Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

QUOTE(rimulėėė @ 2011 02 06, 21:25)
Magnifique aš iš vis nesugaudau,kaip tu "gyva " su 3 mažais vaikais.Pamenu aš kaip manieji mane nuvarindavo per dienas. Vis tiek žaidimai judrus, laukan reik eit. dar jei turi valgyt padaryt jeims,. tai išvis.
O su daktare ntempk, pirmom dienom po gryžimo ir varyk.

Dar užsimesk kelias dienas , nes ar neišskristumėt ta diena ar kas..... bet ne daug.

Sunrayja aš apie kelius išvis negaliu neiko pasakyt, man čiurnos žiauriai skauda. Esu bandžiusi dirbt ar važiuot kur su įtvarais, tai tikrai nepaskausta kojos. Bet iš tikro skaičiau ,kad ilgai su įtvarais negalima būt, nes ten atrofuojasi  raumenys ar kažkas panašaus.  Daktarės taip ir nepaklausiu niekaip...mat dabar žiema mano Ugai kieti tai man kaip įtvaras, kai lauke, o namie tai pagulinėju tarp darbu...kaip Magnifique ax.gif O va pavasariui jau reiks teirautis, nes vistiek norisi ir iš namu išeit.... o kelionėn tai įtvaro manau reik, bent jau man. o ar galima tai čia jau daktarė pasakys.
O amno šeimyna mane tai palepina ir padeda daug. Tik aš stengiuosi ir pati pasidaryt daug ka, nes pradžioj, tai kai neiko negalėjau, gaudavosi vienintelis darbas vaikus nuvežt - parvežt mokyklon ir treniruotėn, o tarpuose ilėsėtis. Tai baisu buvo,kad panos nebegalės treniruočiu lankyt, kiek darbu namie.Čia tik būtinaiusi )  Taai ir krutu pati. Vyras mano padėt neikaip negali, vėlai gryžta, per 2 darbus plėšos, kad boba ir 3 vaikus išlaikyt.
O dabar jeu geriau, tai pati paguliėnėdama padarau daug ką. Bet vistiek yra nepatogumu. Pateikalai dabar mano paprasti, daugiaussia kombainu supjaustau ar sumakaluoju ir orkaitėn., Va po nauju vaistu tai ir blynelius kepiau o šendien cepelinus darėm.Babute bulves skuto, mes su mergyutėm padarėm, gavosi 16 štuku tik. o pavargau.  doh.gif Kaip everestan įkopiau. Svarbiausia babute juokais kad paxalujum dirba, indus suplovė..... valanda pagulėjau paskui atsigavau, tai dar po spintas su panom prasisukom. Super diena - darbinga. paskui vėl atisgaviėnjau.... o dabart prie tekliko tinginaiuju.

Tai va,kad nelabai gyva.Dar du tai,kad juos kur ir patys pažaidžia ir pasimuša,bet trečias mažiukas-5 mėn. ale sveria kokius 8,5 kg.nuo rankų neina nuimt.Vienas nepabūna,neužsiima,tai visą dieną taip ir kabo ant rankų...Kartais jau atrodydavo,kad užtenka man viso to,bet per daug aš myliu tuos vaikus ir per daug savęs įdėjau į jų auginimą...Skauda vakare viską.Ryte irgi viską.Atsibundu visai nepailsėjusi,skauda nugarą,klubus..nu karočia,nusivarau visai,bet vis tiek jaučiu nedidelį pagerėjimą...Vaistų vis norėtųsi daugiau paimt,ale negaliu,nes nelabai rezervo turiu.Išsirašinėau 3 mėn. 180tab.tai dabar išgyvent teks,nes išvažiavau 2 mėn ir 3sav.reiškia,kad rezerve turiu tik 14 tablečių,o tai yra laaabai mažai.
Tai tik va,šiandien atsipūčiau kiek,gulėjau paplūdimyje,niekieno neliečiama kokias 4 valandas.Bet vakare kol mažiuką nuprausiau,užmigdžiau,tai vėl nusivariusi nuo kojų esu...
Tai jau jo,nedelsiu,nes ir tų klubų nejudrumas daėdė ir tas mano šlaunies nervas,kurio,kaip spėja neurologė,problemas greičiausiai galima sieti su siaurėjančiu sąnariniu tarpu.Ir pasakė,kad jei tikrai klubo kaltė-nepagerės,kol nebus išlaisvintas nervas,o tai padaryti galima tik keičiant klubo sąnarį,bet aš to daryt nenoriuf doh.gif doh.gif
Ai nu *****,reikia nustot čia skųstis kitiems (šiaip mamai vis pasiskųsdavau,bet dabar mama toli,šiaip jaudinasi ar viskas man ok ir dar jei pradėsiu sakyt,kaip kas man netaip,tai mama nuprotės matyt... unsure.gif )
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 02 02, 21:50)
Optimiste,pasidalink mitybos rėžimo paslaptimis  4u.gif

Nieko kepto.
Mėsos geriau būtų iš vis nevalgyt, bet kadangi sakė dar jauna ax.gif tai leido truputį, tik jokiu būdu ne kiaulienos.
Jokio pieno. Apskritai atsargiai su pieno produktais - ką tikrai galima, tai kefyrą.
Jokio cukraus.
Jokių perdirbtų maisto gaminių (t.y. dešrų, dešrelių, konservų ir t.t)
Aišku, kad jokių gazuotų gėrimų, sulčių (nebent savos gamybos) ir pan. Daug vandens. Plius - dave spec arbatai zoliu, per nakti laikydavau termose, ryte isgerdavau. Plius ryte - saukstas semenu aliejaus. Vakare - viena kart pieno vonia (1l plius medaus), kitą vakarą - 1kg rupios druskos.
Pažiūrėsiu dar namie. Gal kažką pamiršau.

QUOTE(P@nter@ @ 2011 02 03, 16:38)
Optimiste, dėl to žolininko, o tu pati savavališkai nutraukiai cheminius vaistu ir pradėjai gydytis pagal žolininko nurodymus ar tareisi ir su tave gydančiu daktaru?

aš nutraukiau, bet pasakiau apie tai daktarei. Kaip supratau, ji buvo apie tokią opciją girdėjusi. Aišku nedžiūgavo, bet kita vertus pritarė - kad vis tiek niekuom labai padėt negalės. T.y. išgydyt neišeina, o tik aptramdyti simptomus.

QUOTE(rimulėėė @ 2011 02 03, 17:47)
Oi merginos nu nejuokinkit su žolininku. lotuliukas.gif
Na gyvenu gretimam name, pati klausinėjau, bet kalbos aplinkiniu  tai jo jo.........

Vienu žodiu  aš nesuprantu vieno, reiškais be žolininko vandens gert ir mitybos susitvarkyt negalima. Ar būtina kažkuo tikėt ir dar už ppinigus.
žmogus tuo naudojasi, ir aiškina apie normalia mityba, ir vandens nauda........ na aišku morališkai jus palaiko. Jei jums tai tinka, galit žygiuot. Jei ne galit ta pati daryt ir savarankiškai. Bet prie vaistų.
Nu čia aišku mano nuomonė. Nešįsižeiskit.

Aš neįsižeidžiu. Berods rašiau, kad ir pati nesu šimtu procentų garantuota, ar tai buvo žolininko rekomendacijų laikymosi pasekmė, ar šiaip kažkoks tylos periodas. Be abejo, dietą galima ir pačiam susitvarkyt. Ką norėjau savo įrašu pasakyti - tik tai, kad gal per 20m sirgimo galima pabandyti paieškoti ir alternatyvių gydymų. Aš pati nesu tokia jau šalininkė natūralios medicinos. Tačiau kaip matom, "tikroji" medicina nelabai ką išgali ir pasiūlyt 4u.gif

tiesa, apie žolininką. Man žmogus pasirodė keistas, bet įdomus. Išleidęs daug knygų. Apie jį sužinojau čia SM - ir daug istorijų gerų rašė apie jį. Nežinau. Galima nieko nebandyt, o galima griebtis ir šiaudo. Plius, kad šiuo atveju - pakenkt sau tai tikrai nepakenksi, nebent tik padėsi organizmui apsivalyt. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo optiimiste: 07 vasario 2011 - 13:44
QUOTE(optiimiste @ 2011 02 07, 13:39)
Nieko kepto.
Mėsos geriau būtų iš vis nevalgyt, bet kadangi sakė dar jauna  ax.gif tai leido truputį, tik jokiu būdu ne kiaulienos.
Jokio pieno. Apskritai atsargiai su pieno produktais - ką tikrai galima, tai kefyrą.
Jokio cukraus.
Jokių perdirbtų maisto gaminių (t.y. dešrų, dešrelių, konservų ir t.t)
Aišku, kad jokių gazuotų gėrimų, sulčių (nebent savos gamybos) ir pan. Daug vandens. Plius - dave spec arbatai zoliu, per nakti laikydavau termose, ryte isgerdavau. Plius ryte - saukstas semenu aliejaus. Vakare - viena kart pieno vonia (1l plius medaus), kitą vakarą - 1kg rupios druskos.

kai rado Hg 74 pirmas klausimas:gal mėsos nevalgot?
dešrelių nemėgstu,iš didelio bado galiu suvalgyt per mėnesį dvi,bet tas kokybiškas ir brangias
pieno produktų nemėgau niekad,kartais užsinoriu varškės,ar grietinės į padažą
su gazuotais griešiju-mėgstu mineralinį...
o vandenį visad gėriau kibirais-šeimos tradicija
sėmėnis mėgstu,aliejaus nea-žarnos vartosi vien pagalvojus.Manau.kad tokia drąstiška organizmo reakcija ne šiaip sau
be pieno vonių teks apseit-ne Kleopatra,o ir ne visad vaikams įperku iki soties atsigert
Man rūpi kas kita:Kaip jums visoms pasikeitė mitybos įpročiai susirgus?
Atsakyti
Rimule,žinai ką?Ogi išsiaiškinau,kad ir čiurnos sąnarys yra protezuojamas thumbup.gif
Atsakyti
Magnifique tu auksiėn. Žinai ramiau bus. Nes mano čiurnos tai velniai žin kiek jau šonan nuėjo. Ir tik per pusmeti.
Nu jo bet tu ir vargsti...... sakytum savi vaikai. Bet suprantu tave, aki leliukus iš vystyklų pakeli, tai kaip savi ir tampa.

Merginos sveikai maitintis dar niekam nepakenkė.
Šeip pradžioj aqš labai laikiaus valgyumo režimo nu kaip optiimiste raše. bet aš tai pati internete radau. o paskui...paskui skausmai tokie buvo,kad nervai šonan nuvažiavo ir aišku tada jau jokios dietos nerūpoėjo. Nos ilga laika laikaius aš tu nurodymu. Paskui gaudavos labai problemu daug, varške labai mėgstu... tai reikdavo saua tskirai valgyt daryt, o sveiaktos ir taip minimumas. ir dar per ta mano laikymasi man kaip tik visi blogiumai ir buvo.
paskui kalėdos ir visos dietos išlakstė na jau pora savaičiu mastaugryšt prie maitinimosi teisingo. Bet čia tik todėl kad visgi svoris auga.... vaikštau mažai, na nebelakstau, o garuose darytas maistras ir kepenim sveikaiu ir kaloriju mažiau. vienu žodžiu abipusė nauda.

Na aš tai kol kas gydaus ir visgi tikiuos kad sustabdys būtent ,mano pakvaišusi imuniteta, Simptomus mušt man napatinka, daktarė mano žino, nuskausminamųju aš negeriau.Iš principo. Negaliu prisiverst.Nu aju kai cypiu ,tada jau išgeriau.Bet palei daktare turėčiau gert kas rytas. Nu jau ne ......Sjkaičiau kad galima tą imunitetą apstabdyt. Reiškais apstabdysim. Nes kitaip jei malšinam tik simptomus tada tikrai neverta tais vaistais tručytis. Na aišku jei išeina be medrlio. Aš medroli mažinau labai po biški bet nutraukt negaliu. kol kas. Geriau prorėčiais kas 2 dienos po mažai ... tik tada nesustingstu. Nes kitaip paeit nėr kaip. Na dabar vaistus modifikuojančius liga pakeitė , tai liepė pradžioj kol vaistai normaliai veikt pradės, pagert medroli, tai geriu kas antra diena po ketvirti tik.
Stengiuosi gerai maitintis, na dešreliu tai nei pati valgau, nei šeimai perku. Stengiusi namie daryt viską, kad naturaliai be priedu. Net duoną kepu.

O dęėl kaiulienos tai pirma kart girdžiu, bet turbūt kiek daktarų, tiek nuomoniu...vakar klinikose su vaiakis buvom, tai sakė jokiais būdais nevalgyt paukštienos ir kalakutienos...nes augina juos hormonais.
Na va ir valgyk be kaiulienos. g.gif
O ems tai pirkom iš babutes puse kaiuėls, bent jau žinom kad auginta be priedu.

Mergaitės Germinė optiimiste ,o kaip jums su savijauta. Kaip suprantu dirbat. iš kur sveikatos gaunat.

Ir kas dar įdomu, kokias vaistais gyėdtės, na prieš nurtaukima. ir ar taikyta kam bioterapija.
Atsakyti
Ar Magnific daug vaikelių augina?Nes profily nerašo
Aš ėmiau ir nutraukiau jau seniai
Nervai neišlaikė,kai daktarai primygtinai ėmė vežimėlį minėt.Nusipirkom turistinę kelionę,nes įsivaizdavau,kad greit nevaikščiosiu...Vis tiek mažai padėjo,skausmus kentėjau,naktimis nemiegojau,nervai pairo...Kai dar dirbau,keldavausi daug anksčiau,nes nepaeidavau,nieko nepaimdavau.Į mikriuką tik kokį trečią ketvirtą įlipdavau-susistabdydavau,o durų nepajėgdavau atsidaryt.Tai vairuotojas ir nuvažiuodavo... verysad.gif Jėzau,kaip pasijusdavau...
Tada ir mečiau vaistus,nes žarnyno veiklą visiškai sujaukė,svoris ėmė augt.Nusprendžiau,kad rezultato nėra,kas lemta-neišvengsiu ir...gyvenu bigsmile.gif Skauda,kartais judėt sunku,nepanešu nieko.Bet miegas atsistatė,žarnynas nebeyra ir nuotaika nebe tokia pikta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 02 09, 11:38)
Nervai neišlaikė,kai daktarai primygtinai ėmė vežimėlį minėt.Nusipirkom turistinę kelionę,nes įsivaizdavau,kad greit nevaikščiosiu...Vis tiek mažai padėjo,skausmus kentėjau,naktimis nemiegojau,nervai pairo...Kai dar dirbau,keldavausi daug anksčiau,nes nepaeidavau,nieko nepaimdavau.Į mikriuką tik kokį trečią ketvirtą įlipdavau-susistabdydavau,o durų nepajėgdavau atsidaryt.Tai vairuotojas ir nuvažiuodavo... verysad.gif Jėzau,kaip pasijusdavau...
Tada ir mečiau vaistus,nes žarnyno veiklą visiškai sujaukė,svoris ėmė augt.Nusprendžiau,kad rezultato nėra,kas lemta-neišvengsiu ir...gyvenu  bigsmile.gif Skauda,kartais judėt sunku,nepanešu nieko.Bet miegas atsistatė,žarnynas nebeyra ir nuotaika nebe tokia pikta bigsmile.gif

Ir as meciau vaistus ,nors man vaistai padejo . Kai buvo paumejimas negalejau be pagalbos net atsisest , nei gulint ant sono pasiverst .Geriant vaistus jauciausi vis geriau . Bet prasidejo akiu uzdegimai , niekaip negalejo man ju isgydyt . Tai todel ir meciau gerti vaistus .. ir kita jau diena akys pradejo atsigauti ..ir akiu uzdegimas praejo. Dabar sedziu namie nes gripas , tai labai bijau kad ir vel po gripo gali man buti paumejimas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 02 09, 11:15)
Magnifique tu auksiėn. Žinai ramiau bus. Nes mano čiurnos tai velniai žin kiek jau šonan nuėjo. Ir tik per pusmeti.
Nu jo bet tu ir vargsti...... sakytum savi vaikai. Bet suprantu tave, aki leliukus iš vystyklų pakeli, tai kaip savi ir tampa.

Merginos sveikai maitintis dar niekam nepakenkė. 
Šeip pradžioj aqš labai laikiaus  valgyumo režimo  nu kaip optiimiste raše. bet aš tai pati internete radau. o paskui...paskui skausmai tokie buvo,kad nervai šonan nuvažiavo ir aišku tada jau jokios dietos nerūpoėjo. Nos ilga  laika laikaius aš tu nurodymu. Paskui gaudavos labai problemu daug, varške labai mėgstu... tai reikdavo saua tskirai valgyt daryt, o sveiaktos ir taip minimumas. ir dar per ta mano laikymasi man kaip tik visi blogiumai ir buvo.
paskui kalėdos ir visos dietos išlakstė  na jau pora savaičiu mastaugryšt prie maitinimosi teisingo. Bet čia tik todėl kad visgi svoris auga.... vaikštau mažai, na nebelakstau, o garuose darytas maistras ir kepenim sveikaiu ir kaloriju mažiau. vienu žodžiu abipusė nauda.
Na aš tai kol kas gydaus ir visgi tikiuos kad sustabdys būtent ,mano pakvaišusi imuniteta, Simptomus mušt man napatinka, daktarė mano žino, nuskausminamųju aš negeriau.Iš principo. Negaliu prisiverst.Nu aju kai cypiu ,tada jau išgeriau.Bet palei daktare turėčiau gert kas rytas. Nu jau ne ......Sjkaičiau kad galima tą imunitetą apstabdyt. Reiškais apstabdysim. Nes kitaip jei malšinam tik simptomus tada tikrai neverta tais vaistais tručytis. Na aišku jei išeina be medrlio. Aš medroli mažinau labai po biški bet nutraukt negaliu. kol kas. Geriau prorėčiais kas 2 dienos po mažai ... tik tada nesustingstu. Nes kitaip paeit nėr kaip. Na dabar vaistus modifikuojančius liga pakeitė , tai liepė pradžioj kol vaistai normaliai veikt pradės, pagert medroli, tai geriu kas antra diena po ketvirti tik.
Stengiuosi gerai maitintis, na dešreliu tai nei pati valgau, nei šeimai perku. Stengiusi namie daryt viską, kad naturaliai be priedu. Net duoną kepu.

O dęėl kaiulienos tai pirma kart girdžiu, bet turbūt kiek daktarų, tiek nuomoniu...vakar klinikose su vaiakis buvom, tai sakė jokiais būdais nevalgyt paukštienos ir kalakutienos...nes augina juos hormonais.
Na va ir valgyk be kaiulienos. g.gif
O ems tai pirkom iš babutes puse kaiuėls, bent jau žinom kad auginta be priedu.
Mergaitės Germinė  optiimiste  ,o kaip jums su savijauta. Kaip suprantu dirbat. iš kur sveikatos gaunat.

Ir kas dar įdomu, kokias vaistais gyėdtės, na prieš nurtaukima. ir ar taikyta kam bioterapija.

Aš tai va,mąsčiau,kad gal reiks protezuotis Kardiolitoj,nes nėra eilių,bet kadangi privati,tai priemoka 7700lt Tai jaučiu išeis pigiau nusipirkti savo protezą ir operuotis Greitosios pagalbos,nes Kardiolitoj tik 7 lovadieniai,o toliau kaip supratau ambulatorinė reabilitacija.Grietūškėj apie 10 dienų stacionare ortopediniam ir tada dar 3 sav.stacionarinės reabilitacijos gulint reabilitacijos skyriuj.
Tai va,tuos vaikus,kaip savo myliu ir man taip gera,kaip prieina,paklausia:
-Rūtele,ar aš tavo vaikutis? rolleyes.gif
-Mano,mano,o kaip gi kitaip wub.gif wub.gif
Ir tada apsikabina,pabučiuoja wub.gif wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2011 02 09, 11:38)
Tada ir mečiau vaistus,nes žarnyno veiklą visiškai sujaukė,svoris ėmė augt.Nusprendžiau,kad rezultato nėra,kas lemta-neišvengsiu ir...gyvenu  bigsmile.gif Skauda,kartais judėt sunku,nepanešu nieko.Bet miegas atsistatė,žarnynas nebeyra ir nuotaika nebe tokia pikta bigsmile.gif

Aš aukle dirbu,bet vaikai nuo gimimo išauginti,tai kaip mano.
Visa gauja jų pas mane-3 wub.gif
6m.4m. ir 5 mėn. wub.gif
Nusikalu visai,bet geras oras daro savo.Jau dabar čia baigiasi žiema ir temperatūra kasdien apie 24-26.Nelyja beveik (apie 3-4 dienas per mėn.tik).Tai kaifuoju daug maž,tik va,kažkaip pradėjau rimtai galvot apie to klubo keitimą.Aišku dar žiūrėsiu ką ortopedas pasakys,bet jei sakys,kad reikia,tai išsilaikysiu egzus ir birželio gale operuotis reiks,kad iki mokslo metų pradžios jau ant kojų stovėčiau bent kiek.
Atsakyti
Labas. Paskaičius šią temą, tai tik ašaros akyse kaupiasi, o galvoje vis mintis sukasi "nejaugi tikrai yra žmonių, kurie gali suprasti mano skausmą" 4u.gif Aš nežinau ar man reumatinis artritas, bet imu tikėti, kad taip.. Jaučiu lygiai tokius pat požymius, kaip ir Jūs.. Gal kokių patarimų turit, nuo ko reikėtų pradėti tirtis? 4u.gif
Atsakyti
pirmiausia pas šeimos daktara. padarys kraujo ryrima ir nusius pas reumatologa , jei simtomai tokie

Tiek.

Tau jau pačiai tai žinok tikrai nieko nereik, tik kai pasakys krauja priduot ir vsio.O tada jau kraujas trrodo.
Tiesa mūsų tema Reumatoidinid artritas , bet artritu įra visokiu, tiek infekcini teik jaunatvinis , tiek poliartritas, simtomai pagrinde tie patys. PPaskui jau daktarai daro tyrimus ir nustatop koks artritas ir kaip gydyti.

Aš kažkada meldžiaus kad nūtu koks infekcnias,..ale nepasiseke.
Taip kad eini greičiau pas daktaru. Dar neaišku kokiam mieste gyveni, nes pas normalu reumatologa kaune ir vilniuj eiles po 2 men. Tai iš skausmo nupušt galima jei tiek laukt.

O aš buvau pa sdaktaryte penktadieni... padidino vaistu doze, an šiek tiek jau geraiu. Sake naujas uždegimas metesi. Prisake ,akd vaistus gerčiau būtinai.
Tai ir geriu. Jau su vaistais prastai .... kaldros užsiklot neina, o pamislit kad veistu atsisakyt net negalėčiau. ....
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2011 02 23, 14:01)
Labas. Paskaičius šią temą, tai tik ašaros akyse kaupiasi, o galvoje vis mintis sukasi "nejaugi tikrai yra žmonių, kurie gali suprasti mano skausmą" 4u.gif Aš nežinau ar man reumatinis artritas, bet imu tikėti, kad taip.. Jaučiu lygiai tokius pat požymius, kaip ir Jūs.. Gal kokių patarimų turit, nuo ko reikėtų pradėti tirtis? 4u.gif

brangioji, tikrai yra console.gif 4u.gif
mano mamyte serga jau apie 20 metu, o ir paciai itarimu yra .. nes esu prisikentejus su tais skausmais ne karta..
tik kiek zinau pas tave su kojyte negerai, bet sakei berods pas atve kitoks artiritas.. is tiesu nzn kuris baisiausias..
man pries keleta menesiu apie 1.5 men skaudejo ranku sanarius. pradejo nuo vienu, pasibaige visais sad.gif nesiojau itvara irnesinaudojau ranka visiskai...
kiek man sake mama, jai nustate ne is karto, ejo ejo kelis metus, kraujas nieko nerode. kazi kodel?...
Atsakyti
Man irgi ilgai nerode kraujas RA. O paskui padare tyrima su kita aparatura (tiksliai neprisimenu) ir parode verysad.gif .
Pim, tik neuzdelsk, kuo greiciau reikia pradeti gydytis, kol tu skaudanciu sanariu nepadaugejo (jai tai is tikruju RA)
Man is pradziu skaudejo tik 1 kelio san. o dabar 2.... skauda ir kai kurie kiti san.
Atsakyti