As taip pat nuo vaikystes megstu tuos "astuonkojus", ypac skanu, kai apskrunda visa odele.
Taip pat jei neturiu laiko nusiperku saldytu darzoviu, supjaustau smulkiai desrele, pries pabaiga ipilu kecupo, skoniui pagerinti. Ir puikus troskinys gaunasi.
QUOTE(Malvyna @ 2005 05 13, 10:58)
Pabandziau. Galiu pasakyti-SUPER MOTO GRATO. As cia taip sakau tada, kai buna ypac gerai, ypac grazu ar ypac skanu.

Na patiekaliukas tai tikrai buvo super. Labai dziaugiuosi kad pabandziau ir darbe jau visom bendradarbem receptuka isadalinau-liepiau bandyti. Net nesitikejau, kad taip skanu gali buti




...galima pjaustyti kitaip: ipjauti 3 rezelius per ilgi iki puses desreles ir kiek iseina padaryti rezeliu per ploti irgi iki puses;imetus ant karsto aliejaus keptuveje ir pavartaliojus gaunasi "eziukai"
QUOTE(Malvyna @ 2005 05 06, 12:19)
Pasakysiu receptą kurį mano šeimyna dievina.
Reikės:
Bulvių košės su kepintais lašinukais ir svogūnais.
Pieniškų arba medžiotojų dešrelių (virtų).
Ąpvalių plonų vaflių.
Bulijono.
Kiaušinių.
Džiuvėsėlių.
1.Vaflio lakštą ištepti bulijonu, kad būtų drėgnas, bet ne šlapias ir lengvai lankstytųsi.
2.Ant ištepto bulijonu lakšto deti bulvių košę ir tolygiai paskirstyti su šakute.
3. Ant lakšto su bulvių koše dėti išilgai perpjautą dešrelę.
4. Vaflio lakštą su bulvių koše ir dešrele suvynioti.
5. Pamirkyti kiaušinio plakinyje.
6. Pavolioti džiuvėsėliuose.
7. Kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kol gražiai paruduos.
8. Valgyti su grietine arba skaniu grybuku padažu.
Skanaus.
Reikės:
Bulvių košės su kepintais lašinukais ir svogūnais.
Pieniškų arba medžiotojų dešrelių (virtų).
Ąpvalių plonų vaflių.
Bulijono.
Kiaušinių.
Džiuvėsėlių.
1.Vaflio lakštą ištepti bulijonu, kad būtų drėgnas, bet ne šlapias ir lengvai lankstytųsi.
2.Ant ištepto bulijonu lakšto deti bulvių košę ir tolygiai paskirstyti su šakute.
3. Ant lakšto su bulvių koše dėti išilgai perpjautą dešrelę.
4. Vaflio lakštą su bulvių koše ir dešrele suvynioti.
5. Pamirkyti kiaušinio plakinyje.
6. Pavolioti džiuvėsėliuose.
7. Kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kol gražiai paruduos.
8. Valgyti su grietine arba skaniu grybuku padažu.
Skanaus.

Ačiū už receptą super



QUOTE(kisule @ 2005 06 28, 09:44)
Manau labai skanu.Bandysiu ir aš šį patiekalą.

QUOTE(Malvyna @ 2005 05 06, 12:19)
Pasakysiu receptą kurį mano šeimyna dievina.
Reikės:
Bulvių košės su kepintais lašinukais ir svogūnais.
Pieniškų arba medžiotojų dešrelių (virtų).
Ąpvalių plonų vaflių.
Bulijono.
Kiaušinių.
Džiuvėsėlių.
1.Vaflio lakštą ištepti bulijonu, kad būtų drėgnas, bet ne šlapias ir lengvai lankstytųsi.
2.Ant ištepto bulijonu lakšto deti bulvių košę ir tolygiai paskirstyti su šakute.
3. Ant lakšto su bulvių koše dėti išilgai perpjautą dešrelę.
4. Vaflio lakštą su bulvių koše ir dešrele suvynioti.
5. Pamirkyti kiaušinio plakinyje.
6. Pavolioti džiuvėsėliuose.
7. Kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kol gražiai paruduos.
8. Valgyti su grietine arba skaniu grybuku padažu.
Skanaus.
Reikės:
Bulvių košės su kepintais lašinukais ir svogūnais.
Pieniškų arba medžiotojų dešrelių (virtų).
Ąpvalių plonų vaflių.
Bulijono.
Kiaušinių.
Džiuvėsėlių.
1.Vaflio lakštą ištepti bulijonu, kad būtų drėgnas, bet ne šlapias ir lengvai lankstytųsi.
2.Ant ištepto bulijonu lakšto deti bulvių košę ir tolygiai paskirstyti su šakute.
3. Ant lakšto su bulvių koše dėti išilgai perpjautą dešrelę.
4. Vaflio lakštą su bulvių koše ir dešrele suvynioti.
5. Pamirkyti kiaušinio plakinyje.
6. Pavolioti džiuvėsėliuose.
7. Kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kol gražiai paruduos.
8. Valgyti su grietine arba skaniu grybuku padažu.
Skanaus.

ačiū


O aš nusiperku mantingos bemielės sluoksniuotos tešlos lapeliais. Kiekvieną lapelį dar perpjaunu pusiau, kad gautūsi kvadratėliai. Ant kiekvieno kvadratėlio uždedu plonai atpjovusi sūrio, aptepu kečiupu, uždedu dešrelė perpjovus pusiau (ne išilgai, bet tiesiog sutrumpinu per pusę) ir tešlą susukusi užspaudžiu kraštus. Dedu į skardą, aptepu plaktu kiaušiniu ir į įkaitintą orkaitę. 10-15 min ir patiekaliukas mmm...
Labai vaikai mėgsta tokius pyragaičius.
O vyreliui prie alaus į tuos kvadratėlius dedu sūrį arba pakepintus pievagrybius su svogūniukais. Tada kvadratėlį perlenkiu pusiau taip, kad gautūsi trikampiukas. aptepu plaktu kiaušiniu ir dar apibarstau vegetos prieskoniais....kepu tiek pat kaip ir su dešrelėm

O vyreliui prie alaus į tuos kvadratėlius dedu sūrį arba pakepintus pievagrybius su svogūniukais. Tada kvadratėlį perlenkiu pusiau taip, kad gautūsi trikampiukas. aptepu plaktu kiaušiniu ir dar apibarstau vegetos prieskoniais....kepu tiek pat kaip ir su dešrelėm


QUOTE(Bitulka @ 2005 07 12, 11:44)
O aš nusiperku mantingos bemielės sluoksniuotos tešlos lapeliais. Kiekvieną lapelį dar perpjaunu pusiau, kad gautūsi kvadratėliai. Ant kiekvieno kvadratėlio uždedu plonai atpjovusi sūrio, aptepu kečiupu, uždedu dešrelė perpjovus pusiau (ne išilgai, bet tiesiog sutrumpinu per pusę) ir tešlą susukusi užspaudžiu kraštus. Dedu į skardą, aptepu plaktu kiaušiniu ir į įkaitintą orkaitę. 10-15 min ir patiekaliukas mmm...
Labai vaikai mėgsta tokius pyragaičius.
O vyreliui prie alaus į tuos kvadratėlius dedu sūrį arba pakepintus pievagrybius su svogūniukais. Tada kvadratėlį perlenkiu pusiau taip, kad gautūsi trikampiukas. aptepu plaktu kiaušiniu ir dar apibarstau vegetos prieskoniais....kepu tiek pat kaip ir su dešrelėm


O vyreliui prie alaus į tuos kvadratėlius dedu sūrį arba pakepintus pievagrybius su svogūniukais. Tada kvadratėlį perlenkiu pusiau taip, kad gautūsi trikampiukas. aptepu plaktu kiaušiniu ir dar apibarstau vegetos prieskoniais....kepu tiek pat kaip ir su dešrelėm


O prie to aš dar padarau kečupo, majonezo ir išspausto česnako padažą, prie alaus

man tai patinka tokie blynai ,reikia 7 kiausinius suplakt poto ideti prieskoniu,smulkintus svogunus,kubeliais supjaustitas desrelias mazdaug apie 200gr,po to maza indeli majonezo,nesvarbu koki,as dejau vilniaus paprasta,dar reikia 2-3saukstus krakmolo.Su virtom bulvem ir salotom tikrai skanu

QUOTE(Bitulka @ 2005 07 12, 12:44)
O aš nusiperku mantingos bemielės sluoksniuotos tešlos lapeliais. Kiekvieną lapelį dar perpjaunu pusiau, kad gautūsi kvadratėliai. Ant kiekvieno kvadratėlio uždedu plonai atpjovusi sūrio, aptepu kečiupu, uždedu dešrelė perpjovus pusiau (ne išilgai, bet tiesiog sutrumpinu per pusę) ir tešlą susukusi užspaudžiu kraštus. Dedu į skardą, aptepu plaktu kiaušiniu ir į įkaitintą orkaitę. 10-15 min ir patiekaliukas mmm...
Labai vaikai mėgsta tokius pyragaičius.
O vyreliui prie alaus į tuos kvadratėlius dedu sūrį arba pakepintus pievagrybius su svogūniukais. Tada kvadratėlį perlenkiu pusiau taip, kad gautūsi trikampiukas. aptepu plaktu kiaušiniu ir dar apibarstau vegetos prieskoniais....kepu tiek pat kaip ir su dešrelėm


O vyreliui prie alaus į tuos kvadratėlius dedu sūrį arba pakepintus pievagrybius su svogūniukais. Tada kvadratėlį perlenkiu pusiau taip, kad gautūsi trikampiukas. aptepu plaktu kiaušiniu ir dar apibarstau vegetos prieskoniais....kepu tiek pat kaip ir su dešrelėm


Kai lygiai taip pat iškepiau dešreles, gavau aboliutų fiasko - riebi neaiški suzmekusi apačioje tešla, iš viršaus baisiausiai trupa, per 15 min dešrelė nesušilo, teko kept 30 min. Skonis - kaip pigiam stoties kioske pirktas dešrigalis

Gal reikia mielinę tešlą geriau naudot, kad gausųsi bent jau kaip parduoda jau gatavus dešrainius?