Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

QUOTE(rimulėėė @ 2011 03 15, 01:01)

man liko tik 2 problemytės, kaip tinkamai apsirengt pavasariop. Kad sanariai nereaguotų į arodo šilta ora ir kaip rast batus ,kurie būtu be goreteks sistemos , bet oda nepermirktų...
panos rimtai kaip jūsų kojytės reaguoja įbridus balon,..nu aš negaiu, taip šala kojos atordo i ledo luita įkišta. taip kad kol kad vargstu, saugau kojas prieštvaniniais botais ir ugais, bėt reik normalių jau batų.
Nusipirkau nepršlampamus kelioninius batus, tai apsiavus kojos kaip ir prakaituoja, tai labai jausmas ne koks

o tau net sala su siltais odiniais batais?
jau as kokia saltmire esu, rengiuosi labai siltai- batai mano arba su kailiu naturaliu, storo pado+ storiausi , padaryti is vaikisku kailiniu padukai. bet zinok niekad koju nesala. ir neslampa.
rudeniui/pavasariui turiu guminius, bet retai defviu, i r tai tik iki darbo dabegt. ten persiaunu
Atsakyti
QUOTE(jurgitaz @ 2011 03 17, 16:02)
O aš dėl tėvuko nerimauju, jau visai tas RA jį nukamavo. Jau daug metų Santariškėse lankosi ir niekas nieko jam apie tą bioterapiją nekalbėjo. O kokių kontraindikacijų yra tai bioterapijai? Gal ką žinote? Nes be RA jis, plius, dar turi prostatos vėžį.
O Jūs, mergaitės, nesate jos bandžiusios?

tingiu dabar vėl skaityt anotaciją,tai nueikit į www.vaistai.lt Įveskit Humira (vienas iš bio terapijos variantų) ir pasiskaitykit lapelį. mirksiukas.gif
Atsakyti
del vairavimo- man kartais pavairavus pradeda skaudet ciurnas.
va db jau keleta dienu skauda .ty maudzia. nepasakyciau kad tai skausmas.
Papildyta:
QUOTE(pim @ 2011 02 26, 00:20)
nei į vonią normaliai įlipu, nei automobilio durelių neuždarau be pastangų, o savo avies vilnos patalynę irgi vos vos pakeliu, su kojom ir rankom tempiu ant savęs doh.gif

pazistamas jausmas.. del termometro tai as irgi ne visada galiu ji nupurtyt. o kartais kai isiskauda tai net vonioj praustis negalejau, prasiau mamos(kuri pati serga) pagalbos.

beje, as itariu sau 99% paveldimuma nuo mamytes. o jusu seimoj kas nors sirgo sia liga?
Atsakyti
Labutis.Na,turiu kraujo tyrimų atsakymus..o jie nedžiugina...Pirmiausiai,nežinau iš kur atsirado truputį padidėjęs bendras cholesterolis ir gerokai didelis trigliceridų kiekis... doh.gif doh.gif Jie pas mane visad net per maži būdavo...O mityba nepasikeitė-kiaulienos aš nevalgau,kiaušiniai-kartą per savaitę,majonezas-karta per porą savaičių..Iš saldumynų galima sakyt,kad tik guminukus valgau.Vienintelis pasikeitimas-pradėjau gert pieną (anksčiau netoleravau laktozės,o dabar perlaužiau organizmą,tai gal jis dėl to nepatenkintas... g.gif ) Iš tikro,likau pritrenkta..Bandysiu savo kardiologės el.paštą iškrapštyt ir galvot ką daryt reiks... doh.gif Dabar manau,kad išimsiu visiškai iš raciono pieną,sūrį,kumpį,visą mėsą,kiaušinius,jogurtus,majonezą,nieko kepto,jokio sviesto ir tt.žodžiu,nieko faktiškai,apart daržoves ir vaisius neliks.
Nu tada krešėjimas biškį šūdinas.
Leukocitų mažai.Tada šlapime biškį baltymo rasta.
C reaktyvinis 1 su kažkiek.Bet jų kitos normos,tai čia tipo jau padidėjęs skaitosi,nes norma pas juos lyg ir mažiau,nei 0,5 mg/dL.
Nu ir ten kažkokie dar pakitimai,bet neįtin dideli.Problema ta,kad man kaip ir nedavė lapo su atsakymais,tik nusirašiau dalį...
Pasakė,kad reik kitų vaistų ir parašė receptą metotreksatui,bet pasakiau,kad nepasitarus su savo reumatologe negaliu nieko daryt,tai net neėmiau to recepto. unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2011 03 18, 00:33)
o jusu seimoj kas nors sirgo sia liga?

mano mamai RA unsure.gif

QUOTE(Magnifique @ 2011 03 18, 00:56)
Labutis.Pasakė,kad reik kitų vaistų ir parašė receptą metotreksatui,bet pasakiau,kad nepasitarus su savo reumatologe negaliu nieko daryt,tai net neėmiau to recepto. unsure.gif  unsure.gif

rolleyes.gif kazkaip negerai nono.gif . dave recepta- o tu neemi g.gif , nesuprantu nieko... reikia gydytis neuzleisti ligos ypac pradzioje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 03 17, 22:25)
tingiu dabar vėl skaityt anotaciją,tai nueikit į www.vaistai.lt Įveskit Humira (vienas iš bio terapijos variantų) ir pasiskaitykit lapelį. mirksiukas.gif

Prie vaisto anotacijos parašyta "Nekompensuojamas". Tai valstybė nei kiek nekompensuoja ar jį suleidžia gulint stacionare? Nes kainytė tai ojojoj kaip kandžiojasi.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2011 03 17, 22:33)
del vairavimo- man kartais pavairavus pradeda skaudet ciurnas.
va db jau keleta dienu skauda .ty maudzia. nepasakyciau kad tai skausmas.
Papildyta:
pazistamas jausmas.. del termometro tai as irgi ne visada galiu ji nupurtyt. o kartais kai isiskauda tai net vonioj praustis negalejau, prasiau mamos(kuri pati serga) pagalbos.
beje, as itariu sau 99% paveldimuma nuo mamytes. o jusu seimoj kas nors sirgo sia liga?

Mano visos sąnarių bėdos prasidėjo pirmiausiai nuo čiurnų, kaip sakai - mausti imdavo jas. Bet tada man buvo 11 metų. Dabar jų neskauda visai, perėjo į kitus sąnarius ir žymiai rimtesnis skausmas.
Aš nežinojau, kad ir sau įtari RA verysad.gif Kokia baisi liga, iš tiesų.. Tai gali suprasti tik patys patys artimiausi ir tie, kurie ja serga.. Šiaip mano teta serga RA (mamos sesuo), bet aš linkusi manyti, kad paveldėjau iš a.a. tėčio pusės visas tas bėdas su sąnariais, nes ten jie visi bėdų turi - tetos, dėdės, pusbroliai ir t.t. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2011 03 18, 09:09)
mano mamai RA unsure.gif
rolleyes.gif kazkaip negerai nono.gif . dave recepta- o tu neemi g.gif , nesuprantu nieko... reikia gydytis neuzleisti ligos ypac pradzioje unsure.gif

negaliu nieko gydyme keist be reumatologės sutikimo.Kad jau nebe labai pradžia... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgitaz @ 2011 03 18, 09:13)
Prie vaisto anotacijos parašyta "Nekompensuojamas". Tai valstybė nei kiek nekompensuoja ar jį suleidžia gulint stacionare? Nes kainytė tai ojojoj kaip kandžiojasi.

Nekompensuojamas perkant vaistinėje.Jei skiria biologinę,tai ją tau kas atitinkamą laiko tarpą duoda gydytoja arba ligoninės vaistinė,padavus gydytojos receptą.
Papildyta:
O dėl paveldimumo..Pas mane nieks giminėj RA nesirgo ir neserga..Tik spėju,kad galbūt kažkur iš mamos pusės yra genetinis (?) imuninės sistemos defektas...Nes pas mane pačią 2 autoimuninės ligos,mano tetą prieš porą metų buvo sunki autoimuninė liga užklupus... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2011 03 18, 15:30)
Mano visos sąnarių bėdos prasidėjo pirmiausiai nuo čiurnų, kaip sakai - mausti imdavo jas. Bet tada man buvo 11 metų. Dabar jų neskauda visai, perėjo į kitus sąnarius ir žymiai rimtesnis skausmas.
Aš nežinojau, kad ir sau įtari RA verysad.gif Kokia baisi liga, iš tiesų.. Tai gali suprasti tik patys patys artimiausi ir tie, kurie ja serga.. Šiaip mano teta serga RA (mamos sesuo), bet aš linkusi manyti, kad paveldėjau iš a.a. tėčio pusės visas tas bėdas su sąnariais, nes ten jie visi bėdų turi - tetos, dėdės, pusbroliai ir t.t. doh.gif

***** blemba, snd kaip tik skaiciau zurnale apie tai. Ra serga 0,6-1 % visu gyventoju. tik kazi kuriu - LT ar pasaulio? nu kas per nesaziningumas... sad.gif ir moteris dazniau nei vyrai.
vargsiuke tu.. man gal pries 5 m pirmi pozymiai prasidejo. kartodavosi gan retai.
jo, man panasiai su migrena - tik mama (kuria irgi serga) supranta kas tai ..
bet zinai, gali tik pasidziaugti kad turi supratinga vyra! 4u.gif
jo, man ir pagrinde ciurnos skauda. na kartais buna skausmas begioja nuo pirstu galiuku iki peties.. pries keleta men visai prastai buvo. su itvaru vaiksciojau. tada lb skaudejo.
viskas, as seku tavo pvzdziu! einu kita savaite pas reumatologe.
Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2011 03 18, 20:44)
O dėl paveldimumo..Pas mane nieks giminėj RA nesirgo ir neserga..Tik spėju,kad galbūt kažkur iš mamos pusės yra genetinis (?) imuninės sistemos defektas...Nes pas mane pačią 2 autoimuninės ligos,mano tetą prieš porą metų buvo sunki autoimuninė liga užklupus... unsure.gif

o man idomu.. raso kad tai autoimunine liga. tai reiskia kad ja serga zmones su nusilpusiu imunitetu ar kad RA silpnina imuniteta. turbut ir tas ir anas... sad.gif
Papildyta:
as deja deja visas ligas pasiemiau is mamos.. taip ir esu girdejus, kad mergaites perima motinos ligas...sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 19 kovo 2011 - 20:30
QUOTE(taša @ 2011 03 19, 20:27)
***** blemba, snd kaip tik skaiciau zurnale apie tai. Ra serga 0,6-1 % visu gyventoju. tik kazi kuriu - LT ar pasaulio? nu kas per nesaziningumas... sad.gif ir moteris dazniau nei vyrai.
vargsiuke tu.. man gal pries 5 m pirmi pozymiai prasidejo. kartodavosi gan retai.
jo, man panasiai su migrena - tik mama (kuria irgi serga) supranta kas tai ..
bet zinai, gali tik pasidziaugti kad turi supratinga vyra!  4u.gif
jo, man ir pagrinde ciurnos skauda. na kartais buna skausmas begioja nuo pirstu galiuku iki peties.. pries keleta men visai prastai buvo. su itvaru vaiksciojau. tada lb skaudejo.
viskas, as seku tavo pvzdziu! einu kita savaite pas reumatologe.
Papildyta:
o man idomu.. raso kad tai autoimunine liga. tai reiskia kad ja serga zmones su nusilpusiu imunitetu ar kad RA silpnina imuniteta. turbut ir tas ir anas... sad.gif
Papildyta:
as deja deja visas ligas pasiemiau is mamos.. taip ir esu girdejus, kad mergaites perima motinos ligas...sad.gif

Nevisai taip.Autoimuninė liga,tai,kai imunitetas neatpažįsta savų ląstelių ir pradeda jas naikint,manydamas,kad jos yra nesveikos,pažeistos.O RA pats nesilpnina imuniteto,bet gerai yra tada,kai imunitetas nestiprus,nes tada liga mažiau bėdų sukelia,nes mažesne jėga kerta per sąnarius.
Mielai paimčiau mamos ligas-būčiau sveika.Mama NIEKUO neserga,sveika,kaip ridikas wub.gif
Atsakyti
sveikos,
pries keleta metu pradejo skaudeti keliu sanariai, persalau del pasikeitusios salies klimato. Tada lankiausi pas homeopate Kaune, tuomet padejo. Islindo liga vel, kai dirbau saltoje patalpoje ir itempusi pirstu sanarius....Isejau is darbo, issigydziau poliklinikoje su tepalais ir sildymais. Po keleto metu, vel skausmai keliuose, netgi vasara, vesesniam vejeliui padvelkus...
Siemet vel atsinaujino pirstu, peties ir kelio skausmai, nes namie salta ir dregna, teks keisti buta sad.gif nes daugiau tokios ziemos neistversiu. Darbe silta ir sausa, taigi, visai neskauda, o kai tik namie ilgiau pabuna, ir pirstai skauda ir petys ir keliai..sad.gif Pas homeopate neturiu tiek pinigu, bet mano manymu jos vaistai geriausiai padejo...Ejau ir pas seimos ir pas traumatologa, viena karta vaistus paskiria, sako, pagerk, jei nepades, darom tyrimus. Nepadejo, kraujo tyrimas uzdegimo nerode. Nebeskyre JOKIU vaistu, siunte pas traumatologa. Traumatologas paskyre jau KITUS vaistus, bet diagnozes dar nera, padare rentgena ir siuntima echoskopijai, kurios as neatlikau vis dar, nes nera kaip, tai vaikas serga, is darbo ir negaliu islekt. Visa laime, kad darbe neskauda sad.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2011 03 19, 20:27)

Aš taip pat skaičiau apie RA ir mane pakankamai nustebino šis procentas, juk tai labai mažai. Man atrodo sergančiųjų yra tikrai daugiau, kad ir kaip bebūtų gaila verysad.gif Ir kaip Magnifique jau sakė, tai pas sergančius RA kaip tik stiprus imunitetas, nes jis kovoja prieš ląsteles, kurių neatpažįsta.
O Tu būtinai pasirodyk reumatologui, prieš tai dar kraujuką nusileisk, kad būtų į ką pažiūrėti. Aš paskubėjau, nes nenoriu užleisti ligos ir labai džiaugiuosi, nes taip kaip jaučiuosi pastarosiomis dienomis, taip seniai nestrakaliojau smile.gif
Įtvarą ir aš turiu kelio sąnariui, bet man jis skausmo tikrai nenuima schmoll.gif Po operacijos gal ir palengvino kažkiek lankstumą, bet, kad žymiai būtų, tai to nepajutau.. O aš galvojau ko man ta koja po operacijos neatsistato į savo padėtį doh.gif Aš ją sulenkdavau tik 90° kampu.. Pasirodo man RA ir užteko kelių tablečių, injekcijos į užpakalį ir atsistatė koja į pradinę padėtį doh.gif
Atsakyti