O jei situacija tokia:
Pagrindinį įmonės ofisą (administraciją) kelia į Vilnių nuo rugpjūčio.
Jei iki to laiko pastočiau, tai dar nežinia ar pagal sveikatą galėčiau į Vilnių ilgai kasdien važinėti (gyvenu Kaune).
Jei sutikčiau tik 1 ar 2 mėn važinėti, ar reiktų kaip nors oficialiai apiforminti?
Ar geriau pradžioje, kol jausiuos gerai nhieko nesakyti, o po to paduoti pažymą apie nėštumą ir prašyti pakeisti darbo vietą?
Gali, kad sužinosiu, jog nėščia tik dirbdama Vilniuje. Ar galėsiu tada prašyti (gal reikalauti), kad perkeltų dirbti į kitą vietą, šiuo atveju Kauno padalinį?
Nors padalinyje tokios pareigybės kaip mano nebus.
Ar šiuo atveju taikytinas "Motinystės saugos" strpsn., ar ne?
Patarkite kaip geriau teisiškai elgtis, kad dabdavys po to negalėtų juridiškai prisikabinti?
QUOTE (Tuja @ 2004 05 12, 06:27) |
na aš pasielgiau "nelogiškai" ![]() ![]() nepratęsti terminuotos sutarties vadovas neturi tada teisės ![]() ![]() |
taigi jau buvo aiskinta, kad dirbant pagal terminuota sutarti ir pastojus, reikia pateikti pazyma apie nestuma - tada sutartis tampa neterminuota.
Sveikos visos. Man įsakymą dėl sutarties nutraukimo įteikė 03.22, pagal etatų mažinimą (po 2 mėn. baigsis su manimi sutaris, pagal įstatyma). O man sakykim nėštumą užskaitė nuo paskutinių mėn. pirmos dienos tai nuo 03.30. nors as tik sužinojau 05.06 apie nėštumą. Ar jei aš nunesčiau pažymą kad laukiuosi mane visvien atleistų, ar tiesiog anuliuotų įsakymą
. Jei teisininkė man atsakys būsiu labai dėkinga.

ne, taves nebegaletu atleisti, nes tu esi nescia ir pazyma tai patvirtins
Tam, kad perkelti darbuotoja i kita darbo vieta (o ofiso kelimas is Kauno i Vilniu yra toks perkelimas) reikalingas darbuotojo rastiskas sutikimas.
Jei darbuotojas nesutinka, darbdavys gali ji atleisti. Jei darbuotoja nesutinka - jos perkelt negali, jei pateikia pazyma, kad nescia - negali atleist
Jei darbuotojas nesutinka, darbdavys gali ji atleisti. Jei darbuotoja nesutinka - jos perkelt negali, jei pateikia pazyma, kad nescia - negali atleist
QUOTE (Vyshnia @ 2004 05 12, 21:35) |
Sveikos visos. Man įsakymą dėl sutarties nutraukimo įteikė 03.22, pagal etatų mažinimą (po 2 mėn. baigsis su manimi sutaris, pagal įstatyma). O man sakykim nėštumą užskaitė nuo paskutinių mėn. pirmos dienos tai nuo 03.30. nors as tik sužinojau 05.06 apie nėštumą. Ar jei aš nunesčiau pažymą kad laukiuosi mane visvien atleistų, ar tiesiog anuliuotų įsakymą ![]() |
Jokio skirtumo kada gavai pazyma, ar kada pastojai. Nuo tos dienos, kai darbdavys gaus pazyma, jis negales atleisti
ačiū už atsakymą.
Planuoju vaikutį, tad kol nesu įsitikinusi kaip iš tikro ir jei nėštumas būtų tik koks 1 mėn. į Vilnių sutikčiau važinėti. Bet ar po mano sutikimo, jei pastočiau ir kai nėštumas būtų didesnis, būtų galima prašyti, kad opervestų (bent laikinai) dirbti į Kauno padalinį?
Jei taip, kokia forma, ko ir kaip reiktų reikalauti?
Pgl. darbo sutartį nėra parašyta, kad dirbu butent Kauno adresu, o kad dirbu toje įmonėje ir nenurodyta, kad tai būtent Kaunas. Gali būti, kad ir sutikimo jokio niekas neprašys...................
Planuoju vaikutį, tad kol nesu įsitikinusi kaip iš tikro ir jei nėštumas būtų tik koks 1 mėn. į Vilnių sutikčiau važinėti. Bet ar po mano sutikimo, jei pastočiau ir kai nėštumas būtų didesnis, būtų galima prašyti, kad opervestų (bent laikinai) dirbti į Kauno padalinį?
Jei taip, kokia forma, ko ir kaip reiktų reikalauti?
Pgl. darbo sutartį nėra parašyta, kad dirbu butent Kauno adresu, o kad dirbu toje įmonėje ir nenurodyta, kad tai būtent Kaunas. Gali būti, kad ir sutikimo jokio niekas neprašys...................
Sveikos visos. Labai ačiū mūsų teisininkei, nes ji tikrai mane nuramino dabar bent jau naktimis galėsiu ramiai miegoti ir nebegalvoti, kad kita savaitė paskutinė. Tikrai man padėjote. Nuoširdus ačiū!!!!!!!!!!!!!!
Oi tiesiog negaliu kaip dabar gera pasidarė. AČIŪ, AČIŪ, AČIŪ

Norejau paklausti, ar darbdavys turi teise neisleisti is darbo, kai po pareiskimo parasymo atidirbi 14d., motyvuodamas tuo, kad neturi kuo pakeisti? Juk kai atleidzia patys darbuotoja, tai nelaukia kol sis susiras kita darba 
Ir dar. Uz praejusius metus darbo knygutej irasytas "baltas" atlyginimas. Noriu iseiti ir susiduriu su grasinimais, kad isleis su minimumu. Jei taip atsitiktu ir jie man irasytu tik minimuma, ar galeciau jiem patampyt nervus teismuose pavyzdziui kad ir su banko ataskaitom? Juk jose nurodyta kas kiek laiko, is kur ir kiek pinigu gauni. Ar tos ataskaitos butu pakankamas irodymas?

Ir dar. Uz praejusius metus darbo knygutej irasytas "baltas" atlyginimas. Noriu iseiti ir susiduriu su grasinimais, kad isleis su minimumu. Jei taip atsitiktu ir jie man irasytu tik minimuma, ar galeciau jiem patampyt nervus teismuose pavyzdziui kad ir su banko ataskaitom? Juk jose nurodyta kas kiek laiko, is kur ir kiek pinigu gauni. Ar tos ataskaitos butu pakankamas irodymas?
QUOTE (Peledike @ 2004 05 28, 16:38) |
Norejau paklausti, ar darbdavys turi teise neisleisti is darbo, kai po pareiskimo parasymo atidirbi 14d., motyvuodamas tuo, kad neturi kuo pakeisti? Juk kai atleidzia patys darbuotoja, tai nelaukia kol sis susiras kita darba ![]() Ir dar. Uz praejusius metus darbo knygutej irasytas "baltas" atlyginimas. Noriu iseiti ir susiduriu su grasinimais, kad isleis su minimumu. Jei taip atsitiktu ir jie man irasytu tik minimuma, ar galeciau jiem patampyt nervus teismuose pavyzdziui kad ir su banko ataskaitom? Juk jose nurodyta kas kiek laiko, is kur ir kiek pinigu gauni. Ar tos ataskaitos butu pakankamas irodymas? |
Jo, po 14 dienu darbdavys privalo iforminti tavo atleidima - o jei neiformina, gali reikalauti to per darbo inspekcija ar teisma. Ir tiesiog po 14 dienu gali nebedirbti.
Nesuprantu, kaip suprasti grasinimus isleisti su minimumu?

Jeigu jie tau pervedinejo per banka pinigus kaip darbo uzmokesti ir jeigu tavo darbo sutartyje toks darbo uzmokestis sutartas, tai be tavo rastisko sutikimo jie negali taip imti ir staiga sumazinti tau atlyginima.

Bet kokiu atveju bylai yra perspektyvu.
Sido, aciu dar karta

Labai aciu uz atsakyma
Nuraminai mane, SiDo
Kai darbinausi, tai buvo mano pirmas darbas ir as dar nebuvau tokia
neturiu as dabar savo darbo sutarties, ji tik pas darbdavius (tiesa, nei vienas darbuotojas jos neturi). Ir dabar nepamenu koks ten atlyginimas numatytas, juolab, kad per ta laika keitesi pareigos ir kartu darbo uzmokestis. Tikrai nemanau, kad apiformino man jie premijas. O kad METUS laiko, atseit mokejo dvigubai daugiau nei priklauso, tai cia jau ju problema

Kai darbinausi, tai buvo mano pirmas darbas ir as dar nebuvau tokia