Glacee, citronas tai citrusinis augalas. Gal tu turi galvoje citrinžolę.
tavi
citronu vadina šią žolę armėnai, ir aš iš paskos
)))) tai tikrai ne citrinžolė, nes citrinžolė pas mus tiesiog neauga, tai Rytų augalas
citronu vadina šią žolę armėnai, ir aš iš paskos


QUOTE(Glacee @ 2007 01 15, 10:29)
tavi
citronu vadina šią žolę armėnai, ir aš iš paskos
)))) tai tikrai ne citrinžolė, nes citrinžolė pas mus tiesiog neauga, tai Rytų augalas 
citronu vadina šią žolę armėnai, ir aš iš paskos


Na žinau, kad citrinžolė neauga šiaip, o šiltnami

savaitagalį gaminau Žiedinį kopūstą o'graten, na tikrai skanus a la vegetariškas patiekalas
, jei net vyriškis valgė prie mėsytės ir bulvių neprašė, tai jau šis tas
Baklažanų liežuvėliai su sūriu , tai iš vis superinis patiekalas
AČIŪ
dar kada reiktų ir saldumunam subręsti
Šokoladinis keksas su cukinija labai skanus ir labai greitai dingsta nuo stalo, tik nevisada dedu riešutų, nes kažkodėl jie apdega
na bet čia juk nepagrindinė sudedamoji dalis, galima ir nedėti


Baklažanų liežuvėliai su sūriu , tai iš vis superinis patiekalas



AČIŪ



dar kada reiktų ir saldumunam subręsti



QUOTE(Glacee @ 2007 01 14, 23:19)
amirrr
o... aš tai dar vieną dalyką įžvelgiu. O gal grietinėlė nebuvo gera? Galėjo "pasileisti"...
o... aš tai dar vieną dalyką įžvelgiu. O gal grietinėlė nebuvo gera? Galėjo "pasileisti"...


Laba diena kepėjėlės,
nors darbai spaudžia, ale rūpi pasiklausinėt.
Kepiau šokoladinį tortą ,,Triufelis". Nu labai labai skanu
Ale vat išvaizdos man gavosi tokios gan apgailėtinos
Bet čia jau tiek to - pati višta. Kadangi užmiršau nusipirkti kepimo popieriaus, tai nusprendžiau, kad bus gerai ir ant folijos. Tai ir prasidėjo - visa vakarą gramdžiau biskvitą, tiksliau - kas iš jo liko ir dar staugiau ant vyro, ko lenda ir vaikui lįst leidžia (čia šiaip - įtampai nuimt, o po to buvo labai
). Po šitų veiksmų nieko gražaus ir nebegalėjau tikėtis, bet sąžiningai padariaus visus sutepimus, glajus, kremus ir suderinau juos su biskvito liekanom.
O dabar klausimukai
-tie biskvitai šiaip tai ploni gaunasi, ar ne? O gal man neiškilo?
-dėl ganašo - labai jau kietai sustingo ir kai išplakiau pasidarė tokie gabaliukai kaip minkšto išplakto sviesto, tai buvo sunkoka tept. Maždaug kokios konsistencijos turi būt tas per naktį pašalęs ganašas.
lekiu dirbt
nors darbai spaudžia, ale rūpi pasiklausinėt.
Kepiau šokoladinį tortą ,,Triufelis". Nu labai labai skanu



O dabar klausimukai
-tie biskvitai šiaip tai ploni gaunasi, ar ne? O gal man neiškilo?
-dėl ganašo - labai jau kietai sustingo ir kai išplakiau pasidarė tokie gabaliukai kaip minkšto išplakto sviesto, tai buvo sunkoka tept. Maždaug kokios konsistencijos turi būt tas per naktį pašalęs ganašas.
lekiu dirbt



QUOTE(Glacee @ 2007 01 15, 01:19)
Portuke
O kas per šaukštai?


Žinok, karštam siūlyčiau padaryti kokį nors troškinį, nes namų sąlygomis dideliam skaičiui svečių porcijinius dalykus bus sunkoka padaryti - nei orkaitės nei viryklės neužteks. Aš tai gal daryčiau labai ką nors paprasto, bet užtikrintai skanaus - pvz. kalakutieną arba antieną su baravykais, rizotą su džiovintais pomidorais...? O gal oto filė suktinuką parmos kumpyje su sūrio padažu? Jeigu darysi ką nors porcijinio, tai gal geriau žuvį, nes daug greičiau gaminasi. Šiaip reiktų paderinti prie esamo meniu ir prie indų. Tai irgi svarbu









O su porcijiniais tai nėr ne tik sąlygų, bet ir laiko - pusės metų kleckas laiką pareguliuoja


Tik bijau, kad išvis netektų svečių primityviais šaltais užkandžiais vaišint, nes vakar mano gudrioji orkaitė nuo proto nušoko kartu su visa kaitlente, tai sėdžiu laukiu meistro



P.S. Čia turbūt kalba apie matavimo šaukstus ėjo - aš niekaip nenutaikau kiek yra tas valgomas šaukštas ar arbatinis, tai nusipirkau šeštadienį Sangaidoj specialiai matavimo šaukstus, 5 vnt apie 4 lt kainavo



Pagaliau išbandžiau obuolinius pyragaičius. Visiems labai patiko. Gaminau su obuoline žele. Gavosi švelniai žalsvos spalvos. Tiesa, grietinėlės ir obuolių košės sluoksniai šiek tiek susimaišė, bet tai skonio ir vaizdo nepagadino.
Ačiū Glacee
.
Ačiū Glacee

QUOTE(peledziuke @ 2007 01 15, 16:43)
sestadieni kepiau Gastroorgazmini brownies Cappuccino, Na, skonis nerealus
Butinai kepsiu dar karta. 




O aš jį vakar kepiau. Vyrui labai patiko, o man biškį per riebus...
Ir kepat susidūriau su techninėm problemom - iškepus nepavyko man jo iš formos išimt, būčiau turbūt tik trupinius išėmusi... Gal reikėjo kept ant kepimo popieriaus (aš kepiau tiesiogia istiklinėje formoje, tai bandant jį išimt, labai lūžinėjo)
taip reikejo ant kepimo popieriaus, o kas ten tau riebaus buvo ?

QUOTE(mamushka @ 2007 01 15, 18:01)
Nu nezinau, bet net skrandzio veikla sutriko... prisirijau mezimo, bet nuo 15 val. jau valgyt nenorejau, siandien irgi nelabai noriu dar

Man greiciausiai per riebus pats sokoladas buvo. O siaip viskas ten labai riebu tiek pats sokolado glaistas, tiek varske, tiek pyragelis...
Na, bet gal cia as jautri tik tokia, siaip jis labai skanus
