Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Sveikos , greit ir as turesiu si "malonuma nuryt " doh.gif pirma karta eisiu tai bijau kaip velnias kryzaus doh.gif unsure.gif o daug ten ja sukisa ? ir as stora labai ??? g.gif
pasiskaiciau bent ramiau siek tiek pasidare kad neilgai si bjauri procedura trunka vos kelias min unsure.gif
kaip suprantu kuo daugiau to puskalo i gerkle pripurskia ,tuo maziau jauti kaip kisa? g.gif

Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Labas,
rijau prieš savaitę.
Tikrai šlykštus dalykas, nei kiek neperdedant, na bet kiekvienas tai išgyvena savaip.
Žarna nėra labai stora, man sunkiausia buvo, kad labai pykino kai ją rijau, žiaugčiojau, labai skaudėjo atrodo visą pilvą kai nulipau nuo stalo.Bet gal todėl kad tas mane buvo labai didelis uždegimas, dar tulžy akmenys ir pan.
Šiaip tai tikrai greitai, jei esi nukamuotas skausmų, tai nusiteiki, kad neilgai, užsimerki ir prakenti.O nuo purškalo, tai paskui visą dieną nejauti maisto skonio.
Dar išėjus labai gausiai riaugėji.

QUOTE(Mazulytee @ 2010 05 22, 17:24)
Sveikos , greit ir as turesiu si "malonuma nuryt " doh.gif pirma karta eisiu tai bijau kaip velnias kryzaus  doh.gif  unsure.gif  o daug ten ja sukisa ? ir as stora labai ??? g.gif
pasiskaiciau bent ramiau siek tiek pasidare kad  neilgai si bjauri procedura trunka vos kelias min unsure.gif
kaip suprantu kuo daugiau to puskalo i gerkle pripurskia ,tuo maziau jauti kaip kisa? g.gif

Aciu uz atsakymus  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(vaivai @ 2010 05 25, 07:30)
Labas,
rijau prieš savaitę.
Tikrai šlykštus dalykas, nei kiek neperdedant, na bet kiekvienas tai išgyvena savaip.
Žarna nėra labai stora, man sunkiausia buvo, kad labai pykino kai ją rijau, žiaugčiojau, labai skaudėjo atrodo visą pilvą kai nulipau nuo stalo.Bet gal todėl kad tas mane buvo labai didelis uždegimas, dar tulžy akmenys ir pan.
Šiaip tai tikrai greitai, jei esi nukamuotas skausmų, tai nusiteiki, kad neilgai, užsimerki ir prakenti.O nuo purškalo, tai paskui visą dieną nejauti maisto skonio.
Dar išėjus labai gausiai riaugėji.

aciu uz atsakyma, kad slyksti procedura ir nemaloni tai faktas doh.gif bet nieko isgyvena visos ir as tureciau isgyvent biggrin.gif
Atsakyti
Šiaip ši procedūra tikrai nėra tokia jau ir baisi,bet kad nemaloni tai tik tuo momentu kai tą žarną kiša ir vis sukinėja,o tu pati vis žiaugsi ,tąso.Gerai ,kad procedura trunka tik kelias minutes.Tai kai ištraukia tai aš buvau visa raudona net ir akys. Jei reikėtų tai ir vėl eičiau
Atsakyti
Manęs irgi laukia šis "malonumas" šią savaitę. Labai bijau, nes kažkada jau dariausi šį tyrimą ir buvo labai nemalonu verysad.gif
Atsakyti
Šiandien dariausi šį tyrimą. Maniau numirsiu..
Labai skaudėjo, o ir gydytojas procedūros metu nieko nesakė (pvz. kvėpuokit, viskas gerai ar pan.)
Pykino tulžim, skaudėjo procedūros metu, jaučiau tą žarną kažkur prie pilvo. Visą laiką buvau užsimerkusi, norėjosi, kad tik greičiau viskas pasibaigtų.
Išėjusi verkiau iš to streso. Norėčiau, jog gyvenime daugiau netektų to patirti.
Netgi juokavau draugui, kad pas ginekologą daug daug kartų maloniau eiti, nei ten.. sad.gif

Buvau nusiteikusi, jog procedūra nėra maloni, jog skaudės. Bet kad tiek.. sad.gif nors nesu labai jautri skausmui.
Atsakyti
Esu dariusi šį tyrimą, bet niekada neskaudėdavo niekas, tik būdavo nemalonu.
Jei jau kažkas skauda, tada gal vertėjo po visko pasakyti gydytojui, kad tau skaudėjo, kam tylėt, jei jauti, kad kažkas negerai. doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(barbora666 @ 2010 06 15, 11:46)
Esu dariusi šį tyrimą, bet niekada neskaudėdavo niekas, tik būdavo nemalonu.
Jei jau kažkas skauda, tada gal vertėjo po visko pasakyti gydytojui, kad tau skaudėjo, kam tylėt, jei jauti, kad kažkas negerai. doctor.gif

Kai i gerkle kisama zarna, mazai galimybiu pasakyti, kazka.. be to, gydytojai irgi nori kuo greiciau procedura pabaigti, nei kankinti pacienta lengvu/svelniu ir t.t. zarnos kisimu i skrandi.
Atsakyti
Teko ir man tas džiaugsmas, bet galiu pasakyti, kad išgyventi galima. Svarbiausiai stengtis nuryt pradžioj tą žarnelę, o kol ji slenka žemyn giliai kvepuokite ir koncentruokites ne į procedūrą( nes kitaip iškart žiaugčioti imsite) , o į ką nors horizonte...ir taip toliau-gilus kvepavimas ir kažkokios nesąmonės horizonte ir t.t. Procedūros metu pumpuoja orą į skarandį, kad pamatyti visą gleivinę. Taip, pačią žarną jausite pilve , bet stenkites atsipalaiduoti- kuo labiau atsipalaiduosite, tuo mažiau spazmuos skrandis. Aš tai iškart po procedūros ėjau į darbą, tiksliau nusileidau per porą aukštų, tad jei viską padarysite kaip aprašiau, liksite darbingos iškart po procedūros. Pats smagumynas buvo, kai pasibaigus procedūrai išsiriaugėti reikėjo, nors ir nenorėjau biggrin.gif juk neliksi su pripustu skrandžiu smile.gif
Atsakyti
man ka tik dare ta prcedura, dirbu ligonineje tai is karto girzau prie darbo, lb man rodos svarbu yra gydytojas, maniske buvo lb patyrusi, aisku nemalonu, bet ka padarysi..

o is manes tai nelabai daug oro isejo;)))
Atsakyti
Aš šitą "malonumą" patyriau prieš metus. Niekada neteko darytis endoskopijos, bijojau nerealiai. Visa laimė pasitaikė labai nuostabus gydytojas ir maloni sesutė. Jokio skausmo nejutau ir viskas taip greitai įvyko. Sunkiausia buvo kol žarna praėjo per kaklo zoną, tuomet pradėjau dusti, bet sesutės balsas tarsi užliūliavo: iškvėpk, įkvėpk... Kvėpavau su garsu, taip buvo lengviau. Nusiraminau ir viskas baigėsi gerai. Nemalonu...brrr...
Atsakyti
Sveikutes. Si tyrima man dare jau tris kartus. Pirma karta dare gal pries 10 metu, dar mokykloje mokiausi. Pasake, kad reikes echoskopija darytis,tai supratau, kad pateps kazkuo pilva ir braukys aparatu per pilva, o televizoriaus ekrane rodys viska. Tai buvau soke, kai procedura man atlikinejo. Bet negaliu pasakyt, kad labai skaudejo. Antra karta kai reikejo darytis pries metus, tai jau zinojau kas per daiktas tai bus, tai per daug nesibaiminau. Ir tyrimas tikrai praejo normaliai. Zinoma bjauru, bet ne tiek, kad neiskesti.
Bet pirmus du kartus perspjove treciasis, kuri apturejau vakar. Baisiau buti negali. Siuo metu gyvenu Danijoje, tai ir gydausi Danijos ligoninese. Lietuvoje bent jau papurskia kazkokio skyscio i gerkle ir palaukia pora minuciu kol suveiks. viskas daroma atsargiai. O Danijoje pasirodo viskas kitaip. Dvi seseles mane laike prispaude prie lovos, kad nesimuistyciau, o daktaras visiskai be atsargumo sukiso man i skrandi zarnele. Pries tai niekas jokio purskaliuko nepapurske. Tragedija.

Dabar belenkoki tyrima sutikciau pasidaryti Lietuvoje, kad tik nereiketu net kraujo Danijoje duoti. nes net kraujo nesugeba paimti greitai ir neskausmingai. O dar po savaites laukia kolonoskopija.... Jauciu, kad nenueisiu. Nes pries tris dienas jau reikia pradet visokius vaistus ir spec.skyscius gerti. O procedura truks apie tris valandas, ir tai tik su daliniu nuskausminimu. Na bent jau taip paaiskino sesute... Tai neisivaizduoju kaip man ten baigsis....
Atsakyti