na mielos koleges, atejo svente ir i mano kiema

....po itemtu paiesku gavau ir as darbeli
galiu trumpai papasakoti kaip man sekes..... viska pasakosiu, lyg tai su masina vaziuociau per keliu menesiu laikotarpi

: grizau is uzsienio rudeni po keletos metu pertraukos, jungiam pirma pavara, susikurpiam toki pakankama cv, ir pradedam kelione, pastangu dideliu kazkaip nededu ( zinot aklimatizacija, draugu, giminiu lankymas ir t.t ), vienur tai kitur nusiunciu cv, kazkas pasikviecia pokalbiui, igaunam siokios tokios patirties bendraujant su lt darbdaviais

(skirtumas - ziaurus, palyginti su uzsienio, bet mes lankstus, todel prisitaikysim ir ismoksim) .... na po menesio didinam greiti, siunciu cv i truputeli geresnius darbelius, viena atranka uzsikabina, pirminis pokalbis, praeinu , ir sako, kad reiketu geriau parasyto cv, tada galetume i kita tura eit ...na ka , jungiam antra pavara ...tikrai nepameluosiu, kokias tris dienas kuriau, tobulinau ir taisiau savo nerealuji cv ( gavosi truputi daugiau nei 1 psl) , praejau iki finalo, nelaimejau (atseit lt patirties trukumas)

bet patirtis dalyvaujant interviu jau kaupiasi

dar keliuose pokalbiuose sudalyvau , ir jau iseidamas is pokalbiu zinodavau kur padariau klaidas, kur nutylejau ir keikdavau save kad taip ziopliskai susimaudavau ....na ka didinam greiti vel ....darbo paieskos tampa paciu darbu 1.5 etato ...atrandu pleputes tema su su patarimais

perskaitau ne viena karta, pradedu mastyt kitaip, pastebiu skelbimus kur reikia anglu cv ......na ir ka jungiam trecia pavara :

issiverciu savo nerealuji cv i anglu ir toliau siuntineju i dar geresnius darbo skelbimus , pasirodau dar geriau interviu naudomasis savo trumpa patirtimi ir pleputes patarim ais , bet kazkas ne taip : to ks vaizdas, kad jei buciau moteris, nescia devintam menesi darba butu lengviau gauti negu man reeimgrantui. Pirmas darbdavio (atrankos) klausimas dazniausiai budavo : kas paskatino sugrizti? kodel sugrizai? ten blogai ? is kur mes zinom kad vel neisvaziuosi?
is pradziu dar stengiausi logiskai ir motyvuotai paaiskinti , bet kai labiau pradejau pasitiketi, tai sakydavau (mintyse pasiusdavau nfik) tai kas pas jus yra tiek blogai, kad zmogus pradejes dirbti, po kiek laiko turetu begti i uzsieni ir ka jus darote kad zmones nebegtu nuo jusu

ar kazka panasaus ......susinepatogindavo nerealiai : vieni puldavo irodinet kazka , kiti pazaliuodavo is pykcio , kitio vel .... kaip supratote, po tokiu zodziu darbo negaudavau (na ir geriau, neduok dieve pas toki trumparegi darbdavi dirbt

) siaip visokiu darbdaviu ir interviu dalyvaut teko : ir rimciau vedamu, ir siaip sau, keleta ,net nustebes buvau, labai aukstame lygyje pravestu , teko ir tokiuose but, kur tik pradeje pokalbi is kart pajausdavau, kad mane pasikviete vien del to, kad imigrantas, tipo, pasismagins (pasitycios) vargsai , bet man ironijos ir sarkazmo paciam netruksta ir megstu pasivarzyt su lygiaverciais partneriais

.....tai isivaizuojat kaip pasikroves iseidavau is tokiu interviu

(kaip manes klausia, taip atsiliepiu)

keletas potecialiu darbdaviu tikrai buvo labai auksto lygio (isilavine, kulturingi, geras humoro jausmas, apsiskaite kaip interviu vest, tiksliai zinojo ko nori - paliko ispudi ) ......vaziuojam toliau : pries kaledas teko jungt i zemesne pavara, kritau i depresija truputeli

, atranku nieks nevede per sventes, pasiulimu sumazejo, alkoholio kiekis nemazas .....nacionalinis lietuvio bruozas pasireiskintis pas visus su kuo tenka bendrauti : nu ar dar tebeiskai darbo ?.....na va reikejo tenai pasilikti ... su tokiu slaptu dziaugsmu ......fui ..

na po nauju pasakiau sau viskas , jungiam ketvirta pavara : nusprendziau susikurti gera motyvacini ir siuntineti tik i tuos pasiulimus, kurie man labiausiai prie sirdies, net jei to motyvacinio ir nereikia......cia didelis aciu pleputei uz visus praktinius patarimus

kuryba trunka irgi ne viena diena

......pagaliau turiu tikrai gera motyvacini, kuriuo esu patenkintas .......jungiam penkta pavara .... nusprendziau visiskai keisti gyvenimo buda, pradeti sportuoti, uzsiimti paildoma protine veikla .....is ryto isiunciu keleta cv su motyvaciniu, isbegu pasportuoti ....pavakary - skambutis, kviecia i antra tura ( viena buvau praejes ta diena kai isijungiau ketvirta pavara ) , ta pacia diena dar issisprendzia dar viena problema, kuri trumpino gyvenima pora menesiu.... nors interviu savo pasirodymu tikrai nebuvau patenkintas

bet kazka jie manyje pamate ir jau turiu darbo sutarti : darbas nerealu , tokio kokio ir norejau , visi priedai ir geri kaip pradziai , darbdavys matosi tikrai tokio lygio, i kuri orientavausi ......

svarbu bandomaji atlaikyt, bet nemanau kad cia bus problemu su mano energija ir noru ......( beje darbdavis net nepaklause : kodel sugrizau, ar nesiruosiu isvaziuot vel ....kazkaip pats pries pasirasant sutarti pasakiau kas kaip ir kodel , ir tikrai pajutau , kad jam reikejo ta isgirst mano iniciatyva, kaip patikinima ......bet va cia galime sprest apie zmogaus kultura) .......
moralas - turekit savo tiksla, kryptingai jo siekite, nepasiduokite nesekmes atveju, svarbiausia tikekit ka darot , ir dar svarbiau idekit i ta dalyka ne 100 % saves o maziausiai 300% ir viskas bus
P.S. Siandien pirmoji mano likusio gyvenimo diena