QUOTE(Artemidė @ 2006 12 01, 15:17)
Įdomiai čia gavosi su tais dviem darbais. Savaitės pradžioje jie abu buvo daugmaž lygiaverčiai. Na vienur gal galimybių daugiau, kitur darbo pobūdis man suprantamesnis, bet viską susumavus maždaug apylygiai. Kadangi į pirmąją darbovietę jau antradienį man galutinai pasakė iš pat ryto kad tikrai priima nors šiandien, tai aš paprašiau laiko iki pirmadienio pagalvoti ir jie sutiko. Tuo pačiu parašiau prašymą išeiti iš dabartinės darbovietės, nes bet kuriuo atveju buvau apsisprendusi į kažkurią iš jų išeiti tik dar nežinojau į kurią. Tą patį vakarą (t.y. antradienį) vakare man paskambino direktorius iš antros kompanijos ir pasiūlė dar geresnes pareigas ir sąlygas nei prieš tai kalbėjom (nes aš buvau nusiuntusi jam užduotą parašyti investicinį projektą ir jis jam labai patiko, sakė, kad sužavėtas), bet kadangi dar su savo dirikais buvau neaptarusi, per kiek laiko išeinu, tai mes su tos antros kompanijos diriku tik telefonu pakalbėjom ir jis mane užtikrino, kad galiu rašyti prašymą išeiti iš dabartinės darbovietės ir rytoj pasakyti, kada tiksliai galėsiu pas juos pereiti ir dar sakė, kad gal rytoj mane supažindins jis ir su generaliniu direktorium (nes tas dirikas buvo tik mano padalinio, bet ne generalinis). Žodžiu tas rytoj tęsiasi iki šiandien. Tą "rytoj" aš vakare pati jam paskambinau, norėdama pasakyti, kada jau tiksliai galėsiu pereiti (nes jis spaudė kuo greičiau), nu tai visą laiką kiek skambinau rodė, kad kalba su kažkuo, o kai pakėlė, atsiprašė, kad labai užsiėmęs, negalėjo susitikti ir kad negali dabar kalbėti. Tik pasakė, kad paskambins. Nu va - tai buvo trečiadienis, o dabar penktadienis ir jis man dar NEPERSKAMBINO.

Šiaip jau pradėčiau stresuoti, jei neturėčiau atarginio varianto, t.y. darbo, dėl kurio galutinai turiu apsispręsti pirmadieniui. Ir nors jau buvau galutinai apsisprendusi, kad einu į tą antrą darbovietę, kur geresnes sąlygas pasiūlė, bet dabar pasimečiau. Kaip suprasti, kad jie man daugiau neskambina?

Nu aš gi jau vieną kartą pati jiems paskambinau, taigi neskambinėsiu kas pusę dienos, jei pasakė, kad perskambins nu tai aš ir laukiu. Klausimas: ar pirmadienį, jei šiandien nesulauksiu skambučio (o jau panašu, kad taip ir bus) paskambinti jiems dar kartą ir paklausti, ką jie sau mano, ar tiesiog sutikti dirbti tiems, kurie pirmadienį jau laukia mano apsisprendimo, nors realiai anoje kompanijoje labiau norėčiau dirbti?
Hm, idomi situacija

Arba tos antros firmos direktorius tikrai turi priezasti tiek delsti ir ji nera susijusi su tavim, arba situacija tavo atzvilgiu pasikeite (gal generalinis apsigalvojo, gal surado dar kita zmogu, kuris jiems tinka labiau ir pan.) ir jis dabar nezino kaip issisukti (arba laukia, kol paaiskes daugiau aplinkybiu).
Tavo vietoje as dar karta iki pietu paskambinciau jam pirmadieni, pasakyciau, kad siandien turiu apsispresti del kitos darbo vietos, kuri yra tau taip pat labai patraukli. Taigi, jei tu jiems dar reikalinga, siandien nori pasirasyti darbo sutarti. Kitaip eisi pas kitus. Ir tada ziureciau, ka sakys ir kaip bendraus. Jei tik pajusi kazka negero (kad issisukineja ir pan.), sakyk jiems ne. Patikima ir rimta kompanija taip nesielgia...
P.S. Jei klaus, kodel is karto neeini pas kitus, o nori vis delto pas juos, galima pasakyti, kad teiki jiems pirmenybe, nes su jais susitarei anksciau, taigi nori buti su jais sazininga.
Matau, ir kitos merginos panasiai pataria