Įkraunama...
Įkraunama...

Guzelis krūtyje II

Dziaugiuosi, kad prisijungiau prie sio puslapio ir radau sia paciai labai aktualia tema.
Siuo metu savo desiniojoje krutyje turiu 4, o kairiojoje 2 fibroadenomas. O viskas prasidejo pries gerus puse metu, kai budama duse apciuopiau nediduka guziuka savo desiniojoje krutyje (gydytoju terminais ties 2val). Jis man bandant uzciuopt tai atsirasdavo, tai pranykdavo. Aisku, supanikavau. Parodziau savo draugui, bet zinot kaip vyrai... ax.gif Kuriam laikui as ji pamirsau. Po poros menesiu jis man pradejo skaudeti ir pasidare apciuopiamas. Nieko nelaukusi uzsiregistravau pas savo gydytoja. Beje, pamirsau pamineti, kad gyvenu Londone. Gal teko girdeti, kad cia su gydymo sistema nelengva. Taciau buvau nustebusi, kai mano gydytojas pats apziurejes pasikviete kolege ir iskart buvo israsytas siuntimas i ligonine ekoskopijai ir biopsijai. Biopsijos rezultatu reikejo laukt 2 savaites, bet jau ekoskopijos metu daktaras nuramino, kad tai tikrai ne vezys, nes neatitinka nei forma, nei dydis, nei padetis. Jis sake, kad tai limfmazgis. Jis buvo 3cmx1cm, pupos formos lygiais krastais ir islinkes pagal speneli. Tai siek tiek nuramino, bet tas dvi savaites buvau tikras nervu kamuolys. Po dvieju savaiciu buvau iskviesta vel i ligonine isklausyti biopsijos rezultatu. Aciu Dievui, tai buvo tik fibroadenoma. Daktaras paaiskino, kad siaip jie ju neoperuoja, taciau kadangi man skaudejo,as su ja gyvent negalejau: nei masinoj saugos dirzo negalejau uzsisegt, netgi miegant uzklotas spaude. Tad lapkricio 16d buvo paskirtas operacijos laikas. Siaip gal buciau paklausiusi artimuju patarimu ir dar vaziavus tirtis i Lietuva, taciau dar pries biopsija cia konsultavausi su lietuve gydytoja, kuri mane uztikrino, kad Anglijos ligonineje tikrai dirbama su didele atsakomybe. (beje, si gydytoja israse man antibiotikus, kad numalsinti uzdegima, issaukusi ta limfmazgi. Kol geriau tuos vaistus, skausmo nebuvo)
Operacijos ryta atavziavau i ligonine 8val, pamatavo spaudima, temperatura, atejo keli daktarai apziureti, kurioj vietoj bus pjaunama. Operacijai isveze 10val, pabudau po operacijos 11val ir 13val jau buvo paskambinta mano draugui ir buvau isleista namo. Po operacijos buvo pasiulyta arbatos ir siek tiek sausainiu. Jokio skausmo, jokio pykinimo nejauciau, tik gryzus mano labai norejau valgyt ir visa likusia diena miegojau. Po operacijos siek tiek maude ta vieta, bet maniau, kad cia taip gyje. Gryzusi Kaledoms buvau pas mamologe BMP pasidaryti ekoskopijos. Tai va tada ir suzinojau, kad vel ju turiu kruva. ir skaudejo man ne del tos ispjautos, o del salia isaugusios kitos. Daktare paguode, kad jos nepavojingos ir liepe pasirodyti po 6 men. Gryzusi nuejau cia i ligonine suzinoti pooperaciniu rezultatu ir pasakyti naujienu is Lietuvos. Taigi, sis daktariukas taip pat uzrase tyrimams po 6 men. Taip pat buvo pasakyta, kad kol fibroadenoma nevirsija 2.5cm, nepatartina pjauti. O siuo atveju man tektu mazais randais papuost savo abi krutis, nes jos issideste ratu.
Tai va, taip ir gyvenu laukdama. Ir esu labai dekinga savo draugui, kuris buvo su manim ne tik tyrimu, bet ir visu pas daktarus vizitu metu thumbup.gif
Atsakyti
Na va, aš jau po operacijos. Operacija truko apie valandą, dar gerą pusvalandį gulėjau kol lašelinė sulašėjo. Gydytojai nuostabūs, malonūs. Viskas vyko sklandžiai, tik vienu metu pradėjo taip skaudėti ten joms bepjaustant. Apsiverkiau, pasirodo nervas buvo prie pat kraujagyslės. Bet viską sutvarkė, suleido dar vaistukų. Dabar miegas ima, tai einsiu numigti.
Visai nesigailiu, kad operavausi Grybo g., o ne Santariškėse. Viskas taip greitai ir sklandžiai įvyko, kad nespėjau atikvošėti, o mane jau vyrui pristatė biggrin.gif Mano angelas sargas laukė manęs kantriai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2007 02 01, 11:50)
Na va, aš jau po operacijos. Operacija truko apie valandą, dar gerą pusvalandį gulėjau kol lašelinė sulašėjo. Gydytojai nuostabūs, malonūs. Viskas vyko sklandžiai, tik vienu metu pradėjo taip skaudėti ten joms bepjaustant. Apsiverkiau, pasirodo nervas buvo prie pat kraujagyslės. Bet viską sutvarkė, suleido dar vaistukų. Dabar miegas ima, tai einsiu numigti.
Visai nesigailiu, kad operavausi Grybo g., o ne Santariškėse. Viskas taip greitai ir sklandžiai įvyko, kad nespėjau atikvošėti, o mane jau vyrui pristatė  biggrin.gif Mano angelas sargas laukė manęs kantriai  smile.gif

sveikinimai. saunuole! gal galetum parasyti kiek kainavo bendrai viskas, ar tikrai ligoniu kasos ka nors apmokejo? jei nenori cia, gal galetum i AZ? aciu
Laikykis!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 01 vasario 2007 - 14:05
QUOTE(Ikulia @ 2007 02 01, 14:04)
sveikinimai. saunuole! gal galetum parasyti kiek kainavo bendrai viskas, ar tikrai ligoniu kasos ka nors apmokejo? jei nenori cia, gal galetum i AZ? aciu
Laikykis!

Aciu Ikulia smile.gif
Ligoniu kasos nieko neapmokejo, o sumoekjau siek tiek virs 900 Lt. Gal reikejo klausti, bet labai norejau miego, o ir po operacijos dar buvau nelabai atsigavusi, tai nieko neklausiau, norejau kuo greiciau namo. As tokia baile esu, kad baisu. Mano vyras sutikes gydytoja paprase, kad mane ramintu, kalbintu, kad tik nebijociau ir neverkciau. jai beveik pavyko smile.gif
Stiprybes visoms, kuriu dar laukia si procedura. Mes moteriskes esam stiprios blush2.gif ir viska iskentesim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2007 02 01, 15:40)
Aciu Ikulia  smile.gif
Ligoniu kasos nieko neapmokejo, o sumoekjau siek tiek virs 900 Lt. Gal reikejo klausti, bet labai norejau miego, o ir po operacijos dar buvau nelabai atsigavusi, tai nieko neklausiau, norejau kuo greiciau namo. As tokia baile esu, kad baisu. Mano vyras sutikes gydytoja paprase, kad mane ramintu, kalbintu, kad tik nebijociau ir neverkciau. jai beveik pavyko  smile.gif
Stiprybes visoms, kuriu dar laukia si procedura. Mes moteriskes esam stiprios  blush2.gif  ir viska iskentesim smile.gif

aciu uz info. as irgi baile ax.gif
Atsakyti
mano guzelis sumazejo blink.gif
bet nenyksta, tik tiesiog mazesnis laikose jau kelios dienos.
pastebejau, kad is spenelio kartais, bet labai retai isbega skaidrus gelsvas skystis doh.gif
pas Tutku ketvirtadieni, bet visvien taip neramu laukti verysad.gif
Atsakyti
as pas tutku praeita savaite buvau - mastopatijos zidinys, cista...po triju men vel ateiti sake...
Atsakyti
QUOTE(bulkute @ 2007 02 05, 22:39)
as pas tutku praeita savaite buvau - mastopatijos zidinys, cista...po triju men vel ateiti sake...

o mastopatija kaip tau pasireiske?
prisiskaiciau, tai tutiu itarima, kad man irgi tas pats, tik spelioti anksciau laiko nenoriu schmoll.gif
man ovuliacijos ir priesmenstruaciniu periodu padideja guzelis prie pat spenelio, kuris yra, kaip cia pasakius, tas taskelis, pas kurias visas yra. ant vienos kruties tik padidejes, ant kitos ne. ovuliacijos metu bega skystis skaidrus gelsvas. nu zodziu, jeigu ir vel reiks maukt hormonus doh.gif
bet nereikia speliot verysad.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal kas nors girdejote apie mamologa onkologa Sauliu Bruza. Jis dirba Santariskese ir konsultuoja privaciai Lazerines chirurgijos centre (Ciurlionio g.). As kazkur apie ji esu lyg girdejusi. Gal galite pasidalinti atsiliepimais.
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 02 03, 16:02)
mano guzelis sumazejo  blink.gif
bet nenyksta, tik tiesiog mazesnis laikose jau kelios dienos.
pastebejau, kad is spenelio kartais, bet labai retai isbega skaidrus gelsvas skystis  doh.gif
pas Tutku ketvirtadieni, bet visvien taip neramu laukti  verysad.gif

zinai, man buvo panasiai pries pora metu, tai diagnozavo kruties latako uzdegima ir gyde antibiotikais. bet dare skyscio tyrima.
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2007 02 06, 12:21)
Sveikos 4u.gif
Gal kas nors girdejote apie mamologa onkologa Sauliu Bruza. Jis dirba Santariskese ir konsultuoja privaciai Lazerines chirurgijos centre (Ciurlionio g.). As kazkur apie ji esu lyg girdejusi. Gal galite pasidalinti atsiliepimais.

Jis mane operavo Santariskese-geras,malonus gydytojas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 02 06, 21:19)
zinai, man buvo panasiai pries pora metu, tai diagnozavo kruties latako uzdegima ir gyde antibiotikais. bet dare skyscio tyrima.

o cia gali buti nuo persalimo unsure.gif
nes kai gulejom santariskese, per lauka ir vejuotus ala koridorius lauke prisilaksciau doh.gif
Atsakyti