Raso visai tvarkingai, nors raides ir tikslesnes galetu buti... juk dar tik antroj klasej.. paskui turbut tik prastes..

QUOTE(Rylo @ 2008 12 29, 18:05)
Mano pirmokelio raides kreivos sleivos, skaiciai parasyti kaip skubancio suaugusio...rasom ir papildomai, jau nemazai esam prirase , bet nepadeda.Paraso puikiai tam kartui,tuo ir baigias..parsinesa is mokyklos pastabas,kad reikia stengtis dailiau rasyt, nebeismanau kaip cia ir besistengt 

QUOTE(ramuniete @ 2009 01 21, 01:20)
Mano pirmokiukas taip jau sudrebina kartais raideles,kad nesuskaitysi ir vis mokytojos pastabos :"gražiau rašyk". Rašom papildomai, bet niekaip neišeina be makaliūzių. Sakau gal aš iškarto per daug noriu 

IR PAS MUS TAS PATS,PASTABAS GAUNA,KAD MOKYTUSI PAPILDOMAI,BET TAI NIEKO NEKEICIA.RASO NETVARKINGAI,BRAUKO.
Maniskei 8, jau trecioje klaseje- brauko, taiso, tasko ir vel is naujo. Pastebejau, kad priklauso nuo charakterio- kai rami, tai ir raso graziau. Mokykloje nuolat skuba- tai rastas- kosmaras, o apie tvarka tai visai patyliu.
QUOTE(Klastinga @ 2009 01 29, 20:06)
Maniškiui irgi taip būna, tai kai pagaunu tokią situaciją liepiu perrašyti

Dėl braukymo tai nupirkau rašalo tryniklį - puikiai išvalo, jei kas ne taip. O šiaip raštas labai gražus, tvarkingas, tai jei ir pasitaiko kokia klaidelė - vaikas ištrina ir gražu.
Pas mus irgi atidumo problemos, tai čia tikriausiai visiems pirmokams taip. Kai susikaupia, tai ir klaidų diktantuose nepadaro ir kontrolinius graiai ir teisingai atlieka.

QUOTE(Marijai @ 2009 01 31, 02:53)
Dėl braukymo tai nupirkau rašalo tryniklį - puikiai išvalo, jei kas ne taip. O šiaip raštas labai gražus, tvarkingas, tai jei ir pasitaiko kokia klaidelė - vaikas ištrina ir gražu.
Pas mus irgi atidumo problemos, tai čia tikriausiai visiems pirmokams taip. Kai susikaupia, tai ir klaidų diktantuose nepadaro ir kontrolinius graiai ir teisingai atlieka. 

O mum tų rašalo triniklių mokytoja naudot neleidžia

QUOTE(manima @ 2009 01 31, 22:24)
, bet ir gerai, gal taip greičiau išmoks gražiai rašyt, kai žinos, kad arba parašau gražiai arba rašau iš naujo 

tryniklis naudingas tik tam vaikui, kuris iš esmės rašo tvarkingai, tik netyčia padaro vieną ar kitą klaidelę... o tam, kuris pastoviai tiurlina, nuo to tryniklio dar baisesni sąsiuviniai būna

QUOTE(ČIČI @ 2009 02 01, 12:47)
tryniklis naudingas tik tam vaikui, kuris iš esmės rašo tvarkingai, tik netyčia padaro vieną ar kitą klaidelę... o tam, kuris pastoviai tiurlina, nuo to tryniklio dar baisesni sąsiuviniai būna 

Sveikos,
paskaičiau jūsų pergyvenimus ir pati susimasčiau.
Anksčiau būdavo dailyraščio pamokos. Didelis dėmesys skiriamas rašymui. Dabar to nebėra. Svarbu, kad pats perskaito ir rašo be klaidų. Išmoks su laiku ir gražiai, tvarkingai parašyti.
Man klaikiai atrodo, kai liepiama perrašyti visą sąsiuvinį. Baisu!!!! Pagalvokit apie vaiką ir ar Jūs pačios norėtumėt jo vietoje būti. Geriu knygelę paskaito, negu visą sąsiuvinį perrašo.Arba tris sakinukus nuo skaitomos knygelės nurašo. Bus naudingiau!!!
Per tuos trineklius vaikas nesuspėja kartu su klasės draugais. Skuba , padaro dar daugiau klaidų. Aš labai prieš , nors mūsų mokytoja ir leidžia naudotis.

Netvarkingai, negražiai ir nematau problemos. Svarbu, kad klaidų nedarytų

QUOTE(manima @ 2009 01 31, 23:24)
, bet ir gerai, gal taip greičiau išmoks gražiai rašyt, kai žinos, kad arba parašau gražiai arba rašau iš naujo 

Rašalo tryniklį naudoja klaidoms išsitaisyti, jei pats pastebi, kad ne tą raidę parašė ar pan. , ne gražiam rašymui. Nes rašo mano vaikas labai gražiai. Mokytoja jam nedraudžia, nes naudoja labai retai.

QUOTE(Marijai @ 2009 02 02, 23:51)
Rašalo tryniklį naudoja klaidoms išsitaisyti, jei pats pastebi, kad ne tą raidę parašė ar pan. , ne gražiam rašymui. Nes rašo mano vaikas labai gražiai. Mokytoja jam nedraudžia, nes naudoja labai retai. 

Mano bernas, raso tragiskai, raides suka i priesinga puse pvz, mus mokino. kad a o rasomos pris laikrodzio rodykle, o jis raso priesingai. taip pat ir skaiciai - kaip ismoko darzelyje raityti kaip iseina - taip ir mokukloje raito ir niekaip negaliu jo perlauzti. mamos jei turite mazesniu vaiku sekite kaip jie pradeda rasyti ir neitaigia, bet nors retkarciais parodykite kaip reikia rasyti, nes gaili pasikartoti musu patirtis

Ai, dar del trynikliu, mano peckelis, parase negerai, "nubrauke" (uzdejo kleksa), nebegalejau ziureti - tai uztepiau korektoriumi. Kita diena mokytoja ta plema apiraukus ir klaustuka padejus -tai supratau, kad daugiau lysti ir teplioti negalima..