Įkraunama...
Įkraunama...

Neramus miegas

QUOTE(deltadu @ 2007 12 20, 13:53)
Gal ir teisybe,bet kaip istvert dabar?Jeigu neduodu valgyt - nusiramina ir uzmiega tik ant ranku.Bet as jau fiziskai nepajegiu jo tampyt per visa nakti.As ji atnesioju per diena.Nugaros skausmas nerealus.Itariu,kad isvarza,keleta kartu buvo visa nugara surakine ir savaite prikauste prie lovos... verysad.gif Nakti nuraminu maziu tik as,nes vyro neprisileidzia doh.gif Tai sia nakti leidom ramiai parekt gal 40min.,bet gaila pasidare ir vel paemiau ant ranku.Kai pavargo berekdamas,tai ismiegojo 3,5 val. smile.gif Stai tokios musu naktys.Ir kodel tik naktys,juk dienomis viskas kuo puikiausiai. g.gif

Mūsų irgi panaši situacija, dukrytei jau 10,5mėn, o nakties nei vienos ramios dar nebeturėjus, džiaugiuosi, kad bent dabar nebeklykia ištisom naktim, kaip pirmus mėnesius. O to klykimo isteriško priežastis jai būdavo spranduko nukrėtimas, aišku šituo dalyku mažai kas tiki, kitos mamos ir užsipuola, bet mum tai pasiteisino ir padėjo, o tai irgi jau neskyriau nei dienos nuo nakties, nuo nugaros skausmo akyse juoduodavo.
Bet va dabar tai nežinau kas jai darosi, naktim taip blaškosi, iš vieno lovytės galo į kitą g.gif
Atsakyti
Mano mazajai 6,5 men. Maitinu ja pati mamos pienu... Anksciau buvo pasakaite naktimis - keldavausi 1-2 kartus. Dziaugiausi... O po keliu men (apie 3-4 men) situacija pasikeite - vis daugau ir daugiau keltis pradejau... Diena jau mazai bemiega. Pagrinde tik parke kai vaikstau, o namie - tik pusvalandziui uzmiega, tad man su ja pamiegot sunkiai iseina... Po to kuri laika miegojo su manimi lovoje, kai tik norejo ir maitindavau. Nes man jau labai truko miego, be to nuo supavimo ir laikymo ant ranku, nugara taip isiskaudejo, kad net graziai i lovyte negaliu paguldyt, rakina tiesiog nugara... Tad buvo patogu, kad ji gulejo salia... Pries kelias dienas vel pradejau guldyt i lovyte, tai keliuosi N kartu... Gal kokius 5-7 kartus.. Dziugu, kai uztenka ja atklot, trumpam ranka pridet ar pasilenk arciau jos, kad jaustu kvepavima mano ar pan ir ji vel uzmiega... Nesvarbu kad tik pusvalandziui... Atkreipiau demesi, kad kelia ji mane mazdaug kas 2 val. Mama sako, gal jai pieno truksta... Bet abiejoju...
Beje, del verkimo - nelabai leidziu isiverkti, nes jau kelis kartus tycia arba netycia leidau tai padaryti, tai sau ant galvos... po to ji issibudina ir miego nebenori, tada sedziu su ja 1,5 val kokia, kol vel bus galima migdyt... bet ir vel tik maitindama, uzmiega... Niekaip kitaip neiseina... Dar anksciau uzmigdavo maitinant salia pasiguldzius lovoj, po to perkeldavau... O dabar TIK ANT RANKU supuojant maitinu sededama ant lovos... Jokiu misinuku nei dienai, nei nakciai nepriima... Arbateles ir sultys diena irgi sunkiai geria, geriausiu atveju po pusvalandzio vel prie krutines mano lenda... Ir pabandyk neduot, net dreba ir verksnoja kaip nori, o jei dar pakankinu pora sek, tai ir verkt graudziai pradeda... Vargsiuke...
Taip ir gyvenam... Gal pas ka panasiai? Gal turit ka patarti?
Beje, del valerijono lasu... Ar galima ju duoti kudikiui? Nuo kokio amziaus? Kazkaip bijau labai...
Atsakyti
Pas mus panasi situacija buvo. Pradejo keltis naktimis kas valanda ir uzmigdavo tik su papuku burnoj. Ir taip daugiau nei menesi, nors pries tai neblogai miegojo, č kartus per nakti maitindavau. Pasitarus su gydytoja, nakciai pradejau duoti misinuka, pries tai is krutines pamaitinu ir duodu misinuka. Aisku kad truko pienuko, nes isgerdavo apie 100 ml. Nu ir ka ir tik i gera, Maitinu 4 val. ryto, po to 7. As dar uzmigti pati pripratinau. Jau kai pavalgo misinuko, atruginu ir idedu i jo lovyte, pradeda jis man juoktis, krykstauti. As soske i burna, salia merliuka ir iseinu is kambario. Nu aisku, uzmiega ne is karto, muistosi, blaskosi, zaidzia su soske ir su merliuku, ciulpia dar ir anklode. Jau kai verklsena tik tada ateinu, vel soske i dantis ir vel iseinu. Taip kelis kartus pavaikstau, ir po to jis uzmiega. Buna kad keliuosi naktimis soske ideti ar ant soniuko pasukti, bet valgo tai 4 ryto. Dabar jam 5 men. O diena irgi miega gerai jei balkone, 2-3 valandas ismiega po 2 kartus, gali ir 3 kartus.
O dar anksciau tai biski buvo gal sumaises diena su naktim , nezinau, bet gerem Acominimum, tai tikrai pastebejau poveiki, bet po kokiu 2-3 savaiciu tik. Cia homeopatiniai lasiukai.
Atsakyti
Lina.liepa, tikrai panašu į pieno trūkumą. Aš irgi netikėjau, kad galį trūkti pieno, tada pabandžiau nusitraukt pienuko, ir pamačiau kad iš vienos pilnos krūties tik 60ml pritraukdavau verysad.gif . Tą nutrauktą sugirdydavau prieš naktį. Su mišinukais irgi, ne kiekvieną gėrė. Mums skaniausi buvo Tuteli ir Aptamil. Gali pabandymui skysto nusipirkti. Svarbu kad apskritai iš buteliuko gertų. Pradžiai pabandyk su nutrauktu pienuku. Beje vaikai labiau mėgsta kaučiukines soskes negu silikonines. Įkišdavau apsnūdusiam ir išgerdavo.
Dar gali būt kad dantukai dygsta, jau toks laikas mirksiukas.gif
Ir jei jau neišsimiegi taip, tai gal geriau su vaiku miegot? Ar tau labai trukdo? Kai pagerės, atpratinsi.
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2008 01 24, 12:26)
Lina.liepa, tikrai panašu į pieno trūkumą. Aš irgi netikėjau, kad galį trūkti pieno, tada pabandžiau nusitraukt pienuko, ir pamačiau kad iš vienos pilnos krūties tik 60ml pritraukdavau  verysad.gif . Tą nutrauktą sugirdydavau prieš naktį. Su mišinukais irgi, ne kiekvieną gėrė. Mums skaniausi buvo Tuteli ir Aptamil. Gali pabandymui skysto nusipirkti. Svarbu kad apskritai iš buteliuko gertų. Pradžiai pabandyk su nutrauktu pienuku. Beje vaikai labiau mėgsta kaučiukines soskes negu silikonines. Įkišdavau apsnūdusiam ir išgerdavo.
Dar gali būt kad dantukai dygsta, jau toks laikas  mirksiukas.gif
Ir jei jau neišsimiegi taip, tai gal geriau su vaiku miegot? Ar tau labai trukdo? Kai pagerės, atpratinsi.

Nu baikit su tais pienu trukumais,ir tarybiniais tikrinimo metodais - nutrauksiu, tai zinosiu kiek turiu. Pienas gaminasi jusu vaikuciui bevalgant, negi galvojat kad krutys gali vienu metu islaikyti po puse litro pieno? Krutyse ramybes metu buna iki 70ml pieno, kai kudikis valgo pienas gaminasi. Kuo daugiau valgo, tuo daugiau gaminasi. Pries griebdamos misini ilyskit i SM maitinanciu patarimus... O su misiniu ismiega todel, kad misinys ilgiau virskinamas. MP susivirskina per 2-3val, o misinys gali ir per nakti.
O siaip as pabandyciau vakare duoti kokios nors pieniskos kruopu koses. Mano vaikas kai pradejau kruopas vakarui duot, pradejo geriau miegot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 24 sausio 2008 - 12:50
QUOTE(laurriukas @ 2008 01 24, 12:26)
Lina.liepa, tikrai panašu į pieno trūkumą. Aš irgi netikėjau, kad galį trūkti pieno, tada pabandžiau nusitraukt pienuko, ir pamačiau kad iš vienos pilnos krūties tik 60ml pritraukdavau  verysad.gif . Tą nutrauktą sugirdydavau prieš naktį. Su mišinukais irgi, ne kiekvieną gėrė. Mums skaniausi buvo Tuteli ir Aptamil. Gali pabandymui skysto nusipirkti. Svarbu kad apskritai iš buteliuko gertų. Pradžiai pabandyk su nutrauktu pienuku. Beje vaikai labiau mėgsta kaučiukines soskes negu silikonines. Įkišdavau apsnūdusiam ir išgerdavo.

na cia tai netrukumas schmoll.gif va as po pusvalandi minkydavausi su pientraukiu ir is abieju 40 ml vos ne vos pririnkdavau wink.gif. ir tai is tikro kiek pumpuodavau, tiek begdavo, tik kai jau primaitinejau, tai aisku ir ciulpt 2.gif tingedavo.
tik faktas kad pavalgius mano pienelio miegodavo max 2 val. po to valgyt vel prasydavo, o su misinuku ilgiau miegodavo. smile.gif
Atsakyti
Miegu su dukryte... Nusprendziau smile.gif Aijjj... Kaip bus, taip bus... Paskatino mane gyvas irodymas. Buvom ana diena sveciuose ir suzinojau, kad vyro krikstadukte irgi su mama miegojo iki tol, kol maitino ja krutimi. O maitino iki 1 metuku 3 men. Aisku pas ja kitokia padetis buvo. Jos vyras naktimis dirbo tuo metu, tai galejo ramiai su ja miegot. Sake, dukryte pabusdavo, kruti susiranda ir toliau miega.. smile.gif ir ramu smile.gif o kai nustojo maitint pati, nieko ten sake, nereikejo kankintis ir pratint prie lovytes, kad atskirai miegotu... Jokiu problemu sake nebuvo..
Pas mane aisku kiaip siek tiek: vyras yra isstumtas is lovos ir miega kitam kambary smile.gif bet uztat man kankintis nereik, keltis naktimis, prasibudineti, dukryte kilnoti.. ir pati geriau issimiegu db, nugaros neskauda jau taip..
Del pienuko, tai sutinku - misinukas lieka misinuku... Pienukas ar misinukas is buteliuko lengviau geriasi, o va kryti zist yra jau darbas.. Be to manau, kad pienas gaminasi kai zista, tik va tempai labai leti.. B eto, nepamirskim, kad pienuko sudetis skiriasi nuo pirmu dienu zindymo ir nuo misinuko... Nera gi tiek vietos kruty, kad 200 ml pieno sutalpint maitinimui. Manau, jei dukryte pavalgo 60 ml, jei uztenka.. Jei labai kankina mane, tai duodu kita kruti... Kazkaip nelabai tenka duoti db misinio... Stengiuos prasisukti... Diena arbatele, sultis duodu, bet vos paragauja, pasiraukia ir vsio... Pripazista tik mano piena... Tai net pagudrauju, ir po kosytes tik trumpam duodu ir taupau pries miega maitinimui, nes tada buna kad ir abu papus duodu, kad tik greiciau pasisotintu ir uzmigtu smile.gif nemoku be krutines uzmigdyt.. deja... blink.gif
Atsakyti
labukas mamytes,perskaiciau jusu pokalbius ir prisiminiau kaip pas mus buvo.mano suneliui jau 2m. clap.gif as savo leliu krutimi visai nemaitinau,ne tai,kad tingejau ar ka,bet jis pats neime,nei ligoninei ,nei namuose.turejau su pompa nusitraukti,o paskui maitinti-tai vargo buvo.krutys mano dideles-pieno buvo irgi kaip pas karve thumbup.gif slape po nakties budavau.o blogiausia buvo tai,kad kaip jam suejo 2savaites nustojo visai gerti.tai turedavau nusitraukti ir ispilti-sirdy skaudedavo pilant.tai paskiau kaip maudydavau pildavau i vandeny-nors siek tiek naudos buvo. doh.gif o del miegojimo krtu,tai gailiuosi pati,kad pripratinom su mumis miegoti(nes jam nuo gimimo nosyte buvo uzsikimsusi ,tai gailedavom ir vis pas save imdavom),tai dabar vargas nenori visai atskirai miegoti.santykei su vyru aisku pasidare kitokie-truksta tu apsikabinimu ir t.t.bet patys kalti.delto dabar visada sakau kitoms nors ir kaip sunku -stenkites neimti vaiku pas save i lova.nes manau vienetai,kurie neturi paskui problemu su atpratinimu.
Atsakyti
Mes saviski buvom jau atpratine nuo bendros lovos, bet dabar dantys dygsta, tai man jau nervai nelaiko tiek sokinet prie lovytes. Isimetam per viduri ir miegam. Daug kas sako pripras. As kazkaip nesureiksminu. Pati is vaikystes atsimenu kaip eidavau pas mama pagulet smile.gif Man tai vieni maloniausiu prisiminimai. Tad ir savo vaikam leisiu, reik dziaugtis tuo, kad esam vaikam reikalingos. O tai juk toks trumpas laiko tarpas. Tuoj prades gedintis, raukytis, ne prisiglaust nenores sad.gif
Atsakyti
Nu apie tarybinius metodus, čia taip jau nereiktų smarkiai kritikuot schmoll.gif . Žinokit visoms individualiai, man pasiteisino būtent tas tarybinis. O maitinimo temoj visos į vieną dūdą pučią aceit - mišinukas tai nuodai. Man geriau kiek primaitint, ir abiems jaustis gerai. Nereikia nė vienos teorijos priimt už 100roc. Nes visos mes skirtingos ir mūsų vaikai taip pat. Be pigu kai pieno marios ir vaikai naktį nesikėlinėja po 5 kartus. Nesiplėsiu čia apie maitinimą, aš tikrai žinau kad man to pieno trūko, vaikui svoris neaugo. Beje neurologė sakė, kad tas papo kaišiojimas kas valandą ir iššaukia miego sutrikimus. Patarė, neduot dažniau kaip kas 3 val. Sakė tarybiniais laikais, prkatiškai nebuvo miego sutrikimų.
Dėl lovos irgi visiems skirtingai, jei netrukdo lai guli vaikas kartu. Reikia rinktis mažesnę blogybę manau. Kas iš to kad miegosi su vyru, jei jausies kaip zombis g.gif Mes lovoje tilpdavom tryse, bet vaikas tikrai trukdė, kai pradėjo geriau miegoti buvo iškeldintas į lovytę. Paisterikavo kokią savaitę ir priprato.
Kai pripratinau užmigti vieną, lovytėje, ir naktį beveik nesikelia, nes žino, kad gaus pabliaut kokias 5 min kol prieisiu. Tai jam neapsimoka dabar tongue.gif . Tai va, kantrybės ir sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2008 01 28, 10:04)
Nu apie tarybinius metodus, čia taip jau nereiktų smarkiai kritikuot  schmoll.gif . Žinokit visoms individualiai, man pasiteisino būtent tas tarybinis. O maitinimo temoj visos į vieną dūdą pučią aceit - mišinukas tai nuodai. Man geriau kiek primaitint, ir abiems jaustis gerai.  Nereikia nė vienos teorijos priimt už 100roc. Nes visos mes skirtingos ir mūsų vaikai taip pat.  Be pigu kai pieno marios ir vaikai naktį nesikėlinėja po 5 kartus. Nesiplėsiu čia apie maitinimą, aš tikrai žinau kad man to pieno trūko, vaikui svoris neaugo. Beje neurologė sakė, kad tas papo kaišiojimas kas valandą ir iššaukia miego sutrikimus. Patarė, neduot dažniau kaip kas 3 val. Sakė tarybiniais laikais, prkatiškai nebuvo miego sutrikimų.
Dėl lovos irgi visiems skirtingai, jei netrukdo lai guli vaikas kartu. Reikia rinktis mažesnę blogybę manau. Kas iš to kad miegosi su vyru, jei jausies kaip zombis  g.gif  Mes lovoje tilpdavom tryse, bet vaikas tikrai trukdė, kai pradėjo geriau miegoti buvo iškeldintas į lovytę. Paisterikavo kokią savaitę ir priprato. 
Kai pripratinau užmigti vieną, lovytėje, ir naktį beveik nesikelia, nes žino, kad gaus pabliaut kokias 5 min kol prieisiu. Tai jam neapsimoka dabar  tongue.gif . Tai va, kantrybės ir sėkmės.

Tarybiniu metodu laikau ta matavima - kiek nutrauksiu, reiskiasi tiek yra. Tai absoliuti netiesa.
As taip pat labai anksti itraukiau misinukus, bet del kitos priezasties. Mano vaikui labai pute pilva nuo mano pieno. Tiesiog valgydavau vien bulkas ir gerdavau vandeni. Su misinukais situacija pagerejo, bet turejau rinktis belaktozi misini. O naktinis kelimasis man visiskai nepasiteisino, kiek be misiniu tiek ir su misiniais kelesi. Tik antru atveju buvo sunkiau, nes zymiai patogiau vaika pamaitint is kruties ir toliau miegot, negu eit daryt misinio.
Aisku, kad kiekvienai pagal save, as uz laiminga mama ir vaika.
Mes sianakt vel be miego. laukiu dar vieno dancio. Per praeita savaite trys virsuje islindo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 28 sausio 2008 - 10:14
SVEIKOS MAMOS. SKAICIAU AS KAIKURIUOS PASISAKYMUS IR KADANGI BUVAU PRIES MENESI SUSIDURUS SU VAIKO BUDINEJIMU KAS 1-1,5 VAL. NUTARIAU PAPASAKOT SAVO METODA.

MANO VAIKUI DABAR 5 MEN. TAI BUDAMAS 4 MEN JIS "PAGEDO" IR PRADEJO ATSIBUDINETI KAS 1-1,5 VAL. KANKINAUSI VISA MENESI, KOL NEBEISTVERIAU.

PASKAICIAU GERA KNYGA KURIOJE PARASYTA- "LEISKIT VAIKUI REKT KIEK JUMS SIRDIS LEIS IR VIENA DIENA NEPASTEBESIT KAIP ISMIEGOSIT IKI 6 VAL. RYTO".

ZIAURUS METODAS,ANE? verysad.gif

BET...

BUVOM ISITIKINE, KAD VAIKO NAKTINIAI KELIMAISI, TIK NORAS PABUT SALIA MAMOS, O NE PILVAS IR NE ALKIS. PASITAREM SU VYRU IR NUSPERNDEM, KAD VAIKA MAITINSIU TIK 2 VAL., 5 VAL. IR 8 VAL. , O JEI ATSIKELS KITU LAIKU TEGUL REKIA. PRIES UZMIEGANT TEGUL IRGI REKIA JEI NORI.

1. PIRMA NAKTIS BUVO ZIAURI, NES VAIKAS KLYKE GAL DVI VALANDAS IR VYRAS VOS JI UZMIGDE; ATSIKELE 1.30 VAL. IR DAR NEMAITINOM VAIKAS PAREKE 30 MIN. IR UZMIGO PATS; PAMAITINDAVAU TIK MUSU NUSISTATYTU LAIKU (pati nekeldabau specialiai, bet jis pats pribusdavo)
2. PO TOKIO VIENOS NAKTIES SEANCO NEPATIKESIT- VAIKAS PRADEJO IR PATS GREICIAU UZMIGTI (KARTAIS PAVERKDAMAS) IR PRADEJO NORMALIAU MIEGOTI. DABAR KELIASI 2 VAL. PAMAITINU IR 6 VAL. PAMAITINU. BUNA PRABUNDA IR 4 VAL BET TRUMPAI PAREKES PATS UZMIEGA

ISVADA. KAD IR KAIP BAISIAI ATRODYTU VAIKO VIRKDYMO METODAS, JEI NORIT RAMYBES IR PADETI VAIKUI, t.y. ISMOKINTI VAIKA PATI UZMIGTI, AUKLEKIT VAIKA!!!!

SEKMES

Atsakyti