nelaižykite šaukštelių bei ant žemės nukritusių čiulptukų...Burnoje gali būti ne tik flora , kuri priklauso , bet ir ligų sukėlėjai...ir rankas plaukite kuo dažniau...juo labiau eidamos prie savo vaikelių...