Įkraunama...
Įkraunama...

Gilesni pamąstymai...

Taip nevaisingumas yra liga ir nemanau, kad Dievas yra prieš mus, prieš mūsų troškimą pasveikti. Aš meldžiuosi Dievui ir žinau, kad vieną dieną jis tikrai išgirs ir aš būsiu laiminga, o tokios kalbos kaip "tau skirta gyventi be vaikų" arba "nieko nepadarysi, toks tavo likimas" yra tik žmonių prasimanymas. Dievas tikrai mums padės, tik reikia jo prašyti. Man būtų sunku netikėti Dievu, tiesiog būtų sunku savyje viską išgyventi, aš pasimeldžiu ir man pasidaro lengviau.
Atsakyti
As irgi labai tikejau dievuliu, kad atsius mums leliuka. Kai tik pasiemiau kraujo tyrima nuvaziavome su vyru i baznycia, paaukojome jai ir uzdegeme zvakute ax.gif Dabar kasdien prasau, kad jei jau dave, tai tegu tik neatima. As dievuliu tikiu, tik netikiu kunigais. Gal ir yra pasisventusiu, bet kai kazkada budama 15 metu ejau ispazinties ir manes kunigas paklause ar esu su berniuku lovoje gulejusi, tai nuo tada dingo tikejimas jais kaip dievo tarpininkais. Juk galima ir tiesiogiai tiketi, be jokiu tarpininku, i baznycia nueiti ir tyliai pasimelsti smile.gif
Atsakyti
[quote=philipuks,2007 02 25, 10:18]
As dievuliu tikiu, tik netikiu kunigais.

Tai kad kunigais ir nereikia tiketi mirksiukas.gif Jie yra Dievo zodzio skelbejai, bet siuolaikiniu sumaterialejusiu kunigu net Dievo zodzio skelbejais nelaikyciau, jie tik dirba savo darba, nes i kunigyste dauguma siuolaikiniu kunigu ziuri kaip i profesija. Na bet aisku, ne mums teisti ir smerkti, bet tiesa yra akivaizdi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tikiu @ 2007 02 24, 15:29)
Man labai gaila tų kūdikėlių, kuriuos pagimdo prasigėrę, bobos, na tiesiog skaudu apie tai net girdėti sad.gif skaudu matyti tų paliktų vaikų ištiestas rankeles, trokštančias meilės, apkabinimo.............. gal tiems vaikučiam Dievas taip pat siunčia išbandymą ?

Pagal rytu filosofija, tai vaikuciai siunciami tevam, kad pakeistu ju likima. Gal tai ir yra paaiskinimas, kad taip daug vaiku siunciama tiems, kurie ju nenori, kad jie pagaliau pasikeistu. Nors manau, kad tai nera teisinga, bet nieko cia nepadarysi doh.gif
Niekaip neiseina is galvos Daivos vienuolio zodziai, kad gali buti meiles pervirsis doh.gif Negaliu patiketi, kad tai tokia tiesa. Tik dar galvojau, ar ta mintis sugalvota pagal realu gyvenima, ar gyvenime yra taip kaip pasakyta.
Nesu nei labai dievobaiminga nei ateiste. Nebelabai prisimenu kas tai pasake (nes po daug narkoziu tikrai labai atmintis pablogejo), tik prisimenu istorijos nuotrupa,kai snekasi velnias su Dievu. Velnias duoda zmonems linksmybes ir t.t. o Dievas zmonijai sako: As pasilieku ligas ir ateis laikas, kai Jus vel atsigresite i mane. Ir daznai pagalvoju, kad daugelis atsigrezia i dieva, kai suserga arba nugrimsta taip giliai, kad giliau jau nera kur.
Nevaisingumas - tai liga. Nesakau, kad i dieva atsigreziau tik dabar, bet turiu prisipazinti, kad dabar snekuosi su juo daug dazniau negu tada, kai nezinojau, kad taip sunku bus susilaukti mazyliu. Tik jei dievas jau toks gailestingas ir mes atsigrezem, gal turetu mums padeti g.gif

Atsakyti
QUOTE(PETI @ 2007 02 25, 21:50)
Pagal rytu filosofija, tai vaikuciai siunciami tevam, kad pakeistu ju likima. Gal tai ir yra paaiskinimas, kad taip daug vaiku siunciama tiems, kurie ju nenori, kad jie pagaliau pasikeistu. Nors manau, kad tai nera teisinga, bet nieko cia nepadarysi doh.gif
Niekaip neiseina is galvos Daivos vienuolio zodziai, kad gali buti meiles pervirsis doh.gif  Negaliu patiketi, kad tai tokia tiesa. Tik dar galvojau, ar ta mintis sugalvota pagal realu gyvenima, ar gyvenime yra taip kaip pasakyta.
Nesu nei labai dievobaiminga nei ateiste. Nebelabai prisimenu kas tai pasake (nes po daug narkoziu tikrai labai atmintis pablogejo), tik prisimenu istorijos nuotrupa,kai snekasi velnias su Dievu. Velnias duoda zmonems linksmybes ir t.t. o  Dievas zmonijai sako: As pasilieku ligas ir ateis laikas, kai Jus vel atsigresite i mane. Ir daznai pagalvoju, kad daugelis atsigrezia i dieva, kai suserga arba nugrimsta taip giliai, kad giliau jau nera kur.
Nevaisingumas - tai liga. Nesakau, kad i dieva atsigreziau tik dabar, bet turiu prisipazinti, kad dabar snekuosi su juo  daug dazniau negu tada, kai nezinojau, kad taip sunku bus susilaukti mazyliu. Tik jei dievas jau toks gailestingas ir mes atsigrezem, gal turetu mums padeti g.gif

As ir dabar su juo pasikalbu daugiau nei anksciau kalbedavausi g.gif Turbut tiesa, kad mes kreipiames tada, kai sunku ir prireikia dvasines paramos g.gif
Atsakyti
Girdėjau tokia nuomone kad kiekvienas is mūsų prieš ateinant į pasaulį pats pasirenka sau misiją žemeje, taip pat pasirenka sau tevus, šalį o Dievas atitinkamu laiku duoda mums gyvenimą kad įgyvendant savo misija tobuletų mūsų dvasingumas. Pritariu kad nevaisingumas tai liga... Tikiu kad kiekviena liga nera bausme už nuodemes, nes Dievas nenori mūsų kančios, nenori mūsų skausmo, o tik laikinas išbandymas gal tikejimo, gal mūsų kantrybes, gal meiles. Ir kuo tas išbandymas stipresnis, tuo labiau mes vertinsim naujos gyvybes dovaną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolle: 25 vasario 2007 - 22:42
Pasakysiu dar tik tiek - norint suprasti Dievo pozicija vienu ar kitu klausimu reikia Juo tikėti..
PVZ: kaip tu gali zinoti ką galvoja tavo kaimynas jei tu netiki, kad jis gyvena tau už sienos? Taip, tu gali įsivaizduoti kad tokį kaimyną turi ir įsivaizduoti ką jis galvoja, gali net kurti teorijas apie tai, kad jis kažką daro, vienaip arba kitaip elgiasi, teisingai ar neteisingai sprendžia problemas ir t.t....bet tu realiai nežinosi ir nesuprasi nieko nes tu NETIKI jo egzistavimu.
Tas pats yra ir su Dievu...Jei tu Juom tiki...ir pasitiki tau bus leista (atskleista) suprasti Dievo poziciją...tau nebekils klausimai kaip "Dieve kodėl?" arba "Ar tai teisinga ar aš to nusipelniau?" ir pan. Tu žinosi atsakymą į tokius klausimus, nes žinosi Jį mirksiukas.gif
Į Dievą reikia žiūrėti ne kaip į soste sėdintį senuką su lazda ir dalinantį bausmes tiems kas jo neklauso...o kaip į Tėvą...kuris žino KAS yra geriausia savo vaikams..
Kiekvienas tėvas/tėvai nori, kad jų vaikai ateitų pas juos patarimo, prašytų jų pagalbos jų klausytų, skaitytusi ir suprastų jų kaip tėvų valią savo vaikams, taip pat juos gerbtų. Lygiai tas pats su Dievu...Nežinai kuriuo keliu pasukti? - Eik pas Dievą, nežinai kokį sprendimą priimti? - eik pas Dievą... Nesupranti "kodėl?" - eik pas Dievą...Jis atsako...visiems be išimties kas Juo tiki...Negi nekiekvieno iš mūsų svajonė turėti tokį tėvą kuris gali mums duoti VISKĄ BE IŠIMTIES..?
Sąlyga yra tik tokia - tu turi tuom tikėti. Sąlygos esmė - niekas neverčia tavęs to daryti, niekas prievartos nenaudoja, tikėjimui reikalinga LAISVA VALIA...
Tai va ax.gif
Atsakyti
Getter, labai paprasta viską sudėlioti į žodžius. Išmintingi žodžiais galime būti dauguma. Ne visada paprasta gyventi žmogui pagal tekstą, tegul patį teisingiausią. Taip, tai siektina, tai lengva įgyvendinti, kol neturi to išbandymo - tada mušiesi į krūtinę, kad va aš taip - pagal Dievo valią pasielgsiu jei kas, tada mokai ir moralizuoji kitus....o kai išbandymas tenka tau pačiam, labai dažnai imi ir pasimeti, imi ir pasidarai silpnas. Net tada, kai daugybę metų nuolankiai meldiesi ir prašai Tėvo norimo "žaisliuko", ima ir pasibaigia kantrybė, ima kankinti klausimai - už ką, kodėl. Net jei žinai tuos išmintingus atsakymus, nesi antžmogis ir net ne vienuolis, kad su tuo būtų paprasta kaip aritmetikoj - 2x2. Gal dėl to ir leista žmogui klysti, atgailauti ir gauti atleidimą.
Atsakyti
Daiva, aš nesu tokia stipri savo tikėjime, bet žinau, kad aš to noriu. Tikėti Dievu neturi būti sudėtinga, atvirkščiai - paprasta. Beabejo, kad mes žmonės kartais nors ir žinodami Jo valią vistiek pasielgiam taip kaip norim mes, taip kaip mums atrodo geriausia...bet tada nėra ko stebėtis pasėkmėmis...Ir tai nėra Jo bausmė o tiesiog mūsų elgesio pasėkmė, kadangi Jis leidžia klysti ir mokytis iš savo klaidų...Tik neužsipulkit dabar sakydamos "Tai ką dėl mūsų elgesio mes nepastojam, nesusilaukiam vaikų?" - Nebūtinai...Kartais Dievas duoda žmogui tokius išbandymus norėdamas (tiksliau pageidaudamas ar trokšdamas), kad tas žmogus ateitų pas Jį ir prašytų Jo pagalbos sprendžiant problemas (o ne pats kapstytusi ir kankintusi). Dar niekada neteko girdėti, kad tikinčiųjų šeimai nepavyko pastoti, meldžiantis ir prašant Dievo vaikelio schmoll.gif
Yra ir antra medalio pusė - velnias. Tas kas tiki Dievu tiki ir velnio egzistavimu.Jei idomu galiu ir apie tai papasakot.
rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 02 26, 12:21)
Daiva, aš nesu tokia stipri savo tikėjime, bet žinau, kad aš to noriu. Tikėti Dievu neturi būti sudėtinga, atvirkščiai - paprasta. Beabejo, kad mes žmonės kartais nors ir žinodami Jo valią vistiek pasielgiam taip kaip norim mes, taip kaip mums atrodo geriausia...bet tada nėra ko stebėtis pasėkmėmis...Ir tai nėra Jo bausmė o tiesiog mūsų elgesio pasėkmė, kadangi Jis leidžia klysti ir mokytis iš savo klaidų...Tik neužsipulkit dabar sakydamos "Tai ką dėl mūsų elgesio mes nepastojam, nesusilaukiam vaikų?" - Nebūtinai...Kartais Dievas duoda žmogui tokius išbandymus norėdamas (tiksliau pageidaudamas ar trokšdamas), kad tas žmogus ateitų pas Jį ir prašytų Jo pagalbos sprendžiant problemas (o ne pats kapstytusi ir kankintusi). Dar niekada neteko girdėti, kad tikinčiųjų šeimai nepavyko pastoti, meldžiantis ir prašant Dievo vaikelio  schmoll.gif 
Yra ir antra medalio pusė - velnias. Tas kas tiki Dievu tiki ir velnio egzistavimu.Jei idomu galiu ir apie tai papasakot.
  rolleyes.gif

Suprantu ir Daivos pozicija, bet Getter skaitau tavo zodzius ir rodos girdziu save.... Tikrai ir as taip mastau, tik gal nemoku taip taikliai isreiksti savo minciu, o ir kitu uzgauti nenoriu (tiesiog as taip mastau ir tikiu Dievu, jo valia). Ir tai ne skambus zodziai, o mano nuomone, mano jausmai, mano tikejimas JUO.
Geter, rasai "Dar niekada neteko girdėti, kad tikinčiųjų šeimai nepavyko pastoti, meldžiantis ir prašant Dievo vaikelio ..."
Kol kas mums taip nutiko, jog jau 7 metus to stebuklelio meldziame, bet kita vertus gal JIS mus saugo nuo dar didesnes nelaimes (apsigimimu ir pan.). Viskas kas mums nutinka yra su jo valia, kuriai mes pasivedame, nes mes juo tikime. Niekada net nekilo mintis JAM uz ka nors grumoti ar JUO nusivilti. O prasyti Stebuklo nenustosime, kaip ir dekoti uz jau suteikta Stebukla - musu santuoka. cool.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 02 26, 10:21)
...Dar niekada neteko girdėti, kad tikinčiųjų šeimai nepavyko pastoti, meldžiantis ir prašant Dievo vaikelio  schmoll.gif 

Yra daugybės tokių šeimų...
Bet reikia viltis tik, kad viskas daroma tik tam, kad būtų geriau...
Jei taip žiūrėti, tai aš vistiek nekreipiu dėmesio, ką sako mūsų Tėvas, aš vistiek noriu to žaisliuko sau. Aišku, gal jis nori nukreipti mane kažkur kitur... O aš trepsiu kaip trimetė "NORIU lialio!" Kaip mano didžiukas sako "noriu 'krūto' mobiliako...", o aš gi jam neperku. Sakau - "Tau anksti dar, po to bus problemų - užpuls, atims...".
Gal būt...
Atsakyti
Nenoriu piktžodžiauti, bet....ir aš žinau nemažai šeimų, kur moteris neturi kiaušintakių, vbyro sperma labai prasta, ir netgi tokių, kuriems nenustatyta jokių ligų....iolika metų prašo, o Tėvas kaip neduoda taip neduoda biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aga: 28 vasario 2007 - 21:43