po 13 val bevandenio kaklelis atsidare tik per 4 cm, pradejo silpneti dukrytes tonusai. Pasirodo galvutes padetis buvo neteisinga ir tris kartus aplink kakla apsivyniojusi virkstele.tai operacija isgelbejo jai gyvybe

Mane neplanuotai operavo, kadangi vaiko galvutė nepratilpo pro vidinius dubens kaulus. Vaikas buvo 3880 g, 51 cm, ne pats didziausias. Niekas to nesitikėjo, nes nesu smulki, be to ilgai skatino ir kankinaus be nuskausminamųjų. O kadangi nesugebėjo anesteziologė padaryt dalinės nejautros
, apturėjau pilną.
Kitas lelius irgi gims nenatūraliai, nes ir gydytoja taip rekomenduoja, o ir aš pati pritariu, nors dėl pjūvio buvo rimtų komplikacijų. Nebenorėčiau niekada patirti to, ką turėjau iškęsti iki operacijos.
Kad nabaigt liūdnai, pasakysiu, kad jau laukiuosi!

Kitas lelius irgi gims nenatūraliai, nes ir gydytoja taip rekomenduoja, o ir aš pati pritariu, nors dėl pjūvio buvo rimtų komplikacijų. Nebenorėčiau niekada patirti to, ką turėjau iškęsti iki operacijos.
QUOTE(mazukas @ 2010 08 18, 09:51)
Mane neplanuotai operavo, kadangi vaiko galvutė nepratilpo pro vidinius dubens kaulus. Vaikas buvo 3880 g, 51 cm, ne pats didziausias. Niekas to nesitikėjo, nes nesu smulki, be to ilgai skatino ir kankinaus be nuskausminamųjų. O kadangi nesugebėjo anesteziologė padaryt dalinės nejautros
, apturėjau pilną.

Lengvo nešiojimo

O kodėl gydytoja rekomenduoja taip?
QUOTE(pandorita @ 2010 08 18, 10:48)
Rekomenduoja dėl to komplikuoto pjuvio gijimo, nes man jis nesugijo, ėjo skysčiai ir reikėjo už 1,5 mėn dar kartą siūti. Be to tarpas ne per didziausias, nei 3 metai nebus praėję. Ir dar, tie vidiniai kaulai tikrai nepraplatėjo

Aš su tuo jau susitaikiau ir ruošiuos būt paskersta dar kartą, tik neapsisprendžiu dėl nuskausminimo, ar dalinės ar pilnos prašyt, baisiai jau tas dūris į stuburą baugina.
Žinau, kad sunku atsigauti po pilnos narkozės, bet gal geriau nei atetity apturėt problemų su kojom, ar dar kuom. Kai man bandė leisti į stuburą, gal kokius 6 kartus, tai nuo vieno karto taip timptelėjo dešinę koją, kad galvojau, pridirbs man čia...
Jaučiu prašysiuos pilnos.
QUOTE(mazukas @ 2010 08 19, 09:28)
Rekomenduoja dėl to komplikuoto pjuvio gijimo, nes man jis nesugijo, ėjo skysčiai ir reikėjo už 1,5 mėn dar kartą siūti. Be to tarpas ne per didziausias, nei 3 metai nebus praėję. Ir dar, tie vidiniai kaulai tikrai nepraplatėjo
O pagal spėjimą, vaikas bus nemažesnis.
Aš su tuo jau susitaikiau ir ruošiuos būt paskersta dar kartą, tik neapsisprendžiu dėl nuskausminimo, ar dalinės ar pilnos prašyt, baisiai jau tas dūris į stuburą baugina.
Žinau, kad sunku atsigauti po pilnos narkozės, bet gal geriau nei atetity apturėt problemų su kojom, ar dar kuom. Kai man bandė leisti į stuburą, gal kokius 6 kartus, tai nuo vieno karto taip timptelėjo dešinę koją, kad galvojau, pridirbs man čia...

O argi svarbu, kad 3 metai būtų praėję? Pjūviui sugyti reikalingi 6 mėn., organizmui atsistatyti - bent metai. Tik jūsų atvėju (nors - kaip ir bet kuriuo kitu), kai dėl pjūvio buvo komplikacijos, reikėtų individualiai vertinti. Praktiškai iki pat gimdymo situacija gali keistis į bet kurią pusę.
Rašot, kad "pagal spėjimą, vaikas bus nemažesnis". Bet juk čia tik spėlionės, tiesą sužinosit tik išvydusi savo naujagimį.
Dėl anesteziolo, tiesiog žodžių trūksta. Bet jeigu ateityje tarsites dėl to iš anksto, kaip manot, ar bus taip pat? Beveik esu tikra, kad arba jus badant prikaišiojo, kad esat apkūni arba stuburas iškrypęs. Ir tikriausiai svajojo apie pakišą.
Aišku, negerai pagal save spręsti apie kitą žmogų, bet jei man darytų dar vieną operaciją, norėčiau kelių dalykų: kad gimdymas prasidėtų savaime, kad anestezija būtų spinalinė ir kad vaiką paliktų iškart su manim.
Tikiuosi, jums viskas bus kuo geriausiai - taip, kaip norit

QUOTE(pandorita @ 2010 08 19, 11:16)
O argi svarbu, kad 3 metai būtų praėję? Pjūviui sugyti reikalingi 6 mėn., organizmui atsistatyti - bent metai. Tik jūsų atvėju (nors - kaip ir bet kuriuo kitu), kai dėl pjūvio buvo komplikacijos, reikėtų individualiai vertinti. Praktiškai iki pat gimdymo situacija gali keistis į bet kurią pusę.
Rašot, kad "pagal spėjimą, vaikas bus nemažesnis". Bet juk čia tik spėlionės, tiesą sužinosit tik išvydusi savo naujagimį.
Dėl anesteziolo, tiesiog žodžių trūksta. Bet jeigu ateityje tarsites dėl to iš anksto, kaip manot, ar bus taip pat? Beveik esu tikra, kad arba jus badant prikaišiojo, kad esat apkūni arba stuburas iškrypęs. Ir tikriausiai svajojo apie pakišą.
Aišku, negerai pagal save spręsti apie kitą žmogų, bet jei man darytų dar vieną operaciją, norėčiau kelių dalykų: kad gimdymas prasidėtų savaime, kad anestezija būtų spinalinė ir kad vaiką paliktų iškart su manim.

Man svarbu, nes norėjau jau anksčiau pastoti, bet patarė neskubėti. Nuprendėme, kad geriau nerizikuoti ir išlaukti.
O anesteziologė tai tikrai norėjo kyšio, nes jie čia visi pripratę imti, bet neturėjau, nes buvau tik už natūralų gimdymą be nuskausminamųjų.
nuvažiavom su sarėmiais ir pradėjusiais bėgti vandenimis - dar pora valandėliu kol iki gimdyklos atkeliavom.. o tada patikrino atsidarymą kaklelio - sako :čia ne į galvutę remiuos man atrodo
-> tada echo ir operacija. Sedėjo panelė nors to ir nežinojom - paskutinis echo buvo 22 sav. darytas..... 
Papildyta:
aš irgi šito norėčiau... žiūrėsim kaip bus su randu ir visais kitais dalykais.. bet dabar tikrai norėčiau leliuką turėti šalia nuo pat pradžių..
ir vyrą aišku - kad padėtų bent pirmą naktį

Papildyta:
QUOTE(pandorita @ 2010 08 19, 10:16)

Man nubego vandenys, o atsidarymas 0cm
Skatino, vis tiek nieko
Todel nusprende "papjauti" nebevargint nei manes, nei vaikiuko 
Papildyta:
aš irgi šito norėčiau... žiūrėsim kaip bus su randu ir visais kitais dalykais.. bet dabar tikrai norėčiau leliuką turėti šalia nuo pat pradžių..
ir vyrą aišku - kad padėtų bent pirmą naktį 
Su antraja (gime 2005m), kai tik prabudau po narkozes ir atnese mano pupa

Papildyta:
QUOTE(opalė @ 2010 09 01, 19:45)

Su antraja (gime 2005m), kai tik prabudau po narkozes ir atnese mano pupa

10 val. saremiavau naturaliai and jogos kamuolio
bet gimda atsidare vos 3cm. Po to suleke gydytojai nusprende, kad kol nevelu reikia daryti mobilia epidura (kurios visiskai nenorejau), nes spejo kad 99% teks atlikti CP (nelabai tokie spejimai guode). Veliau nuleido vandenis kad greitetu visas procesas ir pradejo lasinti skatinamuosius i vena (kas mazajai pilvelyje ypatingai nepatiko). Kadangi kas valanda lasinamu laseliu kieki vis didindavo, leliuko sirdelei tai netiko ir pasiekus 8lasus pradejo sparciai kristi leliuko sirdeles ritmas
Labai del to nerimavau,nes gimda nenorejo daugiau atsidaryti
Taip leliuko sirdeles ritmas buvo nukrites 3kartus,bet vis pavykdavo akuserei ji atstatyti (mane paguldzius ant lovos ir vartaliojant kaip saslyka ant tinkamo leliukui sono). Deja, dar po 5val gimda nepakrutejo is vietos tie patys 3cm, o ir vel leliuko sirdeles ritmas sparciai nukrito,tik si syki 4min nepavyko jo normalizuoti,tad teko skubiai vezti mane i operacine, kur is padare CP. Po ilgu kankinanciu 16val gime pats nuostabiausias ir brangiausias musu turtas
Sveikutis rekiantis mazytis raudonas kudikelis

NĖŠČIŲJŲ INTRAHEPATINĖ CHOLESTAZĖ- stai si priezastis privede prie extra cezario 37 savaiteje. Per savaite laiko pradejo blogeti mano sveikata,galop per kelias valandas pradejo gan greitai stoti mazyles sirdele,o gulint ant operacines stalo stojo ir manoji..visa laime dabar sveikos ir laimingos.
Laba
Gal kuri turit patirties ar info apie tai jei jau placenta kalkeja, tai daro CP ar dar skatina?Sestadieni buvom echo, ryt numatyta data gimdymo, treciadieni guldo i ligonine, nes sake pernesiot negerai.Tai nesuprantu ka jie daris su manim??

Gal kuri turit patirties ar info apie tai jei jau placenta kalkeja, tai daro CP ar dar skatina?Sestadieni buvom echo, ryt numatyta data gimdymo, treciadieni guldo i ligonine, nes sake pernesiot negerai.Tai nesuprantu ka jie daris su manim??