Įkraunama...
Įkraunama...

Endoskopinis tyrimas - gastroskopija

Man ir teks si tyrima darytis,bet tik uz dvieju menesiu, nes tik tada grisiu i LT, bet tikrai darysiuosi su narkoze thumbup.gif ir vienodai ka kiti mano, as nepernesu jokio skausmo ir jokiu nemaloniu proceduru schmoll.gif ,negali man net kraujo normaliai paimti,nes visada nualpstu doh.gif , tai minties apie si tyrima be narkozes negali ne buti schmoll.gif
Atsakyti
Na as jau po sio tyrimo ax.gif ... kaip ir minejau dariausi su narkoze rolleyes.gif . Papasakosiu trumpai kaip kas vyko...
Atejus daktaras isklausinejo kas man yra ir paklause ar tikrai man reikia su narkoze. as sakau be narkozes nesidarysiu, nes nepernesu jokiu proceduru,tada jis pasake kad geriau zinau savo organizma ir turejau pasirasyti tokius lapus. tada atsiguliau ant ''lovos'', nezinau kaip tai tiksliai vadinama. Atejo dvi sesutes,istate kateteri i desne ranka tada liepe pasisukti ant sono. Priejes daktaras paaiskino kaip viskas bus,kad suleidus vaistams uzmigsiu 5,6 minutem pasapnuosiu ir kai atsikelsiujau viskas bus baigta. idejo kandikli i burna ir sesutes suleido vaistus, ziurejau tiesiai, atsimenu du kartus mirktelejau ir jau daktaras sako gali keltis biggrin.gif ,tiesa atsisedus dar nepaejau viena daktaras palydejo iki kedes pasodino,tada papasakojo kad yra tik uzdegimas ir problemos ne tik nuo to ir pasiule kita tyrima, per ta laika visiskai isgaravo norkoze ir atsistojusi nuejau kito tyrimo darytis jau lyg niekur nieko...
po tyrimo nieko nejauciau kad kas butu buve burnoj,tiesiog kaip atsikelus po miego jauciausi. aisku narkozes metu snekejau visokiu nesamoniu blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Ispaikyta @ 2011 01 05, 16:43)
Na as jau po sio tyrimo ax.gif ... kaip ir minejau dariausi su narkoze rolleyes.gif . Papasakosiu trumpai kaip kas vyko...

Kur darėtės?
Atsakyti
Marijampolej
Atsakyti
Aš šiandien irgi šį tyrimą apturėjau. Na ką galiu pasakyti- aš praktiškai nesinervinau dėl jo, kadangi esu pasiryžusi padaryti bet ką, kad atgaučiau gerą savijautą... Tyrimo metu pažiaukčiojau taip "rimčiau" tik porą kart, o šiaip tiesiog nemalonus jausmas, ašaros bėga... Tas užšaldymas nebuvo man toks šlykštus kaip dauguma aprašė. Atslūgo tas užšaldymas gana greit, gerklės negriaužė, neskaudėjo. Nuo dabar pusantros valandos praėję. Nemaloniausias dalykas man buvo nevalgyti rolleyes.gif biggrin.gif Skrandį siaubingai skaudėjo kai tuščias... Rado dvylikapirštės paraudimą-uždegimą ir su stemple prastai pas mane verysad.gif Tuo pačiu dar H.Pylori bakterijos tyrimą padarė, tai turiu aš ją visgi doh.gif Nu žiūrėsim kaip čia bus, dar nebuvau su išvadom pas savo gastroenterologę, tai nežinau kokį gydymą gausiu. Žodžiu- tikrai nebijokit tos gastroskopijos, paaukoti kelias minutes, kad sužinoti sveikatos būklę- niekis. mirksiukas.gif Sveikatos jums visoms, naujųjų metų proga 4u.gif
Atsakyti
o as si tirima darysiuosi sausio 20 verysad.gif ... nesakau, kad nebijau, bet zinau, kad reikia... tikiuosi, kad isgyvensiu... be to, mano gydytoja man israse relaniumo ampule, kuria liepe susileisti valanda pries si tyrima... tai manau, kad atsipalaiduociau visa, ir ramiau jausciausi g.gif
Atsakyti
Zarnos ryjimas nemalonus dalykas,bet jei dar gygytojas ant taves saukia tada jau ne kas doh.gif As esu smulkute,jaunai atrodau,tai,kad prades jis ant manes saukti ar man tevai valgyti neduoda,o man jau trisdesimt lotuliukas.gif As buvau gan rami,bet jam su nervais tai ne kas,sukiso ta zarna besiputodamas,aisku as ten ciut neapsivemiau lotuliukas.gif Pasake tik tiek,dvylikapirstes zarnos susiaurejimas,o paskui israse pati perskaiciau,kad gastritas,su tulzimi kazkas ir kazkokia isvarza,o kokia neisskaiciau.Nuejusi pas seimos gydytota su tuo israsu,tas ir nieko nepaaiskino normaliai,tipo nesinervok,nestresuok,nes viskas tau per nervus,o ka su ta isvarza dayti??? doh.gif Taip ir likau nezinomybeje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ispaikyta @ 2011 01 05, 17:43)
po tyrimo nieko nejauciau kad kas butu buve burnoj,tiesiog kaip atsikelus po miego jauciausi. aisku narkozes metu snekejau visokiu nesamoniu blush2.gif

O tai kaip jūs šnekėjot, juk kandiklis būna įkištas į burną, kad ten nieko neįmanoma pasakyt, nebent pagargaliuot biggrin.gif Ar dabar jau kaip nors naujoviškai daro? g.gif
Atsakyti
tuktuk, tai kai baigia tyrima juk neatsibundi ta pacia sekunde,dar pora minuciu pamiegi,kandiklis jau buna isimtas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ispaikyta: 26 sausio 2011 - 15:48
QUOTE(Ispaikyta @ 2011 01 26, 16:47)
tuktuk, tai kai baigia tyrima juk neatsibundi ta pacia sekunde,dar pora minuciu pamiegi,kandiklis jau buna isimtas

Tikrai doh.gif Nepagalvojau visai. O tai ko prišnekėjot? biggrin.gif Sako žmonės po narkozės kartais taip prišneka, kad paskui tenka prieš gydytojus raudonuot. Ir,kas blogiausia, nieko nepamena ką prišnekėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tuktuk @ 2011 01 28, 00:51)
Tikrai doh.gif Nepagalvojau visai. O tai ko prišnekėjot? biggrin.gif Sako žmonės po narkozės kartais taip prišneka, kad paskui tenka prieš gydytojus raudonuot. Ir,kas blogiausia, nieko nepamena ką prišnekėjo biggrin.gif

o tai, nesuprantu, paslaugūs gydytojai viską atraportuoja, ką prišnekėjai?.. ar kokių užuominų pamėto, ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(tuktuk @ 2011 01 28, 02:51)

man vyras sake,o jam sesele,kuri leido norkoze, kazka apie darba snekejau, as ne neklausiau,tik sake kad kol veikia narkoze galima zmogui uzduoti klausimus ir jis i juos atsako smile.gif
Atsakyti