Įkraunama...
Įkraunama...

Kada keičiasi akių spalva?

Pas mane knygoje parasyta, kad beveik visi baltaodziai vaikuciaigimsta su melynom akytem. Tikra akiu spalva pasiroda tik po metu doh.gif g.gif
Taip parasyta, tai mes laukiam kad bus. Mazylio akytes melynos, mano rudos (zalsvai), o vyro labai gazios melynos akys. Tai as taip tikiuos kad Stian'ui liks tevelio akiu spalvyte wub.gif
Atsakyti
Mums jau greit 8 menesiai... As melynake, vyras rudaakis, o dukrele melynake... Ir kol kas tai jau nelabai panasu kad dar paruduoti gali... Nors visada galvojau, kad rudos akys dominuoja...
Atsakyti
tai negi mes vienos rudom akytem gimem blink.gif
Atsakyti
Mano dukrytė iki metukų buvo mėlynom akytėm. Po metų po trupučiuką palaipsniui įsimaišydavo tai žalios, tai rusvos spalvos. Dabar jau 6 metukai: rudos spalvos atsiranda vis daugiau.
Atsakyti
Mums 8 men. As melynake( bet mano tetis buvo rudakis), vyras rudakis. O mazyle, tai jau beveik nuo gimimo buvo nenusakomos akiu spalvos. Viduriukas rudas, o krastai melyna. Dabar jau tu melynu krastu beveik nematyti. Taigi panasu, kad bus rudake.
Atsakyti
Kadangi skaiciau kad 4 men. akiu spalva nusistovi, apsidziaugiau, kad mano dukryte bus melynake kaip ir tetis. Ne velnio- 6men. pradejo keistis. Dabar jai 9men. ir akyciu spalva tiesiog chameleoniska- nei ruda, nei zalia, nei melynai pilka. Marga ir tiek. Mano mazos buvo rudos, veliau pasviesejo-tapo rudi zalios.
O taip norejau, kad butu tetuko akiu. sad.gif
Atsakyti
Aš taip pat skaičiau, kad visi vaikiukai gimsta mėlynomis akytėmis ir kad akių spalva išlieka tokia ,kokia yra ,baigiantis 5 mėn. Bet mūsų mažylio akytės parudavo 6-7mėn. Labai džiaugiuosi, nes pati esu rudaakė. thumbup.gif
Atsakyti
Man labai patinka rudos akys, tad dar tikiuosi mano mažylio pasikeis (dabar 5 mėn) biggrin.gif jo vis dar mėlynos, bet matosi rudos spalvos priemaišų. Aš esu mėlynų, o vyras rudų akių.
Atsakyti
Na, 2 mėn maniškės labai tamsiai pilkos ir aplink vyzdelius rudos saulelės..saulelės vis didėja ir didėja..t-t-t..labai noriu kad būtų rudos kaip ir mano..žiaurei noriu kad būtų rudos..
Skaičiau jog vaikų akys ilgai gali keisti spalvą,bet iš tik į tamsumą,kadangi dominantiniai požymiai neiužlaidžia vietos recisivynems..pvz.ruda-yra dominantinis požymis ir jeigu akys rudos jos jai nepasikeis į mėlinas ar pilkas,vienu žodžiu ne šviesėja..o paveldimumo atžvilgiu tai būna taip:
jeigu vieno iš tėvų ląstelė turėjo dominantinį geną,tai jis ir pasireikš,o jeigu nei vienoje nebuvo dominantinio geno, tai pasireikš recisyvinis (silpnesnis)..
mėltnos akys yra bespalvės akys..o mėlynos kadangi persišviečia kraujagyslių sienelės..tad,jeigu jau ne mėlynos tai mėlynos ir nebus..o rudumas kiek žinau,tai gali pradėti reikštis plėmais arba augančiom saulelėm nuo vyzdelių link kraštų..
Atsakyti
QUOTE(Liolik-Bolik @ 2005 09 09, 17:27)
Pas mane knygoje parasyta, kad beveik visi baltaodziai vaikuciaigimsta su melynom akytem. Tikra akiu spalva pasiroda tik po metu  doh.gif  g.gif 

Mano abu vaikai gimė juodom akim, nežinau gal tai ne juodos , o tik labai tamsios ruos.Bet pvz vyzdžiukas tai beveik neišsiskirdavo iš to tamsumo.Po kelių mėn. abiem akytės pašviesėjo ir yra, rudos.
Atsakyti
Mat kaip...Galvojau sulauksiu Kalėdų ir žinosiu savo dukriuko tikrąją akių spalvą. O pasirodo ji gali būti chameleonė net ir iki metų, o gal net ilgiau. biggrin.gif Kita vertus, kokios akytės spalvos bebūtų man jos bus pačios gražiausios. Labiau man gaila jos tamsių plaukiukų. Šviesieja jie nenumaldomai. Matyt bus blondinė sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2004 10 29, 07:14)
.. ir chameleoninės (t.y. spalva tarsi priklausė nuo drabužių, kuriais aprengtavome vaiką). Dabar mano penkiametė dukra yra rudaakė ir geltonplaukė.

Vajėė kaip gražu, mes irgi svajojom, kad mergytė būtų baltapūkė, rudaakė. dabar jai 8 mėn. Gimė mėlynom akutėm, bet jau nuo poros mėnesiukų jos pradėjo keistis, bet labai iš lėto. ir dabar rudos tik aplink viduriuką, o kraštukai mėlyni ar dar ten kažkaip raini. Iš tikro - nuo rūbų ir apšvietimo priklauso. smile.gif
o plaukučiai visai šviesūs auga smile.gif
Aš - šviesiaakė (na tarp žalios ir mėlynos), o vyras - rudaakis. smile.gif
Atsakyti