QUOTE(Magnifique @ 2011 03 19, 22:07)
Nevisai taip.Autoimuninė liga,tai,kai imunitetas neatpažįsta savų ląstelių ir pradeda jas naikint,manydamas,kad jos yra nesveikos,pažeistos.O RA pats nesilpnina imuniteto,bet gerai yra tada,kai imunitetas nestiprus,nes tada liga mažiau bėdų sukelia,nes mažesne jėga kerta per sąnarius.
Mielai paimčiau mamos ligas-būčiau sveika.Mama NIEKUO neserga,sveika,kaip ridikas
Mielai paimčiau mamos ligas-būčiau sveika.Mama NIEKUO neserga,sveika,kaip ridikas

mat kaip..
mano imunitetas labai labai silpnas ..
o mano tetis beveik nieko neserga..
beje maciau apeo cholesteroli snekejot, tai pas mane jis gan aukstas. bet neturiu nei anstvorio, nei maitinuosi nesveikai. nors ir nevalgau nei kiausiniu nei kazko kepto ir pan. gydytojai nei vaistu nei dietu nneori skirt, nes per kuda esu dietom, o vaistai - ne ziauriai didelis cholesterolis.
aisku fizinis aktyvumas db 0...
Papildyta:
QUOTE(pim @ 2011 03 19, 23:31)
Aš taip pat skaičiau apie RA ir mane pakankamai nustebino šis procentas, juk tai labai mažai. Man atrodo sergančiųjų yra tikrai daugiau, kad ir kaip bebūtų gaila
Ir kaip Magnifique jau sakė, tai pas sergančius RA kaip tik stiprus imunitetas, nes jis kovoja prieš ląsteles, kurių neatpažįsta.
O Tu būtinai pasirodyk reumatologui, prieš tai dar kraujuką nusileisk, kad būtų į ką pažiūrėti. Aš paskubėjau, nes nenoriu užleisti ligos ir labai džiaugiuosi, nes taip kaip jaučiuosi pastarosiomis dienomis, taip seniai nestrakaliojau
Įtvarą ir aš turiu kelio sąnariui, bet man jis skausmo tikrai nenuima
Po operacijos gal ir palengvino kažkiek lankstumą, bet, kad žymiai būtų, tai to nepajutau.. O aš galvojau ko man ta koja po operacijos neatsistato į savo padėtį
Aš ją sulenkdavau tik 90° kampu.. Pasirodo man RA ir užteko kelių tablečių, injekcijos į užpakalį ir atsistatė koja į pradinę padėtį 

O Tu būtinai pasirodyk reumatologui, prieš tai dar kraujuką nusileisk, kad būtų į ką pažiūrėti. Aš paskubėjau, nes nenoriu užleisti ligos ir labai džiaugiuosi, nes taip kaip jaučiuosi pastarosiomis dienomis, taip seniai nestrakaliojau

Įtvarą ir aš turiu kelio sąnariui, bet man jis skausmo tikrai nenuima

aha. eisiu pas ta pacia pas kuria ir mamyte lankosi. ir kraujo ktia sav eisiu priduot.
o itvaras man ne tai kad skausmus nuimdavo, tiesiog neleisdavo rankai judet. tada buvo prastai - nevaldziau rankos. bet kazkaip praejo. nzn kodel tada nenuejau pas daktara.. matyt labai bijojau.
tau cie per tiek mazai laiko pagerejo su koja? na kai suzinojai apie ra ir pavartojai vaistukus? saunu tada!

Papildyta:
aj dar ka norejau pasakyt - keleta meteliu kai uzeina skausmai - patepiu kremu su MSM (brolis is jav siusdavo mamai, tai pradejau ir as tepti. ir zinokit padeda!)