man taip pat atliktas ekstrinis CP . Nestumas buvo idealus ( kaip sakoma kaip pagal vadoveli) saremiai prasidejo 2h nakties (jau gulejau patologiniam skyriui kaip su pernesiojimu) 5h gimdos kaklelio atsidarymas 6 cm, 7 h jau pilnau atsidares kaklelis ir staiga pradejo dingti gimdymo eiga, skatino arklinem dozem, jokio rezultato, pradejo eiti gydytojai vienas po kito ir susirinkes ju konsiliumas nusprende daryti skubia operacija. tai po 9 valandu naturalaus gimdymo rezultate CP. Paskui paaiskino kad vaikas ejo veiduku i virsu, o svarbiausia kliniskai siauras dubuo. Operacijos metu gydytojas pasake sgimdytum ne daugiau kaip 2500 gr vaika.
Taigi jokiu pmastymu apie naturalu gimdyma net nebeturiu, jei planuosiu antra tai aisku kad bus planinis CP
QUOTE(spygliukas44 @ 2009 09 25, 15:51)
man taip pat atliktas ekstrinis CP . Nestumas buvo idealus ( kaip sakoma kaip pagal vadoveli) saremiai prasidejo 2h nakties (jau gulejau patologiniam skyriui kaip su pernesiojimu) 5h gimdos kaklelio atsidarymas 6 cm, 7 h jau pilnau atsidares kaklelis ir staiga pradejo dingti gimdymo eiga, skatino arklinem dozem, jokio rezultato, pradejo eiti gydytojai vienas po kito ir susirinkes ju konsiliumas nusprende daryti skubia operacija. tai po 9 valandu naturalaus gimdymo rezultate CP. Paskui paaiskino kad vaikas ejo veiduku i virsu, o svarbiausia kliniskai siauras dubuo. Operacijos metu gydytojas pasake sgimdytum ne daugiau kaip 2500 gr vaika.
Taigi jokiu pmastymu apie naturalu gimdyma net nebeturiu, jei planuosiu antra tai aisku kad bus planinis CP
Nu tai kliniškai, ne anatomiškai... dargi ir nuo galvytės matmenų priklauso, nuo to, ar kalcio nepadauginot nėštumo metu...
kai antro laukiaus, pakilo spaudimas. paguldė numušt, o ten tas bjaurybė pasijuto kaip namie ir ka šoktelėjo
. nepadėjo net lašinės. nu ir papjovė. extra
brrr, kaip baisu buva

mano nestumas buvo normalus, turejau siek tiek problemu su gimdos raumenim, bet siaip viskas buvo tvarkoj. Suejus terminui pagulde mane i patologini, pernesiojau savo leliu 5 dienom, prasidejo saremiai. Truko vos ne visa para, 1h nukele mane i gimdykla su 2,5 kaklelio atsiverimu. Na lyg ir naturalus gimdymas vyko, kol nepradejo mazeti vaikelio tonai ir nuleidus vandenis buvo zali, reziume-cp
nezinau del ko buvo zali vandenys nes daktarai nieko nepasake, taciau ligos istorijoje buvo parasyta Hipoksija - deguonies trukumas. ir 5.30 turejau savo lelyte maza

Mna ir dare neplanuota cezari nes gimdos kaklelis neatsidarinejo o kaip pastate lasenine-skatinamuju tai dingo vaikucio tonusai ir veze iskart operuoti
ne kas buvo

nepalanki akuseine anamneze = neatsidarynejo kaklelis, vaikas ejo kakteliu., zali vandenys
QUOTE(Bruno_girl @ 2009 08 24, 22:00)
Nusivyliau gydytojais, kad taip greit ėmė skatinti gimdymą nubėgus vandenims...
Tada nesupratau, o dabar jau žinosiu
Ilgas bevandenis laikotarpis žalingas kūdikiui. Taip pat ilgai užsitęsusi gimdymo veikla - sąrėmių metu kūdikis negauna pakankamo aprūpinimo deguonimi, mitybos, galima sakyti gyvena ektremaliomis sąlygomis. Esant sudėtingoms situacijoms gydytojai visada balansuoja tarp kūdikio/mamos gerovės, tarp įvairių priemonių ir procedūrų taikymo naudos/žalos ir nėra viskas taip vienareikšmiška. Aš asmeniškai nedrįsčiau už gyd. priiminėti tokius sprendimus, nes kiekvienas gimdymas reikalauja skirtingo sprendimo, o aš nesijaučiu turinti tiek patirties. Beje mano istorija panaši į jūsų ir aš džiaugiuosi, kad gyd. pagalba turiu dukrytę. 

Visa nestuma svajojau kaip savo maziukus gimdysiu pati. Jau su gydytoju buvau sutarus kad bandysiu saremius kentet vandenyje
, bet del issivysciusios sunkios preklamsijos teko daryti cezari 32 nestumo savaite.

o man irgi dare ekstrini cezario pjuvi, nes nebuvo jokios gimdymo veiklos.skatini skatino, o tik vaikucio sirdies tonai krist pradejo. zodziu isvados tokios: neprogresuojantis gimdymas, o kodel neaisku. prisimenu tik, kad labai baisu paliko, kai visa nakti issikamavus gimdykloj, ryte ekstra isveze i operacine. db laukiuosi antro stebukliuko, tai iskart pasake-cezaris

kazi antra syki lieptu gimdyt naturaliai ar su CP jei pirmas vaikas gime virs 4 kg, i gimdymo pabaiga veikla dingo ir teko prarandant samone jau be saremiu ir jokio noro stanginsis ji isstumt su 2 gydytoju ranku pagalba ir dar po visko placenta pati neuzgime, del ko pagimdzius teko gaut bendra narkoze ir operuot 
susimasciau va dabar kazkaip

susimasciau va dabar kazkaip

Del nustatytos sunkios preeklampsijos 34 sav. dare CP.
O ficialiai - del per siauro dubens