Įkraunama...
Įkraunama...

Gilesni pamąstymai...

Nžn ar tu tikinti ar ne...bet pasakysiu, kad Dievas yra, Jis egzituoja...ir Jis atsako į maldas tų, kurie Juo tiki, Jam meldžiasi ir prašo. Biblijoj yra parašyta "Prašyk ir tau bus duota, belskis ir tau bus atidaryta"...
Yra Biblijoj vieta apie tas moteris kurios negali pastoti ir negali turėti vaikų apie jas parašyta "Jos bus palaimintos"...
Nenoriu sakyti, kad nevaisingumas yra Dievo valia skirta kažkam, nenoriu sakyti kad IVF darymas yra žmogaus bandymas save pastatyti į Dievo vietą....Bet... kartais....žmogui sunku priimti Jo valią ir su ja susitaikyti...ir jis daro taip kaip galvoja esant geriausia...kartais pasiekdamas savo norimo rezultato kartais ne...
Ir dar...Dievu tikėti reikia savo noru...Jis nieko neverčia pas Jį ateiti schmoll.gif
Aš už nieką neagituoju...tiesiog atsakau į pateiktą klausimą mirksiukas.gif
Atsakyti
as manau, kad zmones negali atsakyti i klausima kodel vienos daro aborta po aborto o kitos negali pastoti. taip pat zmones negali atsakyti kodel vienas mirsta dar nesuzydejes, o kitas nugyvena gyvenima su kaupu... matyt taip turi buti, tik ne vienas zmogus nepasakys kodel......, o Dievas neateis pasiaiskinti ant kilimelio....ko gero zmogus tegali tik susitaikyti su likimu patikedamas kad taip turi buti, nes kazkodel taip reikia....sako dar zmogui duota galimybe kovoti ir kazkiek isprasyti per kova....smile.gif
Atsakyti
O as netikiu dievu, zmogus pats issigalvojo, kaip pakelti lengviau savo kancia cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kudliukas: 24 vasario 2007 - 10:50
o jei jis yra tai pagal ka idomu jis atrenka zmones ir skirsto kancias kuriam kokia duoti? pagal musu geruma ar bloguma? yra blogu zmoniu, kuriems jis kazkodel neatsiuncia nelaimiu, o yra geru, kurie istisai kencia. ne apie save cia as. o pagal ka atrenka kudikius kurie mirsta? pagal tevu nuodemes? kodel vaikai turi atsakyti uz tevus? kazkas cia netaip visgi manau... gal yra likimas, yra dar kazkas neivardijamo, gal netgi dievas, bet tikrai ne tas ir ne toks koki baznycia sako esant ir apie koki prirasyta yra...
Atsakyti
QUOTE(saules_zuikutis @ 2007 02 24, 11:54)
o jei jis yra tai pagal ka idomu jis atrenka zmones ir skirsto kancias kuriam kokia duoti?

Kiek pamenu, "skirsto" pagal tai, kiek gali pakelti, niekam neduoda per daug.

Paprastai žmonės tiki širdim ir negali paaiškinti protu. Pas mane aptvirksčiai: daugelį dalykų protu paaiškint galiu, bet širdis priimti neleidžia.
Atsakyti

Dievu tikiu tiek pat, kiek tikiu savim, likimu, laimingu atsitiktinimu,nepavedusiu kelyje automobiliu, draugo pazadu,tikimybe laimeti loterijoje......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puikutė: 24 vasario 2007 - 11:15
Aš tikiu. Net tada, kai ant Jo labai užpykstu ir negaliu suprasti, vistiek tikiu. Net tada, kai nenoriu tikėti, vistiek tikiu. Tiesiog suprantu, kad mano visi jutimai ir supratimai tiek riboti, kad niekada nesuprasiu, kodėl gyvenime yra vienaip ar kitaip.

Vat neseniai kaip tik perskaičiau vieno dominikono mintis paie vaisingumą - virškinu jau visą savaitę ir dar neradau atsakymo...gal tiksliau abejoju savo supratimu...

Jis sako, kad svarbiausia gyvenime mokėjimas mylėti. Tai svarbiausia - mokytis mylėti. Visomis rūšimis - mylėti tėvus, vaikus, seseris, brolius, gyvūnus, draugus, priešus. Toks pagrindinis žmogaus tikslas. Užtai žmogui Dievas dovanoja vaikus, vaikams brolius ir seseris - kad meilė būtų įvairesnė, kad žmogus ją įvairią pajustų, kad meilės daugėtų.

Tai va tas vienuolis sako, kad kai kuriems žmonėms vaikai nedovanojami, nes tose šeimose būtų PERVIRŠIS. Gal turit kokių idėjų kas turėta omeny biggrin.gif Nes mano atsakymas per daug palankus tiems žmonėms ir todėl man atrodo netiesa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2007 02 24, 12:23)
Tai va tas vienuolis sako, kad kai kuriems žmonėms vaikai nedovanojami, nes tose šeimose būtų PERVIRŠIS.

Vėlgi, žiūrint protu, visai graži teorija. Paaiškina kodėl žmonės (vyras ir žmona) ilgus metus palaiko vienas kitą, tyriasi, gydosi, o vaiko susilaukia tik kai jų santykiai gresmingai priartėja prie skyrybų ribos. Arba kodėl daug metų kartų "kovojusios" už vaiką poros skyriasi vos to išsvajoto vaiko susilaukę: pasirodo per daug myli, tai gali gauti arba/ arba. Arba vyras, arba vaikas.

Bet širdim doh.gif Nukankint žmones tiek, kad jų meilė vienas kitam sumažėtų ir atsirastų vietos vaikui blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 24 vasario 2007 - 11:43
o kodel tada leidzia pastoti toms, kurios tik gimusius vaikelius nuzudo ar gyvus ismeta numirt siuksliu konteineriuose (juk vel neseniai panasus atvejis buvo)? kuo tie vaikai kalti?
man tiek daug klausimu ta tema yra, kad ko gero visu nesugebeciau net uzduoti...
ir seip cia super plati ir ko gero niekada nesibaigianti diskusija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saules_zuikutis: 24 vasario 2007 - 11:53
QUOTE(saules_zuikutis @ 2007 02 24, 12:51)
o kodel tada leidzia pastoti toms, kurios tik gimusius vaikelius nuzudo ar gyvus ismeta numirt siuksliu konteineriuose (juk vel neseniai panasus atvejis buvo)? kuo tie vaikai kalti?

Nekalti nužudyti keliauja į dangų daugumoje religijų. Jei neklystų, ir Katalikų bažnyčia pirmą žingsnį to pripažinimo link padarė. Pas musulmonus rodos iki penkių metų miręs vaikas keliauja į dangų nepriklausomai nuo mirties priežasties. Taigi- kuo anksčiau mirsi, tuo mažiau čia kankinsies, mažiau nuodemių pridarysi, tt. Graikai sakė kad jauni miršta dievų numylėtiniai.

P.S. aš tik perpasakoju... Buvo laikas kada tuo labai domėjausi, tai žinau ką REIKIA atsakyti į daugumą klausimų. Bet tai nereiškia kad mano nuomonė su tuo sutampa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 24 vasario 2007 - 12:01
QUOTE(Mirėja @ 2007 02 24, 11:56)
P.S. aš tik perpasakoju... Buvo laikas kada tuo labai domėjausi, tai žinau ką REIKIA atsakyti į daugumą klausimų. Bet tai nereiškia kad mano nuomonė su tuo sutampa.

suprantu, kad tai ne tavo nuomone. vat manes irgi butent tokie atsakymai visiskai netenkina. man nu jie nieko nepaaiskina. as nei sirdim nei protu nesugebu to suprasti ir priimti. man tai tokia beprasmybe atrodo kad siaubas. gautus, kad reikia gimti tam, kad nekaltam i dangu nukeliauti ir dargi kuo anksciau tuo geriau, ir dar tuo dziaugtis reikia vadinas... vajei vajei...
p.s. mane turbut ismes iz cia uz tokias mintis, nu bet cia labai saziningai sakau as ka manau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saules_zuikutis: 24 vasario 2007 - 12:02
QUOTE(saules_zuikutis @ 2007 02 24, 13:01)
suprantu, kad tai ne tavo nuomone. vat manes irgi butent tokie atsakymai visiskai netenkina. man nu jie nieko nepaaiskina. as nei sirdim nei protu nesugebu to suprasti ir priimti. man tai tokia beprasmybe atrodo kad siaubas. gautus, kad reikia gimti tam, kad nekaltam i dangu nukeliauti ir dargi kuo anksciau tuo geriau, ir dar tuo dziaugtis reikia vadinas... vajei vajei...
p.s. mane turbut ismes iz cia uz tokias mintis, nu bet cia labai saziningai sakau as ka manau...

Na, šiaip žiūrint iš proto pozicijos viskas tvarkoj. Juk miręs nesikankina, jam gera, jis su Dievu,.. Kankinasi artimieji... Nežinau kaip pas katalikus, bet pas stačiatikius per "zaupokojnaja" (mišios už mirusį žmogų, nežinau kaip išverst) yra kažkas minima apie džiaugsmą, kad maždaug už mirusijį reikia džiaugtis kad baigėsi jo kančių kelias. Šiaip, vaikistėje gyvnau netoli kapinių. Senų kapinių. Kartais ejau ten pasivaiksčiuoti.Ant kai kuriu paminklų, kur ejo įskaityt buvo eilės (maždaug): "aš jau namuose, tu dar svečiuose", "baigesi kančių kelias, namai pasiekti" ir panašiai. Gal seniau, kai tikėjimas buvo gilesnis žmonės taip ir stengesi suvokt mirtį g.gif
Atsakyti