Įkraunama...
Įkraunama...

Placentinė pirmeiga

QUOTE(rraassyte @ 2011 07 06, 16:55)
kaip ir rasiau placenta ir pas mane zemai.. uzvakar buvau apziuroje, viskas ok iskyrus tas karts nuo karto pasirodancias rausvas isskyras.. ir viskas per ta placenta, ji vis dar dengia ziotis.
situacija tokia, pas mane 37 sawaite. leliukas vystosi geraj.. bet daktaras irgi geras doh.gif sake rinkites-arba lova namie, arba lova ligonineje.. na bet zinot kaip namie, lovoje turint maza pipira 2metu tai nenugulesi... nors ir pries pora men. siulymas buvo panasus. labai saugomes nors
seip jauciuosi geraj, tik toooookia panika.

o dar vasara, atostogas planuojam..
pvz jokiu vaistu papildomai negeriu-sake ner ko gert?!
NOMALU?!
lankausi vgn mokamoje moteru konsultacijo-daktaras isgirtas, kaip pats geriausias specialistas. o jauciames su vyru taip  kaip ant ledo palikti  vieni su savo problema:oh

o maudytis galima juroje?!!! merginos parasykit ka nors paguodziancio unsure.gif

o kaip del gimdymo? specialistas,pas kuri lankausi tikraj geras. atsiliepimuose ne viena zin. galima rasti apie jo profesionaluma kritinemis situacijomis.. tik jo budas kaip daktaro "hauso"..
man daktaras pasake tik tiek, kad padarysim cezari ir bus paprasciau negu pirma kart kai gimdet g.gif
Jei neiseina gulet namie (o su mazium namie, turbut tikrai neiseina), gulek ligoninej ax.gif Jau tau nedaug liko! ir jokios juros. Apskritai, jokio isvykimo is Vilniaus. Spesit paatostogaut 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(p.egle @ 2011 07 06, 20:55)
Jei neiseina gulet namie (o su mazium namie, turbut tikrai neiseina), gulek ligoninej  ax.gif  Jau tau nedaug liko! ir jokios juros. Apskritai, jokio isvykimo is Vilniaus. Spesit paatostogaut  4u.gif

pirmadieni dar planuoju eiti y apziura, darys biochemini kraujo tyrima. sakem su daktaru dar aptarsim sita klausima...nusivesiu ir vyra. gal kartu rasim racionaliausia sprendima.
Atsakyti
Man taip pat nustatyta placentos pirmeiga. Siuo metu pilveliui 30sav. Pries savaite gulejau ligonineje, nes kraujavau. Auginame 1,3 metuku dukryte, matyt persitempiau. Laikinai atvykom gyventi pas vyro mama. Padeda man, nes nesioti vaiko ar kambariu tvarkyti negaliu.
Anyta turi ir savo gyvenima, bet taip jau susikloste, kad be jos pagalbos neapseisime. Kolkas ji nepyksta, jog gyvenam kartu, bet visko gali buti.
Svarstau kai supaprastinti buiti, kad jos pagalbos vis maziau reiketu prasyti. Sunkiausia su mano panyte. Ji dar nedidele, nors labai daug ka supranta, kai paprasau kazka atnesti ar pan.

Kaip Jus susitvarkote su savo nedideliu pirmagimiu laukdmasi kito vaikelio, kai paskirtas gulimas rezimas?





Atsakyti
[
QUOTE(smilga79 @ 2011 06 21, 15:48)
Kaip gera girdėti, kad Jums viskas gerai baigėsi. Aš šiandien vėl gi po echoskopijos, tai nieko gero nepasakė,tik tai, kad placenta greičiausiai nepakils. Man šiuo metu 31 sav. Tik patarė susiieškoti gerą gydytoją antakalnio klinikose, nes čia labai rimta. Norėjau paklaust Jūsų , kas operavo, kaip sekėsi, ar tarėtės iš anksto, būtų labai aktualu.

ačiū

Man 35 nestumo. As prirasiau prisigyriau, kad gal placenta pakils, bet deja greitu metu buvau isvesta i liginine su gausiu kraujavimu. Taigi jau kraujavau 6 kartus, kiekviena isvaiksciota diena svente. Cezaris neisvengiamas, bet to maziausiai bijau. Kiek teko stresuoti per si nestuma nemoku jums papasakoti. Bet dazniausiai kraujavimas budavo po kazkokiu stresu, susijaudinimu. Taigi saugokites mamytes, daugiau gulekite. I sia patologija kiek teko girdeti visi gydytojai labai rimtai ziuri. Man paskirta planine 38 sav. operacija. Bet viena gydytoja nusijuoke, sako jusu planas gali buti, bet kuris gausus kraujavimas. Guledama ligonineje maciau, kaip moterys pagimdo sveikus vaikucius ir 31 ir 32 sav.
Sekmes mergaites jums belaukiant stebuklo, tik dar karta palinkesiu kantrybes ir jokiu isvyku. As atsisakiau visiskai vairuoti ir stengiuosiu kuo maziau vazineti, nes vibracija irgi labai pavojinga...
Atsakyti
Sveikos mamytės,

noriu visas padrąsinti, kad ši patologija nėra pasaulio pabaiga. Turėjau šią bėdą su šiuo savo nestuke.gif Visą antrą trimestrą pragulėjau lovoje cool.gif Nedariau nieko: nei valgyt, nei tvarkiausi, nei dirbau... NIEKO. Stogą rovė, bet galiausiai placenta kiek pakilo ir liko tik žemas prisitvirtinimas. Dabar atėjau pasigirti, kad jau savaitė, kaip sūpuoju savo jaunėlį sūnelį wub.gif Linkiu visoms klausytis gydytojų nurodymų, įjungti 1 pavarą (einant į WC ) ir sėkmingai išnešioti savo vaikiukus.
Atsakyti
Mane gydytoja irgi nugasdino, nustate, kad placenta formuojasi uzpakalineje sienoje (idomu ar tai gerai??? g.gif ) ir kas baisiausia dengia vidinius ziomenis verysad.gif Pasiskaiciau internete, kad tai negerai verysad.gif Tikiuosi nereiks visa nestuma praguleti, juk man dar tik 13 sav... Idomu per kiek laiko ji gali pakilti?
Atsakyti
QUOTE(soledada @ 2011 07 28, 11:03)
Mane gydytoja irgi nugasdino, nustate, kad placenta formuojasi uzpakalineje sienoje (idomu ar tai gerai??? g.gif  ) ir kas baisiausia dengia vidinius ziomenis verysad.gif  Pasiskaiciau internete, kad tai negerai verysad.gif  Tikiuosi nereiks visa nestuma praguleti, juk man dar tik 13 sav... Idomu per kiek laiko ji gali pakilti?


Man panašiu metu nustatė. Padėtis buvo ta pati... Pragulęjau visą 2 trimestrą. Gulėjau atsakingai ir apie 25 savaitę nuėjo placenta nuo žiomenų ir liko tik žemas prisitvirtinimas. Būna pakyla greičiau, būna visai nepakyla. Svarbu tikėti, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Gertruda159 @ 2011 07 16, 11:18)
Man taip pat nustatyta placentos pirmeiga. Siuo metu pilveliui 30sav. Pries savaite gulejau ligonineje, nes kraujavau. Auginame 1,3 metuku dukryte, matyt persitempiau. Laikinai atvykom gyventi pas vyro mama. Padeda man, nes nesioti vaiko ar kambariu tvarkyti negaliu.
Anyta turi ir savo gyvenima, bet taip jau susikloste, kad be jos pagalbos neapseisime. Kolkas ji nepyksta, jog gyvenam kartu, bet visko gali buti.
Svarstau kai supaprastinti buiti, kad jos pagalbos vis maziau reiketu prasyti. Sunkiausia su mano panyte. Ji dar nedidele, nors labai daug ka supranta, kai paprasau kazka atnesti ar pan.

Kaip Jus susitvarkote su savo nedideliu pirmagimiu laukdmasi kito vaikelio, kai paskirtas gulimas rezimas?

pas mane taip pat placenta nekyla doh.gif su pirmu nestumo 30sawaite ji jau buvo sawo vietoje. nors sawijauta mano puiki.. tik vis pasirodantis kraujavimas ispeja, kad deja ne viskas taip paprasta. pas mus berniukas, beveik dvieju metuku su puse wub.gif demesio reikalauja daug, o dar pas mus nuosavas namas, darzai.. agurku marinavimo laikas ir uogu ruosimas! zodziu doh.gif stipriai kraujavau tik karta, taciau tikraij to neissauke koks stresas, gal karsciai g.gif virtuveje visa diena viriau uogiene doh.gif
siomis dienomis kraujas pasirodo tokiomis nezymiomis teplionemis. bet su daktaru nusprendem nerizikuot. o padet man, nepadeda niekas:) aisku vyras mano didziausia pagalba.. na, kuomet gulejau ligonoinineje vaika priziurejo anyta, ir mano sesuo pakaitomis. nuo rugsejo vyresnelis y darza keliaus. nenesioju savo dickio, netampau sunkiai, daug bunu kieme su vaiku, taip jis issilaksto.. o gryzusi pagulineju lovoje isijungus koki "ratu" filmuka blush2.gif taip vaikas su manimi kartu lovoje tongue.gif daug nevairuoju, nors uzvakar pati y vgn vaziavau:) o tai apie 20km y prieki ir tiek pat atgal cool.gif neplaunu grindu:))) ir twarkomes su vaiku minimaliai:)))
vyrui vakariene stengiuosi paruosiu.. nes jis gryzes nusiplaka dar ir nuo buities darbu!
tikiu kad viskas bus geraj! cezario nebijau! laukiu nesulaukiu finiso 4u.gif naiviai tikiuosi kad bus lengviau rolleyes.gif
Atsakyti
Egliuchiux, neužtilusi ta tema, tiesiog viskas jau aprašyta - pasiskaitai ir nusiramini. Galiu nebent savo istoriją papasakot.
5 savaičių nestiprus kraujavimas (Prieš eidama pas ginę nusiperku ir pasidarau testą - kad tikrai nėščia, nors pačiai ir be testo jau visą savaitę aišku). Ginė sako, tokiam ankstyvam nėštume nesulaikinėjam, padaro ultrgarsą ir paleidžia namo. Rudai pateplioja kas savaitę. 10 savaitę pasirodo keli lašai rausvo kraujo. Labai maudžia pilvą, tad vėl nulekiu pas ginę. Šįkart paguldo į logoninę. Ultragarsas parodo placentos pirmeigą. Aišku laiko dar daug, bet placenta centru prisitvirtinusi prie kaklelio. Nors man aiškino, kad placenta labai dažnai pakyla, tačiau man išeinat girdėjau kaip kalbėjo su sesute, kad šansų mažai - gimda plėsdamasi nutempia placentą, tačiau, kai placenta tiesiai virš kaklelio, mažai tikimybės, kad nuteps kur nors už šono. Tiek ten ir suprantu.
Duoda biuletenį , tai ir guliu lovoj. Turėjau persileidimą, todėl dar kartą rizikuoti nenoriu.
Gal ir perlenkiu lazdą su tuo gulinėjimu, bet...
Dirbti negaliu, nes tektų daug važinėti, o po kelionių dažniausiai ir tepliodavo. O dar kolege išgirdusi, kad važiuoju į kitą miestą, prigąsdino, kad negalima tolimų atstumų važinėti tokioj situacijoj, tai dabar net atostogaut prie jūros savo vyrus ketinu vienus išleisti. O ką? dideli jau - susitvarkys...
Atsakyti
QUOTE(Pppievute @ 2012 06 15, 20:11)
etenį , tai ir guliu lovoj. Turėjau persileidimą, todėl dar kartą rizikuoti nenoriu.
Gal ir perlenkiu lazdą su tuo gulinėjimu, bet...



man 10sav pamatė placentos pirmeigą.. o dabar kai darė ekoskopą prieš kelias dienas tai sakė kad ji pakilo jau ir nebedengia vidinių žiomenų thumbup.gif ax.gif
Atsakyti
man placentos pirmeiga nustate 19tos savaites echo metu. dabar esu 25 savaites ir 6 dienos. pries kelias dienas buvo pagulde i ligonine, nes lyg ir buvo vienas mazas patepliojimas, tiesiog tualete nusivalius buvo mazas rausvas laselis. prigasdino, kad jei iseisiu is ligonines, galiu mirtinai nukraujuoti ir pan. kraujo daugiau nebuvo, bet dabar gyvenu panikoj, kad kita karta pasirodzius kraujui jie nuspres iskart mane operuoti. gal kuriai pasitaike, kad pradejus kraujuoti teko anksciau gimdyti?
Atsakyti
QUOTE(novelty @ 2013 03 03, 14:37)
man placentos pirmeiga nustate 19tos savaites echo metu. dabar esu 25 savaites ir 6 dienos. pries kelias dienas buvo pagulde i ligonine, nes lyg ir buvo vienas mazas patepliojimas, tiesiog tualete nusivalius buvo mazas rausvas laselis. prigasdino, kad jei iseisiu is ligonines, galiu mirtinai nukraujuoti ir pan. kraujo daugiau nebuvo, bet dabar gyvenu panikoj, kad kita karta pasirodzius kraujui jie nuspres iskart mane operuoti. gal kuriai pasitaike, kad pradejus kraujuoti teko anksciau gimdyti?

man iki 10 sav. nežymiai tepliojo, paskui apie 17 sav. vėl patepliojo, darant ultragarsą nustatė, kad plaecnta 1 cm nuo žiočių. šiandien buvau vėl, tai pasakė, kad žiotis jau siekia unsure.gif klausiau dėl gimdymo, sakė, kad prasidėjus sąrėmiams ar pan. įvairiais būdais bando stabdyti gimdymą ir tempia laiką.
Novelty, tikrai nemanau, kad nuspręs operuoti vos patepliojus, nebent tavo ar leliuko gyvybei grėstų pavojus 4u.gif laikom kumštukus 4u.gif
Atsakyti