QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 05 14, 01:14) |
[Gal tureciau kiek daugiau laiko, jei abu vaikai nesirgtu plauciu uzdegimu. Labai placiai si tema buvo nagrineta cia http://supermama.com...?showtopic=2972 |
Miela Viktorija ,
esu dėkinga už tokį trumpą ir konkretų atsakymą.

Bandžiau panaršyti po tą forumą ir "atsikapstyti" atsakymo į mano klausimą esmę. Tikiuosi, kad aš teisingai susidėliojau iš to šiokias tokias išvadas.

Labai užjaučiu dėl vaikų.

Tikiuosi "mažiai" jau atsigauna..(?) :unsure...
linkiu jūsų šeimynai stiprios sveikatos geros nuotaikos ir neblėstančio entuziazmo.

Gal kas zino ar galimarasyti prasyma atleisti is darbo esant neapmokamose mokymosi atostogose ar reikia laukti ju pabaigos. Kaip su atidirbimu 14 dienu?
Kiek zinau tai rasyti galima, ir turi atidirbti 14 dienu nuo prasymo datos, bet saliu susitarimu vadovybe gali ir anksciau atleisti is darbo.
Sveiki.
Noriu greitos ir tikslios info.
Auginu du nepilnamecius vaikus: 5m ir 1.2m. Darbe reformos ne i gera. Kokiu turiu garantiju del darbo vietos? Ar mane turetu laikyti iki vaikui sukaks 3m., ar gali atleisti ispeja pries 4 men. ? Ir dar, jei naikintu mano darbo vieta, ar pasiulytu tokiu atveju kita ar jau basta?
Noriu greitos ir tikslios info.
Auginu du nepilnamecius vaikus: 5m ir 1.2m. Darbe reformos ne i gera. Kokiu turiu garantiju del darbo vietos? Ar mane turetu laikyti iki vaikui sukaks 3m., ar gali atleisti ispeja pries 4 men. ? Ir dar, jei naikintu mano darbo vieta, ar pasiulytu tokiu atveju kita ar jau basta?

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
Papildyta @ [mergetime]1086849714[/mergetime]
O tavo issilavinimas neatitinka darbo pareigoms?
Papildyta @ [mergetime]1086849822[/mergetime]
135 straipsnis. Pirmenybės teisė būti paliktam dirbti, kai mažinamas darbuotojų skaičius
1. Kai dėl ekonominių ar technologinių priežasčių arba dėl darbovietės struktūrinių pertvarkymų mažinamas darbuotojų skaičius, pirmenybės teisę būti palikti dirbti turi darbuotojai:
1) kurie toje darbovietėje buvo sužaloti arba susirgo profesine liga;
2) kurie vieni augina vaikus (įvaikius) iki šešiolikos metų arba prižiūri kitus šeimos narius, pripažintus pirmos ar antros grupės invalidais;
3) kurie turi ne mažiau kaip dešimties metų nepertraukiamąjį darbo stažą toje darbovietėje, išskyrus darbuotojus, įgijusius teisę į visą senatvės pensiją arba ją gaunančius;
4) kuriems iki senatvės pensijos liko ne daugiau kaip treji metai;
5) kuriems tokia teisė nustatyta kolektyvinėje sutartyje;
6) kurie yra išrinkti į darbuotojų atstovaujamuosius organus (Kodekso 19 straipsnis).
2. Šio straipsnio 1 dalies 2, 3, 4 ir 5 punktuose nustatyta pirmenybė likti darbe taikoma tik tiems darbuotojams, kurių kvalifikacija nėra žemesnė už kitų tos pačios specialybės darbuotojų, dirbančių toje įmonėje, įstaigoje, organizacijoje, kvalifikaciją.
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
Papildyta @ [mergetime]1086849714[/mergetime]
O tavo issilavinimas neatitinka darbo pareigoms?
Papildyta @ [mergetime]1086849822[/mergetime]
135 straipsnis. Pirmenybės teisė būti paliktam dirbti, kai mažinamas darbuotojų skaičius
1. Kai dėl ekonominių ar technologinių priežasčių arba dėl darbovietės struktūrinių pertvarkymų mažinamas darbuotojų skaičius, pirmenybės teisę būti palikti dirbti turi darbuotojai:
1) kurie toje darbovietėje buvo sužaloti arba susirgo profesine liga;
2) kurie vieni augina vaikus (įvaikius) iki šešiolikos metų arba prižiūri kitus šeimos narius, pripažintus pirmos ar antros grupės invalidais;
3) kurie turi ne mažiau kaip dešimties metų nepertraukiamąjį darbo stažą toje darbovietėje, išskyrus darbuotojus, įgijusius teisę į visą senatvės pensiją arba ją gaunančius;
4) kuriems iki senatvės pensijos liko ne daugiau kaip treji metai;
5) kuriems tokia teisė nustatyta kolektyvinėje sutartyje;
6) kurie yra išrinkti į darbuotojų atstovaujamuosius organus (Kodekso 19 straipsnis).
2. Šio straipsnio 1 dalies 2, 3, 4 ir 5 punktuose nustatyta pirmenybė likti darbe taikoma tik tiems darbuotojams, kurių kvalifikacija nėra žemesnė už kitų tos pačios specialybės darbuotojų, dirbančių toje įmonėje, įstaigoje, organizacijoje, kvalifikaciją.
Aciu, Libra.
nu kaip ir ne iki galo man cia viskas tepaaiskejo. Matai, pas mus skyriuje jau taip gaunasi, kad visu stazas nepertraukiamas 10m, o as- jauniausia. Issilavinimas tai mano pats didziausias ir atitinka pareigas, bet pas mus i tai niekas demesio nekreipia. Kursai pabaigti- tai jau tipo specas ir gerai... O vaikas iki 3m., tai tik mano vienos. Tai iseina taip, kad nera ko atleisti... Painus dalykas gaunasi.
nu kaip ir ne iki galo man cia viskas tepaaiskejo. Matai, pas mus skyriuje jau taip gaunasi, kad visu stazas nepertraukiamas 10m, o as- jauniausia. Issilavinimas tai mano pats didziausias ir atitinka pareigas, bet pas mus i tai niekas demesio nekreipia. Kursai pabaigti- tai jau tipo specas ir gerai... O vaikas iki 3m., tai tik mano vienos. Tai iseina taip, kad nera ko atleisti... Painus dalykas gaunasi.
Sakyciau labai painus. Kam mazai iki pensijos liko, tu irgi neatleis. O cia valstybine imone?
Ne valstybine, bet visiskai paklustanti salies istatymams.
Nerile, tavo atveju, tave gali atleisti, jeigu imoneje butent bus "mazinamas darbuotoju skaicius", bus naikinamas tavo etatas ir pan., nes siuo atveju pirmenybe bus nustatoma pagal 135 straipsni (Libra pacitavo).
Kitu atveju, jeigu nebus tavo kaltes, negali atleisti, nes augini vaika iki 3 metu, dabar yra ir apribojimu nutraukiant darbo sutarti su darbuotojais, kurie augina vaikus iki 14 metu.
Kitu atveju, jeigu nebus tavo kaltes, negali atleisti, nes augini vaika iki 3 metu, dabar yra ir apribojimu nutraukiant darbo sutarti su darbuotojais, kurie augina vaikus iki 14 metu.
QUOTE (svetima @ 2004 06 10, 15:58) |
Nerile, tavo atveju, tave gali atleisti, jeigu imoneje butent bus "mazinamas darbuotoju skaicius", bus naikinamas tavo etatas ir pan., nes siuo atveju pirmenybe bus nustatoma pagal 135 straipsni (Libra pacitavo). |
Cia tai as nelabai sutinku. Gali atleisti jeigu vyks visiska reorganizacija ir nuspres, kad tam tikro darbuotojo tikrai nereikes. o jeigu panasu darba atlieka keletas darbuotoju, tai tokiu atveju Nerile turi nemazai garantiju.
QUOTE (Libra @ 2004 06 10, 13:07) |
Gali atleisti jeigu vyks visiska reorganizacija ir nuspres, kad tam tikro darbuotojo tikrai nereikes. o jeigu panasu darba atlieka keletas darbuotoju, tai tokiu atveju Nerile turi nemazai garantiju. |
Mes kiek supratau nuo pradziu kalbam apie reorganizacijos atveji, tada pirmenybe nustatotam pagal 135 str-ten nera nieko apie auginancius vaikus iki 3 metu.
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
Su darbuotojais, auginančiais vaiką iki 3 metų sutartis gali būti nutraukta tik tada, jei yra darbuotojo kaltė. Nesvarbu,kad vyksta reorganizavimas, tokio darbuotojo atleisti negalima.
Su darbuotojais, auginančiais vaiką iki 3 metų sutartis gali būti nutraukta tik tada, jei yra darbuotojo kaltė. Nesvarbu,kad vyksta reorganizavimas, tokio darbuotojo atleisti negalima.