Pasidalinsiu patirtimi ir aš.

Prieš 4 mėn. gimdžiau AK. Kadangi buvo neplanuotas cezaris, tai teko ten pagulėti beveik savaitėlę (o ji dar pasitaikė ir su šventėmis), tai galima sakyt, mačiau tikriausiai visas pamainas pogimdyviniam skyriuje
Taigis....
Pirmas aukštas. Viskas labai gerai, išskyrus nesusipratimą dėl durų. Atvažiavom naktį. Laukinės durys buvo atrakintos. Mes užėjom. Priimamasis užrakintas. Pabeldėm. Nieko. Apėjom per gimdymo skyrių ir užėjom iš vidaus. Akušerė tikriausiai miegojo, puolė bartis, kodėl nekambinm į duris, nesvarbu, kad atrakintos
Gimdžiau susitarusi su gydytoju, priežiūra buvo tikrai gera. Ryte paprašius epidūro atbėgo anesteziologė. Gavau bartis, kad per mane ji turėjo atidėti operaciją. Pradėjo daryt epidūrą. Duriant nevalingai krūptelėjau. Vėl gavau bartis "ko čia šokinėju". Sakau nesitikėjau, kad bus toks jausmas. Ai, žodžiu barėsi tol, kol kišenėje pas ją nusėdo vokelis. Tada situacija visiškai pasikeitė. Atsirado šypsena veide, pradėjo normaliai bendrauti. Epidūrą padarė tikrai labai gerai.
(dar prieš sumokant) O kai viskas pasisuko cezario link, tai tikrai labai labai gerai dirbo anesteziologė. Kalbino reikiamu momentu, kad nukreiptų dėmesį, sakė ką kada turiu daryti. Skausmo nejaučiau, bet visas kūnas buvo mano

(nuo stalo savomis kojomis remdamasi persikėliau ant ratukų

) ir su šypsena psitikau vyrą, laukiantį pooperacinėj palatoj.
Antras aukštas. Palata priešais akušerių postą. Atsikelt negalim nei viena (trivietėj palatoj gulėjom dviese, abi po cezario). Akušerė davė savo mobilaus tel. Nr. jei ko nors reiks , "pamajakint" ir ji atbėgs.

Viskas labai gerai iki gruodžio 31 d. naktinės pamainos. Nu suprantu, kad šventės, bet pamaina, tai baisi pasitaikė. Pirmiausia sunervavo, kad įbėgusi į palatą vakare pareiškė, kad vyrai, jums lankymo valandos iki tiek. Prašom nebūti ilgiau

(iki to laiko neužkliuvo nei vienai pamainai kiek tie mūsų vyrai buvo, kada ateida, kada išeidavo). Bet nors naujuosius norėjosi sutikti kartu su visa šeima, pabučiuot vyrą ir sūnų. Apsiblioviau. Nuėjom į naujagimių skyrių paklaust ar galim vaiką atnešti vėliau (šiaip paimdavo 22 val.), o ten sako, jūs nepergyvenkit, būkit kiek jums reikia (aišku proto ribose) ir vaiką atnešit po dvylikos, tikrai nieko neatsitiks. Taigi taip sutikom naujus AK. Tiesa dar akušerė buvo atbėgusi suleist vaistus. Gaudavau 3 k. dienoj penicilino dozę. Tai vakare net nežiūrėjo kur leidžia (pasirodo kateteris buvo išsijudinęs), gavau dozę į rankos raumenį (prieš tai pamainoj akušerė sakė, kad penicilino niekas neleidžia jau į raumenį, nes labai skausminga). Išsipūtė ranka iki alkūnės. Nuėjau paklaust, ką daryt, tai vienai baisiai nepatiko, kad trukdau, kita, kur leido lyg ir susinepatogino. Net uždėjo kompresą po to.
Naujagimių skyrius. Labai tikrai stebiuosi, kad daug kas apie šį skyrių atsiliepia blogai. Kiek teko su jais bendrauti, tai tikrai labai labai geros moterytės pasitaikė. Naktį prieš išrašant, vaikui užsikišo nosytė (sūnutis jau buvo su manim). Tai apie 5 val ryto ėjau su vaiku ieškot pagalbos. Pažadinom budinčią sesutę. Buvau maloniai nustebinta, kaip gražiai ten su vaiku elgėsi, kaip švelniai valė nosytę. net pasiūlė eit man prigult, vaiką atneš man į palatą
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2007 04 05, 12:47)
o besilaukianciom mamytem tik koseliu uztenka?

labai abejoju merginos...kai zmogui per diena skirta 5 litai, tai kitaip nei koselemis turbut nepamaitinsi ir netikiu, kad cia del to kad maitinancios mamos guli ir joms matai dietos reikia. Tai tada busimoms mamoms turejo bent jau darzoviu normaliu tiekti, taciau deja deja...preskos koses kaip ir gimdziusioms...na ir kartais smulkiai tarkuotu kopustu gaudavom
Iš tikrųjų tai košelių besilaukiančioms mamytėms tikrai užtenka. Neštumo metu teko lankytis pas edokrenologą. Tai būtent jis man patarė valgyt košes. Aš, kaip ir jūs didžiai nustebau, o tai kaip su vitaminais ir mineralinėm medžiagom

? Gydytojas patikino, kad tikrai jų užtenka
Beje, esu "ragavusi" AK, Greitosios pagalbos ligoninės ir infekcinės ligoninės maisto. Tai AK aukščiausio lygio restoranas lyginant su minėtosiomis
Tiesa, dar apie AK. 34 nėštumo sav. pavalgiusi "Maximoje" pirktų salotų papuoliau į infekcinę. Atsitiko ten tokia istorija, kad eidama pargriuvau. Tiesiai ant pilvo. Aišku ligoninėj man niekas niekuo negalėjo padėt, bet bent išleido su vyru nuvažiuot į AK, kad pažiūrėtų. Taigi reziume: po infekcinės ligoninės "grožybių" nuvažiavus į AK ten pasirodė aukso rūmai, o aptarnaujantis personalas elfai ir fėjos. Rimtai. Tokio baisumo ligoninės ir personalo nemačiau dar niekur, kaip buvo infekcinėj.
Tai į AK gimdyt važiavau su šypsena veide ir be jokių baimių.

Ir po gimdymo, visiems sakiau, kad nėra ten taip baisu, kaip visi pasakoja