Įkraunama...
Įkraunama...

Magnetinis rezonansas

QUOTE(ameja @ 2008 02 07, 11:32)
Man irgi vakar dare ta tyrima, del galvos svaigimo ir uzimo. As visa  laika buvau uzsimerkusi ir galvojau apie  malonius dalykus. Tyrimas truko apie 10min. Viena akimirka susvaigo galva, bet nestipriai ir dar kalbant apie poveiki sito tyrimo, gydytojas uzsimine apie tai, kad gali atsiliepti palikuoniams. Nezinau ar tai tiesa ar ne? Gal irgi esate girdeje ka nors panasaus?

O, taip trumpai? Man gydytoja minėjo kad viskas trunka daug ilgiau, užtat taip ir supanikavau. doh.gif Apie 10min tai gal kaip nors iškesiu užsimerkus. Dabar vis praktikuojuos pagulėt kiek galiu ilgiau aukštelninka, be pagalvės. blush2.gif Pastebėjau jei atlaikau pati pradini apsvaigimą neatkėlus galvos, po trupučiuka aprimsta viskas. karsta.gif

Dolphine, kaip tau sekės šiandien? 4u.gif
Atsakyti
Man darė šį tyrimą du kartus. Irgi būtent galvai. Nieko ten nėra, truko apie 15 minučių. Seselė paguldo, apkloja dekiu, būnataip šilta, tamsu. Aparatas kai dirba girdisi visokie garsai, bet tokie negarsūs, kažkokie elektroniniai. Man tas tyrimas patiko, aš prisnūdau jo metu, nes šilumos ir raminančio garso poveikis padarė savo. Nebijok, nieko ten baisaus.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Ernestulka, o jai tu aukstielninka negali tai gal galima ten pvz ant sono ramiai gulint padaryti g.gif
Man dare ta tyrima (galvos) apie 15 min, o paskui dar suleido kontrasini skysti i vena ir dar koki 15 min taip turejau paguleti.
Siaip viskas l.paprasta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aiira @ 2008 02 23, 20:16)
Sveikutes 4u.gif
Ernestulka, o jai tu aukstielninka negali tai gal galima ten pvz ant sono ramiai gulint padaryti g.gif
Man dare ta tyrima (galvos) apie 15 min, o paskui dar suleido  kontrasini skysti i vena ir dar koki 15 min taip turejau paguleti.
Siaip viskas l.paprasta bigsmile.gif

Na jei ant šono butu galima gulėti, būtu thumbup.gif Na bus matyt kaip viskas bus, gal kaip amejai pavyks užsimerkus iškesti galvos susvaigimą, svarbiausia kad nesupykintu (nuo galvos apsvaigimo man kartais net taip būną).Dėl šių priežastelių taip ir nerimauju. blush2.gif Bet gal viskas bus gerai. smile.gif

Labai ačiū visoms už visas žinias apie šį tyrimelį. aciuks.gif Dabar kai šį tą daugiau apie jį sužinojus, tikrai trupučiuka ramiau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestulka @ 2008 02 23, 21:40)
Na jei ant šono butu galima gulėti, būtu  thumbup.gif Na bus matyt kaip viskas bus, gal kaip amejai pavyks užsimerkus iškesti galvos susvaigimą, svarbiausia kad nesupykintu (nuo galvos apsvaigimo man kartais net taip būną).Dėl šių priežastelių taip ir nerimauju.  blush2.gif Bet gal viskas bus gerai.  smile.gif

Labai ačiū visoms už visas žinias apie šį tyrimelį.  aciuks.gif Dabar kai šį tą daugiau apie jį sužinojus, tikrai trupučiuka ramiau.  4u.gif

Isimesk y burna Betaserc tabletyte..ji nuima svaigima .
Atsakyti
ant sono guleti negalima tongue.gif
Atsakyti
Nesuprantu kodėl man reumatologė sakė, kad magnetinio rezonanso tyrimas labai kenkia g.gif Norėčiau jį atlikti dar kartą, bet bijau vien todėl doh.gif Reiks pasidomėt plačiau apie šį tyrimą.. O šiaip ten nebaisu visai, guli sau ir svajoji ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SmaiLIAnose* @ 2008 02 27, 12:45)
Nesuprantu kodėl man reumatologė sakė, kad magnetinio rezonanso tyrimas labai kenkia g.gif  Norėčiau jį atlikti dar kartą, bet bijau vien todėl doh.gif Reiks pasidomėt plačiau apie šį tyrimą.. O šiaip ten nebaisu visai, guli sau ir svajoji ax.gif

Reumatologe magnetini rezonansa gal sumaise su kompiuteriniu tomografu... 4u.gif
Gal jie abu yra kenksmingi, kad galima butu juos daznai daryti, bet magnetinis gal kazkiek maziau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 27 vasario 2008 - 13:32
Praeitą žiemą darė man magnetinį rezonansą peties vietoje,nes skaudėjo(rado sąnario uždegimą).Ten visai nebaisu,tik užesys labai didelis kelia diskomfortą.Na reikia nejudėti ten gulint,man atrodo reikėjo apie pusė valandos išguleti...Atrodė,kad tikrai neišgulėsiu,bet išgulėjau...
Tad nesijaudink...Tikrai nėra ten nieko baisaus...
Atsakyti
Magnetinį rezonansą man darė ,esant neščiai,nes tyrimas buvo neišviangiamas(sirgau erkiniu meningoencefalitu)Atsimenu į rankas įdave kažkokį tai laikykli užejus negerumui reiketų, paspausti ir tyrimas būtų nutrauktas.Dar girdejosi baisiniai garsai.Laimei tyrimas atliktas per 6min.O del kenksmingumo vaisiui aišku, kad tai nera gerai,bet pati gydytoja sake ,geriau negu kompiuterine tomografija.Džiaugiuosi tuom ,kad mano vaikutis gime ,visiškai sveikas,ir vystosi sparčiau negu bendraamžiai,o kaip toliau bus ,Dievo valioje.....
Atsakyti
Ernestulka, kaip reikalai? Jau po magnetinio? Kaip istverei? Kokie ispudziai? Ir, zinoma, kokie tyrimo rezultatai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 02, 12:49)
Ernestulka, kaip reikalai? Jau po magnetinio? Kaip istverei? Kokie ispudziai? Ir, zinoma, kokie tyrimo rezultatai? smile.gif

Niu aš jau po magnetinio rezonanso tyrimėlio. Taip nervinaus, o viskas pasisekė gerai. blush2.gif Pavyko visa laikuti išgulėt be jokio krustelėjimo ir visai patiko. Tokie garseliai tame aparate buvo, ant galo vos ne kaip bumčikų muzikyke. Vos šokti neužsimaniau į taktą. (Juokauju) lotuliukas.gif Tikrai be reikalo taip nerimavau, bet kaip sakoma - pirmas kartas visad baisus. lotuliukas.gif Atsakymo dar nežinau, sakė bus dvieju savaičių bėgy. Bet dabar išsiaiškinau su keliom draugėm kad atsakymai turėtu būti daug greičiau. blink.gif Viena draugė sužinojo po dienos, kita po dviejų dienų, tai nieko nesupratau dėl ko man tiek tada laukt? blink.gif Rytoj arba koki antradieni pasiskambinsiu į kliniką pasitikslint, gal seselė kažką sumaišė. g.gif Merginos, kiek jums visoms reikėjo laukti atsakymo? 4u.gif
Atsakyti