Įkraunama...
Įkraunama...

Gilesni pamąstymai...

bet jei dar yra sakoma, kad tarkim negime vaikuciai yra angeliukai danguje, jie sedi ir ziuri i zeme ir renkasi sau tevelius ir pas juos ateina. tai gaunasi pagal ta teorija, kad geriau negimti isvis, o taip ir likti nekaltiems angeliukams danguje, pas ta isivaizduojama dieva? kazkas man cia visgi nesirisa...
Mireja, tik nieko ka as sakau nepriimk asmeniskai...
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 02 24, 00:58)
<...>
Yra Biblijoj vieta apie tas moteris kurios negali pastoti ir negali turėti vaikų apie jas parašyta "Jos bus palaimintos"...
Nenoriu sakyti, kad nevaisingumas yra Dievo valia skirta kažkam, nenoriu sakyti kad IVF darymas yra žmogaus bandymas save pastatyti į Dievo vietą....Bet... kartais....žmogui sunku priimti Jo valią ir su ja susitaikyti...ir jis daro taip kaip galvoja esant geriausia...kartais pasiekdamas savo norimo rezultato kartais ne...
<...>

Labai gerai pastebima tendencija pritaikyti NT tinkamus žodžius tinkamoje vietoje, elementariai ištraukiant juos iš konteksto, nepagalvojant ką jie ištikrųjų reiškia.
Plius, nesulaukiant palikuonių (remiantis ST) iš teisėtos žmonos, buvo paguldoma po vyru tarnaitė ar kita moteris, kurios pagimdytas vaikas tamdavo tikruoju ir teisėtu palikuonimi.
Atsakyti
Zuikuti, bet juk visos religijos sako, kad dangus - gėris, o žemė - blogis (na panašiai, per mano tėvo laioduves kunigas pasakė, kad gyvenimas žemėje - ištrauktas loterijos bilietas- gali laimėti, gali ne. Man labai patiko toks apibūdinimas). Taigi atsiribojant nuo žemiškų supratimų kiekvienas žmogus turėtų siekti pakliūti į dangų. Katalikai tam turi Kristų - kuris tikinčiam žmogui padeda greičiau pakliūti į dangų, rytietiškos religijos turi net įvairias jogas, dvasinius pratimus, kad greičiau tai pasiekti išvengiant reinkarnacijos).
Taigi kūdikio grįžimas į dangų - religiniu, ne žmogišku požiūriu - gėris tam kūdikiui.

Kalbu grynai atsietai. Nenorėčiau patirti nė už ką tokio gėrio savo kūdikiui, net žinodama, kad jam taip geriau. Beje, religiniu požiūriu didelės fizinės kančios (ypač kalbant apie sunkiai sergančius vaikus) - analogija Kristaus kančioms, todėl sergantys vadinami palaimintaisiais - per juos atperkamas blogis, sunkiai kenčiantys kenčia už mus visus kaip Kristus. Vėlgi kalbu atsietai - negaliu pasakyti, kad nesipriešinu vidumi kaip žmogus tokiam atpirkimui.
Atsakyti
is tiesu tokia diskusija labai sunki ir siaip toks kaip cia pasakius slidus dalykas...
Atsakyti
QUOTE(saules_zuikutis @ 2007 02 24, 13:15)
bet jei dar yra sakoma, kad tarkim negime vaikuciai yra angeliukai danguje, jie sedi ir ziuri i zeme ir renkasi sau tevelius ir pas juos ateina. tai gaunasi pagal ta teorija, kad geriau negimti isvis, o taip ir likti nekaltiems angeliukams danguje, pas ta isivaizduojama dieva? kazkas man cia visgi nesirisa...
Mireja, tik nieko ka as sakau nepriimk asmeniskai...

Na, supratimas apie vaikiukus-angeliukus gimė iš paradokso: jei siela amžina, tai ji neturi nei egzistavimo pradžios, nei pabaigos. Reiškia kažkur tie negimę vaikai turi būti. Biblijoje apie tai nėra nei žodžio. Šiaip, tai palyginus "naujadaras" ir grinai loginiai išvedžiojimai. Biblijoje apie gyvenimą IKI gimimo tikrai nekalbama.

Aš nepriimu asmeniškai smile.gif Aš ieškojau atsakymų ilgus metus. Į absoliučią daugumą proto iškeltų klausimų atsakymus radau. Tai man nepadėjo įtikėti, bet pasidarė daug ramiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 24 vasario 2007 - 12:28
Man labai gaila tų kūdikėlių, kuriuos pagimdo prasigėrę, bobos, na tiesiog skaudu apie tai net girdėti sad.gif skaudu matyti tų paliktų vaikų ištiestas rankeles, trokštančias meilės, apkabinimo.............. gal tiems vaikučiam Dievas taip pat siunčia išbandymą ?
Jei neklystu šiandien turbūt per Nomedos laidą rodys prasigėrusią bobą, nuo šnapso ištinusiomis lūpomis, kuri į pasaulį paleido 12 vaikų, ir kiek supratau, net vardų negali prisiminti...........................na man šiurpas ima pagalvojus apie tų vaikiukų iškentėtus vargus. Negalima taip gyventi, bet kai galvoje tik butelis pilstuko ir seksas, protas pragertas, tai jau tikriausiai niekas nerūpi..............sad.gif
Atsakyti
QUOTE(eeglele @ 2007 02 24, 00:26)
as manau, kad zmones negali atsakyti  i klausima kodel vienos daro aborta po aborto o kitos negali pastoti. taip pat zmones negali atsakyti kodel vienas mirsta dar nesuzydejes, o kitas nugyvena gyvenima su kaupu... matyt taip turi buti, tik ne vienas zmogus nepasakys kodel......, o Dievas neateis pasiaiskinti ant kilimelio....ko gero zmogus tegali tik susitaikyti su likimu patikedamas kad taip turi buti, nes kazkodel taip reikia....sako dar zmogui duota galimybe kovoti ir kazkiek isprasyti per kova....smile.gif

Idomi cia diskusija. Man patiko ta paryskinta fraze, reiskia kazkiek galima pakeisti likima ar Dievo planus, na cia kaip kas ivardins. Ir velgi tai nera taisykle, o tik prielaida, reiskia kas nori tiki kas nori ne.
Dar man patiko Daivos vienuolio mintys.
Taip pat ir Mirejos teorija kad zmogui duota tiek kiek jis gali pakelti irgi atrodo teisinga.

Na o mano atveju, as besalygiskai pasitikejau Dievo planais. Pasakiau ir sau ir vyrui, tai musu paskutinis kartas kai mes bandome, nes jeigu nepavyks, reiskia Dievas nenori kad mes turetume vaiku, reiskia jis turi kitu planu mums. Aisku is dabartines pozicijos ziurint, man lengva dabar tai pateikti kaip pavyzdi, nes mums pavyko. Nezinau kaip butu buve nesekmes atveju, gal mano nuostata nors ir kokia tvirta butu pasikeitusi g.gif Nu kas cia zino kaip butu, jei butu. Bet kokiu atveju esu visada uz kova su negerumais, o ne uz pasyvu laukima ir tikejimasi kad viskas bus gerai. Gal del to man taip patiko paryskinta eeglele mintis.

Atsakyti
QUOTE(Mirėja @ 2007 02 24, 11:12)
Kiek pamenu, "skirsto" pagal tai, kiek gali pakelti, niekam neduoda per daug.

o tai kai kas nors nusižudo, tai irgi nereiškia, kad jam buvo duota per daug? g.gif

QUOTE(Daiva @ 2007 02 24, 12:20)
kiekvienas žmogus turėtų siekti pakliūti į dangų.

siekti geru gyvenimu, bet mes čia kalbėjom apie neteisingą mirčių skirstymą, tai gautųs, kad šia fraze norima pasakyt, kad visi turi siekti mirties, ale tai kodėl savižudybė laikoma nuodėme? ax.gif
Atsakyti
Dėl to savižudybė ir laikoma nuodeme, kad sau skirtų kančių neatkentėjus "nepabegtum".

P.S. dar mokytojiškai pasakysiu: jei neatlikai namų darbų tai gi nereiškia kad buvo užduota per daug.

P.P.S. pasikartosiu, aš tik "perpasakoju" ką "reikia" atsakyti į tokius klausimus.

visai P.S. dar, jei galima, nuo savęs durnai pridėsiu: yra toks S. Lemo apsakymas kaip vieną labai taikių ateivių tautą pakrikštyjo. Misionėrius jiems pasakojo apie tarnystę Dievui, apie šventuosius, jų už tikėjimą patirtas kančias. Tie žmogeliai misionerių labai mylėjo. O jis vis pasakojo kad nėra didesnės laimės nei mirt už tikėjimą... Baigesi tuo, kad tie taikus ateiviai jį nužudė visais tais budais kaip jis pasakojo apie šventuosius NOREDAMI KAD JIS PATEKTŲ Į DANGŲ. Žodžiu, ką mes ten galim žinot kas ir kodėl, kaip tie ateiviai kažką suprast ir išmąstyt bandom. Arba tiki ir priemi viską kaip yra arba ne.

Sorriux, jei kas ne taip. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 24 vasario 2007 - 22:50
QUOTE(Mirėja @ 2007 02 24, 22:38)
Žodžiu, ką mes ten galim žinot kas ir kodėl, kaip tie ateiviai kažką suprast ir išmąstyt bandom.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2007 02 24, 11:23)
Tai va tas vienuolis sako, kad kai kuriems žmonėms vaikai nedovanojami, nes tose šeimose būtų PERVIRŠIS.

o neapykantos pervirsio nera? - karai pvz....?
tai taip iseitu, kad jeigu as moku myleti, ir labai be galo stipriai mylime su vyru viens kita, mylim savo artimuosius gimines ir t.t.
gyvunus... nes as del savo katino buna palieju asaras, nors jo jau 4metai kaip nera..... na as ji mylejau ir tebemyliu....

tai ka, man dabar visus tuos skausmus kenteti, sirdies kancias ir fizines kancias.... agonija man cia - siaubas... kartais taip stogas vaziuoja...
suprantu, kad buna dar blogiau (apsigimimai, invalidai, badas, baisios ligos) bet mano kancia - mum sunkiausia... laukti vaikelio ir jo vis netekti....

as nesuprantu Dievo pozicijos....
esu is visiskai netikincios seimos. na gal ne taip pasakiau, tiesiog niekda mano tevai nejo i baznycia ir manes nesivede....
Tuokemes baznycioje, nes ir as ir mano vyras manome, kad tuokiasi zmones (ar turi) viena karta gyvenime ir tik is meiles tikros - susirasyti galima su bet kuo....
bet baznycia ipareigoja kitaip. nemoku paaiskinti, bet kazkas ten yra tokio.
pasikrikstijau ir komunija gavau pas a.a. Teva Stanislova budama 18 metu.... nes maniau, kad reikia tai padaryti.. ir kaip "jis" sake: "ne Tu pati cia atejai, o Angelai Tave pas Mus atvede".... labai sugraudino....

na jau nukrypau atrodoper daug. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvirbliukė: 24 vasario 2007 - 23:21
QUOTE(Žvirbliukė @ 2007 02 24, 23:18)
as nesuprantu Dievo pozicijos....

tai čia ne Dievo pozicija, Žvirbliuk wub.gif juk net tas vienuolis irgi tik žmogus....visi tik bandome kažką suprasti....tai žmonių traktuotės...
man irgi atrodo neteisinga neduoti vaikų žmonėms, kurie nuoširdžiai trokšta vaikų ir būtų patys geriausi tėvai....nors tikiu, kad viskame yra Dievo planas ir jis yra teisingas, bet man irgi neužtenka katalikiško susitaikymo su tokia Dievo valia. Kita vertus gal ir neturiu susitaikyti - juk su visom ligom žmogus kovoja ir tai nelaikoma nuodėme. Tik iš nevaisingų žmonių reikalaujama, kad jie susitaikytų su savo liga.
Atsakyti