Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(Comma @ 2007 03 06, 23:57)
Glacee
Turiu uzsisaldzius rukytu lasiniu, sonines ir kumpio. Kai atskirai tai nera beprotiski kiekiai, bet va kai jau kartu tai nemazai gaunasi doh.gif  Kadangi jau yra rimtu planu grizti Lietuvon, tai kazkaip susisgribau kad reikia kazka daryti - juk nesivesiu atgal i Lietuva, o ismesti irgi butu griekas... schmoll.gif
Tai va toks prasymas - padek sugalvoti kaip tai naudingai suvartoti blush2.gif Masciau apie kokias bulkutes su lasinukais ir kmynais, bet paskui susibalamutinau - gal ne rukytus ten deda? g.gif Troskinau va raugintus kopustus su sonine, buvo skanu. Bet juk kasdien ju nevalgysi  lotuliukas.gif

ramiai gali kepti bandeles mielines su lasinukais pamaisytais su sonine. o kumpi juk ant sumustiniu niam niam thumbup.gif
Atsakyti
avinžirnių (nemarinuotų) beveik visada būna Akropolio Maximoj, kruopų skyriuje. ir virti ilgai jų nereikia, jei vakare pamerki. kitą dieną verdu apie pusvalandį.
Atsakyti
Glasee, tam recepte buvo spinatai, o parduotuvej as ju neradau, tai vat ir panaudojau medu ax.gif

Bandziau taip pat vistiena su 40 skilteliu cesnako. Labai jau ypatingas gavos tu cesnaku skonis, mums nelabai patiko ax.gif

Dabar dairaus ka dar reiketu pabandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2007 03 07, 16:53)
Glasee, tam recepte buvo spinatai, o parduotuvej as ju neradau, tai vat ir panaudojau medu ax.gif



Nu ale ir sumastyk - spinatus i medu pakeist doh.gif
Nu galva man neisnesa smile.gif dar suprasciau spinatus i rugstynes, blogiausiu atveju i kokias salotas, kopustas, o cia i medu lotuliukas.gif
Tosk, 4u.gif už išradingumą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 03 08, 00:19)
Nu ale ir sumastyk - spinatus i medu pakeist  doh.gif
Nu galva man neisnesa smile.gif dar suprasciau spinatus i rugstynes, blogiausiu atveju i kokias salotas, kopustas, o cia i medu  lotuliukas.gif
Tosk,  4u.gif už išradingumą smile.gif


Ne as cia atradau... Prisiminiau, kad vienam restorane esu ragavus lasisos su medum ir labai patiko. Tai ir pabandziau pati ykomponuoti medu blush2.gif Rezultatas gavos slanus 4u.gif
Atsakyti
Tosk
drasi mergina! smile.gif

Mamushka, VIOLA, Katu
4u.gif

Baltyminis-biskvitinis vyniotinis su kavos kremu
Vasarą pas mane buvo svečiuose vienas labai galantiškas ponas. Jeigu žiūrite Polsatą, tai turėtumėte žinoti - jis veda laidą "Domowa kawiarenka". Šis receptas iš jo knygos smile.gif Labai skanus derinys, kavos kremas - nepaprastas smile.gif bet visumoje pyragas labai greitai pagaminamas

user posted image
user posted image

Biskvitui:
4 tryniai
2 kiausiniai
70 g cukraus
80 g miltu
puse saukstelio kepimo milteliu

Baltymine tesla:
4 baltymai
80 g cukraus

Kremui:
Saukstas tirpios kavos, galima su kaupu smile.gif
400 ml plakamosios grietineles
2 pakeliai fiksatoriaus grietinelei

apie 350 - 450 ml rūgštaus džemo

Orkaitę įkaitinti iki 170 C, skardą 30 x 40 cm iškloti kepimo popieriumi.
Trynius ir kiaušinius išplakti su cukrumi, įpilti miltus su kepimo milteliais.
Tuo tarpu išplakti labai standžią baltyminę tešlą - baltymus su cukrumi. Tešlas sudėti į konditerinius maišelius ir spausti juostelėmis - vieną bisvitinę, kitą baltyminę. Taip išspausti apie keturias - šešias biskvitines ir penkias - septynias baltymines juosteles.
Kepti apie 20 - 25 minutes, kol iškeps biskvitas, baltyminė tešla gali likti minkšta, taip pat ji turi teisę sukrįsti smile.gif, neišsigąskite smile.gif. Atsargiai nuimti popierių (siūlyčiau naudoti geros kokybės popierių, kad nepriliptų baltyminiai sluoksniai.

Grietinelę sumaišyti su kava, pradėti plakti, įpilti fiksatorių, išplakti grietinėlę iki standžių putų.

Lakštą patepti džemu, ant viršaus - kremu ir susukti. Viršų papuošti likusiu kremu. Galima ir ne sukti - galima kepti apskritimus, ir juos sutepti kremu, galima - stačiakampį, tada supjaustyti taip, kad biskvitiniai -baltyminiai sluoksniai išsidėliotų šachmatine tvarka smile.gif

Valgyti galima iš karto. Lengvai ir greitai gaminasi, taip pat suvalgomas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 10 kovo 2007 - 23:01
Šiltos bulvių salotos
Atrodo, nieko ypatingo smile.gif Bet įvairių rūšių agurkų derinys priduoda labai įdomų skonį smile.gif salotos patiekiamos šiltos

user posted image

2 didelės bulvės
1 agurkas marinuotas
1 agurkas raugintas
1 agurkas šviežias (jei ilgavaisis, tai maždaug 50 - 75 g smile.gif)
gabaliukas raudonojo svogūno

šaukštelis medaus
šaukštelis garstyčių
saukštas citrinos sulčių
puse šaukštelio druskos
pora šaukštų aliejaus
puse šaukštelio juodųjų pipirų

Padažo ingredientus išplakti. Bulves išvirti su lupenomis, dar karštas supjaustyti kubeliais, sumaišyti su padažu. Agurkus taip pat supjaustyti kubeliais, labai plonai supjaustyti svogūnus ir viską sumaišytis su bulvėmis smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 11 kovo 2007 - 13:48
Tiršta pomidorų sriuba su kuskusu
Puikiai tinka pasninkui. Vietoje kuskuso galima naudoti makaronus - penne, campagnolle, fusilli

user posted image

vidutinio dydžio svogūnas
vidutinio dydžio morka
1 - 2 skiltelės česnako
stiebas saliero
1 didelė bulvė
šaukštas aliejaus
400 g pomidorų savo sultyse (maža skardinė)
druska, pusė šaukštelio medaus, mairūnas
gera sauja išvirto kuskuso arba makaronų

daržoves smulkiai supjaustyti, lengvai sušutinti aliejuje, pripilti apie 1 l vandens. Virti, kol daržovės išvirs. Įpilti susmulkintus pomidorus, užvirti, viską sutrinti, įberti druskos, sutrintą mairūną ir medų, dar porą minučių pavirti, patiekti su kuskusu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 11 kovo 2007 - 13:50
QUOTE(Glacee @ 2007 01 29, 22:46)
Msachen - višta kepta lavaše
Arabiškas patiekalas, nepaprastai skanus smile.gif Valgyti rankomis smile.gif



Siaubingai noriu pabandyti wub.gif Toks kvailokas klausimas - ka galima deti vietoj svogunu? As ju negaliu valgyt doh.gif Gal keptu morku su cesnaku ar dar ko? blush2.gif
Glacee, pastebejau, kad megsti arabiska virtuve ax.gif (visai kaip ir as biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 12 kovo 2007 - 23:22
vakar išbandžiau gastroorgazminį ...
patiko, kad be didelių pastangų galima normalu tortčiuką pasidaryti.
bet labai jau saldu. kaži, jei į varškę kondensuoto pieno visai nepilti?
Atsakyti
Dariau baltyminį- biskvitinį. Mano tortas. Nesunku padaryti, o efektas super.
Atsakyti
Glacee, tavo tema man buvo atradimas 4u.gif kol viską perskaičiau, naktimis tortus tik ir sapnavau doh.gif
dabar planuoju išbandyti Karpatę, tik mano vyras, priešingai nei Glacee, visai nemėgsta citrinos kepiniuose. patarkite, prašau, ar neįdėjus citrinos, Karpatė nepraras viso savo cinkelio?

o dabar trumpa istorija iš serijos "blondinės nuotykiai Glacee skyrelyje": skaitau medaus torto su citrusų nata (kirtis pirmame skiemenyje, sakau, gal čia tie citrusų griežinėliai ant torto viršaus taip vadinasi, o gal koks gudrus kremas) receptą ir niekaip nesuprantu, kur gi dingo tos natos (kirtis vis dar ant pirmo skiemens) gaminimo ypatumai g.gif žodžiu, dar kelis kartus skaičiau receptą, kol pagaliau protas prašvito biggrin.gif
Atsakyti