Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

QUOTE(blogybe @ 2009 03 12, 00:14)
Sveikos  4u.gif  As kiek gyvenime susiduriau su seimomis kuriu vaikai i tevus kreipiasi "jus" tai man is sono ziurint kad seimos gyvena lyg su svetimais zmonemis, bijo i akis paziuret, kalbet, juoktis ir t.t tai manau kad savo vaikus mokinsiu i mane ir vyra kreiptis tu, noreciau as savo vaikuciam but mama-drauge,juk taip fainai su vaikais bendraut siltai be paslapciu... rolleyes.gif  (nors zinau kad taip be paslapciu nebus)... smile.gif

na man TU labaia rtima,mano vyras i savo mama kreipiasi jus man visai neiprasta,nesuprantama,as su savo mama galiu kaip su drauge pasikalbeti pajhuokauti,nesamone kaip reikia i tevus jus kreiptis,is sono atrodo,kad vaikai ir tyevai svetimi,tik svetimam zmogui gali sakyti jus,bet tikrai ne tevams drinks_cheers.gif
Atsakyti
tiktai TU!!!!as savo mazyliai neleisiu i mane ar i vyra kreiptis jus!!!nesamones!cia juk mano vaikas, pats brangiausias, mylimiausias, tai musu santykiai yra patys silciausi smile.gif
Atsakyti
i savo tevus kreipiuosi tik tai TU ,nes vienakart apie tai buvo su mama kalba mano drauge i tevus kreipiasi jus as uzklausiau mamos kaip tau butu maloniau man atsake kad TU ,nes artimesnis rysys o jus nutoles
Atsakyti
tik tu, nes jus labai saltai skamba...
Atsakyti
As tiesa sakant mamos taip pat klausiau kaip tureciau i ja kreiptis.Buvau jau paaugle,kai isgirdau kaip drauge mamai sako Jus.net susimasciusi nebuvau, kad taip galima rolleyes.gif mama aisku pageidavo, kad butu Tu.Man taip pat nepriimtina, kai tevam sako Jus-tarsi tevai stovetu ant aukstesnio laiptelio.Gal ne visada tai reiskia saltesnius santykius,bet skamba butent taip ax.gif Bet aisku lygiai taip pat nenoreciau,kad vaikas kreiptusi vardu.
Atsakyti
Manau artimam rysiui nei jus ,nei tu neturi itakos schmoll.gif Nuo pat mazumes mama mane moke,kad vyresniam zmogui reik jausti pagarba ir sakyti jus,tuinti galima tik savo bendraamzi,taigi visa laik tevams sakydavau jus,o artimai bendraujam iki siol,turbut nebuna dienos kai nesusikambinam ir kasdien po val prakalbam.
Atsakyti
Mes sakom tu...Jūs skamba kaip susvetimėjimas
Atsakyti
Tiesa pasakius net susimasciusi apie tai nebuvau,visada i tevus kreipiuosi TU. Ir noriu kad mano vaikai i mane kreiptusi taippat.Turejau drauge kuri kreipesi i mama JUS,man kazkaip keistai tai pasirode,kazkaip perkeltai isdidziai,nu nezinau del artumo bet man tai perdaug isdidziai skamba.JUS...Kiekvienam savo... O beje i anyta jau 8metai kreipiuosi jus,nors sauni moteryte,kalbames kaip su savo mama,nu bet niekaip negaliu pasakyti tu blush2.gif O kodel nezinau net pati smile.gif
Atsakyti
Jus tėvams yra XIX a. kultūros elementas, išlikęs kai kuriose šeimose kaip savotiškas praeities reliktas. Su pagarba "tu" ar "jus" turi mažai bendro, mano 5 m. vaikas daugūmai vyresnių už jį žmonių sako "tu", pvz. mano draugams, nematau aš tame didelės problemos.

Kažkada iš Izraelio atvažiuodavo tėvų draugai su 12 m. mergaite, ivrite "jus" nėra, ji šiek tiek šnekėjo rusiškai ir visiems sakė "tu", niekas iš suaugusių iš tokios "nepagarbos" nemirė, nors kai kurie stebėjosi "kaip taip galima" ir pan.
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2009 03 30, 20:40)
Tiesa pasakius net susimasciusi apie tai nebuvau,visada i tevus kreipiuosi TU. Ir noriu kad mano vaikai i mane kreiptusi taippat.Turejau drauge kuri kreipesi i mama JUS,man kazkaip keistai tai pasirode,kazkaip perkeltai isdidziai,nu nezinau del artumo bet man tai perdaug isdidziai skamba.JUS...Kiekvienam savo... O beje i anyta jau 8metai kreipiuosi jus,nors sauni moteryte,kalbames kaip su savo mama,nu bet niekaip negaliu pasakyti tu blush2.gif  O kodel nezinau net pati smile.gif

As irgi i tevus kreipiuosi TU, mazoji mums irgi sako TU, net neisivaizduoju sakant JUS g.gif o anytai ir as sakau JUS blush2.gif nors mano sesuo savo anyta vadina mama doh.gif kad ir kokia gera gali buti anyta mama as turiu viena mirksiukas.gif
Atsakyti
Tiktai TU,negalėčiau net ištarti Jūs.Labai svetima ax.gif
Atsakyti
Tiktai TU, man Jus yra kreipimasis i nepazistama zmogu, zmogu, kurio bijomasi ir pan.
Atsakyti