Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrios šeimos

Teko metus gyventi labai margoj bendruomenej  :) gal kokiu 15 tautybiu ten musu buvo, taij visukiu kuriozu prisiziurejom.
Pav. nusipirkom mes su siaures vokieciu silke ir susiruosem ja valgyti, taij biciukui ish Bavarijos bloga pasidare - nuo stalo pabego: ZALIA ZUVI VALGO! O kadangi gyvenom ilgai ir gana nuosaliai taij vos ne kaip seima biggrin.gif. Beje ten pat tokiu seimu teko matyti: korejiete+maltietis, meksikiete+vokietis, anglas+korejiete.
Na o apie kitos tautybes antraja puse manau stai ka: Kai tuokias du zmones, abu i seima atnesa savo supratima apie kojines, vaikus, piniga ir t.t. Savo supratima, koks yra gyvenimas, ir kaip ji gyventi reikia. O kai zmones yra dar ir skirtingu tautybiu, ar net kulturu, prisideda nemazas nesusikalbejimo ir 'kitokumo' faktorius. Nesakau, kad tai blogai, atvirkciai man tai labai grazu jei abu stengiasi ir moka pastebeti kitos tautos ir kulturos prvalumus. Mano vaikystes draugas yra vedes filipiniete smile.gif, sese uz ruso istekejus smile.gif
Atsakyti
mano vyras irgi uzsienietis. Apsivedem is meiles, numodami ranka i tevu perspejimus del kulturu ir mentaliteto skirtumo (jis yra, nors ir netolimas tas uzsienis). Iki vaikelio viskas buvo daugiau maziau tvarkoj, neiskilo tokiu "kulturiniu" nesusipratimu. Bet gimus mazylei, viskas labai uzsiastrino. Galbut kaltas temperamentu skirtumas (nors jis nera toks jau didelis), o gal tiesiog labai skirtingas auklejimas, bet juk auklejimas, poziuris i seima, i moteri labai skiriasi ir toje pacioje tautoje. Pagrindiniai nesutarimai gali kilti tiesiog del bendrazmogisku dalyku... :-/ Mano vyras labai lievai buvo aukletas, bet ar galima kalte suversti tos kulturos ypatumams, nezinau...
Atsakyti
Na as jums pasakysiu. Mano senelis rusas, o mociute lietuve. Gyvena iki siol kartu. Taciau skiriasi labai poziuris i gyvenima, vertybes ir t.t. Bet paziurekime. Cia krikscionys, ne kokie papuasai. O kaip butu su zmogumi, kuris aukletas taip, kad moteris privalo jam tarnauti. Kol nores vesti, rez sparna aplinkui, ant ranku nesios, o po to kas? Nezinau, man atrodo, kad del esminiu, religiniu, rasiniu ir kulturiniu skirtumu tokios santuokos yra nelabai priimtinos. Butent ir del vaiku auklejimo. Ta proga anekdotas: uzbekas zmonai ukrainietei po vestuviu sako: kai grisiu namo, o mano tubeteika bus ant kares puses, geriau nelysk prie manes, kai grisiu namo, o mano tiubeteika bus ant desines puses, tai tada galesim bendrauti. Praejo kiek laiko, grizta vyras prisirukes anasos (zoles lietuviskai), tiubeteika ant kaires puses, o zmona jam brinkt i galva su kocelu, tas: Ka nematai kurioj pusej tiubeteika???? O jinai ramiai atsako: man px tavo tiubeteika.
Tai stai, tie musu kulturiniai religiniai skirtumai.

Atsakyti
Jei butu buves tikslas - isteketi uz uzsieniecio (nesvarbu kokio ir pan.), tai kandidatu ir norinciu tikrai buvo smile.gif Taciau tokio tikslo, ir tuo labiau kriterijaus niekuomet nebuvo ir nebus. Netgi atvirksciai, sau sakydavau, kad vyras bus vyresnis, "savas" lietuvis... O gavosi kaip gavosi ;D, toks likimas. "Niekada nesakyk niekada.." :smile.gif
Atsakyti
Et, tfu, uzsienietis, neuzsienietis - lish by chieloviek byl xoroshyj biggrin.gif
Atsakyti
Uzsienietis, ne uzsienietis. Svarbiausia kad moterys neuzmirstu svarbiausio dalyko: Ji renkasi, o ne ja!!!  Baisu ziureti kaip moterys parsiduoda visokiems nedoreliams ir liurbiams is uzsieniu, kurie pasieme paskola is banko (nes kisene kitaip neisnesa) ir atvaziave i LT skiedzia apie savo ,,karjera" (kai tuo tarpu statybininkais dirba (nieko neturiu pries sia specialybe)) ir savo turtus. Va cia ir uzkimba moterys. Deja, daznai paaiskeja visai kita realybe atvykus. Taigi, jei nepamirsim savo pasirinkimo teises, tai ir issririnksim teisingai bet koki vyra ir bet kur.
Atsakyti
Dani, suintrigavai, taviskis - uzsienietis, kaip supratau? Jei ne paslaptis, is kur? Ar jauciate tuos kulturinius skirtumus, apie kuriuos cia kalbama? Jei taip, kokie didziausi, ypac auginant vaikus? Kas pas juos leidziama mazam vaikui, ko pas mus ne ? Arba atvirksciai. Merginos, kurios turit patirties, parasykit, idomu. Viena - teoriskai kalbeti, kas kita - gyvenimo praktika.
Atsakyti
Manau, su uzsienieciu sunkiau. Visi mes ateiname is skirtingu seimu, su savo vertybemis, nuostatomis, o cia dar ir skirtingos kulturos ...
As pati niekad nesvajojau isteket uz uzsieniecio (ko nepasakyciau apie savo mama wink.gif), ir dabar esu laiminga su lietuviu, kad ir nelabai turtingu ar egzotisku  :D Mane labiau traukia prie saknu, prie visokiu baltu ir pagoniu...Beje, uzsienietis turbut nebutu daves sunui  kunigaikscio vardo... smile.gif
Atsakyti
Mano mama - ukrainiete, o tetis - lietuvis, ir pamenu mama ne karta sake, kad jai sunku Lietuvoje gyventi, nej gimines, nej senu geru draugiu, svetima kalba, religija, kugelio gaminti nemokanti taip kaip jos anyta  ;) Man ne karta sake, kad linkinti susirasti vyra lietuvi, bet...
... isejo, taip kaip isejo... Istekejau ir as uz uzsieniecio. Tikrai ne del pinigu, nes gyvenam prasciau nej mano tevai Lietuvoje. Taciau yra vienas privalumas: ir as ir jis negyvename savo gimtineje, tai gal del to kyla maziau problemu. Abu esame uzsienieciai  ;D Ir tikrai labai tikiuosi, kad vyras nesugalvos gryzti gyventi i savo sali, va tada, manau gali kilt daugiau nesutarimu. O kolkas esu laiminga ir jokiu budu neisnaudojama (gal greiciau atvirksciai  ;) )
Atsakyti
[quote]. Ir dar. Jie neturi Tevynes, jie sugeba gyventi ir isgyventi betkuriame kraste.[/quote]
Cigonas? ( Tik jokiu budu nepriimk, kaip izeidima smile.gif )
Atsakyti
dani nuo 5 metu pradejo uzdirbti  daugiau nei jo tevai ? gal neteisingai supratau? jei teisingai  tai labai smalsu ka tokio dare kad galejo uzdirbti daugiau nei tevai- vienintelis mano galva galimas atsakymas tai nebent kai vaikas patampa kokiu nors filmu aktoriumi
Atsakyti
[quote]Anksti pradejo dirbti, gal net nuo 5 metu jau uzdirbdavo daugiau, nei jo tevai [/quote]

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti