Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos mirtis. Kaip tai išgyventi?

Kai mire Mama.gavau kruva tokiu paciu zodziu;"kitaip nebus,laikykis,.....".Tusti zodziai.....Kurie,tiesa pasakius,net erzino,nes girdejau is zmoniu,kurie to nepatyre......Taciau atejo i Mamos atsisveikinima viena mano biciule,kuri taip pat palaidojusi Mama...Ji apkabino,pasake tradicinius uzuojautos zodzius ,o paskui paziurejo i mano akis ir tokiu tvirtu ir itikinanciu zvilgsniu pridejo:"dabar ten,danguje, turesi labai gera uztareje pries Dieva,ji tave saugos ,globos ir uztars"......Butent tie zodziai ,man istrigo i sirdi....Negaliu pasakyt ,kad jie man palengvino skausma-noriu kad JI mane apkabintu,paguostu,patartu,uztartu cia-Zemeje,bet......To zmogaus zodziai man buvo patys tiksliausi ir prasmingiausi ta akimirka....Eina jau 3 metai ,kai JOS nera ir tie zodziai,ne pacios ismastyti,taciau tarsi padovanoti to zmogaus man labai svarbus........O siaip.....laukiu dar JOS.......................................Labai laukiu............
Atsakyti
QUOTE(Viliausmama @ 2011 02 10, 17:32)
Kai mire Mama.gavau kruva tokiu paciu zodziu;"kitaip nebus,laikykis,.....".Tusti zodziai.....Kurie,tiesa pasakius,net erzino,nes girdejau is zmoniu,kurie to nepatyre......Taciau atejo i Mamos atsisveikinima viena mano biciule,kuri taip pat palaidojusi Mama...Ji apkabino,pasake tradicinius uzuojautos zodzius ,o paskui paziurejo i mano akis ir tokiu tvirtu ir itikinanciu zvilgsniu pridejo:"dabar ten,danguje, turesi labai gera uztareje pries Dieva,ji tave saugos ,globos ir uztars"......Butent tie zodziai ,man istrigo i sirdi....Negaliu pasakyt ,kad jie man palengvino skausma-noriu kad JI mane apkabintu,paguostu,patartu,uztartu cia-Zemeje,bet......To zmogaus zodziai man buvo patys tiksliausi ir prasmingiausi ta akimirka....Eina jau 3 metai ,kai JOS nera ir tie zodziai,ne pacios ismastyti,taciau tarsi padovanoti to zmogaus man labai svarbus........O siaip.....laukiu dar JOS.......................................Labai laukiu............

panašiai ir man viena moteris sakė per laidotuves - "ji su tavim, ji niekada tavęs nepaliks, nes MAMOS niekada nepalieka savo vaikų. BAISIAUSIAI JOS PASIILGAU, PER TUOS DU METUS SU NIEKUO TAIP NEPASIKALBĖJAU KAIP SU JA KALBĖDAVAU, PER TĄ LAIKĄ NIEKAS MANĘS NUOŠIRDŽIAU NEPAKLAUSĖ - VAIKELI GAL TU PAVARGUS, GAL TAU KĄ PADĖT. IŠ TIKRO NUOŠIRDŽIAI. NIEKAS TAIP NEAPKABINO, NEGUODĖ KAIP TURĖJAU PROBLEMŲ. DIEVE KAIP MAN JOS REIK, LIKAU BE MAMOS SU MAŽIUKU O ANTRO LAUKIAUSI. KAIP MAN JOS REIK, TIESIOG PASIUTUSIAI cray.gif
Atsakyti
Mano mama dar gyva (ir ačiū Dievui) jai 75-eri aukštas spaudimas,akmenligė,sudilia kojų sanariai ir t.t., jokių vaistų nevartoja (užsispyrus) ir niekad nevartojo o dabar sako kam čia reik jug nedaug liko gyventi verysad.gif kai naktį negaliu užmigti vis mastau kas bus kai atsitiks baisiausia ir jaučiu bėgančias skruostais ašaras.Jau buvo keletas kartų priepolių, kad čiut išliko gyva.Nebegaliu galvot, man nepakeliama schmoll.gif kad negalėsiu važiuot pas mama,jos nebebus, kad negalės mano vaikai ten svečiuotis, kad nevaikščiosiu po jos gėlynus, kad nieks nerodys kokių naujų gėlyčių pasodino.Mamyte būk stipri, nepalik mūsų dar ne ne aš dar maža tavo dukrelė nors man ir 35 man visados būsi reikalinga
Atsakyti
QUOTE(nelita @ 2011 02 11, 23:54)
DIEVE KAIP MAN JOS REIK, LIKAU BE MAMOS SU MAŽIUKU O ANTRO LAUKIAUSI. KAIP MAN JOS REIK, TIESIOG PASIUTUSIAI  cray.gif

Mažute 4u.gif
Mums visoms MAMOS trūksta be galo, manęs irgi niekas per pusmetį taip nesupranta, nepaguodžia, laukiuos antro ir galvoju, kad jis visiškai nepažins Močiutės verysad.gif O dukrytė irgi pastoviai klausia, kada grįš Močiutė verysad.gif Noris balsu kaukti, kodėl taip viskas neteisinga....

QUOTE(PoMoRa @ 2011 02 12, 13:55)
Nebegaliu galvot, man nepakeliama schmoll.gif  kad negalėsiu važiuot pas mama,jos nebebus, kad negalės mano vaikai ten svečiuotis, kad nevaikščiosiu po jos gėlynus, kad nieks nerodys kokių naujų gėlyčių pasodino.

Toks gyvenimas , žiaurus ir negailestingas...
Atsakyti
QUOTE(PoMoRa @ 2011 02 12, 13:55)
Mano mama dar gyva (ir ačiū Dievui) jai 75-eri aukštas spaudimas,akmenligė,sudilia kojų sanariai ir t.t., jokių vaistų nevartoja (užsispyrus) ir niekad nevartojo o dabar sako kam čia reik jug nedaug liko gyventi  verysad.gif  kai naktį negaliu užmigti vis mastau kas bus kai atsitiks baisiausia ir jaučiu bėgančias skruostais ašaras.Jau buvo keletas kartų priepolių, kad čiut išliko gyva.Nebegaliu galvot, man nepakeliama schmoll.gif  kad negalėsiu važiuot pas mama,jos nebebus, kad negalės mano vaikai ten svečiuotis, kad nevaikščiosiu po jos gėlynus, kad nieks nerodys kokių naujų gėlyčių pasodino.Mamyte būk stipri, nepalik mūsų dar ne ne aš dar maža tavo dukrelė nors man ir 35 man visados būsi reikalinga

O as ruosiausi 35-tam gimtadieniui.....Tik jis neivyko.....Ta diena jau minejau ne savo gimtadieni,o JOS ketvirtines......................
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 12 vasario 2011 - 16:52
QUOTE(Viliausmama @ 2011 02 12, 17:52)
O as ruosiausi 35-tam gimtadieniui.....Tik jis neivyko.....Ta diena jau minejau ne savo gimtadieni,o JOS ketvirtines......................

4u.gif
Man buvo 27 kai Ji mus paliko, o tetis per mano 28 gimtadieni paliko si Pasauli...Nezinau kodel, bet teti buvo lengviau laidoti negu Mama, arba pats organizmas nebesupato kas vyksta.
Vis galvoju, kaip Jiems Tem, KODEL VISKAS TAIP IVYKO, KA AS BLOGO PADARIAU???
Atsakyti
mamos visiems reikia, ar mažas esi, ar senas. Deja, telieka prisiminimai verysad.gif
O aš tikiu, kad mano tėvai abu ten, danguje, laimingai sau būna.
Atsakyti
QUOTE(gryda @ 2011 02 12, 21:51)
mamos visiems reikia, ar mažas esi, ar senas. Deja, telieka prisiminimai  verysad.gif
O aš tikiu, kad mano tėvai abu ten, danguje, laimingai sau būna.

Paskutiniu metu kazkoks kiaulystes desnis uzejes.Kai man uzeina noras pabliaut,viena kaimyne vis ateina-jau stipriai pagyvenusi ,labai tikinti moteris-neatidaryt duru,nors ir apsizliumbusi -negaliu-krykstauna namie dukryte.O ji man ir sako ,pamaciusi mano uzverktas akis-"per silpnas tavo tikejimas mergyte,uz tai ir nepaleidi tu JOS"........Gal but ji ir teisi......
Atsakyti
QUOTE(Viliausmama @ 2011 02 13, 00:16)
Paskutiniu metu  kazkoks kiaulystes desnis uzejes.Kai man uzeina noras pabliaut,viena kaimyne vis ateina-jau stipriai pagyvenusi ,labai tikinti moteris-neatidaryt duru,nors ir apsizliumbusi -negaliu-krykstauna namie dukryte.O ji man ir sako ,pamaciusi mano uzverktas akis-"per silpnas tavo tikejimas mergyte,uz tai ir nepaleidi tu JOS"........Gal but ji ir teisi......

na ir teisi ta tavo kaimynė. Aišku, man irgi labai sunku priimti tą mintį, kad Dievas geriau žino, ką daro ir kad jei pasiėmė mūsų mamas (mano atveju - abu tėvus), tai vadinasi, taip reikia.
Bet mamas paleisti reikia 4u.gif
Atsakyti
ir kartais buna akimirkų, kaip reikalingas patarimas, toks mamiškas, juk aš dar jauna, nepatyrus ir daug ko nežinau, bet nėra kas pasakys... nėra kas patars... pasijaučia tokia tuštuma. ir darau pati, kaip man atrodo, nemažai kartų klydau, mokiausi ir vėl dariau. man labai buvo svarbu rasti tokiu kaip aš, nes kiti manęs nesupranta. nuskamba tik banalūs sakiniai. kitaip nebus. reikia laiko. laikykis. ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(nelita @ 2011 02 14, 20:41)
ir kartais buna akimirkų, kaip reikalingas patarimas, toks mamiškas, juk aš dar jauna, nepatyrus ir daug ko nežinau, bet nėra kas pasakys... nėra kas patars... pasijaučia tokia tuštuma. ir darau pati, kaip man atrodo, nemažai kartų klydau, mokiausi ir vėl dariau. man labai buvo svarbu rasti tokiu kaip aš, nes kiti manęs nesupranta. nuskamba tik banalūs sakiniai. kitaip nebus. reikia laiko. laikykis. ir t.t.

drinks_cheers.gif , bet sunku rast tokių kaip ir aš ir kurie mane suprastų schmoll.gif Arba tik žodžiai toks likimas, taip turėjo būti lemta...Man nuo to nė kiek nelengviau verysad.gif
Atsakyti
reikia laiko išsigedėti. bet tas ne vienodai trunka. vienai ilgiau kitai trumpiau. jei turi su kuo išsikalbėti, tas praeis greičiau o jei ne, sunkiau ir ilgiau. nes viską, kas slegia slepi savyje. gaila man tik dėl to laiko, kurio mes nepraleidome drauge. liko begalės klausimų, neišsikalbėtų dalykų cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti