QUOTE (Astra @ 2004 07 07, 22:52) |
Rasytini ispejima del atleidimo is darbo as gausiu tik tada,kai mano vaikui sueis 3 metai,t.y.spalio 28d.Kadangi internetu nesulaukiau teisininku atsakymo i mano klausima,apsilankiau Kauno Valstybineje darbo inspekcijoje.Islikti darbe sansu neturiu jokiu,nes,rasydama prasyma del vaiko auginimo atostogu,parasiau "IKI KOL VAIKUI SUEIS 3 METAI". Dirbau mokytoja,ir mano darbas prasideda rugsejo 1-aja,o anksciau sugrizti is (bet kokiu,tame tarpe ir vaiko auginimo)atostogu,galima tik su darbdavio sutikimu(jeigu prasyme nebuvo konkreciai parasyta data,kada noresiu grizti) .Taigi,mane ir "priims",kai vaikui sueis 3 metai ir ta pacia diena atleis.Dar 4 men.gausiu trecdali sumos,minimalaus atlyginimo,zodziu,"kapeikas"....nu va,pati paklausiau,pati ir atsakiau... ![]() |
O tai tu rugpjucio 10d. parasyk prasyma del grizimo i darba ir tau tures duoti klase, o tada jei jau nores atleisti tures gerai paaskinti.
Man reikia dar konsultacijos.
Mano nėštumas labai mažas (apie 4 savit4l4s), tačiau labai labai lauktas. Kasdien 5 ryto keliuos ir važinėju iš Kauno į Vilnių, į darbą. Dėl to jaučiuos kiek silpniau, jaudinuos ir bijau, kad gali pakenkti nėštumui.
Darbe mano šefe pyksta dėl kiekvieno atsiprašymo. Man prasidėjo tyrimų stadija, tad tenka atsiprašinėt iš darbo, tačiau mano šefe rašo "tarnybinius".
Ką daryti?
Ar amn būtų galima pritaikyti 278 strpsn. iš Darbo kodekso dėl Motinystės saugos, kad kai tyrimai turi būti atliekami darbo metu, darbdavys turi mane išleist?
Mano nėštumas labai mažas (apie 4 savit4l4s), tačiau labai labai lauktas. Kasdien 5 ryto keliuos ir važinėju iš Kauno į Vilnių, į darbą. Dėl to jaučiuos kiek silpniau, jaudinuos ir bijau, kad gali pakenkti nėštumui.
Darbe mano šefe pyksta dėl kiekvieno atsiprašymo. Man prasidėjo tyrimų stadija, tad tenka atsiprašinėt iš darbo, tačiau mano šefe rašo "tarnybinius".
Ką daryti?
Ar amn būtų galima pritaikyti 278 strpsn. iš Darbo kodekso dėl Motinystės saugos, kad kai tyrimai turi būti atliekami darbo metu, darbdavys turi mane išleist?
pristatyk pazyma apie nestuma ir tau tada galios istatymu numatytos lengvatos.
Dabar esu dekretinese atostogose, taciau labai sunerimau, kai suzinojau, kad imone, kurioje dirbau, likvidavosi
Realiai, tai jie tik pakeite pavadinima ten del kazkokiu priezasciu taip reikejo - 1 diena diena visus atleido, o jau kita diena vel visus priime i ta pati darba, pareigas ir t.t., tik kad imones pavadinimas pakeistas ir direktorius kitas
taciau kokios mano dabar teise? apie sia istorija suzinojau tik is buvusiu kolegiu, manes oficialiai apie tai nieks neinformavo
Baisiausia, kas bus, kai baigsis dekretas? kokios dabar mano teises? juk pagal popieriu, tai mano busi darboviete nebeegzistuoja

QUOTE (ilma @ 2004 08 19, 08:41) |
Dabar esu dekretinese atostogose, taciau labai sunerimau, kai suzinojau, kad imone, kurioje dirbau, likvidavosi ![]() ![]() ![]() ![]() |
siaip turbut nera galutinai likviduota, gal tik veikla sustabdyta. Nes, mano ziniomis, jei jau likviduoja, tai ir dekretinese atostogose esancias moteris atleidzia. Taigi, tu butum informuota,kad tavo darboviete likviduojama ir tu atleidziama.
QUOTE (Giedroocia @ 2004 08 19, 17:25) |
siaip turbut nera galutinai likviduota, gal tik veikla sustabdyta. Nes, mano ziniomis, jei jau likviduoja, tai ir dekretinese atostogose esancias moteris atleidzia. Taigi, tu butum informuota,kad tavo darboviete likviduojama ir tu atleidziama. |
imone tikrai likviduoda - apie tai informuoti dirbantys darbuotojai, visas personalas ir imones kapitalas jau dirba kaip kita imone su nauju pavadinimu ir kitu direktoriumi. Del manes nieks nesuko galvos, manau, del to kaip kad sake Auges, kad man pinigus dabar moka sodra. Pergyvenu ne del dabarties, o ateities. Kiek zinau pagal istatyma po dekreto darbdavys turi priimti moteri i tas pacias pareigas ir moket ta pati atlyginima bei negali atleisti iki vaikui sueis berods 3 metukai. Taciau kaip siuo atveju?
QUOTE (Auges @ 2004 08 20, 09:46) |
Siuo atveju turbut nera darbovietes nebera ir darbo. ![]() |
nu bet gal tada man bent jau kokia kompensacija priklauso ar kas pagal istatymus, kaip taip ant ledo

Cia siaip dar prikaluso kaip atsidare ta kita imone: ar ji prisiime visus senosios imones isipareigojimus ir darbuotojus tuo paciu, ar kazkoks kitoks atvejis, turbut greiciausiai gausi atsakyma paskambinus i Darbo saugos tarnyba (ar kazkaip panasiai jie vadinasi) jie konsultuoja Kauno g. Vilniuj, telefono dabar deja neradau, bet pabandyk i informacija paskambint pasakys tikrai telefona.
Papildyta @ [mergetime]1092988361[/mergetime]
Nezinau dabar kaip priklauso kompensacijos imones likvidavimo atveju.
Jei imone bankrutavo (siaip cia labai ilga procedura, ir turbut butum apie tai suzinojus is anksto
) priklauso kazkokia kompensacija
, reik kelt darbo kodeksa ir ziuret, tada zinosi tiksliai
Papildyta @ [mergetime]1092988361[/mergetime]
Nezinau dabar kaip priklauso kompensacijos imones likvidavimo atveju.
Jei imone bankrutavo (siaip cia labai ilga procedura, ir turbut butum apie tai suzinojus is anksto

Kauno g. yra Darbo inspekcija. Bet pries ten einant, siulyciau tau konkreciai issiaiskinti, kokia situacija yra su tavo darboviete. Ne is nuogirdu, bet suzinoti is kuo aukstesnes valdzios.
Imone negali buti likviduota, jei lieka bent vienas dirbantis (nors ir esantis dekretinese atostogose) darbuotojas. Gali buti tik pradetos bankroto ar likvidavimo proceduros. Bet apie tai, mano suvokimu, tu turetum buti informuota RASTU.
Taip kad issiaiskink, kokioje likvidavimo stadijoje yra tavo imone ir po to i Darbo inspekcija
Beje, apie imones statusa, t.y. veikianti, likviduojama ar jau likviduota, galima suzinoti berods Imoniu rejestre ar kaip jis ten vadinasi
Sekmes
Imone negali buti likviduota, jei lieka bent vienas dirbantis (nors ir esantis dekretinese atostogose) darbuotojas. Gali buti tik pradetos bankroto ar likvidavimo proceduros. Bet apie tai, mano suvokimu, tu turetum buti informuota RASTU.
Taip kad issiaiskink, kokioje likvidavimo stadijoje yra tavo imone ir po to i Darbo inspekcija

Beje, apie imones statusa, t.y. veikianti, likviduojama ar jau likviduota, galima suzinoti berods Imoniu rejestre ar kaip jis ten vadinasi
Sekmes