Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

QUOTE(Glacee @ 2007 03 28, 14:24)
Salotos su avokadu ir krabų lazdelėmis
user posted imageuser posted image
user posted image
Reikia avokado, krabų lazdelių, pomidoro, raud. svogūnų. Viską supjaustyti kubeliais. Užpilti galima aliejaus-citr.sulčių-medaus užpilu, jogurto-garstyčių užpilu, majonezu. Galima patiekti kaip salotas, galima kaip dipą su tostais

blush2.gif norėčiau šiandien šių salotų paragaut blush2.gif jei šeima iš 4 suaugusiųjų žmonių + 1 vaikas, kiek produktų reikia nupirkt ( blush2.gif suprantu, kad nemandagu klaust, bet ir nėra laiko skaičiuot... darbo pabaiga juk...) ir labai domina užpilas - visi šeimos nariai nėra mėgėjai ką nors ekstravagantiško ar egzotikos, g.gif paprastu majonezu gal geriau? o jogurto - garstyčių koks skonis gaunasi? - labai pikantiškas?

Kaip manai, jei Sonatinos panaudot užpilą (. 100 g neriebios grietinės (jogurto), 3 v. š. majonezo Light, 1 a. š. citrinų sulčių, 1 a. š. saldaus čili padažo, druska, pipirai) šioms salotoms? Ir ar galima nedėti svogūnų?
Ir koks čia per saldus čili padažas? Gal tai raudonoji saldžioji paprika?
Atsakyti
Mama Tania ant buteliuko būna parašyta sweet. Dažniausiai jis saldžiarūkšti ir nelabai aštrus.
Atsakyti
Glacee mano mažius mėsos reikalauja. Man geriausia receptai su vištieną, kiaulieną ir faršu (parašiau lyg faršas kokia atskira mėsa doh.gif )
Papildyta:
QUOTE(peledziuke @ 2007 03 28, 17:08)
aciu uz atsakymus drinks_cheers.gif Savaitgaliui saldumynas jau numatytas. biggrin.gif

Žinok pavojingas desertas lotuliukas.gif kaip prisėdi tai pasikeli kai nelieka doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 28 kovo 2007 - 15:44
Vakar internete aš radau štai ką http://www.blogas.lt...s.html?#c327158 (aišku, publikuodama šią nuorodą neleidžiu užmiršti Gerostrato.... lotuliukas.gif ) Taip pat šiame bloge yra pilna kitų mano pateiktų receptų ir Sonatinos receptų bei nuotraukų.
Labai nemalonus pojūtis, taip pat tokį poelgį laikau neetišku. Aš labai mėgstu, kai jūs naudojate mano pateiktus receptus, gaminate pagal juos. Labai smagu – tada atrodo, lyg mes svečiuojamės viena pas kitą. Tam mes čia ir susirinkom – kartu gaminti, bendrauti, pasidalyti įspūdžiais, pasimokyti iš klaidų ir pasidžiaugti pavykusiais darbais.
Bet ne tokiam neceremoniškam kopijavimui. Yra tam tikros bendravimo taisyklės, mes turime joms paklusti. Galima sakyti, kad tai receptai, tai nėra asmeniškai mano, tokių receptų pilnas internetas. Gal kažkas taip ir pasakys, bet aš drįstu pasakyti „ne“. Mano pateiktuose receptuose yra autorinių receptų, asmeniškai mano sukurtų, mano kompetencija šioje srityje leidžia tai daryti. Kitu atveju aš visuomet stengiuosi nurodyti šaltinį arba paminėti autorių, arba padėkoti jam, papasakoti, kaip šitas receptas atsidūrė pas mane. Kai kuriuose receptuose aš to neminiu, nes tai yra tiek plačiai žinomi receptai, kad jų ištakų rasti neįmanoma. Jeigu ir tai dar neįtikino, kad ir tam tikra recepto įrašymo forma, vertimas su komentarais ir pritaikymu mūsų sąlygoms, stilius, galu gale gramatinės klaidos – tai yra kažkieno nuosavybė, nesvarbu, kad tai yra viešai paskelbta, dar yra nuotraukos – o tai atitinka autorinių teisių objektą. Nesvarbu, kokios kokybės jos yra. Dar vienas dalykas – mes susirinkome šiuose namuose, mes turime gerbti šiuos namus. Jeigu atkreipėte dėmesį, tai kiekvieno puslapio apačioje yra SuperMamos draudimas be raštiško sutikimo naudoti vaizdinę ir grafinę medžiagą. Šiuo atveju, blogo autorė pažeidė ir mūsų bendrų namų taisykles.
Todėl aš labai prašyčiau tokio dalyko – tiesiog iš mūsų pagarbos kiekvienos sau ir kitiems – viešai (kituose interneto puslapiuose, bloguose, spausdintinėje medžiagoje etc.) kopijuodami temoje paskelbtą medžiagą, visų pirma atsiklausti SuperMamos ir manęs, gavę leidimą publikuodami – dėti nuorodas į šaltinį.

Ačiū labai už supratingumą! wub.gif

Jūsų Glacee

papildyta 14.34 val.
Blogo administracija ėmėsi veiksmų ir ištrynė kai kuriuos receptus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 29 kovo 2007 - 13:37
Ne etiška taip elgtis kaip pasielgė Neringa.
Atsakyti
Mama_Tania
oi... vakar tiek užsilaksčiau su visokiausiais reikalais, kad neatsakiau... doh.gif Dėl kiekio paprasatai skaičiuoju pusę avokado nosiai smile.gif O krabų lazdelių - kiek turiu, šiap gal po kokias 2-4 vienam... smile.gif Užpilus gali naudoti įvairius, gali ir paprastai majonezu užpilti, irgi bus gerai smile.gif o gali po-truputį jį skaninti kuo nors, o po to - ir keisti, jeigu, aišku norėsi smile.gif

tavi
group.gif

lotuliukas.gif O tortas... taip.... labai pavojingas ... svarbiausia vienodus požymius sukelia smile.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 29 kovo 2007 - 11:34
QUOTE(Glacee @ 2007 03 29, 11:06)
Vakar internete aš radau štai ką <...> Todėl aš labai prašyčiau tokio dalyko – tiesiog iš pagarbos mūsų kiekvienos sau ir kitiems – viešai (kituose interneto puslapiuose, bloguose, spausdintinėje medžiagoje etc.)  kopijuodami mano temoje paskelbtą medžiagą, visų pirma atsiklausti ir SuperMamos ir manęs, gavę leidimą publikuodami – dėti nuorodas į šaltinį.

Ačiū labai už supratingumą!  wub.gif

Jūsų Glacee

drinks_cheers.gif smile.gif

QUOTE(Glacee @ 2007 03 29, 11:30)
Mama_Tania
oi... vakar tiek užsilaksčiau su visokiausiais reikalais, kad neatsakiau...  doh.gif Dėl kiekio paprasatai skaičiuoju pusę avokado nosiai smile.gif O krabų lazdelių - kiek turiu, šiap gal po kokias 2-4 vienam... smile.gif Užpilus gali naudoti įvairius, gali ir paprastai majonezu užpilti, irgi bus gerai smile.gif o gali po-truputį jį skaninti kuo nors, o po to - ir keisti, jeigu, aišku norėsi smile.gif

nieko tokio, salotus nemėgstu ir beveik negaminu, bet vakar taip norėjau išbandyt, kad grįžus iš svečių visgi padariau pagal pirmą pateiktą receptą su majonezu ir tuo sonatinos užpilu (kažkaip pagalvojau, kad ten buvo avokado, tai gal tiks ir čia), bet ne, skaniau buvo su majonezu - tai čia aš pati kalta. Salotos skanios, gaivos labai, labai. nusprendžiau dažniau gaminti.
Ačiū glacee aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2007 03 29, 11:06)
Vakar internete aš radau štai ką http://www.blogas.lt...s.html?#c327158 (aišku, publikuodama šią nuorodą neleidžiu užmiršti Gerostrato.... lotuliukas.gif  ) Taip pat šiame bloge yra pilna kitų mano pateiktų receptų ir Sonatinos receptų bei nuotraukų.

Todėl aš labai prašyčiau tokio dalyko – tiesiog iš mūsų pagarbos kiekvienos sau ir kitiems – viešai (kituose interneto puslapiuose, bloguose, spausdintinėje medžiagoje etc.)  kopijuodami temoje paskelbtą medžiagą, visų pirma atsiklausti SuperMamos ir manęs, gavę leidimą publikuodami – dėti nuorodas į šaltinį.

papildyta 14.34 val.
Blogo administracija ėmėsi veiksmų ir ištrynė kai kuriuos receptus.


blink.gif blink.gif na nusikopinti sau ir pasigaminti yra viena, bet čia doh.gif doh.gif blink.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

g.gif tai, kad dar matau ir tavo ir sonatinos receptukus g.gif bet pritariu tam, kad jie turėtų būti ištrinti drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
As taip pat pritariu kad viesinti kituose ineto puslapiuose negalima (kiauliska). Kitas reikalas jei sau seiviniesi ar spausdiniesi. Aisku nematau nieko blogo jei pasiulai koki isbandyta ir patikusi recepta draugui. Kai isbando tada jau tekini bega cia ieskoti kitu tokiu receptu lotuliukas.gif
Atsakyti
Glacee
Gal netycia turi ir i dienos sviesa neistrauki (gal kur eilej stovi lotuliukas.gif ) roksu recepta? blush2.gif Na tokie kaip ir keksiukai bet jie kieti... Cia vel senu mokyklos laiku nostalgija pas mane prabudo lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai norėčiau padėkoti jums visiems už supratimą ir palaikymą wub.gif

Mama_Tania
labai smagu, kad salotos patiko ir kad išsirinkai sau tinkamiausią padažą. Juk virtuvėje, imho, labai svarbi yra laisvė - nebijoti recepto pakeisti taip, kaip labiausiai patinka smile.gif

Comma
O, roksai jau buvo ištraukti į dienos šviesą smile.gif štai čia roksai
Atsakyti
Kuom galiu keisti amonio kardonata? blink.gif


amonio karbonatas - tai tešlos purintojas. Aštraus kvapo. Pagal idėją turėtų būti PC prie prieskonių arba ten, kur priedai kepiniams arba kur soda. Nors nesu tikra. Šiaip namuose nelabai populiarus daiktas nors yra tam tikrų receptų, kur jis būtinas. Nors šiltose gaminiuose yra jaučiamas gan stiprus amoniako kvapas. Bet ataušus gaminiui kvapas dingsta. Amoniakas priduoda kiek kitokią tešlos tekstūrą nei kiti purintojai, kažkas vidutinio tarp mielinės tešlos ir trapios. Manyčiau galima pakeisti kepimo milteliais sumaišytais su soda.

Radau va toki tavo paaiskinima. Bet vistiek man neaisku - koki kieki tada imti to misinio? Irgi 5gr? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 29 kovo 2007 - 20:11