Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas

QUOTE(Sunrayja @ 2011 03 16, 22:23)
Pamatysi, viskas bus gerai thumbup.gif . Tik tiek medrolio vartoji: man cia labai mazai blink.gif . Dabar vartoju 2 tabl po 4 mg. o metotrexato 3 tabl po 5 mg. ir dar Movali nakciai isgeriu kad jausciausi gerai is ryto rolleyes.gif .... neskaitau informaciniu lapeliu, nes visai depresija uzpultu... o visos ligos nuo nervu biggrin.gif , tad nereikia nervuotis

Tik tiek, nes sveriu šiuo metu 42,5kg doh.gif Tai reumatologė sakė su manim geriau neeksperimentuos didesnėm dozėm biggrin.gif Man iš tos ligos ir svoris nukrito, nors valgau netgi daugiau, nei prieš tai, kai gerai jaučiaus unsure.gif Labai gera žinoti, kad kažkam pasisekė susilaukti vaikelio ir su tokiom prognozėm, kai be vaistukų sunku 4u.gif Tikiuosi ateis ir į mano kiemą šventė. O dabar tai jaučiuosi tikrai, kaip rimulėėė sakė, lyg su sparnais - neskauda, lankstūs sąnariai, į darbą dabar tik su mašina važinėsiu bigsmile.gif Žiūrėsim kiek ilgai tai tęsis. O jūs kiek laiko sergat RA? 4u.gif
Atsakyti
aš ti sergu tik 9menesius. -visiška naujokė ax.gif neseniai išlipau iš depresukos thumbup.gif Ir dar pati gaudausi info .....

Aš va galvju kaip jūs dirbat.Man rytais taip prastai,kad mano panos savimi pasirūpina pačios, aš nuo pit tik darbinga. O mane labai knisa šita padėtis. doh.gif O kas būtų jei mažiukas namie būtų g.gif

Na bet kadangi pati labai ilgai laukiau 2 nėštumo tai irgi teko pavargt , bet kažkaip sunku nebuvo.... nes tiksla sbuvo.
O dabar kažkaip sugriuvau verysad.gif
Atsakyti
Aš sergu 2,5 metų,o diagnozuota...ar tik ne šiandien lygiai 2 metai.*****,tikrai šiandien... doh.gif doh.gif Tik švęst šios sukakties kažkaip nekyla ranka...:/ Nors gaunasi,kad atšvenčiau,nes mano dičkės gimtadienis...
Atsakyti
Man diagnozavo pries 4 metus (per valentino diena doh.gif ) O skaudeti pradejo anksciau unsure.gif
As turiu darba, ir visa nestuma esu pradirbusi.... gerai kad darbas sedimas ir ne fizinis.... nors slubodavau kai reikedavo is kabineto i kabineta pereiti, bet man budavo - "dzin" ax.gif Sakydavau kad turejau kojos trauma rolleyes.gif , nesinoredavo visiem aiskinti kas tas RA ax.gif
Su vaistais viskas imanoma.... dabar rupinuosi vaikeliu namie, uz 7 men grisiu i darba.
Atsakyti
[quote=Sunrayja,2011 03 17, 12:08]
Laba diena visoms. perskaičiau jūsų žinutes ir nusprendžiau paklausti jūsų. Gal kuri nors žinote apie biologinę terapiją? Mano mama reumatoidiniu artritu serga 24 metus ir niekas jau nebepadeda. Kamuojasi didžiuliais skausmais, nebegaliu žiūrėti. O ta biologinė terapija kiek girdėjau labai padeda. Tik daktarai jos neskiria nemokamai. Gal kas žinote kur reikėtų kreiptis dėl jos? ačiū už atsakymus smile.gif
Atsakyti
[quote=Germanciux,2011 03 17, 12:38]
[quote=Sunrayja,2011 03 17, 12:08]
Laba diena visoms. perskaičiau jūsų žinutes ir nusprendžiau paklausti jūsų. Gal kuri nors žinote apie biologinę terapiją? Mano mama reumatoidiniu artritu serga 24 metus ir niekas jau nebepadeda. Kamuojasi didžiuliais skausmais, nebegaliu žiūrėti. O ta biologinė terapija kiek girdėjau labai padeda. Tik daktarai jos neskiria nemokamai. Gal kas žinote kur reikėtų kreiptis dėl jos? ačiū už atsakymus smile.gif
[/quote]
Žinom,žinom.Dėl padėjimo,tai labai individualiai.Vieniem padeda,kitiem ne.Aišku jei nepadeda vieni,galima kitus bandyt.Skirt skiria nemokamai.Santariškėse gan daug žmonių gydosi biologine.Kreiptis neabėjotinai reikia į trečio lygio gydymo įstaigą-Santariškių klinikas arba KMUK.Aišku taip lengvai jos neskirs.Pradžiai vizitui nueit reik,tada pasiguldys,ištirs,pažiūrės anamnezę pilnai ar tikrai jau viskas išbandyta ir panašiai.Jei pamatys,kad viskas-padarys kraujus ir kvantiferono testą dėl TBC.Jei jis neigiamas (atsakymas būna po 3sav.maždaug),tada galės skirt biologinę.
Atsakyti
o gal kokio gydytojo pavardę santariškėse žinot su kuriuo būtų galima susikalbėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Germanciux @ 2011 03 17, 12:59)
o gal kokio gydytojo pavardę santariškėse žinot su kuriuo būtų galima susikalbėti smile.gif

Iš konsultuojančių-S.Stropuvienė.
smile.gif
Atsakyti
ačiū bandysim per Vilnių eiti. O Panevėžyje yra tokių terapijų?
Atsakyti
O aš dėl tėvuko nerimauju, jau visai tas RA jį nukamavo. Jau daug metų Santariškėse lankosi ir niekas nieko jam apie tą bioterapiją nekalbėjo. O kokių kontraindikacijų yra tai bioterapijai? Gal ką žinote? Nes be RA jis, plius, dar turi prostatos vėžį.
O Jūs, mergaitės, nesate jos bandžiusios?
Atsakyti
Aš gydausi panevėžy... ir ten skiriama biologimnė terapija,
Biologiine terapijagauna mano brolis jis ne RA , bet kita liga serga, gulasi paneėvžy ir nereikai kas kart vežt jo i vilnių ar i sostine.
Panevėžy man patinka, aš turėjau rinktis,kur važiuotr gydytis į kauna ar panevėžį... tai pasirinkau panevėžy nes ten daktarai normalūs o eilės mažos.Mano daktarė iš vis superinė, jei reik galiu paskambint pasiteiraut pasitart...nereik man kas kart 60kilu važiuot.O apie biologine jau man daktarė užsiminė.Ji sakė jei napadės šitie vaistai tai gal jau reiks bioterapijos.
na kas leičia tavo mama tai nežinau ji susirgo senei, gal dar visų vaistų negėrė, mat biologinė skiria tikrai nemokamai ir tik tada kai kiti geriami vaistukai nepadėjo.nu nežinau su sensia žmoėnm ta ir problema kad idomu kokiais vaistais jei gydyti,anksčiau gal tų šiuolaikiniu nabuvo ir gaunasi,kad žmogus kankinasi 20 metų o nieks nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 03 17, 14:12)
Iš konsultuojančių-S.Stropuvienė.
smile.gif

tikrai lb gera gydytoja!
mano mamyte gydo-priziuri.

eisiu ir as kita sav darytis tyrimu..bijau, bet rezultata jau numatau...

o db nepatogus klausimas- kas nors is jusu turite neigaluma?

Papildyta:
jei as neklystu ir mes snekame apie ta pacia biogydyma, tai ta pati Stropuviene mano mamai ir pasiule ji. pries tai atlikus daugybe tyrimu-pradeant sirdim, baigian kepenim/inkstais ir tyrimais del hepatitu ir tuberkuliozes. reikia kad zmogus butu visiskai sveikas. na neskaitant RA. jokiu persalimu tuo metu ir skaudancios gerkles.taipogi tikrina inkstus ir kepenis, nes jie greiciausiai pareina nuo vaistu nuo RA, manau niekam tai nepaslaptis.
is tiesu turiu daug popieriaus , nes mamai kaip ir buvo paskirtas tas gydymas, bet paskutiniai /pakartotiniai tyrimu rezultatai deje buvo blogi.
tad jei kam idomu-galeciau ka pakopinti.
Atsakyti