Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

Sunrayja Jei skaitot angliškai tai info daug yra. ax.gif
gaila aš seno kirpimo ir angliškai skaitau tik google vertėjo pagalba lotuliukas.gif

ir dar šiandein per rusu programa aiškino kodėl jaunystėj žmonės nebijo naujoviu ir rizikuot o su metais tos baimės auga. oi prisijuokiau. Ale teisybė. Aš dažnai pagalvoju,kaip gerai kad vaikai mano užauginti, nes jei amžiuka sdabar, tai nupusčiau. O jūs mergytės šaunuolės.Va ką reiškia jaunystė. 4u.gif

o apie metrdeksata prie Bioterapijos skaičiau. Bet ta Bioterapija ne taip paprastai skiria. reikia pereit per visus vaistus,,,, ir jei nepadeda tik tada .
bio terapija gauna mano brolis, na jam ne RA jam opinis kolotas.

Kartais galvoju kodėl aš sergu RA o mano brolis opiniu kolitu. Būtų gerai kad čia būtų ne genai...... nes broliui tai sunkiai liga vldyt sekas. o ir manoji neklauso.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 02 03, 23:54)
Sunrayja  Jei skaitot angliškai tai info daug yra.  ax.gif
gaila aš seno kirpimo ir angliškai skaitau tik google vertėjo pagalba lotuliukas.gif

ir dar šiandein per rusu programa aiškino kodėl jaunystėj žmonės nebijo naujoviu ir rizikuot o su metais tos baimės auga. oi prisijuokiau. Ale teisybė. Aš dažnai pagalvoju,kaip gerai kad vaikai mano užauginti, nes jei amžiuka sdabar, tai nupusčiau. O jūs mergytės šaunuolės.Va ką reiškia jaunystė. 4u.gif

o apie metrdeksata prie Bioterapijos skaičiau. Bet ta Bioterapija ne taip paprastai skiria. reikia pereit per visus vaistus,,,, ir jei nepadeda tik tada .
bio terapija gauna mano brolis, na jam ne RA jam opinis kolotas.

Kartais galvoju kodėl aš sergu RA o mano brolis opiniu kolitu. Būtų gerai kad čia būtų ne genai...... nes broliui tai sunkiai liga vldyt sekas. o ir manoji neklauso.

Pas mane tai irgi kažkur iš mamos pusės imuniteto sutrikimai yra.Nes tetai va,prieš metus išlindus buvo tokia liga,kai jos pačios imunitetas naikina kraujo ląsteles,tai dabar lyg ir nurimo ji.O pas mane irgi ne viena autoimuninė liga yra.Aš dar autoimuniniu tiroiditu sergu.Tai pas mane ryškiai taaip kuoktelėjęs imunitetas yra,kad gal patylėsiu geriau.Ir šiaip,nusibodo ta šd sveikata mano.***** 18 metų,o ligų daugiau nei pas bobulkas. doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 02 04, 15:57)
***** 18 metų,o ligų daugiau nei pas bobulkas. doh.gif  doh.gif

Man tai irgi keistas tas RA, bet gal po 10 metu sukurs dar geresniu vaistu, nepraraskim vilties 4u.gif
Ir dar daznai matau bobuciu zvilgsnius tokius nesuprantancius, kad noriu atsisesti prie kokio gyd. kabineto ar autobuse...Atseit jauna, tai kojos negali skaudeti rolleyes.gif
Atsakyti
Jo mergytės dėl abbučiu tai jūs teisios. lotuliukas.gif
Kas pats nesusidūrė su šia liga nesupras.

VžNa jo aš pagyvenus lotuliukas.gif ale nesena. Kol nesirgau dar ir atrodžiau kaip žmogus. (NU man 40 tik ) lotuliukas.gif ale man tai labiausiai supratimo namie trūksta. Yra kai kokiu giminaičiu ,kurie pašreiškia kad apsimetu, tipo dirbt tingiu ... ir išvis didesniu ligų nei tų pensininku nėr., O aps juos spaudimas, padiel nuo senatėvs sanariai ir širdis šlubuojanti. Tippo baisiasi ligoniai. mirksiukas.gif doh.gif
svetimi tai bala , nemaytė, kaip sakant galima nusisukt, o va čia g.gif verysad.gif

Tiesa poliklinikoj tai amne babytes jau prie RA sergančiu iškart priskiria/Atėjau karta atsisėdau, o babute šalia ,sako vaikeli, tai sustabde ir tave. Aš jos klausiu iš kur žinot močiut. o ta sako iš apsirengimo tao vaikel. lotuliukas.gif Nu tipo prisirengus labai.
aišku kyr žmonės su bliuskutėm vqaigšto aš su megstiniu ir dar mašinoj pakaitala kojiniu , batu turiu.

Ai dar yra moteryčiu ,kuriom nedaeina ,kaip aš valgyn nepasiadrau ir daržų neraviu, nors jos su artritais viska daro. O aš kol kas nelgaliu perpjaut kopūsto, na bulebe jeu prabružinu i 4 dalis. Bet čia jau... o nešneku kas buvo prieš pusmeti.
Sunkoka kai esi visgi už namus ir vaikus atsakinga ir tvarkops namie reik, ir pavalgyt visiems reik... pas mus šeimyna didelė, valgūs visi.
Atsakyti
Tfu tas bobutes.Kad jas kur atsiprašant [COLOR=yellow]šikančias sutrauktų [COLOR=yellow] Gerai,jei visos ligos senatvėj užpuola.Su mielu noru sutikčiau,kad manop artritas,arterinė hipertenzija,širdies problemos būtų išlindusios,kai man sukaks kokie 65 metai.Tada kažkaip jau dzin.pensija,vaikai užauginti ir panašiai.Aš tai kai nebegaliu stovėt,ypač viešąjam transporte,pradedu dūsaut taip galingai hihihi.gif Tada visi supranta,kad man bloga ir kas nors užleidžia vietą.Šiaip sėdu autikuose,jei tik pamatau vietą laisvą,o jei bobutė prašo užleist,atkertu,kad man diabetas doh.gif lotuliukas.gif Nes esu bandžius sakyt,kad artritas man,tai melage išvadino,kad negali tokiam amžiuj artrito būt.
Atsakyti
Merginos , O jums kai CRB ir ENG daug auksciau normos ar jums temperatura irgi sukyla ? Man tai kai buvo paumejimas apie menesi gal buvo 38 +- , ir dar apie gal du menesius siek tiek virs 37 . Tik kai kraujo tyrimai susinormalizavo tai ir temperatura tada.
Atsakyti
\Man temperat8ra buvo , bet nedidelė 37,4 čia kai RSB 187 buvo.Laikėsi gal savaite. ytikrai nedaugiau. Paskui vaistus pardėjau gert ir krito . dabar kai paūmėjimas buivo tai be temp.

Magnifiquenu jo ....Ir abydna, svarbiausia sergi ,ir taip sveikatos nėr, o čia dar melage vadina. doh.gif g.gif
Ir aš įsivaizdavau,kad apsirgsiu po 65. Bet nepavyko. Savijauta kaip babutes, o doh.gif pikta , dar palakstyt visai gerai būtu. Va šiandien šeimynai blynelisu kepiau. Mūsų 6 štukos žmonių. tai kojas sopa baisaii , likusia dienos dali gulom teks praleist.pavargau, tarsi būčiau maišus nešiuojus. O kam paaiškinsi.
Vasara artėja norėtūsio vaikus prie jūros nuvežt, bet bijau kad aš visiems atostogas tik sugadinsiu. doh.gif
Atsakyti
jo,su tuo nuovargiu tai iš vis...
suplaunu bliūdus,einu pagulėt,nuskutu bulbes-vėl prigulu.Niekas niekas nesupranta.Šeima tai kaip šeima,jie iš užjaučia,ir palepina,bet aplinkiniai...sode anekdotus apie mane kuria... verysad.gif
Tempė gerokai virš 38 būna vakarais
o kaip jūsų širmerio mėginys?
reno sindromas
vilkligė?
gal kuri turit ?
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 02 05, 14:58)
\Man temperat8ra buvo , bet nedidelė 37,4 čia kai  RSB 187 buvo.Laikėsi gal savaite. ytikrai nedaugiau.  Paskui vaistus pardėjau gert ir krito . dabar kai paūmėjimas buivo tai be temp.

Magnifiquenu jo ....Ir abydna, svarbiausia sergi ,ir taip sveikatos nėr, o čia dar melage vadina.  doh.gif  g.gif
Ir aš įsivaizdavau,kad  apsirgsiu po 65. Bet nepavyko. Savijauta kaip babutes, o  doh.gif pikta , dar palakstyt visai gerai būtu. Va šiandien šeimynai blynelisu kepiau. Mūsų 6 štukos žmonių. tai kojas sopa baisaii , likusia dienos dali gulom teks praleist.pavargau, tarsi būčiau maišus nešiuojus. O kam paaiškinsi.
Vasara artėja norėtūsio vaikus prie jūros nuvežt, bet bijau kad aš visiems atostogas tik sugadinsiu. doh.gif

Varyk būtinai prie jūros kuo daugiau gulėk ir tinginiauk lotuliukas.gif Tegu visi pašokinėja aplink tave,ar bent jau aplink save.
Aš tai irgi pervargstu nežmoniškai pastaruoju metu.Nors skauda mažiau,bet aš važiavau,žinodama,kad reiks su vaikais būti (aš aukle dirbu,o pas mus 3 vaikiai yra,ir visi maži doh.gif )
Atsakyti
*****,pasidžiaugiau,kad lyg ir geriau pasidarė ir per savo nelaimingą nervą šlaunies nusiknojau unsure.gif Blembački...Taip knojau kelius į asfaltą,kad nuuuuu ******* doh.gif unsure.gif O šiaip,dabar biškį gailiuosi,kad prieš kelionę nenuėjau pas reumatologę ir nepasisakiau,kad nešu muilą...Galima sakyt,kad net gėda man kiek blush2.gif Nes šiaip jau po kokių 3 sav.aš turėčiau pas ją eiti,o dabar manau,kad po poros sav.tik užsirašysiu ėjimui balandžio mėnesį.Bet nuspręndžiau,kad rinksiuos artimiausią dieną vizitui po grįžimo.Dar pasižadu sau,kad PAGALIAU užsirašysiu vizitui pas ortopedą (šitam "sunkiam" reikalui ruošiuosi jau kokius 3 mėn. doh.gif blush2.gif ) Tik kažkaip vis nesugebėdavau pasiskambint į Greitosios Pagalbos ligoninę ir užsirašyti konsultacijai.Tai va,dabar sėdžiu prie kompo ir ieškau,kas iš ortopedų specializuojasi ties klubais.Šiaip turiu pažįstamą vieną gerą,bet reikia dar pasinagrinėt visą tą reikalą.
Atsakyti
Sveikos,
Kam skauda kelio sąnariai, ar nešiojat kelio įtvarus? ir kokius maždaug, ar padeda?
Atsakyti
Magnifique aš iš vis nesugaudau,kaip tu "gyva " su 3 mažais vaikais.Pamenu aš kaip manieji mane nuvarindavo per dienas. Vis tiek žaidimai judrus, laukan reik eit. dar jei turi valgyt padaryt jeims,. tai išvis.
O su daktare ntempk, pirmom dienom po gryžimo ir varyk.

Dar užsimesk kelias dienas , nes ar neišskristumėt ta diena ar kas..... bet ne daug.

Sunrayja aš apie kelius išvis negaliu neiko pasakyt, man čiurnos žiauriai skauda. Esu bandžiusi dirbt ar važiuot kur su įtvarais, tai tikrai nepaskausta kojos. Bet iš tikro skaičiau ,kad ilgai su įtvarais negalima būt, nes ten atrofuojasi raumenys ar kažkas panašaus. Daktarės taip ir nepaklausiu niekaip...mat dabar žiema mano Ugai kieti tai man kaip įtvaras, kai lauke, o namie tai pagulinėju tarp darbu...kaip Magnifique ax.gif O va pavasariui jau reiks teirautis, nes vistiek norisi ir iš namu išeit.... o kelionėn tai įtvaro manau reik, bent jau man. o ar galima tai čia jau daktarė pasakys.

O amno šeimyna mane tai palepina ir padeda daug. Tik aš stengiuosi ir pati pasidaryt daug ka, nes pradžioj, tai kai neiko negalėjau, gaudavosi vienintelis darbas vaikus nuvežt - parvežt mokyklon ir treniruotėn, o tarpuose ilėsėtis. Tai baisu buvo,kad panos nebegalės treniruočiu lankyt, kiek darbu namie.Čia tik būtinaiusi ) Taai ir krutu pati. Vyras mano padėt neikaip negali, vėlai gryžta, per 2 darbus plėšos, kad boba ir 3 vaikus išlaikyt.
O dabar jeu geriau, tai pati paguliėnėdama padarau daug ką. Bet vistiek yra nepatogumu. Pateikalai dabar mano paprasti, daugiaussia kombainu supjaustau ar sumakaluoju ir orkaitėn., Va po nauju vaistu tai ir blynelius kepiau o šendien cepelinus darėm.Babute bulves skuto, mes su mergyutėm padarėm, gavosi 16 štuku tik. o pavargau. doh.gif Kaip everestan įkopiau. Svarbiausia babute juokais kad paxalujum dirba, indus suplovė..... valanda pagulėjau paskui atsigavau, tai dar po spintas su panom prasisukom. Super diena - darbinga. paskui vėl atisgaviėnjau.... o dabart prie tekliko tinginaiuju.
Atsakyti