Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

QUOTE(Ispaikyta @ 2011 01 28, 14:37)
man vyras sake,o jam sesele,kuri leido norkoze, kazka apie darba snekejau, as ne neklausiau,tik sake  kad kol veikia narkoze galima zmogui uzduoti klausimus ir jis i juos atsako smile.gif

O tu siaube biggrin.gif Aš čia klausinėju dėl to,kad man vieną kartą darė kitą tyrimą su narkoze ir galvoju ar aš tada ko nors nepripliurpiau. Na jei apie darbą, tai dar nieko, bet jei ką apie daktarą lotuliukas.gif Kažkaip net nemalonu pagalvot blush2.gif
Atsakyti
Teko man ta "malonuma"pajusti. jaudinaus labaiu nei pries gimdyma biggrin.gif o dar kai garsu prisiklausiau uz duru... bet negalvoaju, kad taip greit viskas, nu max 2-3min.
Atsakyti
Aš tyrimą dariausi Kauno centro poliklinikoj, tai tikrai nekas man buvo :/ neleido įkvėpti oro, tai vien nuo to oro trūkumo pradėjau seiles ryti ir nuo to žiaugčiojau mega_shok.gif tai ji ten pyko ant manęs.. bet viskas niekis. ji man išrašė omeprozolio ir sakė puse metų gerti jį. Aš po mėnesio jau pastebėjau kad be šito vaisto negaliu nei dienos,o dar ir pažįstami pradėjo sakyti kad jis labai kenksmingas yra, tai sumąsčiau eiti tikrintis pas Kačinskienę, Šilainių poliklinikoje. Tai ten nuėjusi patyriau lengvą šoką sužinojusi, kad pasirodo man net nebuvo ištirta Hpylori bakterija! pasirodo man net negalėjo išrašyti vaistų jokių jeigu tos bakterijos netyrė.. Na žodžiu, dabar lankausi pas R.Kačinskienę, ji man išrašo vis vaistų, bet homeopatinių.. Tik gal kas pas ją tyrėtės skrandį? Galvoju gal ji tiek labai "nenukankina" pacientų? blush2.gif g.gif smile.gif
Atsakyti
sveiki

Noriu paklausti, is burnos sklinda blogas kvapas (mano manymu is skrandzio)
Gal zinote kokius tyrimus reikia atlikti? =)
Atsakyti
QUOTE(kamillla @ 2011 04 07, 14:10)
sveiki

Noriu paklausti, is burnos sklinda blogas kvapas (mano manymu is skrandzio)
Gal zinote kokius tyrimus reikia atlikti? =)

na, kadangi klausiate gastroskopijos skyrelyje, tai, be abejo, pirmiausia reikia pasidaryti gastroskopiją lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas,

perskaiciau visus jusu atsiliepimus (cia buvo pirmas dalykas, kuri padariau grizus namo is klinikos ir suzinojus, kad ir manes tas laukia rytoj)..
bandysiu darytis su narkoze, nes neisivaizduoju kas, ka ir kaip galetu sukisti man i gerkle biggrin.gif kai as net maziausios vaistu tabletes nuryti negaliu.
Papasakosiu ryt kaip sekesi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomilė @ 2011 04 11, 12:03)
Labas,

perskaiciau visus jusu atsiliepimus (cia buvo pirmas dalykas, kuri padariau grizus namo is klinikos ir suzinojus, kad ir manes tas laukia rytoj)..
bandysiu darytis su narkoze, nes neisivaizduoju kas, ka ir kaip galetu sukisti man i gerkle biggrin.gif kai as net maziausios vaistu tabletes nuryti negaliu.
Papasakosiu ryt kaip sekesi wink.gif

o tai kaip jūs valgote?.. jei net tabletę sunku nuryti?.. doh.gif

šiaip - yra ir baisesnių procedūrų, nei gastroskopija. tik nereikia iš anksto prisigąsdinti ir prisibaiminti, prisiskaičius vaizdingų aprašymų doh.gif. gerklę užšaldys, apsaugą tarp dantų įdės - jums tereikės kvėpuoti. nesmagu, bet trunka tik porą minučių.
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2011 04 11, 13:31)
o tai kaip jūs valgote?.. jei net tabletę sunku nuryti?.. doh.gif

šiaip - yra ir baisesnių procedūrų, nei gastroskopija. tik nereikia iš anksto prisigąsdinti ir prisibaiminti, prisiskaičius vaizdingų aprašymų doh.gif. gerklę užšaldys, apsaugą tarp dantų įdės - jums tereikės kvėpuoti. nesmagu, bet trunka tik porą minučių.

smile.gif sita klausima apie maista girdziu gana daznai. Nezinau, turbut psichologinis dalykas del vaistu rijimo. Kito logisko paaiskinimo nerandu.

dekui uz ramia zinute, nes rytojaus jau laukiu kaip susaudymo biggrin.gif

Atsakyti
Na ir man teko sis "malonumas" pries gerus puse metu. Negaliu pasakyt, kad jaudinaus- reikia tai reikia. Tik iš pradžių nelabai supratau, kam ranksluostuka savo liepe pasiimt. Apie narkoze is vis nebuvau girdejus, kad galima darytis.
Nuėjau, malonus daktariukas ir seselė nieko, paaiškino, kad ramiai gulėčiau, užšaldė gerklytę, na ir kiša tą žarną. O aš jaučiu, kad neišeina man kvėpuot (apie tai įspėta tikrai nebuvau). Galvoju "na va nieko nedarysiu tai uždusins jie mane, juk pasakyt nieko nebegaliu". doh.gif Puoliau už tos žarnos atgal traukt lotuliukas.gif Seselė už mano rankų, ir bando mane prispaust, kad nejudėčiau. Daktaras rėkia "ka tu sau manai, aš gi skrandyje tavo". doh.gif lotuliukas.gif O aš vistiek rankas ištraukt bandau lotuliukas.gif Žodžiu cirkas. Paskui ir vėl kvėpuot pradėjau, tai nurimau. ax.gif O pasirodo aš per daug galvą į viršų užlenkus buvau, nes norėjau matyt visa vaizdą ekrane, kas ten pas mene skranduke ir dvylikapirštej darosi. Tai ir daktariukas galų gale suprato, kad sunkiai kvėpuojas man, liepė nuleist galva blush2.gif Matės, kad nepatenkintas mano tokiu poelgiu, bet kitaip tikrai nebučiau pasielgus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BiteMaja* @ 2011 05 19, 11:57)
Na ir man teko sis "malonumas" pries gerus puse metu. Negaliu pasakyt, kad jaudinaus- reikia tai reikia. Tik iš pradžių nelabai supratau, kam ranksluostuka savo liepe pasiimt. Apie narkoze is vis nebuvau girdejus, kad galima darytis.
Nuėjau, malonus daktariukas ir seselė nieko, paaiškino, kad ramiai gulėčiau, užšaldė gerklytę, na ir kiša tą žarną. O aš jaučiu, kad neišeina man kvėpuot (apie tai įspėta tikrai nebuvau). Galvoju "na va nieko nedarysiu tai uždusins jie mane, juk pasakyt nieko nebegaliu".  doh.gif  Puoliau už tos žarnos atgal traukt  lotuliukas.gif Seselė už mano rankų, ir bando mane prispaust, kad nejudėčiau. Daktaras rėkia "ka tu sau manai, aš gi skrandyje tavo".  doh.gif  lotuliukas.gif  O aš vistiek rankas ištraukt bandau  lotuliukas.gif  Žodžiu cirkas. Paskui ir vėl kvėpuot pradėjau, tai nurimau.  ax.gif O pasirodo aš per daug galvą į viršų užlenkus buvau, nes norėjau matyt visa vaizdą ekrane, kas ten pas mene skranduke ir dvylikapirštej darosi. Tai ir daktariukas galų gale suprato, kad sunkiai kvėpuojas man, liepė nuleist galva blush2.gif Matės, kad nepatenkintas mano tokiu poelgiu, bet kitaip tikrai nebučiau pasielgus  lotuliukas.gif

Man sita tyrima dare karta lietuvoje, ir karta S.airijoje. Pirma karta visai normaliai istveriau, nebuvo taip baisoka, bet kaip man buvo sunku antraji karta, ar del to, kad zinojau kas laukia ar kaip... g.gif siaip labai palaike gydytoja, verteja, seseles kelios... bet as taip tampiausi, ir man rodes kad tai niekada nesibaigs... nesugebejau pakvepuoti..ir per mano tampymusis nieko negalejo pamatyti, ir nieko nemate apart refliukso...po to siunte tyrimui kur kreida reikia gerti..
as tokia jautri,kad nei dantiste prie paskutiniu dantu negali prieiti, ziaugcioju, o kai ryjant zarna jau ideta i bruna, kad nesukastum dantu, mane jau tampo.. doh.gif
zodziu... zinau, kad dar gyvenime teks ryti ta zarna, bet dabar baime daug didesne nei po pirmojo karto. turbut vel reikia keliu metu uzsimirsimui... Beje sesele pries procedura labai palaike, ziurejo su gailesciu, galvoju, na kas cia, kelios min istversiu, galbut airiai ima narkoze, nes man siule, ir labai gyre kad be jos nuryjau... blush2.gif
Atsakyti
Siandien atliko man si tyrima:) pries tai esu cia visur prisiskaicius ir prisigazdinus kad ejau visa drebedama ,sirdis kalatavo, galvojau is baimes nualpsiu..ir veltui..viskas vyko taip greitai ir trumpai, jokio skausmo, viskas ka dariau tai per burna giliai kvepavau ir nesigilinau kas ten ka daro, bent jau stengiausi, ir tikrai galvojau kad bus baisiau, o buvo taip kad isejus nusijuokiau ir pagalvojau reiktu eiciau dar ir dar karta:)
taigi svarbiausia klausyt ka sako endoskopuotojas, nepamirsti kvepuoti giliai ir letai, ramiai, pro burna. Jei vistiek didelis labai nerimas, galite dvi valandas pries tyrima po liezuviu pakisti lexotanilio tablete (raminamieji). O siaip esu didele baile ,su dideliais panikos priepoliais, ir net tokia budama galiu pasakyti nera sitas tyrimas toks baisus kaip prigazdinta, ir butu absurdas darytis narkoze. Nebent esi super jautrus zmogus, ir daraisi tik del to kad negali pakelti streso ,o ne del to kad ten nemalonu ir tiek:)
Atsakyti
QUOTE(Julyy @ 2011 09 23, 19:18)
O siaip esu didele baile ,su dideliais panikos priepoliais, ir net tokia budama galiu pasakyti nera sitas tyrimas toks baisus kaip prigazdinta, ir butu absurdas darytis narkoze. Nebent esi super jautrus zmogus, ir daraisi tik del to kad negali pakelti streso ,o ne del to kad ten nemalonu ir tiek:)

As antra karta dariausi su narkoze butent tam,kad nereiketu kesti skausmo,ir jokiu budu ne del streso... schmoll.gif Kai dare pirma karta,man ta procedura toli grazu ne pora minuciu uztruko-del spazmuojancios stemples negalejo normaliai nei ikisti,nei istraukti,neskaitant to,kad kelias dienas po to negalejau jokio tirsto maisto valgyti-viskas ejo atgal,o ir skrandi labai skaudejo,taip pat ir proceduros metu...Bet taip buna labai retai kam,taip kad neismeginus tikrai neverta gasdintis... ax.gif
Atsakyti