Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos mirtis. Kaip tai išgyventi?

teko ir man isgyventi mamos mirti..viskas buvo pries 6 metus beveik, bet dar ir dabar prisimenu... netekau labai greitai per dvi savaites... ir kas baisiausia nujauciau, kad paguldyta i skyriu i nebeiseis is ten, dieve kaip sunku buvo ja lankyti.. nezinau is kur ta mano nuojauta tokia buvo, bet kad ir kaip butu skaudu ji pasitvirtino.. savaitgali visa seima nuvaziavome aplankyti, isbuvom visa diena, o po dvieju dienu sauleta ryta atejo tetis ir pranese, kad jos jau neturime.. visiems keista kodel as kapuose lankausi retai, bet nueinu i pusmeti kelis kartus tik ir man to uztenka. jei susapuoju tada kita diena nuvaziuoju aplankyti.. daznai ja prisimenu ir kaltinu save, jei butu imanoma atsukti laika atgal daug ka daryciau visai kitaip nei tada elgiausi...jetau eilini karta cry.gif
Atsakyti
koriuska, labai tau uzjauciu...mano istorija labai panasi...netekau mamos, uz pora menesiu tevo....gyvenimas toks kartais ziaurus tiems, kurie liko gyvi...vienas dievas zino, ko reikejo man isgyvent....ir dabar labai suprantu tuos, kuria neturi kam pasiguosti, pasipasakot..kurie vieni ....nors aplink 100000zmoniu, o tu visada vienas su savo skausmu....
Atsakyti
Labai skauda, labai ilgiuosi jos cray.gif Mire netiketai verysad.gif liko tiek svajoniu, tiek planu. Noriu bent susapnuot, atsisveikint su ja cray.gif
Atsakyti
mane irgi kankina ilgesys.. ypač kai dukrytė nepaliaudama kalba apie Močiutę ir "visada" sapnuoja..

ir dar vienas dalykas lenda.. iki paskutinės minutės mama neigė išėjimą.. iki paskutinės minutės Juokavom, kalbėdavom abstrakčiai.. atrodė tas optimizmas- Būtinas.. dabar gailiuosi to, gal būt tada jau reikėjo atsisveikinti. Atsakyti į visus klausimus. Pakalbėti apie tai, kas bus..

tiek visko liko neatsakyta.. ir nebebus atsakyta, niekada sad.gif
Atsakyti
As tikiuosi, kad ilgainiui skausmas apmazes, ilgesys tikiu kad isliks, bet bent nebeskaudes taip verianciai kaip dabar verysad.gif Tik kazin kiek reikes laiko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 15 vasario 2010 - 23:53
QUOTE(knielita @ 2010 02 16, 00:50)
As tikiuosi, kad ilgainiui skausmas apmazes, ilgesys tikiu kad isliks, bet bent nebeskaudes taip verianciai kaip dabar  verysad.gif Tik kazin kiek reikes laiko?

Negaliu paguosti. Baigiasi gedulas, bet skausmas lieka, ir jis būna vis gilesnis, nesaugumo jausmas vis stipresnis.
Atsakyti
o aš manau, kad kiekvienas netektį ir jį lydintį skausmą išgyvena skirtingai. Po mano tėčio praėjo 2 metai, po mamos - nepilni 2 (jie išėjo vienas paskui kitą). Buvo labai sunku. Bet man labai padėjo įvairios literatūros skaitymas, gilinimasis į mirtį, jos sąvoką, supratimą. Man buvo lengviau, kažkaip ramiau. O dabar pasižiūriu į juos nuotraukose, prisimenu juos - ir kažkaip ramu ramu pasidaro. Nors jų abiejų labai trūksta. Ir tas ilgesys..
Atsakyti
QUOTE(gryda @ 2010 02 16, 21:37)
o aš manau, kad kiekvienas netektį ir jį lydintį skausmą išgyvena skirtingai. Po mano tėčio praėjo 2 metai, po mamos - nepilni 2 (jie išėjo vienas paskui kitą). Buvo labai sunku. Bet man labai padėjo įvairios literatūros skaitymas, gilinimasis į mirtį, jos sąvoką, supratimą. Man buvo lengviau, kažkaip ramiau. O dabar pasižiūriu į juos nuotraukose, prisimenu juos - ir kažkaip ramu ramu pasidaro. Nors jų abiejų labai trūksta. Ir tas ilgesys..

Gryda, verysad.gif o ka skaitei? Man reikia dabar to, perskaiciau viena knygute, bet ramumo ji neatnese, sujauke mintis ir atsirado dar didesne sumaistis ax.gif
Atsakyti
O aš kad ir kaip ramiai besistengčiau reaguoti, mano emocijų malšinimas ir savęs bandymas nuteikti pozityviai pradeda lįsti visokių ligų forma. Ir jų visų pagrindas yra nervinis. Dar ir esamoji situacija šalyje labai neigiamai prie visko prisideda sad.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2010 02 16, 23:38)
Gryda, verysad.gif  o ka skaitei? Man reikia dabar to, perskaiciau viena knygute, bet ramumo ji neatnese, sujauke mintis ir atsirado dar didesne sumaistis  ax.gif

kad ir čia
http://siauliai.mok....

arba čia
http://www_visokybes...IELOS_PASKIRTIS

O knyga - S.Browne "Gyvenimas anapus".
Atsakyti
Praejo menuo verysad.gif Reikes padet jos daiktus sutvarkyti verysad.gif Siandien zvilgsnis uzkliuvo uz jos mylimo puodelio ir taip ilgu pasidare verysad.gif O kaip reikes jos daiktus rusiuot doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2010 03 06, 21:36)
Praejo menuo  verysad.gif Reikes padet jos daiktus sutvarkyti  verysad.gif Siandien zvilgsnis uzkliuvo uz jos mylimo puodelio ir taip ilgu pasidare  verysad.gif O kaip reikes jos daiktus rusiuot  doh.gif  verysad.gif

Mes isdrysome tai padaryt tik po metu.....Ir tai kaip kurie daiktai dar guli ten,kur guleje:dantu sepetukas,ranksluostis,kvepalai...............
Atsakyti