Įkraunama...
Įkraunama...

Neplanuotas cezaris

Skatino, uzeinant saremiams pradejo kristi leliuko tonai, todel prireike daryti Cezari. Operacijos metu paaiskejo, kad leliuko labai trumpa virkstele buvo - kai tik pradejo jis leistis zemyn, virkstele isitempdavo ir jam pradedavo trukti deguonies... schmoll.gif
Atsakyti
Vaikelis buvo labai didelis, dubens kaulai siauri, kaklelis nesidare, todel nusprende daryti cezari. Padare pjuvi pamate mano vaikui aplink kakla du kartus apsisukusia virkstele. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nissalija @ 2010 07 07, 06:44)
Man su antru vaikeliu dare skubu CP.  Pirma vaika gimdziau pati, bet prasikankinau 22 val, niekaip neatsidare kaklelis. Antrasis velavo 12d. kviete gymdyma, nuo 12val, su visais skausmais ir iki pilno atsidarymo kankinaus 11 val, kol gydytoja liepe nebestumt vaikelio nes virkstele buvo ji laikius ir vaikutis galejo uzdust, tai gi po pilnu gymdymo kanciu nuveze i operacine. Aciu Dievuj vaikutis gime sveikas ir viskas buvo gerai, nors apie save to nepasakyciau, buvau labai silpna, krito gemoglobinas, teko perpildinet kraujo. Gulejau kaip lavonas, net prie vaikelio negalejau prisiliest. Kaip prisimeno ta kosmara, tai zinokyt niekam nelinkeciau cezario!!! Dabar laukios 3, bijau kad vel cp darys, nors sakiau kad gimdysiu naturaliai, bet jau man kazkaip paranoja prasideda, liko 10 dienu, vaikelis lyg ir nusileides senei, spazmuoja labai daznai, bet kaip negymdau taip negymdau, bijau kad vel kas vaikelio nelaikytu... blink.gif

tau taip atsitiko nes planinio nedare, jei is kart darytu tai jaustumeisi puikiai.kAI ilgai kankiniesi nusilpsta organizmas ir prasideda komplikacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske83: 16 gruodžio 2010 - 17:32
nubego vaisiaus zali vandenys, neatsiverinejo gimda
Atsakyti
Pirma karta extra CP buvo prie pilno kaklelio atsidarymo, nes pradejo stoti vaiko sirdele. Visa virkstele buvo apsivyniojus aplink sunaus kakliuka ir pilvuka (nesimate to kai buvo darytas ultragarso tyrimas).

Antras buvo planinis, savaite iki nustatyto termino. Nesiprasiau jau pati antro gimdyti, o gydytojai ir nesiule-rekomendavo cezari (ilga laika placentos pirmeiga buvo- nors iki termino ir pasislinko, prognozavo didelio svorio vaika, del pirmo gimdos rando ir t.t.).
Atsakyti
man tai kaklelis visiskai neatsidare per beveik para tik vos daugiau nei centimetras...
Atsakyti
Mano diagnozė taip pat kliniškai siauras dubuo. Keista, bet gydytoja, pas kurią lankiausi nėštumo metu, kaip tik sakė "Koks platus dubuo, kaip bus lengva pagimdyti, vaikas lengvai pralys..." 11h taip prasikankinau, laukė laukė kol tas vaikas bent kiek įsistatys, bet nesulaukė ir padarė CP. Kai atnešė pasirašyti sutikimą operacijai, jau buvo taip juoda akyse, kad nebesugebėjau net pavardės įskaitomai parašyti, o parašą išvis padėjau per vidurį lapo kažkur padėjau ir to net parašu nepavadinčiau...
Atsakyti
Mano klubai 86 cm, bet kaip suprantu ne nuo klubų priklauso.. įdomu būtų išsimatuoti dubens dydį prieš pastojant. Įdomu ar paprašius šeimos gydytojos, galima būtų pasidaryti rentgeną?
Bijau, kad gali būti komplikacijų, labai nenorėčiau CP, bet giliai širdyje tikiu, kad sugebėsiu pati pagimdyti ax.gif
Atsakyti
Manau kad čia dar ir nuo pačio organizmo priklauso, ar nėra jokių komplikacijų ir pan. Negalima taip teigti, kad jei pas vieną siauras dubui ir nepagimdė tai kitais bus tas pats. pas mane dubuo nėra siauras, bet vaikas slinko labai lėtai ir sunkiai...
Atsakyti
Literaturoj vis raso, kad vaikas turi nusileisti i mazaji dubeni likus 2-4 savaitem iki gimdymo. Mano gimdymo terminas jau suejo, o leliaus galva vis dar aukstai. Ar tai gali buti pozymis, kad dubuo per siauras? g.gif
Atsakyti
prieš gimdymus pas mane klubai irgi buvai nedideli - 85 cm. bet išmatavus dubens kaulus "skriestuvu", pasirodo jie net ne siauri, o vidutiniški, net biški virš vidurkio.
abu išgimdžiau lengvai, per kelias stangas.
Atsakyti
pries gimdant pirma sunu, mane vos ne mirtinai isgasdino viena gine, pareiskusi, kad mano dubuo per siauras ir as niekaip neisgimdysu. beje, ji pati moteriske amziuje, bet vaikelio nei vieno neturi. ir ka, kai atejo laikas gimdyti, viskas susitvarke, kaip ir turejo buti. aisku, taip skaudejo, kad atrode, jog dubens kaulus kazkas lauzo. tas pats buvo ir per antra gimdyma. manau, prasiplete dubuo kiek reikejo, tiek tos bedos ir buvo.
Atsakyti